Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuję ospy przechodziłam razem z córką jak miała dwa latka i przeszłyśmy nawet ok
Biedna malutka pewnie ja to męczy i dlatego tak marudkuje nie ciekawie masz ale silna kobietka z ciebie dasz radę
Życzę żeby szybko wróciło wszystko do normy
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Co do odkurzacza u mnie w grę wchodzi tylko miotła bo mój syn się boi odkurzacza suszarki wiertarki itp odrazu płacze odkurzam tylko jak mąż go weźmie na dwór wtedy na szybko wlatuje odkurzacz 🤷🏼♀️01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Co do odkurzacza u mnie w grę wchodzi tylko miotła bo mój syn się boi odkurzacza suszarki wiertarki itp odrazu płacze odkurzam tylko jak mąż go weźmie na dwór wtedy na szybko wlatuje odkurzacz 🤷🏼♀️
Heeeej jak wam idą starania?🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Heeeej jak wam idą starania?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
PaulaG wrote:Heeeej jak wam idą starania?
Mi już przyszło czekać na test lub @.
Wczoraj byliśmy na komunii u mojego brata. Wypiłam 1.5 lampki wina a dziś miałam mdłości i wymioty 🤭🤣
Nie wiem czy coś mi zaszkodzilo czy coś się w środku dzieje 🤭🤣 obecnie 7po więc coś za szybko na objawy 🤔🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 13:25
-
Angela1108 wrote:Jak narazie nic nie wychodzi zaczęliśmy kolejny cykl dzisiaj 9dc więc jeszcze około tygodnia do owulacji muszę chyba skonsultować swoją fazę lutealna bo trwa max 10 dni teraz był wyjątek bo 12 ale i tak nic z tego nie wyszło mimo ciężkiej naszej pracy żeby zaskoczyło 😁 dobrze że teraz ciepło to te dni szybko lecą
U nas juz 5 cykl idzie.... ja znowu fl mam 16-18 dni... nigdy wiecej ah nie biore... zwariowac idzie potem🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Nowa3231 wrote:Mi już przyszło czekać na test lub @.
Wczoraj byliśmy na komunii u mojego brata. Wypiłam 1.5 lampki wina a dziś miałam mdłości i wymioty 🤭🤣
Nie wiem czy coś mi zaszkodzilo czy coś się w środku dzieje 🤭🤣 obecnie 7po więc coś za szybko na objawy 🤔🤣
Ja mam takie 6/7 dpo ale wg apki bo nie sprawdzałam testami szkoda mi kasy na nie. A okres powinnam miec wg apki 6 czerwca dopiero.... a brzuch mnie boli od owulacji i jajniki kłują.... już 6 dzień🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Ja dziś zaczęłam trzeci cykl. W zeszłym nie pykło, więc dalej działamy 😛
PaulaG lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ja dziś zaczęłam trzeci cykl. W zeszłym nie pykło, więc dalej działamy 😛
Wy o piąte jak widze po stopce tak? 😁
Wcześniejsze starania tez dłużej szły?🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
PaulaG wrote:Wy o piąte jak widze po stopce tak? 😁
Wcześniejsze starania tez dłużej szły? -
edka85 wrote:No co ty! Poprzednio z czwartym pykło już w pierwszym cyklu 😁 Ale fakt - wcześniej tak dynamicznie nie było. Np ze starsza córką udało się w 3 cyklu, a z młodszym synem w 5cs. Tak więc ciekawa jestem, ile tym razem poczekam. W końcu już starsza jestem niż dawniej przy staraniach. Poza tym nie wykluczam, że organizm może być nieco zmęczony tymi ciążami i domagać się dłuższej przerwy 😛
My o syna 2.5 roku a córka przypadkiem wyszła... a teraz oficjalnie 5 cs ale jeszcze jak byłam w pl a maz w ie to zdarzalo sie ze był w owulację i tez nic... ale doszlo mi io i inne zaburzenia wiec bedzie trudniej...🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
PaulaG wrote:My o syna 2.5 roku a córka przypadkiem wyszła... a teraz oficjalnie 5 cs ale jeszcze jak byłam w pl a maz w ie to zdarzalo sie ze był w owulację i tez nic... ale doszlo mi io i inne zaburzenia wiec bedzie trudniej...
