Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka wrote:Witam 😁 miło mi poznać 😉
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Jeśli chodzi o testy owulacyje to ja też ich do końca nie ogarniam 🤣
Nigdy w sumie druga kreska nie wyszła mi tak samo mocna co testowa, a owulację miałam... Więc albo nie wyłapałam piku (może był akurat w nocy 😜) albo mocz był rozcieńczony... Ja dużo piję wody i ciężko mi się powstrzymać, żeby nie pić do testu 🙈
Hahah to tez prawda z tym piciem wody, szczególnie teraz gdy na dworze tak ciepłoOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Sara30 wrote:Wydaje mi się, że tak naprawdę zawsze będzie "coś" co będzie powodowało, że moment nie do końca komfortowy. Aczkolwiek rozumiem, bo sama chciałabym jeszcze przed porodem podomykac kilka spraw i załatwić co konieczne choć wygląda na to, że mi się nie uda 🤷🏻♀️
Nasze przygotowania 😁
Oczywiście w łóżeczku to tylko przymiarki ale nie mogłam się oprzeć 😅
Po raz pierwszy w życiu odleciałam w róż
Ale pięknie ❤️❤️❤️❤️
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Sara30 wrote:
Wooow ale masz talent Kobietko! Przepiękne te kocysie 😍
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Marzycielka wrote:Witam 🤗
Jeżeli Cię ciągnie do dzidziusia jeszcze 🤩 to lepiej nie odkładać, tylko działać... Żeby później nie żałować 😉
dokładnie Śmieszka, działajcie.
Ja też miałam wiele wątpliwości i uznaliśmy,że działamy, bo tak naprawdę nikt nie wie czy w ogóle się uda, a jeśli nie spróbujemy to będziemy żałować do końca życia.Los tak zdecydował,że udało się w 2cs:) i jesteśmy bardzo szczęśliwi:)
Sara u mnie ok, czasem mam gorsze dni z samopoczuciem, ale to przecież norma.Wyprawkę mam już prawie gotową, bo muszę się teraz skupić na cięższych pracach wykończeniowych w domku.Bujam się póki co z ekipami|2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Marzycielka wrote:Ale cudownie naprawdę 🤩🤩🤩
Jak piszesz o tej wyprawce, to od razu sobie myślę czy będzie mi jeszcze dane robić też taką wyprawkę dla maleństwa 🥰
Eh u mnie akurat burza myśli, bo chyba będę musiała odłożyć starania do października (a dopiero co mój się zgodził na starania 😬)
Ale jak patrzę na TP to wypada w czasie Komunii córci, więc no tak nie bardzo... Muszę być z nią w tym czasie 😊 a to jednak próby, przymiarki dużo tego jest... Ciężka sprawa...
ach znam te rozkminy. Najpierw odkładaliśmy bo wiedzieliśmy,że nie zdążymy się wprowadzić w sierpniu czy wrześniu, potem na październik się nie udało i nastała decyzja- czy próbować na listopad. Zawsze mi ten miesi8ąc średnio pasował, ale uznaliśmy, że próbujemy bo grudzień ze względu na nasze firmy zdecydowanie odpadał no i pyk, pykło;)Marzycielka lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Wydaje mi się, że tak naprawdę zawsze będzie "coś" co będzie powodowało, że moment nie do końca komfortowy. Aczkolwiek rozumiem, bo sama chciałabym jeszcze przed porodem podomykac kilka spraw i załatwić co konieczne choć wygląda na to, że mi się nie uda 🤷🏻♀️
Nasze przygotowania 😁
Oczywiście w łóżeczku to tylko przymiarki ale nie mogłam się oprzeć 😅
Po raz pierwszy w życiu odleciałam w róż
lubię takie kwiatowe wzory,też w nie odleciałam z ubrankami i wkładką,poduszką i kocykiem do wózka:D
natomiast najpierw mała będzie miała kącik u nas, więc idę w te kolory, które będą królowały w sypialni-zielenie, biel i beże.Ba, nawet fototapeta będzie w liście eukaliptusa i przewijak i rzeczy do łóżeczka też mają liściasty motyw.No ale zanim ja tak będę mogła porozkładać to jeszcze trochę minie 🤣Marzycielka lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Hejka, wpadam rzadziej, bo na wakacjach jesteśmy. Wypad nad jezioro. Poza tym starszaki mają przerwę w przedszkolu, więc jestem z całą czwórką praktycznie cały czas. Normalnie małpi gaj 🙈😜
Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Wykresu nie widzę, ale spadek 5dpo może oznaczać wszystko i nic. Ja miałam takie spadki zarówno w cyklach ciążowych jak i nieciążowych. Choć nie ukrywam - zawsze przy takim spadku liczyłam na dwie kreski 😉
-
edka85 wrote:Wykresu nie widzę, ale spadek 5dpo może oznaczać wszystko i nic. Ja miałam takie spadki zarówno w cyklach ciążowych jak i nieciążowych. Choć nie ukrywam - zawsze przy takim spadku liczyłam na dwie kreski 😉
Czy teraz widzisz mój wykres?
