Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:W ogóle jak pisze futuremama - nie wiadomo od czego to zależy 🤷♀️
Dziś zmierzyłam trzy razy pod rząd i otrzymałam kolejno wyniki: 36,74; 36;51; 36,67. No i który prawdziwy? Jeśli wezmę pod uwagę pierwszy pomiar, to temp urosła o 0,1 w stosunku do dnia poprzedniego , a jeśli drugi, to jest o 0,1 mniejsza, a jeśli trzeci to jest taka sama jak wczoraj (wczoraj 36,66). Bez sensu. Żałuję, że nie zainwestowałam w taki termometr galowy (podobny do tego niegdyś rtęciowego) , bo ten elektroniczny to o kant du..py potłuc. Może się rozkalibrował, albo stracił swoją "żywotność", nie wiem.., mam go prawie 7 lat, może to już dla niego za długo.
-
Ja to olewam to mierzenie tempki. Cuda na kiju wychodzą, za każdym razem inny wynik. Autentycznie nie wiem, czy coś się w ogóle zadziało, czy też nie. I tak mnie kręci, żeby pojechać do alabu i zrobić badanie proga. Z jednej strony szkoda 45 zł, ale z drugiej ta ciekawość tak mnie zżera, że chyba cały dzień będę tylko o tym myśleć
Pewnie macie mnie za wariatkę, ale normalnie tylko chcę wiedzieć, czy ta cholerna owu była
No bo przecież wiadomo, że jeśli nie było owu, to nie ma szans na ciążę, a jeżeli byla owu, to też ciąży może nie być. Osioł ze mnie uparty, hihi
-
Hej, witam się ja i mój test po przejściach z rąk mojego syna. Dzisiaj 8dpo.
Jutro lecę na betę.
https://naforum.zapodaj.net/eb7be01e09ca.jpg.htmlSnowflake, futuremama lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Hej, witam się ja i mój test po przejściach z rąk mojego syna. Dzisiaj 8dpo.
Jutro lecę na betę.
https://naforum.zapodaj.net/eb7be01e09ca.jpg.htmlsallvie lubi tę wiadomość
-
Jako osoba w gorącej wodzie kąpana pojechałam już dziś zbadać proga. Jeśli w weekend była owu, to 4dpo powinno choć trochę urosnąć.
-
Mam te oszałamiające wyniki. Aż 4 ng 🤭 Oł noł,czyli jakąś tam owu była, ale taka słabiutka, stąd te dziwne temperatury. No to teraz wiem, na czym stoję i czekam na swoją pierwszą @ 😁 Mam nadzieję, że przy takim progu pojawi się niebawem i zacznę swoją przygodę od nowa.
-
Snowflake wrote:Futuremama ten będzie tym pamiątkowym 😀❤️
Przyznam szczerze, że padam już dzisiaj na twarz... Jak wyszłam z domu o 9 tak wróciłam po 14 🙈
Piernik miał wizytę u fizjo i jestem rozczarowana podejściem naszego pediatry. Ale od początku. Mały urodził się z małą przepukliną pępka, która wg pediatry miała zejść, gdy zacznie raczkować. Wtedy poszłam do fizjo, i dobrze, bo dostałam zestaw ćwiczeń (usłyszałam "ale przecież to samo nie zniknie. To trzeba ćwiczyć"), na to Piernik raczkował prawie 7 miesięcy i figa z makiem, pępek nadal wystaje. No i się dowiedziałam, że jak miał 3 miesiące to już mogliśmy np. dostać skierowanie na usg brzucha, czy zacząć tejpy. No jestem zła, bo mam wrażenie, że pediatra po prostu olała temat, a się okazuje, że z tego mogłaby w przyszłości zrobić się prawdziwa przepuklina... No więc, w kwestii chorób czuję, że dzieciaki są zaopiekowane, tak kurde tutaj nie wyszło fajnie. Także trzymajcie kciuki żeby tejpy dały radę 🤞
Później sobie ten nie fajny akcent odbiłam z dzieciakami na rowerach 😀 mam nadzieję, że pośpią 🙈
Starszak miał przepukline pępkową.Jak trafiliśmy na zaklejanie do chirurga to miał 5mieśęcy.Zeszło na leczeniu ze trzy miesiące.Jest trochę za płytko wklęśnięty ale najważniejsze,że pierścień zamknięty. -
Umówiłam się prywatnie na HSG tzn najpierw musze zrobic posiew a doipiero pożniej na badanie się umówie. Ale nie zrezygnowałam jeszcze cłkiem z mojego starego lekarza i pojde do niego na wizytę i zapytam jaki mam pomysł na mnie. Skończyłam już stymulacjie letrazolem brałam przez 6 miesiecy bez efektu. Dzis pierwszy dzień okresu
Jestem taka stara i taka głupiadostałam okres ale oczywiście przeglądnełam milion wykresów i poczytałam forum czy okres w ciązy jest możliwy bo nie moge uwierzyć że mi się nie udało. Oczywiście dziewczyny miały plamienia w dniu okresu i w ciązy były no ale trzeba oprzytomnieć.
-
A teraz was zaskocze bo beta wyszla negatywna wiec w zadnej ciazy nie jestem
🤷♀️🤷♀️Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Snowflake wrote:Cooo..? Jak to? 😨 Wadliwy test?
Na to wychodzi. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiłoKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Snowflake wrote:... 😔 Nie wiem, co napisać Sallvie... 😔 Przykro mi to mało, bo to nie był żaden cień tylko kreska.
Cholipka 😔
Trudno.
Jakby to wszyscy na świcie stwierdzili. Masz juz dwójkę to jak nie uda Ci sie z trzecim to przecież nic takiego, ewentualnie, mloda jesteś masz jeszcze czas.
Nastepny cykl mamy z gory stracony, bo mąż ma nocki wiec jednak przy malych dzieciach ciężko bedzie o chociaż jeden raz w dni plodne a co dopiero mówić o tym, żeby sie wstrzelić.
Wiec najwczesniej z kwietniowego cyklu coś zaskoczy. Termin już patrzyłam wypadałby na jakis srodek stycznia czyli jeszcze w kwietniu zalapalabym sie na koniec grudnia tego roku, przy moich wcześniejszych porodachKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Salvie, normalnie nie wierzę...co to za test tak oszukał?
futuremama wrote:Jak dla mnie ciężko powiedzieć jaka skoro w teorii szczyt przypada na 7dpo a podobno i tak wartości się wahają w ciągu dniaA i mam pms wyraźny - pełniejsze cycki, bóle podbrzusza, zgagę. I to przy tym niskim progu. Normalnie paradoks