Nowa3231, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Na pewno każdej z nas się uda
Jezu dziewczyny u was też taka spiekota... ??27stopmi, dobrze że lekki wiaterek jest. Zapowiadają burze ale póki co chmurki nie ma. Dziś jechałam że starszym na EEG (podejrzewają ADHD, nie pod kątem nadpobudliwości ale pod kątem skupienia, wyniki dopiero we wtorek) i w samochodzie myślałam że wyparuje (brak klimy, nie nabita jeszcze 😵💫)..
Od 3tyg u nas deszczu nie ma susza jak cholera 😵💫😵💫 -
A ty jesteś Nowa z łódzkiego albo mazowsza? U nas mazowieckie też susza i mimo alertów nic na niebie się nie dzieje.
-
U nas w końcu popadało. Pierwszy deszcz od 1,5 miesiaca🫠
Już nie wyrabialismy z podlewaniem ogrodów ze starym.
U nas w końcu się stabilizuje. Lidka przeszła ospę dramatycznie. Gorączka ponad 40 st, dosłownie setki pęcherzy, odwodnienie, skierowanie do szpitala (w ostatnim momencie udało nam się wyratować z odwodnienia w domu ale bardzo nie chciałam jechać do szpitala - siedliska gronkowców i paciorkowców). Po jednym dniu gdzie wydawało się, że będzie lepiej nagle gorączka wróciła, spala na rękach non stop, obawialiśmy się powikłań neurologicznych. Bez kitu, 1,5 tygodnia wycięte z życiorysu 🥲
Pediatra powiedziała, że niestety zdarza się, że niemowlęta przechodzą ospę bardzo ciężko i niestety u nas się tak trafiło. Naprawdę było nieciekawie 🫠
Starszaki względnie, też już powoli się goją. Lidka ma na ciele setki strupów, niektóre na twarzy są wielkości monety. Z bliznami będziemy walczyć w przyszłości ale póki co nie wygląda to ciekawie. Cały czas też smarujemy maściami z antybiotykami bo w fałdkach, pod kolanami doszło do nadkazen mimo ekstremalnej pielęgnacji 🥲
No ale już wychodzimy na prostą i mam nadzieję, na chwilę oddechu 😮💨 -
Oj Sara, rzeczywiście mieliście pecha 😔 Ale ja słyszałam już o takich przypadkach. Dlatego bardzo się staram, żeby dzieciaki nie przyniosły mi tego cholerstwa. Całą trójkę zaszczepiłam na ospę. Najmłodszą też chcę, ale dopiero w wakacje, bo wtedy będzie miała mmr.
-
Nowa no właśnie ospa najgorsza dla dorosłych i niemowląt. Już dzieci w wieku rok + przechodzą inaczej 🫠
No ale już teraz nic nie zrobię. Dopadło.
Oby tylko nie pojawiły się żadne powikłania 🥺
I też pozdrawiam z lubelskiego ja okolice Chełma -
Nowa3231 wrote:Na pewno każdej z nas się uda
Jezu dziewczyny u was też taka spiekota... ??27stopmi, dobrze że lekki wiaterek jest. Zapowiadają burze ale póki co chmurki nie ma. Dziś jechałam że starszym na EEG (podejrzewają ADHD, nie pod kątem nadpobudliwości ale pod kątem skupienia, wyniki dopiero we wtorek) i w samochodzie myślałam że wyparuje (brak klimy, nie nabita jeszcze 😵💫)..
Od 3tyg u nas deszczu nie ma susza jak cholera 😵💫😵💫
U mnie w Irlandii nie ma upałów... dzisisj był upał 20 stopni zachmurzone i lało 4x po 5 min 🤣🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url]