Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wszyscy przy trzecim byli w szoku, myśleli że temat już dawno zamknięty 🤣 Teraz to myślę, że padną i nie wstaną
Niestety spotykam się też z dziwnymi i niezbyt przychylnymi komentarzami nt dużych rodzin, najczęściej od zupełnie obcych osób. Nie wiem skąd te stereotypy pokutują, przykre to jest. No ale chyba nie ma się co przejmować.
Różyczka, a myślałaś o dłuższej psychoterapii? Mój mąż jest terapeutą, leki owszem są potrzebne, żeby w ogóle móc funkcjonować przy takich epizodach, ale dobra psychoterapia naprawdę działa cuda. To tak z doświadczenia pisze, czasem psychoterapia nie jest łatwa, bywa bolesną i długą droga, ale warto spróbować, bo pewnie problem leży głębiej. Życzę Ci spokoju ducha i oby już wszystko układało się po Twojej myśli.
Dziewczyny, ale fajnie że jesteście, od razu dziś mam lepszy humor, choć aktualnie jestem w trakcie @ i ból niemiłosierny. Ale za to nowy cykl - nowe szanse ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:06
Snowflake, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Oj tak u mnie to samo... Jak wspominam o 4 to pukają się w czoło... Nawet Pani sprzątająca w szkole jakiś czas temu tekst do mnie walnęła "że Pani to już chyba starczy dzieci"... Ja nie wiem skąd Ci ludzie dają sobie prawo, żeby mówić komuś ile ktoś ma mieć dzieci... Bezczelnie to jest 🤔👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
melisa wrote:To u mnie ciąze ok, bez większych problemów, lekkie nadciśnienie tylko i niedokrwistość. Wiec bralam dopegyt i zelazo. Porody wszystkie sn, bez pęknięcia i bez naciecia (z córką miałam tylko 1 szew zalozony bo szla z ręką, a z chłopakami bez zadnych obrażeń, mimo ze wszystkie dzieci wazyly ponad 4kg i dlugie na 60/61 cm). Moja polożna śmieje się ze po prostu mam dobre warunki do rodzenia dzieci. Przy rodzeniu trzeciego mówiłam jej aby nie zdziwiła się jak zadzwonimy że jeszcze na czwarte sie zdecydowaliśmy
A Ty Melisko chcesz, żebym Cię wpisała na 1 stronę, że niedługo starania o 4? Ja mam tak wpisane 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Jeśli o mnie chodzi to razem z mężem jeszcze przed ślubem mówiliśmy, że bedziemy mieć trójkę dzieci. Jak się urodził drugi bobas to trochę wymagał więcej uwagi i cierpliwości 😉 i jakoś nie było siły i ochoty rozmowy o kolejnym dziecku. Ostatnio zaczęliśmy rozmowę i doszliśmy do wniosku, że starania się odbędą 😉 wśród naszych znajomych i rodziny jest kilka z 3ka dzieci ale większość z dwójka😉 mamy dwóch synów więc oczywiście chcielibyśmy teraz córkę ale jak będzie tak będzie 🙂🥰 pierwsza ciąża w 12cs a druga w 2cs, ciekawi mnie jak będzie teraz 🤩
melisa, Snowflake, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
SARA wrote:Jeśli o mnie chodzi to razem z mężem jeszcze przed ślubem mówiliśmy, że bedziemy mieć trójkę dzieci. Jak się urodził drugi bobas to trochę wymagał więcej uwagi i cierpliwości 😉 i jakoś nie było siły i ochoty rozmowy o kolejnym dziecku. Ostatnio zaczęliśmy rozmowę i doszliśmy do wniosku, że starania się odbędą 😉 wśród naszych znajomych i rodziny jest kilka z 3ka dzieci ale większość z dwójka😉 mamy dwóch synów więc oczywiście chcielibyśmy teraz córkę ale jak będzie tak będzie 🙂🥰 pierwsza ciąża w 12cs a druga w 2cs, ciekawi mnie jak będzie teraz 🤩
WitamyI oczywiście trzymamy kciuki, a kiedy wypada Ci w tym cyklu ewentualne sprawdzenie rezultatów starań?
-
Mi się marzy drugi chłopiec 🙂 wtedy będzie 2+2, ja jadę do pracy, dzieciaki dziś z mężem
tym razem jednak nie będziemy sprawdzać płci, niespodzianka do samego końca 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 10:25
Snowflake, melisa lubią tę wiadomość
-
Hejo. Jestem tu nowa. Mam synka 5 lat. Staramy się z mężem. 1 cykl nie udany. Teraz blisko owulacji jestem. Co ile serduszkujecie?
z synkiem udało się za 1 razem. Dlatego teraz takie obawy czemu się nie udało do razu. Wiem głupie przecież nie ma tam łatwo
dziewczynom którym się udało co ile ( serce)?
-
Asia9031 wrote:Hejo. Jestem tu nowa. Mam synka 5 lat. Staramy się z mężem. 1 cykl nie udany. Teraz blisko owulacji jestem. Co ile serduszkujecie?
z synkiem udało się za 1 razem. Dlatego teraz takie obawy czemu się nie udało do razu. Wiem głupie przecież nie ma tam łatwo
dziewczynom którym się udało co ile ( serce)?
W dni płodne co drugi dzieńa tak ogólnie to jak mamy nastrój i chęci hehe 😃 spokojnie, pewnie myślisz o tym dużo, trzymam kciuki za udany cykl 👍