X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Marzycielka 🙈 ale wiesz jak to jest z jutrem, prawda? Nigdy nie nadchodzi 😂
    Dlatego mi tego prania nawet nie żal planować na "jutro" 😂🙈
    He he nie no ja muszę im jutro bluzki poprasować, bo we wtorek nie będą mieli co założyć do przedszkola 🤣
    A jak tam kiedy planujesz pranko ubrań dla dzidzi? Czy jeszcze o tym nie myślisz? 😁

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    I nie sposób odpocząć z dwoma Gagatkami na stanie 🙈 mdłości przy ogarnianiu starszaków są tym bardziej upierdliwe mam wrażenie... Także oby te szybko Ci minęły! 😀
    Tak patrzę, że u Ciebie Sewerynek może mieć brata lub siostrę ze swojego miesiąca nawet 😀 czy raczej rodzisz przed czasem?

Nie sadzę wiesz. Oboje mam z 37 tygodnia i więcej niż prawdopodobne jest to, że urodzę teraz na początku grudnia jak nie jeszcze na sam koniec listopada 😅

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:44

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake uuu to niezła akcja będzie z przeprowadzką na koniec terminu 😁
    Życzę Ci, aby wszystko poszło po Twojej myśli 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Ah, to faktycznie raczej się nie zanosi na przenoszenie 😀 chociaż kto to wie, kiedy Maluszek postanowi się wykluć 🙈 może dla odmiany będziesz sylwestrować na porodówce 😀

Wiesz co lekarz coś wspomniał, że za to moze byc odpowiedzialna genetyka, że jest taki % kobiet ktorych ciaza musi sie zakonczyc w tych tygodniach bo inaczej lozysko przeztaje z dnia na dzien pracowac i dziecko po prostu umiera, a u mnie być moze organizm sam czuje ze czas konczyc i zaczynaja sie porody w odpowiednim momencie. Ile w tym prawdy nie wiem, ale ja chyba jednak dla swietego spokoju wole sie nie przekonywac czy dam rade dluzej ponosic dziecko 🙉🙈

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz relaks dla mamuśki 😉
    Kąpiel z pianą, winko, świece i muzyczka 😁
    Miłego wieczorku Wam życzę ♥️

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • milam Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    No i ogólnie to fajnie, że te objawy są. Dzisiaj jeśli ofkors beta przyrasta cały czas 100% przebiłam magiczną barierę 1000 bo okolo 1120 powinien wynik dzisiaj wynosić. Więc chyba już tym razem mowy nie ma o biochemie, tym bardziej, że cykle mam regularne 28 dni. Dziś już 38/39 dc no to tylko się cieszyć i cierpliwie odliczać dni do 4 maja :)

Będziesz jutro sprawdzać betę czy dajesz sobie spokój?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka zazdroszczę. Bo ja właśnie konam. Usypianie starszaka zajęło ponad godzinę, z czego ja usypialam przez godzinę bez skutku i w końcu wyszłam z pokoju i zamienił mnie mąż. Jemu to zajęło tylko 15min i mały po kwadransie z tatą zasnął jak suseł... No comment. Oczywiście, zaraz potem obudziła się córa i nie chciała ponownie pójść spać. W jej oczach widzę chęć na zabawę, ehh... Całe szczęście, że nie wypada mi dziś owu,bo w przeciwnym razie szlag by mnie trafił 🤦‍♀️

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Nie wiem jak to się stało, ale nie ma Ciebie na 1 stronce 🙈
    Podaj dane to wpiszę 😉

36 lat dwie córki 5 lat i 3 latka starania o 3 dziecko od 2 lat.

Kurcze dziewczyny jakie wy jesteście zorganizowane 😀aż mi wstyd bo ja dziś moich dziewczyn nie wykąpałam dopiero zaspaly z wielkim płaczem bo najpierw nie chcą iść spać a później już są tak zmęczone że płaczą w niebogłosy i już tylko mama może być do uspokojenia.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Marzycielka zazdroszczę. Bo ja właśnie konam. Usypianie starszaka zajęło ponad godzinę, z czego ja usypialam przez godzinę bez skutku i w końcu wyszłam z pokoju i zamienił mnie mąż. Jemu to zajęło tylko 15min i mały po kwadransie z tatą zasnął jak suseł... No comment. Oczywiście, zaraz potem obudziła się córa i nie chciała ponownie pójść spać. W jej oczach widzę chęć na zabawę, ehh... Całe szczęście, że nie wypada mi dziś owu,bo w przeciwnym razie szlag by mnie trafił 🤦‍♀️

Ojej to współczuję tych przebojów z usypianiem 🙈 U nas "usypianie" Słodziaka wygląda tak, że czytam mu książeczkę, buziak i mówię kładź się do łóżeczka, bo idziesz spać. On się kładzie, ja zgłaszam światło, zamykam drzwi od jego pokoju i wychodzę 😁 delikatna lampeczka w kontakcie mu się świeci i niania elektroniczna jest włączona 😉
    Czasami usypia od razu, czasami słyszę w niani jak sobie coś tam gada, śpiewa czy mruczy... Ale zasypia sam 🤩

Kiedy owulacja Ci wypada?
    Nie ma Twojego wieku na 1 stronce. Jak chcesz to podaj 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 11:00

futuremama lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    36 lat dwie córki 5 lat i 3 latka starania o 3 dziecko od 2 lat.

