Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Urodziłam dzisiaj o 1.45 w nocy 😁 Poród ekspres, przyjechałam o 23.30 z rozwarciem 4cm a po dwóch godzinach mała już była na świecie. Parte jakieś 3minuty, ona wręcz wypadła ze mnie nim się zorientowałam 😜 Czyli coś w tym jest, że każdy kolejny poród jest dynamiczniejszy.
Kochana gratuluję 🥰🥰🥰
Rewelacyjna wiadomość 😘😘😘
Ucałuj maluszka od cioci w piętkę ☺️☺️☺️edka85, Smerfetka1 lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Edka85 gratuluję kolejnego maluszka ❤️
Pamiętam jak rodziłaś 3 brzdąca a tu już 4 na świecie 🥺🥺
Powiem Ci coś odnośnie tak małej różnicy. U mnie między najstarszą a synem jest 18 msc różnicy. Początki były trudne ale i piękne. Wszystko da się zorganizować, trochę dyscypliny i wszystko ogarniesz ☺️ I powiem Ci, że nie żałuję tej różnicy wieku. Jest supern🤗 teraz dzieciaki się świetnie dogadują i razem bawią ❤️
Alicja jest już dla nich za mała i widzę, że to chyba za duża różnica między synem a Alą 😶 Jednak już nic nie poradzę i tak musi zostać 😅
Haha i to głupie 🤭 ale po głowie chodzi mi kolejny bobas 🙈 żeby Alicja miała też towarzystwo 🥺 Jednak nie wiem czy się odważę.. Dużo rzeczy jest przeciw i na nie więc to pewnie tylko marzenie 🙁 -
Milixx wrote:Edka85 gratuluję kolejnego maluszka ❤️
Pamiętam jak rodziłaś 3 brzdąca a tu już 4 na świecie 🥺🥺
Powiem Ci coś odnośnie tak małej różnicy. U mnie między najstarszą a synem jest 18 msc różnicy. Początki były trudne ale i piękne. Wszystko da się zorganizować, trochę dyscypliny i wszystko ogarniesz ☺️ I powiem Ci, że nie żałuję tej różnicy wieku. Jest supern🤗 teraz dzieciaki się świetnie dogadują i razem bawią ❤️
Alicja jest już dla nich za mała i widzę, że to chyba za duża różnica między synem a Alą 😶 Jednak już nic nie poradzę i tak musi zostać 😅
Haha i to głupie 🤭 ale po głowie chodzi mi kolejny bobas 🙈 żeby Alicja miała też towarzystwo 🥺 Jednak nie wiem czy się odważę.. Dużo rzeczy jest przeciw i na nie więc to pewnie tylko marzenie 🙁
Ja również dosyć szybko chciałam 4, ale mąż powiedział nie 😔 póki co jest jak jest i modlę się o cud 🤩
3 lata różnicy masz między synkiem, a córcią? To mała różnica. Wiesz to dużo też zależy od charakteru. Zobacz u mnie córka prawie 9 lat i bawi się z 4 latkiem... 😉☺️👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Ja również dosyć szybko chciałam 4, ale mąż powiedział nie 😔 póki co jest jak jest i modlę się o cud 🤩
3 lata różnicy masz między synkiem, a córcią? To mała różnica. Wiesz to dużo też zależy od charakteru. Zobacz u mnie córka prawie 9 lat i bawi się z 4 latkiem... 😉☺️
Ja na razie nic nawet mężowi nie wspominam o 4 bo by powiedział stanowcze niee.. Może kiedyś się uda. Cuda się zdążają 🤩
Tak, między synem a najmłodsza jest rocznikowo 3 lata ale bliżej im do różnicy 4 lata - to skomplikowane 🙈🤣🤣 Mimo wszystko mam nadzieję, że będą mieć super relacje 🥰 -
A to mój M jest bardziej otwarty na potomstwo. Niby też widzi argumenty za nie, a mimo to czasami zażartuje "to kiedy piąte". Tak było poprzednio. Twierdził, że czwarte to już zbyt duże wyzwanie, a potem niby żartem zaczął coś wspominać o koleinym, aż w końcu sam podjął starania 😆
-
Milixx wrote:Ja na razie nic nawet mężowi nie wspominam o 4 bo by powiedział stanowcze niee.. Może kiedyś się uda. Cuda się zdążają 🤩
Tak, między synem a najmłodsza jest rocznikowo 3 lata ale bliżej im do różnicy 4 lata - to skomplikowane 🙈🤣🤣 Mimo wszystko mam nadzieję, że będą mieć super relacje 🥰
Wiesz poczekaj zacznie chodzić, mówić to będą się i bawić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 12:07
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Cześć Dziewczyny,
Czy po porodzie mimo regularnych cykli, pozytywnych testów owulacyjnych miałyście problemy z zajęciem w kolejna ciążę? Karmiłam niecały miesiąc po porodzie, więc to nie prolaktyna. Testy owulacyjne wychodzą pozytywnie, sluz jest płodny, wyniki hormonow i krwi ok. Z 1 i 2 dzieciaczkiem był sukces w 1 miesiącu staran tak się zastanawiam...może te cykle są bezowulacyjne? -
M0210 wrote:Cześć Dziewczyny,
Czy po porodzie mimo regularnych cykli, pozytywnych testów owulacyjnych miałyście problemy z zajęciem w kolejna ciążę? Karmiłam niecały miesiąc po porodzie, więc to nie prolaktyna. Testy owulacyjne wychodzą pozytywnie, sluz jest płodny, wyniki hormonow i krwi ok. Z 1 i 2 dzieciaczkiem był sukces w 1 miesiącu staran tak się zastanawiam...może te cykle są bezowulacyjne?
