Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dzieci miały ospe dawno..... Lena chyba 2 latka Nikodem 3. Ale złożylo sie okrutnie bo Nikodem dostał ospy 1.5 tygodnia przed świetami BN na szczescie przeszedl lajtowo i na swieta poszlismy do rodziny natomiast ja siedzialam na l4 (pracowałam w lidlu to se wyobrazcie jak mnie nie lubili 🤣) w sylwestra poszlam do pracy a jak wróciłam Lena miała już ospę 🤭 ona przeszła gorzej ale bez wiekszych akcji..🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Moja siostra zaliczyła ospę mając 23 lata i ciężko to przeszła. Ja nie przechodziłam ospy w dzieciństwie, ale w dorosłym życiu się zaszczepiłam (bo nie chciałam chorować jak siostra).
-
Sara30 wrote:Nowa no właśnie ospa najgorsza dla dorosłych i niemowląt. Już dzieci w wieku rok + przechodzą inaczej 🫠
No ale już teraz nic nie zrobię. Dopadło.
Oby tylko nie pojawiły się żadne powikłania 🥺
I też pozdrawiam z lubelskiego ja okolice Chełma
Ja jakoś rzadko słyszałam o powikłaniach po ospie, częściej blizny po kropeczkach ale kazdy organizm inny Oo do Chełma mam 30km 🤣 takze bliskie okolice 🤭 -
Nowa, nie zniechęcaj się. Każdy miesiąc może być tym właściwym. Jeśli nie maj, to być może u ciebie czerwiec jest tym, w którym spełni się Twoje marzenie.
-
Nie zniechęcam się czekam sobie na @ 🤭 chociaż powiem wam że żadnych typowych u siebie objawowo na @ nie widzę 🤔🤣
Dziewczyny w końcu u nas deszcz, no chociaż to za duże słowo ale coś tam pada 😂kto by pomyślał że człowiek z deszczu będzie się cieszyć 🤭😂
-
U nas nareszcie nie pada ale jest pochmurno i ponuro już mi się tęskni za tą piękną pogodą bo już od paru dni tak jest niby ostatnio coś tam słoneczko się przebijało a za chwilę deszcz padał01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:U nas nareszcie nie pada ale jest pochmurno i ponuro już mi się tęskni za tą piękną pogodą bo już od paru dni tak jest niby ostatnio coś tam słoneczko się przebijało a za chwilę deszcz padał
Oo to całkowite przeciwieństwo co u nas jest 😔
Non stop słońce +27st bez deszczu (aż do dziś, rano padało i teraz leje), a tak od kilku tug susza...
Mamusie jak u was odnośnie @? Testujecie?.. ja dziś spodziewanej @ i cisza 🤔🤭 wczoraj test negatyw, ale póki nie ma @ szansa i nadzieja zawsze jest 🤭🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 21:27
-
Ja mam 9dc, więc na tę chwilę czekam na jakiś sygnał ze strony organizmu, że przygotowuje się do owu 😁
-
U mnie dzisiaj będzie 19dc owu była 13 dc ale przez stan zapalny pęcherza nie działaliśmy chyba że zadziałają te z 11dc na 12dc ale raczej szanse małe01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:U mnie dzisiaj będzie 19dc owu była 13 dc ale przez stan zapalny pęcherza nie działaliśmy chyba że zadziałają te z 11dc na 12dc ale raczej szanse małe
Ja powinnam dostać @ wczoraj...cisza. bez większych objawów. Testowałam dzień przed, biało. Teraz nie będę testować. Mam nadzieję że @ nie będzie długooo ale jakoś nie mam ochoty jechać do apteki po test i znów zobaczyć biel. Okaże się co będzie za kilka dni 🫣 -
Aaa słuchajcie podobno 15km od miejsca gdzie mieszkam (ale moje maluchy chodzą tam do szkoły)panuje szkarlatyna, macie coś o tym pojęcie...? Co to za choroba? Ja czytałam że podobna do ospy ale jak to faktycznie jest? A dziś mój średniak przyjeżdża do domu z wielkim bólem głowy, poszedł spać (jak nigdy), wstał po 17 i niby lepiej... 🤔
-
Nie miałam do czynienia ze szkarlatyna i mam nadzieję, że nie będę, ale o ile kojarzę, to się zaczyna od bardzo wysokiej temperatury, bolu gardła i wysypki. Potem robi się mocno czerwony język i policzki. Niestety, nie ma na to szczepienia, więc pozostaje tylko liczyć na szczęście, że choroba nie dotknie dziecka 😔
Nowa3231 lubi tę wiadomość
-
Mnie się szkarlatyna kojarzy z angina. Na pewno jest wywoływana przez grupę paciorkowcow.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
edka85 wrote:Nie miałam do czynienia ze szkarlatyna i mam nadzieję, że nie będę, ale o ile kojarzę, to się zaczyna od bardzo wysokiej temperatury, bolu gardła i wysypki. Potem robi się mocno czerwony język i policzki. Niestety, nie ma na to szczepienia, więc pozostaje tylko liczyć na szczęście, że choroba nie dotknie dziecka 😔
Na szczęście wszystko ok, młody miał spadek sił i dziś jak nowonarodzony ☺️ ale to dziadostwo atakuje polowe dzieci w mieście gdzie mamy szkole.. mam nadzieję że nic nie przyniosą do domu, niedługo wakacje. 🫣 -
Nowa3231 wrote:Dziewczyny ja dalej bez @... ☺️🫣 Boje się znów testować. Ale jak jutro nie dostanę @ to test chyba będzie 🤭01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Cześć dziewczyny. Można dołączyć?
Mama dwóch córeczek 5 lat i 3 latka. Jeszcze rok temu mowilam stanowcze nie na trójkę dzieci. Teraz moja decyzja zaczyna się zmieniać gdy mąż zaczął mowic o trzecim. Mi nadal ciężko sobie wyobrazić życie z trójka.... ale może to jest ten czas?🙈
Zauważyliście jakieś zmiany wśród dzieci wychowujących się w większym gronie jak dwójka?Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021