Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
O Sara, urodziłaś! Gratulacje! Jak rodzeństwo przywitało malucha?
I mam jeszcze do ciebie pytanie - czy ty dziergasz te cuda tylko dla siebie, czy robisz to też komercyjnie? -
OvuFriendTo ostatni moment, aby otrzymać darmowy abonament Premium lub voucher na badania!!
Masz PCOS lub zaburzenia tarczycy (niedoczynność, nadczynność lub Hashimoto) potwierdzone diagnozą w ciągu ostatnich 2 lat? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / tarczyca i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
Edka tak, urodziłam 26.09 całe 1,5 h przed terminem 🫣
Miałam przepiękny poród, taki wymarzony 😍
O 22:30 wprost do wody narodziła się Lidia ❤️
3320g i 53 cm
No i najważniejsze - jest zdrowa 🥹
Rodzeństwo? Starszaki zakochane totalnie. Pierwsze dni to była euforia, w każdej sekundzie chcieli patrzeć na małą, dotykać. Już powoli ochłonęli ale są dumni i wszystkim chwalą się siostra 🫣
Młoda tak jak podejrzewałam, ma Lidkę totalnie gdzieś 🫣 dosłownie kilka razy popatrzyła na nią ale nawet nie chciała palcem dotknąć 🫣 czy ona płacze, czy karmię czy usypia tak Tola totalnie ją ignoruje.
Jeśli chodzi o robótki to robię dla siebie / na prezent zwykle bo to dość pracochłonne. Ale na drutach swego czasu robiłam na zamowienie czapki, szaliki i takie mniejsze praceWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 16:38
edka85, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Piękna Lidka Tak sobie myślę, że może to i dobrze, że młoda mniej interesuje się siostrą. Jest wtedy bezpieczniej.
Talent masz dziewczyno -
Sara30 wrote:Edka tak, urodziłam 26.09 całe 1,5 h przed terminem 🫣
Miałam przepiękny poród, taki wymarzony 😍
O 22:30 wprost do wody narodziła się Lidia ❤️
3320g i 53 cm
No i najważniejsze - jest zdrowa 🥹
Rodzeństwo? Starszaki zakochane totalnie. Pierwsze dni to była euforia, w każdej sekundzie chcieli patrzeć na małą, dotykać. Już powoli ochłonęli ale są dumni i wszystkim chwalą się siostra 🫣
Młoda tak jak podejrzewałam, ma Lidkę totalnie gdzieś 🫣 dosłownie kilka razy popatrzyła na nią ale nawet nie chciała palcem dotknąć 🫣 czy ona płacze, czy karmię czy usypia tak Tola totalnie ją ignoruje.
Jeśli chodzi o robótki to robię dla siebie / na prezent zwykle bo to dość pracochłonne. Ale na drutach swego czasu robiłam na zamowienie czapki, szaliki i takie mniejsze prace
Saruś gratuluję cudownej córeczki 😍 imię śliczne 🥰
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka trzymam kciuki 😍 za jak najszybszy owoc starań 😍
U nas dzień do dnia nie podobny 🫣 ja sobie wykrakałam i Lidka zdecydowanie nie jest noworodkiem co to tylko je i śpi 🙈
Mam jeszcze resztki nadziei, że to 4-ty trymestr ale w kościach czuję hajnida.
Jest totalnie nieodkladalna, dużo krzyczy... A jak wpadnę na dziki pomysł zostawienia jej w kołysce by pójść siku, ta drze się jakbym ją porzuciła w lesie 🫣🫣🫣
Ratują nas chusty i jakoś leci.
Moja pierworodna to książkowy HNB, potem 2ka totalnie bezproblemowych niemowląt słodko gruchajacych na macie 😅 i Lidka idzie w najstarszą 🙈
Jestem na etapie "byle przetrwać" ale czasem zastanawiam się, co ja robiłam całe dnie mając tylko 3 dzieci 🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2023, 13:59
edka85, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Sara, mój pierwszy syn był identyczny. Hajnid na maksa. Nie mogłam go w ogóle odłożyć, nic prawie nie robiłam. Teraz z perspektywy czasu aż się sobie dziwię, że po czymś takim jeszcze chciałam mieć więcej dzieci 🙈 Ale teraz syn ma 5 lat i jest super mega fajnym wrażliwym chłopcem.
PS. Syn jest z 27 września, podobnie jak Lidka. Więc może coś w tym jest, że dzieci z tej daty to hnb 😛
Przetrwasz to! 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2023, 21:10
Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Edka zdecydowanie łatwiej mi było z pierworodną hajnidką gdy była jedynym dzieckiem w domu 🙈 teraz jest mały armagedon 🙈
Ale wiem, że z czasem będzie lżej 🙂
Marzycielką trzymam kciuki ✊✊Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Edka zdecydowanie łatwiej mi było z pierworodną hajnidką gdy była jedynym dzieckiem w domu 🙈 teraz jest mały armagedon 🙈
Ale wiem, że z czasem będzie lżej 🙂
Marzycielką trzymam kciuki ✊✊
Trzymaj Sarunia mocno kciuki ✊ 🥰👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Edka, a jak u Ciebie? 😁
Córeczka ma już 4 miesiące, to już z górki co? 🤣
A może uaktualnisz listę z pierwszej strony? -
Cześć !
