Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Heej dziś dołączyłam i chętnie u Was zostanę ❤️
Staramy się z mężem o trzecie dziecko kilka dobrych miesięcy. Mam już dwóch synków 4 i 8 lat a na liczniku 33 lata i stwierdziliśmy że to dla nas ostatni moment na trzeciego maluszka
Dziś mam 16 dc w 13 dc był pęcherzyk na monitoringu 17 mm dr stwierdziła że lada dni pęknie kazała też robić od 15dc progesteron co 2 dni żeby sprawdzić jak wygląda w fazie lutealnej ( 3 dni przed okresem mam zwykłe plamienie i stąd chce to sprawdzić) wczoraj pierwszy progesteron 1.6 - czyli sugeruje zbliżającą się owulke? Jutro mam powtórzyć. No i oczywiście codzienne staranki ale to akurat sama przyjemność 😃 ten cykl niestety jest dla mnie kiepski bo tydz temu usuwałam ósemkę i ledwo żyję 🙈 ale może skupiając się na zębie tym razem się uda 😂 -
Kocimiętka wrote:Heej dziś dołączyłam i chętnie u Was zostanę ❤️
Staramy się z mężem o trzecie dziecko kilka dobrych miesięcy. Mam już dwóch synków 4 i 8 lat a na liczniku 33 lata i stwierdziliśmy że to dla nas ostatni moment na trzeciego maluszka
Dziś mam 16 dc w 13 dc był pęcherzyk na monitoringu 17 mm dr stwierdziła że lada dni pęknie kazała też robić od 15dc progesteron co 2 dni żeby sprawdzić jak wygląda w fazie lutealnej ( 3 dni przed okresem mam zwykłe plamienie i stąd chce to sprawdzić) wczoraj pierwszy progesteron 1.6 - czyli sugeruje zbliżającą się owulke? Jutro mam powtórzyć. No i oczywiście codzienne staranki ale to akurat sama przyjemność 😃 ten cykl niestety jest dla mnie kiepski bo tydz temu usuwałam ósemkę i ledwo żyję 🙈 ale może skupiając się na zębie tym razem się uda 😂01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Na którymś tu wątku dziewczyny pisały o ibuprofen że niby zaniża płodność ale z tego co czytałam to bardziej u mężczyzn nie wiem jak to się ma w praktyce najlepiej zapytać ginekologa jak on to widzi i co można brać przy staraniach o dziecko. Ja biorę nebilet na serce i mój internista jak zobaczyłam pozytywny test powiedział że mogę go brać że nic się nie stanie ja wcześniej oczywiście odrazu sprawdziłam w necie że absolutnie bo może uszkadzać łożysko i odrazu go odstawiłam później na wizycie u ginekologa też go o to zapytałam i on też powiedział że absolutnie tego mi rac nie wolno więc czasami co chodzi o leki dobrze samemu trochę poczytać i skonsultować nie tylko z jednym lekarzem
PaulaG lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Kocimiętka wrote:No właśnie staram się brać rozsądnie tylko wtedy już naprawdę bardzo boli a wiadomo jak to po wyrwaniu ósemki… 🙈01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Uuuu nie fajnie współczuję01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Cześć Kocimiętka,
Teraz stawiaj na zakończenie leczenia dentystycznego, bez względu na to, jakie leki będziesz musiała brać. Z tym ibupronem to nie demonizujmy - kiedyś czytałam, że wprawdzie może zatrzymać owu, ale przy jakichś końskich dawkach. Takie sporadyczne branie doraźnie nie ma wpływu. Zresztą sama jestem tego przykładem. Brałam w okolicach owu ibuprom i nie dość że miałam owu, to jeszcze zaszłam wtedy w ciążę 😛4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Byłam wypłukali i czuję się jak nowo narodzona koniec z prochami 😃😃😃🤞 ten cykl jest fajny bo zajmuje się wszystkim innym a nie zajściem w ciąże w sensie głowę mam zajęta wszystkim innym 😃😃 tą ósemkę właśnie chciałam usunąć przed zeby w razie co nie dawała czadu w ciąży wiecie jak jest
-
Kocimiętka takie cykle często umieją zaskoczyć 😀
