Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Melisa tez w to nie wierze. Mam dwoch chłopców i ciekawie by było gdyby była trzecia dziewczynka, ale juz się przyzwyczaiłam do posiadania synow wiec będę tez zadowolona gdyby był kolejny syn.
Najważniejsze żeby było zdrowe, ale ktora mama nie zastanawia się nad płcią dziecka.Snowflake, melisa lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Hej dziewczyny z radością do Was dołączę. ☺️☺️☺️
Staramy się o trzeciego maluszka.
To już 9 cykl starań.
W grudniu przeżyliśmy ciąże biochemiczna. W styczniu okazało się że mam torbiel na lewym jajniku. Ginekolog przepisała mi luteinę dopochwowo 100mg 2x1. Zaproponowała mi monitoring cyklu. Wczoraj byłam na wizycie okazało się że nic nie ma. Brak pęcherzyka i w dodatku cienkie endomentrium. Zaproponowała mi wizytę za tydzień. Ma dołączyć mi leki stymulujące owulacja. Jestem po prostu załamana. Nie wiem już sama co już myśleć. -
Snowflake wrote:Edka - to dzisiaj będzie czar sobotniej nocy? 🙈💪🤪 Oby to był ten cykl!
futuremama wrote:Akurat weekend macie na zabawę, chociaż przy takich maluchach pewnie łatwo nie jest
melisa lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:
A Twoje jajniki kurcze uparciuchy nooo 😀 coś czuję, że teraz czekasz, ale jak się okres pojawi to w pierwszym cyklu pyk i się uda! ❤️futuremama, melisa lubią tę wiadomość
-
melisa wrote:oj tak z tą płcią to zawsze ciekawość. Mnie to zawsze wkurzało jak byłam w ciąży, i co niektórzy nie zapytali jak się czuje? tylko pierwsze co czy znamy już płeć. Jeszcze pierwsze dziecko to pikuś, ale z każdym kolejnym to jakaś presja otoczenia
co też mnie wkurza. Ile ja się nasłuchałam jak byłam w ciąży z córką, że się nam udało i będziemy mieć parke
jak kiedykolwiek będę w czwartej ciąży, to nie powiem ludziom do porodu
Ja tez to ciagle slysze, że po co wymyslam sobie trzecie skoro juz wszystkich w domu mam, ze przeciez niepotrzebne mi trzecie jak mam parke... Tak jakbym miala być ekstra spelniona bo trafila mi sie jedna i druga plec i juz nie mam prawa chciec wiecej bo po co?
Tez mam czasem wrazenie ze nie powiem o ciazy jak najdluzej bedzie sie dalo, czyli poki brzucha nie bedzie widac😂😂
Ja to mówię zupelnie mi obojętne czy bede miala kolejnego syna czy kolejna corke. Zastanawaim sie tylko czasem jak to bedzie jak bedzie kolejne i jak bedzie dana plec to czy bedzie podobne chlopak do brata np a dziewczynka do siostry. Czy w ogole bedzie jeszcze zupełnie inne 🙈
Tak w ogóle to hej. 17dc, czekamy, czekamy. Od dnia owulacji codziennie pobolewa mnie brzuch i mam duzo bardzo duzo kremowego sluzu takze jakos inaczej niz do tej pory, chociaz z drugiej strony to juz nie ufam mojemu organizmowi i po prostu to jakis kolejny juz cykl z dziwnymi niewyjasnionymi objawami.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Snowflake wrote:Też tak mam! 😀 Jedyne, czego trochę życzę mężowi to tego, żeby drugi synuś miał zielone oczy po nim 😀 i mam trochę takie przeświadczenie dziwne, że ten synek będzie podobny do córki.
My też czekamy, czekamy 😀❤️
Ja jedno już wiem, jesli chodzi o kazde moje kolejne dziecko. Na pewno bedzie niebieskookie 🙈
Nam by sie przydal drugi syn to by moi tescie "po równo" wnukow mieli 😂 brat meza ma dwie dziewczyny i chlopaka w drodze u nas jedna dziewczyna i chlopak to teraz jakby byl drugi chlopak to by bylo 3na3 😂😂melisa lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ogolnie to zatsatuje za tydzien w sobotę, bedzie 10dpo. Juz powinno byc cos widac. A wiem że dluzej nie wytrzymam czekac to pewne 😂
futuremama lubi tę wiadomość
melisa wrote:Ja widze w najmłodszym podobieństwo do starszego syna ale z tego okresu jak był tez niemowlakiem.
Ale jak patrzeć na nich teraz obecnych, to duzo osob mowi ze mlodszy syn bardziej podobny do córki i rzeczywiście tak jest
No właśnie mam wrażenie ze większość ludzi uważa że rodzina 2+2 to optymalnie. A mi z dwojką bylo jakoś pusto. Trzecie to bylo obowiązkowo i czwarte z otwartym sercem bym przyjęła. Obserwuje na instagramie duzo rodzin wielodzietnych i jakoś oni dodają mi skrzydel. Ale mysle ze jeszcze wiele lat minie nim społeczeństwo polskie przychylniej bedzie patrzeć na takie rodziny a nie jako patologia czy 500+
Ja cale zycie wiedzialam, ze moim must have jest troje. A coraz bardziej myślę że kto wie czy i nie czworo. Ja sama mam tylko jednego brata i zawsze mi brakowało kogoś jeszcze w naszym rodzenstwie.
Całe szczęście mam jeszcze wiele lat przed soba w pomyśleniu ile tych dzieci ostatecznie chcemy miec 😅😅Snowflake, melisa lubią tę wiadomość