Ja staram się o 3 Dzieciątko:)
Na pokładzie 7 latka i 4 latek
Starania od pół roku, poronienie w sierpniu, obecnie czekam na zrobienie testu... @ wypada na
16.11, ogólnie dziwnie się czuję, ciągnie mnie podbrzusze, pobolewa brzuch. Już nie wiem czy to moja głowa czy może tym razem się uda... -
Cześć dziewczyny
Byłam tu u Was dwa lata temu ( no już prawie trzy) kiedy zapadła u nas decyzja o 3 dziecku. Zaszłam w upragniona ciążę, poroniłam, zaraz potem zaszłam w kolejna, i urodziłam w 34 tygodniu w dzień porodu który miałam wyznaczony z tym maluchem którego poroniłam moją córeczkę wcześniaka a potem zamilkłam, bo życie mnie dobiło całkiem na koniec 2021r. Kiedy to zginął mój jedyny brat.
No ale wracając ... obiecałam sobie, że na tym się zakończy, bo stres, bo wcześniaki, bo się trójka już powinnam nacieszyć przecież, ale przecież nie byłabym sobą, gdybym tak łatwo zakończyła.... Brakuje mi słuchajcie drugiego syna do ( jak na chwilę obecną mi się wydaje) pełni szczęścia.
Nie mówię dziś, nie mówię jutro, obecnie i tak jesteśmy ograniczeni w ewentualnych staraniach, bo mój mąż zaczal wyjeżdżać za granicę kilka miesięcy temu ( już myślimy o jego powrocie do kraju ) i chyba myśl, że może to by była jednak 3 córka a nie syn a uwierzcie mam parcie na syna, mnie hamuje na razie. Ale w głowie układam sobie taki plan już, że sprawie sobie prezent na 30, no dobra tak trochę przed 30 bo marzy mi się w końcu dziecko z miesięcy letnich. Czyli mniej więcej wychodzi, że powinniśmy zacząć starania za niecałe 3 lata? Ale wiecie ja z tych niecierpliwych, bo przecież o najmłodsza też mieliśmy się początkowo zacząć starać tak około 2 lata później niż finalnie zaczęliśmy. Tak więc mogę się uprzec i ... No dobra przeczekać około roku, żeby faktycznie wycyrklowac na te miesiące letnieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Haha Salvie, no pewnie że pamiętam cię Razem starałyśmy się o trzecie i zarzekalas się, że to będzie ostatni potomek. A ja ci mówiłam, że któż to wie, czy jednak nie zmienisz zdania Fajnie, że to zdanie zmieniłaś (a raczej jesteś na etapie zmieniania), ale musisz w głowie ustawić sobie, że jak już zaczniesz starania, to weźmiesz na klatę nawet jeśli to nie będzie dziewczynka. Na tym forum spotkałam dziewczynę, która bardzo pragnęła kolejnej córki, no i wieść o tym, że urodzi się jednak syn przepłaciła niemalże depresją. To nie jest dobre ani dla kobiety ani dla dziecka. Trzeba być zatem otwartym na różne opcje, przede wszystkim po prostu chcieć czwartego dziecka.
sallvie lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja 😊 mam nadzieję że mnie przygarniecie pod swoje skrzydełka.
Razem z mężem staramy się od 2 miesięcy o 4 dzieciątko, chociaż dyskutowalismy o tym dobre 2 lata.
Mamy córkę 12 lat, syna 9 lat i syna 6 lat.
Niestety albo stety śmieje się że mam 3 synów. Bo moja córka ani trochę nie ma upodobań kobiecych nie mniej jest cudowna i kochana . Do szczęścia brakuje mi drugiej córci chociaż wiadomo co będzie to będzie oby było zdrowe.
Jestem ze stolicy.
W tym momencie pracuje na etacie 7-15. Ale wraz z ciążą i macierzyńskim planuje rozkręcić swój wymarzony biznes jakim jest fotografia 😊
Cudowne macie maluszki 😍aż nie mogę się napatrzec. Ten widok nigdy mi się nie znudzi. Może dlatego właśnie fotografuje głównie noworodki 😂
Spokojnej nocki.12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Witajcie co prawda my jeszcze miesiąc planujemy się wstrzymać z staraniami ale od stycznia zaczynamy walkę o 3 dzieciątko wierzę że zdarzy się cud i się uda szybciej niż z synem o niego walczyliśmy 14 lat01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