X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy przy trzecim byli w szoku, myśleli że temat już dawno zamknięty 🤣 Teraz to myślę, że padną i nie wstaną ;) Niestety spotykam się też z dziwnymi i niezbyt przychylnymi komentarzami nt dużych rodzin, najczęściej od zupełnie obcych osób. Nie wiem skąd te stereotypy pokutują, przykre to jest. No ale chyba nie ma się co przejmować.
    Różyczka, a myślałaś o dłuższej psychoterapii? Mój mąż jest terapeutą, leki owszem są potrzebne, żeby w ogóle móc funkcjonować przy takich epizodach, ale dobra psychoterapia naprawdę działa cuda. To tak z doświadczenia pisze, czasem psychoterapia nie jest łatwa, bywa bolesną i długą droga, ale warto spróbować, bo pewnie problem leży głębiej. Życzę Ci spokoju ducha i oby już wszystko układało się po Twojej myśli.
    Dziewczyny, ale fajnie że jesteście, od razu dziś mam lepszy humor, choć aktualnie jestem w trakcie @ i ból niemiłosierny. Ale za to nowy cykl - nowe szanse ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:06

Snowflake, Marzycielka lubią tę wiadomość

• melisa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:33

Snowflake, MeiMei lubią tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:01

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak u mnie to samo... Jak wspominam o 4 to pukają się w czoło... Nawet Pani sprzątająca w szkole jakiś czas temu tekst do mnie walnęła "że Pani to już chyba starczy dzieci"... Ja nie wiem skąd Ci ludzie dają sobie prawo, żeby mówić komuś ile ktoś ma mieć dzieci... Bezczelnie to jest 🤔

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wpisuję Cię na naszą 1 stronkę staraczek ok? 😁

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    MeiMei wpisuję Cię na naszą 1 stronkę staraczek ok? 😁[/QUOTE

Oczywiście :)

Marzycielka lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Marzycielka wrote:

Już wpisałam 😉 zerknij sobie 😉

MeiMei lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    To u mnie ciąze ok, bez większych problemów, lekkie nadciśnienie tylko i niedokrwistość. Wiec bralam dopegyt i zelazo. Porody wszystkie sn, bez pęknięcia i bez naciecia (z córką miałam tylko 1 szew zalozony bo szla z ręką, a z chłopakami bez zadnych obrażeń, mimo ze wszystkie dzieci wazyly ponad 4kg i dlugie na 60/61 cm). Moja polożna śmieje się ze po prostu mam dobre warunki do rodzenia dzieci. Przy rodzeniu trzeciego mówiłam jej aby nie zdziwiła się jak zadzwonimy że jeszcze na czwarte sie zdecydowaliśmy :-)

A Ty Melisko chcesz, żebym Cię wpisała na 1 stronę, że niedługo starania o 4? Ja mam tak wpisane 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

melisa lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Marzycielka wrote:

Widziałam 😍 Dziękuję :) Mam nadzieję, że za miesiąc wpiszesz mi tam ciąża 🥰

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Widziałam 😍 Dziękuję :) Mam nadzieję, że za miesiąc wpiszesz mi tam ciąża 🥰

Ja też mam taką nadzieję 😃
    Trzymam mocno kciuki ✊✊

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • SARA Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o mnie chodzi to razem z mężem jeszcze przed ślubem mówiliśmy, że bedziemy mieć trójkę dzieci. Jak się urodził drugi bobas to trochę wymagał więcej uwagi i cierpliwości 😉 i jakoś nie było siły i ochoty rozmowy o kolejnym dziecku. Ostatnio zaczęliśmy rozmowę i doszliśmy do wniosku, że starania się odbędą 😉 wśród naszych znajomych i rodziny jest kilka z 3ka dzieci ale większość z dwójka😉 mamy dwóch synów więc oczywiście chcielibyśmy teraz córkę ale jak będzie tak będzie 🙂🥰 pierwsza ciąża w 12cs a druga w 2cs, ciekawi mnie jak będzie teraz 🤩

melisa, Snowflake, Marzycielka lubią tę wiadomość

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SARA wrote:
    Jeśli o mnie chodzi to razem z mężem jeszcze przed ślubem mówiliśmy, że bedziemy mieć trójkę dzieci. Jak się urodził drugi bobas to trochę wymagał więcej uwagi i cierpliwości 😉 i jakoś nie było siły i ochoty rozmowy o kolejnym dziecku. Ostatnio zaczęliśmy rozmowę i doszliśmy do wniosku, że starania się odbędą 😉 wśród naszych znajomych i rodziny jest kilka z 3ka dzieci ale większość z dwójka😉 mamy dwóch synów więc oczywiście chcielibyśmy teraz córkę ale jak będzie tak będzie 🙂🥰 pierwsza ciąża w 12cs a druga w 2cs, ciekawi mnie jak będzie teraz 🤩

Witamy :) I oczywiście trzymamy kciuki, a kiedy wypada Ci w tym cyklu ewentualne sprawdzenie rezultatów starań? ;)

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę, że większość z nas marzy teraz o dziewczynce 😁
    Jak Wam mija poranek?
    Ja idę śniadanko robić 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy drugi chłopiec 🙂 wtedy będzie 2+2, ja jadę do pracy, dzieciaki dziś z mężem :) tym razem jednak nie będziemy sprawdzać płci, niespodzianka do samego końca 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 10:25

Snowflake, melisa lubią tę wiadomość

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Jestem tu nowa. Mam synka 5 lat. Staramy się z mężem. 1 cykl nie udany. Teraz blisko owulacji jestem. Co ile serduszkujecie? :) z synkiem udało się za 1 razem. Dlatego teraz takie obawy czemu się nie udało do razu. Wiem głupie przecież nie ma tam łatwo :) dziewczynom którym się udało co ile ( serce)?

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Hejo. Jestem tu nowa. Mam synka 5 lat. Staramy się z mężem. 1 cykl nie udany. Teraz blisko owulacji jestem. Co ile serduszkujecie? :) z synkiem udało się za 1 razem. Dlatego teraz takie obawy czemu się nie udało do razu. Wiem głupie przecież nie ma tam łatwo :) dziewczynom którym się udało co ile ( serce)?

W dni płodne co drugi dzień ;) a tak ogólnie to jak mamy nastrój i chęci hehe 😃 spokojnie, pewnie myślisz o tym dużo, trzymam kciuki za udany cykl 👍

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