Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dzieci miały ospe dawno..... Lena chyba 2 latka Nikodem 3. Ale złożylo sie okrutnie bo Nikodem dostał ospy 1.5 tygodnia przed świetami BN na szczescie przeszedl lajtowo i na swieta poszlismy do rodziny natomiast ja siedzialam na l4 (pracowałam w lidlu to se wyobrazcie jak mnie nie lubili 🤣) w sylwestra poszlam do pracy a jak wróciłam Lena miała już ospę 🤭 ona przeszła gorzej ale bez wiekszych akcji..🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url]
-
Moja siostra zaliczyła ospę mając 23 lata i ciężko to przeszła. Ja nie przechodziłam ospy w dzieciństwie, ale w dorosłym życiu się zaszczepiłam (bo nie chciałam chorować jak siostra).4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Sara30 wrote:Nowa no właśnie ospa najgorsza dla dorosłych i niemowląt. Już dzieci w wieku rok + przechodzą inaczej 🫠
No ale już teraz nic nie zrobię. Dopadło.
Oby tylko nie pojawiły się żadne powikłania 🥺
I też pozdrawiam z lubelskiegoja okolice Chełma
Ja jakoś rzadko słyszałam o powikłaniach po ospie, częściej blizny po kropeczkach ale kazdy organizm innyOo do Chełma mam 30km 🤣 takze bliskie okolice 🤭
-
Nowa, nie zniechęcaj się. Każdy miesiąc może być tym właściwym. Jeśli nie maj, to być może u ciebie czerwiec jest tym, w którym spełni się Twoje marzenie.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Nie zniechęcam się
czekam sobie na @ 🤭 chociaż powiem wam że żadnych typowych u siebie objawowo na @ nie widzę 🤔🤣
Dziewczyny w końcu u nas deszcz, no chociaż to za duże słowo ale coś tam pada 😂kto by pomyślał że człowiek z deszczu będzie się cieszyć 🤭😂
-
U nas nareszcie nie pada ale jest pochmurno i ponuro już mi się tęskni za tą piękną pogodą bo już od paru dni tak jest niby ostatnio coś tam słoneczko się przebijało a za chwilę deszcz padał01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:U nas nareszcie nie pada ale jest pochmurno i ponuro już mi się tęskni za tą piękną pogodą bo już od paru dni tak jest niby ostatnio coś tam słoneczko się przebijało a za chwilę deszcz padał
Oo to całkowite przeciwieństwo co u nas jest 😔
Non stop słońce +27st bez deszczu (aż do dziś, rano padało i teraz leje), a tak od kilku tug susza...
Mamusie jak u was odnośnie @? Testujecie?.. ja dziś spodziewanej @ i cisza 🤔🤭 wczoraj test negatyw, ale póki nie ma @ szansa i nadzieja zawsze jest 🤭🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2024, 21:27
-
Ja mam 9dc, więc na tę chwilę czekam na jakiś sygnał ze strony organizmu, że przygotowuje się do owu 😁4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
U mnie dzisiaj będzie 19dc owu była 13 dc ale przez stan zapalny pęcherza nie działaliśmy chyba że zadziałają te z 11dc na 12dc ale raczej szanse małe01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:U mnie dzisiaj będzie 19dc owu była 13 dc ale przez stan zapalny pęcherza nie działaliśmy chyba że zadziałają te z 11dc na 12dc ale raczej szanse małe
Ja powinnam dostać @ wczoraj...cisza. bez większych objawów. Testowałam dzień przed, biało. Teraz nie będę testować. Mam nadzieję że @ nie będzie długooo ale jakoś nie mam ochoty jechać do apteki po test i znów zobaczyć biel. Okaże się co będzie za kilka dni 🫣 -
Aaa słuchajcie podobno 15km od miejsca gdzie mieszkam (ale moje maluchy chodzą tam do szkoły)panuje szkarlatyna, macie coś o tym pojęcie...? Co to za choroba? Ja czytałam że podobna do ospy ale jak to faktycznie jest? A dziś mój średniak przyjeżdża do domu z wielkim bólem głowy, poszedł spać (jak nigdy), wstał po 17 i niby lepiej... 🤔
-
Nie miałam do czynienia ze szkarlatyna i mam nadzieję, że nie będę, ale o ile kojarzę, to się zaczyna od bardzo wysokiej temperatury, bolu gardła i wysypki. Potem robi się mocno czerwony język i policzki. Niestety, nie ma na to szczepienia, więc pozostaje tylko liczyć na szczęście, że choroba nie dotknie dziecka 😔
Nowa3231 lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Mnie się szkarlatyna kojarzy z angina. Na pewno jest wywoływana przez grupę paciorkowcow.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
edka85 wrote:Nie miałam do czynienia ze szkarlatyna i mam nadzieję, że nie będę, ale o ile kojarzę, to się zaczyna od bardzo wysokiej temperatury, bolu gardła i wysypki. Potem robi się mocno czerwony język i policzki. Niestety, nie ma na to szczepienia, więc pozostaje tylko liczyć na szczęście, że choroba nie dotknie dziecka 😔
Na szczęście wszystko ok, młody miał spadek sił i dziś jak nowonarodzony ☺️ ale to dziadostwo atakuje polowe dzieci w mieście gdzie mamy szkole.. mam nadzieję że nic nie przyniosą do domu, niedługo wakacje. 🫣 -
Mojej przyjaciółki dzieci przechodziły szkarlatynę i w sumie przeszły ok. Tak jak pisze księgowa, porównywalnie do anginy
-
Nowa3231 wrote:Dziewczyny ja dalej bez @... ☺️🫣 Boje się znów testować. Ale jak jutro nie dostanę @ to test chyba będzie 🤭01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Cześć dziewczyny. Można dołączyć?
Mama dwóch córeczek 5 lat i 3 latka. Jeszcze rok temu mowilam stanowcze nie na trójkę dzieci. Teraz moja decyzja zaczyna się zmieniać gdy mąż zaczął mowic o trzecim. Mi nadal ciężko sobie wyobrazić życie z trójka.... ale może to jest ten czas?🙈
Zauważyliście jakieś zmiany wśród dzieci wychowujących się w większym gronie jak dwójka?Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021