Ja pamiętam jak rok temu szalałam, bo owu się spóźniała, testy owu nie wychodziły a mąż wyjeżdżał za granicę. Pożegnaliśmy się a dopiero dzień później wyszedł pozytywnie test owu 😅 spisałam cykl na straty a 17.01 odebrałam pozytywną betę 😁
A jakby to było wczoraj 🥺 -
Angela1108 wrote:Na którymś tu wątku dziewczyny pisały o ibuprofen że niby zaniża płodność ale z tego co czytałam to bardziej u mężczyzn nie wiem jak to się ma w praktyce najlepiej zapytać ginekologa jak on to widzi i co można brać przy staraniach o dziecko. Ja biorę nebilet na serce i mój internista jak zobaczyłam pozytywny test powiedział że mogę go brać że nic się nie stanie ja wcześniej oczywiście odrazu sprawdziłam w necie że absolutnie bo może uszkadzać łożysko i odrazu go odstawiłam później na wizycie u ginekologa też go o to zapytałam i on też powiedział że absolutnie tego mi rac nie wolno więc czasami co chodzi o leki dobrze samemu trochę poczytać i skonsultować nie tylko z jednym lekarzem
ja biorę bisocard... lekarz powiedział że mogę a w necie że powoduje wady płodu.... pff🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url]
-
Angela1108 wrote:Dobrze ze owulacja jest u ciebie trzymam kciuki żeby się udało u mnie już po @ nawet nie było jakiegoś strasznego krwawienia po takim czasie.
no czy jest to nie wiem... tak czułam tylko
zobaczymy efekty... jak przyjdzie okres też spoko bo będę wiedziała jak liczyć termin porodu chociaż... no i kupię testy owu.... tu polecają clearblue, drogie strasznie ale sprawdzę🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url]
-
Kocimiętka wrote:Niestety zrobił mi się suchy zębodół więc jadę do dentysty na płukanie… masakra 🙈
ja w lipcu najpierw wyrostek a dwa tygodnie później wyrwanie ósemki.... miałam 4 tygodnie antybiotyki i to 3! do tego tak bolało że leciałam na ketonalu diclofenaku paracetamolu i tak tydzień umierałąm....
współczuję bardzo! trzymaj się mocno!🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url]
-
PaulaG wrote:no czy jest to nie wiem... tak czułam tylko
zobaczymy efekty... jak przyjdzie okres też spoko bo będę wiedziała jak liczyć termin porodu chociaż... no i kupię testy owu.... tu polecają clearblue, drogie strasznie ale sprawdzę01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Ja testy ovu zamawiam hurtowo z allegro po 50szt 😂 mi one wystarczają żeby mieć tam jakiś podgląd teraz robię od 8dc i wczoraj już ładnie ciemniejszy wyszedł więc w tym tygodniu jest plan działania co drugi dzień ale wiadomo przy roczniku wieczory wyglądają tak on usypia o 20/20:30 ja ogarniam dom mąż coś tam zawsze robi i szybki prysznic noi kładziemy się na tak zwaną chwilkę na kanapie w salonie budzimy się pierwszą druga robię małemu mleczko idziemy na górę spać 😂
okresu nadal nie ma, test negatywny... to dopiero początek a ja już mam dość...🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url]
-
PaulaG wrote:okresu nadal nie ma, test negatywny... to dopiero początek a ja już mam dość...01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Kurde współczuję a nie masz jak to skonsultować z lekarzem? Wsumie mój mi kazał cierpliwie czekać ale on chyba na wszystko ma wywalone ostatnio z tego co zauważyłam… chyba trzeba szukać innego gin bo ten to…
nie... jestem w Irlandii.. tutaj musze tylko prywatnie 150 euro sama wizyta... nie ma sensu🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url]
-
PaulaG wrote:nie... jestem w Irlandii.. tutaj musze tylko prywatnie 150 euro sama wizyta... nie ma sensu01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