Tak się zastanawiam-jak to jest, że na niektórych wykresach zaznaczana jest poza pionowa kreska (owulacja) również pozioma? To się jakoś z automatu wstawia czy zmienia w ustawieniach? -
edka85 wrote:Urodziłam dzisiaj o 1.45 w nocy 😁 Poród ekspres, przyjechałam o 23.30 z rozwarciem 4cm a po dwóch godzinach mała już była na świecie. Parte jakieś 3minuty, ona wręcz wypadła ze mnie nim się zorientowałam 😜 Czyli coś w tym jest, że każdy kolejny poród jest dynamiczniejszy.
Gratulację Szczęściaro -
Melisa, to jak tam nasze plany z piątym? 😁 Jak widzisz, dogoniłam cię 😆
M0210 wrote:Czy teraz widzisz mój wykres?
Tak się zastanawiam-jak to jest, że na niektórych wykresach zaznaczana jest poza pionowa kreska (owulacja) również pozioma? To się jakoś z automatu wstawia czy zmienia w ustawieniach? -
edka85 wrote:Melisa, to jak tam nasze plany z piątym? 😁 Jak widzisz, dogoniłam cię 😆
Tak, widzę. Ja bym już testowała, bo u mnie 9dpo to był zawsze wóz albo przewóz 😜 Ta kreska tworzy się automatycznie przez program. Nie mamy na nią wpływu.
Tylko u mnie dalej tej poziomej kreski brak właśnie bile mam jak na okres więc czekam chyba do terminu... boję się zatestowac -
Wykres jest ok. A kreska pozioma rzadko się pojawia (nie wiem dlaczego). Sama miałam taką może tylko raz.
-
edka85 wrote:Melisa, to jak tam nasze plany z piątym? 😁 Jak widzisz, dogoniłam cię 😆
Tak, widzę. Ja bym już testowała, bo u mnie 9dpo to był zawsze wóz albo przewóz 😜 Ta kreska tworzy się automatycznie przez program. Nie mamy na nią wpływu. -
Dziewczyny spójrzcie proszę na mój wykres. Dziś 28dc bole miesiączkowe brzucha jakby minęły, boli mnie natomiast lekko w środku jakby szyjka macicy, a temp między 37.3 a 37.6C. Powinnam dostać okres w 28 lub 29dc. Zrobiłam rano test i znowu biel Ariela:) myślicie że jest jeszcze szansa?
-
Melisa, no to nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci sukcesów zawodowych U mnie ta myśl o piątym to również mglista sprawa. Już teraz posiadanie czwórki daje mi kość, a co dopiero kolejne dziecko. Poza tym wypadałoby wrócić do pracy. Nie pojawiam się tam od 2018, bo zachodziłam w ciaze ciągiem 🙄 No ale marzeń o piątym nie porzucam.
M0210, nadzieja zawsze jest, ale gdyby mi w 11 dpo wyszła biel wizira, to byłabym pewna @. Ale ja jestem z tych, co widzą kreski już 8 dpo. Serio, w każdej ciąży tak miałam. U ciebie może być jednak inaczej. No nic, musisz uzbroić się w cierpliwość. -
edka85 wrote:Melisa, no to nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci sukcesów zawodowych U mnie ta myśl o piątym to również mglista sprawa. Już teraz posiadanie czwórki daje mi kość, a co dopiero kolejne dziecko. Poza tym wypadałoby wrócić do pracy. Nie pojawiam się tam od 2018, bo zachodziłam w ciaze ciągiem 🙄 No ale marzeń o piątym nie porzucam.
M0210, nadzieja zawsze jest, ale gdyby mi w 11 dpo wyszła biel wizira, to byłabym pewna @. Ale ja jestem z tych, co widzą kreski już 8 dpo. Serio, w każdej ciąży tak miałam. U ciebie może być jednak inaczej. No nic, musisz uzbroić się w cierpliwość.
Dziękuję warto marzyć, bez marzeń życie byłoby nudne nawet z 4 na pokładzieedka85 lubi tę wiadomość