Kurcze dziewczyny jakie wy jesteście zorganizowane 😀aż mi wstyd bo ja dziś moich dziewczyn nie wykąpałam dopiero zaspaly z wielkim płaczem bo najpierw nie chcą iść spać a później już są tak zmęczone że płaczą w niebogłosy i już tylko mama może być do uspokojenia.

Już Ciebie wpisałam 😉
    Ja przy dzieciach nauczyłam się dobrej organizacji 😁 jak byłam panienką to zawsze wszędzie się spóźniałam... Chociaż miałam uszykować tylko siebie 😉 a teraz siebie i 3 dzieci i jesteśmy na czas 😃 nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę he he to jest podstawa 🤣

melisa lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skąd bierzesz na to wszystko siłę? 😄no i jeszcze jak dzieci nie słuchają.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Ale skąd bierzesz na to wszystko siłę? 😄no i jeszcze jak dzieci nie słuchają.

Dzieci lubią jak gdzieś wychodzimy, więc ubierają się same (oprócz Słodziaka) bez marudzenia 🙂
    Jak dzieci się nie słuchają to dostają czerwony magnesik na lodówkę. Jak któreś uzbiera 7 (rzadko się zdarza), to ma karę dzień bez słodyczy 😉
    Zazwyczaj uspokaja ich same postraszenie magnesem 😁 a jak są bardzo grzeczni to w nagrodę zabieram im czerwony magnesik 😃

Skąd mam siły? Hmmm szczerze to bardziej mnie męczy chaos jak czasami się wkradnie do naszego domku 🙈
    Mamy swój plan dnia i tego się trzymam. Wtedy na wszystko jest czas... I na podwórko, i na naukę i czas tylko dla mnie... 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 18:33

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Marzycielka u mnie TP na 6.11, wg ostatniego usg 3.11 ale usg się nie sugeruje bo mam regularne cykle więc każdy liczy om.

Już wpisałam 😉
    Moja Perełka też przestała spać w dzień jak skończyła 2 latka 🙂 Za to Łobuziak długo miał drzemki i na noc bez problemu zasypiał. Słodziak w maju skończy 2 latka i śpi w dzień 2-3 godziny 🙈 i o 20 zasypia. Śpioszek mój kochany 😁

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki 🙂
    Była promocja w CCC i zamówiłam dzieciakom po 2 pary sandałów. Jedne do przedszkola, drugie na podwórko. Wczoraj przyszły i było wielkie przymierzanko 😁
    Na szczęście trafiłam z rozmiarami, z czego bardzo się cieszę. Mam już to z głowy 😉

A co tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 14:27

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake jak po wizycie u gina? Miałaś usg? 🙂

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzien ide na drożność jajowodów ciekawe czy coś mi tam wyjdzie. chciałabym być w ciązy oj bardzo bym chciała.Zamówiłam sobie rózne witaminy i bede się pilnować i męża żeby regularnie zażywać bo wczescniej raz barałam raz nie. Zamówiłam też olej z wiesiołka dziewczyny go chwalą ciekawe czy coś pomoże. Chce też kupić koenzym q10 dla siebie i męża ale jest trochę drogi więc czekam do wypłaty ;-)

Też zamówiłam buty dla młodszej przez internet ale nie trafiłam z rozmiarem i musze wymienić.

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten pierwszy cykl po porodzie dobiega końca. Dziś lekkie plamienia i boli brzuch okresowo. Czyli @ tuż za rogiem. W ogóle do du...py z tym cyklem, bo pierwsza faza trwała prawie 4tyg (owu dopiero w 27dc), a teraz mam 9dpo i już plamienie, tak więc druga faza też kiepska. Mam nadzieję, że następny cykl już bardziej się ureguluje.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    U mnie ten pierwszy cykl po porodzie dobiega końca. Dziś lekkie plamienia i boli brzuch okresowo. Czyli @ tuż za rogiem. W ogóle do du...py z tym cyklem, bo pierwsza faza trwała prawie 4tyg (owu dopiero w 27dc), a teraz mam 9dpo i już plamienie, tak więc druga faza też kiepska. Mam nadzieję, że następny cykl już bardziej się ureguluje.

Trzymam kciuki zeby z kazdym cyklem teraz sie normowalo 💪

iv09jw4z732yf0w9.png
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama, może być wcześniej, u mnie pierwsza córka 5 dni po terminie, druga w dzień terminu, a synek dwa tygodnie wcześniej. Z tym, że było planowane cc tydzień przed terminem, ale jak przyjęli mnie do szpitala na dwa tygodnie przed to tego dnia zaczął się poród naturalny i rano było cc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 08:50

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