X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 29 maja, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci miały ospe dawno..... Lena chyba 2 latka Nikodem 3. Ale złożylo sie okrutnie bo Nikodem dostał ospy 1.5 tygodnia przed świetami BN na szczescie przeszedl lajtowo i na swieta poszlismy do rodziny natomiast ja siedzialam na l4 (pracowałam w lidlu to se wyobrazcie jak mnie nie lubili 🤣) w sylwestra poszlam do pracy a jak wróciłam Lena miała już ospę 🤭 ona przeszła gorzej ale bez wiekszych akcji..

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    preg.png[/url]
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra zaliczyła ospę mając 23 lata i ciężko to przeszła. Ja nie przechodziłam ospy w dzieciństwie, ale w dorosłym życiu się zaszczepiłam (bo nie chciałam chorować jak siostra).

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Nowa no właśnie ospa najgorsza dla dorosłych i niemowląt. Już dzieci w wieku rok + przechodzą inaczej 🫠
    No ale już teraz nic nie zrobię. Dopadło.
    Oby tylko nie pojawiły się żadne powikłania 🥺

I też pozdrawiam z lubelskiego :D ja okolice Chełma

Ja jakoś rzadko słyszałam o powikłaniach po ospie, częściej blizny po kropeczkach ale kazdy organizm inny ;) Oo do Chełma mam 30km 🤣 takze bliskie okolice 🤭

• Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro termin @, myślę zatestuje sobie a co.. i jak myślałam, biel.. więc czekam spokojnie na @ 🫣

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, nie zniechęcaj się. Każdy miesiąc może być tym właściwym. Jeśli nie maj, to być może u ciebie czerwiec jest tym, w którym spełni się Twoje marzenie.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zniechęcam się ;) czekam sobie na @ 🤭 chociaż powiem wam że żadnych typowych u siebie objawowo na @ nie widzę 🤔🤣

Dziewczyny w końcu u nas deszcz, no chociaż to za duże słowo ale coś tam pada 😂kto by pomyślał że człowiek z deszczu będzie się cieszyć 🤭😂

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nareszcie nie pada ale jest pochmurno i ponuro już mi się tęskni za tą piękną pogodą bo już od paru dni tak jest niby ostatnio coś tam słoneczko się przebijało a za chwilę deszcz padał

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    U nas nareszcie nie pada ale jest pochmurno i ponuro już mi się tęskni za tą piękną pogodą bo już od paru dni tak jest niby ostatnio coś tam słoneczko się przebijało a za chwilę deszcz padał

Oo to całkowite przeciwieństwo co u nas jest 😔
    Non stop słońce +27st bez deszczu (aż do dziś, rano padało i teraz leje), a tak od kilku tug susza...

Mamusie jak u was odnośnie @? Testujecie?.. ja dziś spodziewanej @ i cisza 🤔🤭 wczoraj test negatyw, ale póki nie ma @ szansa i nadzieja zawsze jest 🤭🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 21:27

• edka85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 9dc, więc na tę chwilę czekam na jakiś sygnał ze strony organizmu, że przygotowuje się do owu 😁

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj będzie 19dc owu była 13 dc ale przez stan zapalny pęcherza nie działaliśmy chyba że zadziałają te z 11dc na 12dc ale raczej szanse małe

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ja mam 9dc, więc na tę chwilę czekam na jakiś sygnał ze strony organizmu, że przygotowuje się do owu 😁

Trzymam mocno kciuki za udany cykl 🥰 działajcie jak tylko chwila będzie 😁💙❤️

• Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    U mnie dzisiaj będzie 19dc owu była 13 dc ale przez stan zapalny pęcherza nie działaliśmy chyba że zadziałają te z 11dc na 12dc ale raczej szanse małe
    Trzymam kciuki 🥰

Ja powinnam dostać @ wczoraj...cisza. bez większych objawów. Testowałam dzień przed, biało. Teraz nie będę testować. Mam nadzieję że @ nie będzie długooo ale jakoś nie mam ochoty jechać do apteki po test i znów zobaczyć biel. Okaże się co będzie za kilka dni 🫣

• Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa słuchajcie podobno 15km od miejsca gdzie mieszkam (ale moje maluchy chodzą tam do szkoły)panuje szkarlatyna, macie coś o tym pojęcie...? Co to za choroba? Ja czytałam że podobna do ospy ale jak to faktycznie jest? A dziś mój średniak przyjeżdża do domu z wielkim bólem głowy, poszedł spać (jak nigdy), wstał po 17 i niby lepiej... 🤔

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam do czynienia ze szkarlatyna i mam nadzieję, że nie będę, ale o ile kojarzę, to się zaczyna od bardzo wysokiej temperatury, bolu gardła i wysypki. Potem robi się mocno czerwony język i policzki. Niestety, nie ma na to szczepienia, więc pozostaje tylko liczyć na szczęście, że choroba nie dotknie dziecka 😔

Nowa3231 lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się szkarlatyna kojarzy z angina. Na pewno jest wywoływana przez grupę paciorkowcow.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Nie miałam do czynienia ze szkarlatyna i mam nadzieję, że nie będę, ale o ile kojarzę, to się zaczyna od bardzo wysokiej temperatury, bolu gardła i wysypki. Potem robi się mocno czerwony język i policzki. Niestety, nie ma na to szczepienia, więc pozostaje tylko liczyć na szczęście, że choroba nie dotknie dziecka 😔

Na szczęście wszystko ok, młody miał spadek sił i dziś jak nowonarodzony ☺️ ale to dziadostwo atakuje polowe dzieci w mieście gdzie mamy szkole.. mam nadzieję że nic nie przyniosą do domu, niedługo wakacje. 🫣

• Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dalej bez @... ☺️🫣 Boje się znów testować. Ale jak jutro nie dostanę @ to test chyba będzie 🤭

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej przyjaciółki dzieci przechodziły szkarlatynę i w sumie przeszły ok. Tak jak pisze księgowa, porównywalnie do anginy

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa3231 wrote:
    Dziewczyny ja dalej bez @... ☺️🫣 Boje się znów testować. Ale jak jutro nie dostanę @ to test chyba będzie 🤭
    I jak tam testowałaś?

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Można dołączyć?

Mama dwóch córeczek 5 lat i 3 latka. Jeszcze rok temu mowilam stanowcze nie na trójkę dzieci. Teraz moja decyzja zaczyna się zmieniać gdy mąż zaczął mowic o trzecim. Mi nadal ciężko sobie wyobrazić życie z trójka.... ale może to jest ten czas?🙈

Zauważyliście jakieś zmiany wśród dzieci wychowujących się w większym gronie jak dwójka?

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