A ile jesteś po porodzie i ile cykli się starasz o 3?
Ja nie miałam problemów, ale to że się udało Ci wcześniej zajść w ciążę za pierwszym razem, nie oznacza, że teraz trochę to nie potrwa.
Głowa do góry 😊👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:A ile jesteś po porodzie i ile cykli się starasz o 3?
Ja nie miałam problemów, ale to że się udało Ci wcześniej zajść w ciążę za pierwszym razem, nie oznacza, że teraz trochę to nie potrwa.
Głowa do góry 😊
Niecałe pół roku od porodu. Czy te pierwsze cykle miałaś bezowulacyjne?
-
M0210 wrote:Z 1 i 2 dzieciaczkiem był sukces w 1 miesiącu staran tak się zastanawiam...może te cykle są bezowulacyjne?
Drugie dziecko - 3 cykl po powrocie @
Trzecie dziecko - 5 cykl po powrocie @
Czwarte dziecko - 1 cykl po powrocie @
Tak więc widzisz, że nie ma tu żadnej regułyMarzycielka, Sara30 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny część. Jestem w tym wątku nowa. Bardzo marzy mi się 3 dziecko. Mam 2 synów jeszcze jakbym miała corke na pokładzie byłoby bosko. Mam 37 lat maz 38. Myślicie, że mam szansę na zdrowe dzieciątko w tym wieku? W jakim wieku jesteście? Czy tylko ja taka stara i staram się o 3 ciaze? Pragnienie kolejnego dziecka miałam 2 lata temu po urodzeniu 2 syna ale ten czas tak szybko minął przeszlo mi. Teraz jestem po ciazy biochemicznej. Pęcherzyk że mnie wyleciał w 6 t 2d ciazy oczyściłam się na usg jest czysto beta spadła prawie do 5. No i właśnie to ta ciaza biochemiczna uświadomiła mi, że albo teraz się postaram mając lat 37 i tak urodzę w wieku 38 lat albo to koniec ale tak się bardzo boję wad plodu.
Dodam, że zrobiłam po ciazy biochemicznej poziom homocysteiny który wyszedł dość wysoki bo 11.91 jestem na etapie zbijania zobaczę ile mi to zajmie.Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Smerfetka1 wrote:Dziewczyny część. Jestem w tym wątku nowa. Bardzo marzy mi się 3 dziecko. Mam 2 synów jeszcze jakbym miała corke na pokładzie byłoby bosko. Mam 37 lat maz 38. Myślicie, że mam szansę na zdrowe dzieciątko w tym wieku? W jakim wieku jesteście? Czy tylko ja taka stara i staram się o 3 ciaze? Pragnienie kolejnego dziecka miałam 2 lata temu po urodzeniu 2 syna ale ten czas tak szybko minął przeszlo mi. Teraz jestem po ciazy biochemicznej. Pęcherzyk że mnie wyleciał w 6 t 2d ciazy oczyściłam się na usg jest czysto beta spadła prawie do 5. No i właśnie to ta ciaza biochemiczna uświadomiła mi, że albo teraz się postaram mając lat 37 i tak urodzę w wieku 38 lat albo to koniec ale tak się bardzo boję wad plodu.
Dodam, że zrobiłam po ciazy biochemicznej poziom homocysteiny który wyszedł dość wysoki bo 11.91 jestem na etapie zbijania zobaczę ile mi to zajmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 15:43
Smerfetka1 lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Hej
38 lat to jeszcze fajny wiek na dziecko jeśli chodzi o ewentualne wady u płodu to to ryzyko zaczyna wzrastać po 40-45 r.z jeśli chodzi o ZD ale pamiętaj, że również młodziutkie mamy rodzą dzieci z wadami i tutaj ten wiek nie ma większego znaczenia.
Sama urodziłam dziecko z wadą genetyczną mając 26 lat 🤷🏻♀️
Smerfetka1 lubi tę wiadomość
-
Natosia wrote:Czesc:) ja w marcu skończyłam 37 lat i kilka dni po urodzinach okazało się,ze jestem w 4 ciąży:) udało się w 2cs:) po prenatalnych ryzyka są niskie,choć jak wiadomo- to na te podstawowe wady. Tylko,ze tak naprawdę wady mogą przydarzyć się w każdym wieku.
Gratuluje ❤️ wiem już się tyle naczytalam, że tu nie chodzi o wiek a o geny i nikt nie ma na to wpływu.
Dobrze, że są mamusie które są w ciazy i w takich momentach dają kopa do działania 💪 Mam nadzieję, że i mi się uda I ciaza się pojawi -
Smerfetka1 wrote:Gratuluje ❤️ wiem już się tyle naczytalam, że tu nie chodzi o wiek a o geny i nikt nie ma na to wpływu.
Dobrze, że są mamusie które są w ciazy i w takich momentach dają kopa do działania 💪 Mam nadzieję, że i mi się uda I ciaza się pojawi
Tutaj nawet geny nie zawsze odgrywają rolę. Moja córka ma mutacje de novo a więc kompletnie nowopowstałą. My z mężem jesteśmy zdrowi 🤷🏻♀️
Trzymam kciuki za owocne starania ❤️🍀Smerfetka1 lubi tę wiadomość