Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:Marzycielka 🙈 ale wiesz jak to jest z jutrem, prawda? Nigdy nie nadchodzi 😂
Dlatego mi tego prania nawet nie żal planować na "jutro" 😂🙈
A jak tam kiedy planujesz pranko ubrań dla dzidzi? Czy jeszcze o tym nie myślisz? 😁👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:I nie sposób odpocząć z dwoma Gagatkami na stanie 🙈 mdłości przy ogarnianiu starszaków są tym bardziej upierdliwe mam wrażenie... Także oby te szybko Ci minęły! 😀
Tak patrzę, że u Ciebie Sewerynek może mieć brata lub siostrę ze swojego miesiąca nawet 😀 czy raczej rodzisz przed czasem?
Nie sadzę wiesz. Oboje mam z 37 tygodnia i więcej niż prawdopodobne jest to, że urodzę teraz na początku grudnia jak nie jeszcze na sam koniec listopada 😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Snowflake wrote:Ah, to faktycznie raczej się nie zanosi na przenoszenie 😀 chociaż kto to wie, kiedy Maluszek postanowi się wykluć 🙈 może dla odmiany będziesz sylwestrować na porodówce 😀
Wiesz co lekarz coś wspomniał, że za to moze byc odpowiedzialna genetyka, że jest taki % kobiet ktorych ciaza musi sie zakonczyc w tych tygodniach bo inaczej lozysko przeztaje z dnia na dzien pracowac i dziecko po prostu umiera, a u mnie być moze organizm sam czuje ze czas konczyc i zaczynaja sie porody w odpowiednim momencie. Ile w tym prawdy nie wiem, ale ja chyba jednak dla swietego spokoju wole sie nie przekonywac czy dam rade dluzej ponosic dziecko 🙉🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:No i ogólnie to fajnie, że te objawy są. Dzisiaj jeśli ofkors beta przyrasta cały czas 100% przebiłam magiczną barierę 1000 bo okolo 1120 powinien wynik dzisiaj wynosić. Więc chyba już tym razem mowy nie ma o biochemie, tym bardziej, że cykle mam regularne 28 dni. Dziś już 38/39 dc no to tylko się cieszyć i cierpliwie odliczać dni do 4 maja
Będziesz jutro sprawdzać betę czy dajesz sobie spokój? -
Marzycielka zazdroszczę. Bo ja właśnie konam. Usypianie starszaka zajęło ponad godzinę, z czego ja usypialam przez godzinę bez skutku i w końcu wyszłam z pokoju i zamienił mnie mąż. Jemu to zajęło tylko 15min i mały po kwadransie z tatą zasnął jak suseł... No comment. Oczywiście, zaraz potem obudziła się córa i nie chciała ponownie pójść spać. W jej oczach widzę chęć na zabawę, ehh... Całe szczęście, że nie wypada mi dziś owu,bo w przeciwnym razie szlag by mnie trafił 🤦♀️
-
Marzycielka wrote:Nie wiem jak to się stało, ale nie ma Ciebie na 1 stronce 🙈
Podaj dane to wpiszę 😉
36 lat dwie córki 5 lat i 3 latka starania o 3 dziecko od 2 lat.
Kurcze dziewczyny jakie wy jesteście zorganizowane 😀aż mi wstyd bo ja dziś moich dziewczyn nie wykąpałam dopiero zaspaly z wielkim płaczem bo najpierw nie chcą iść spać a później już są tak zmęczone że płaczą w niebogłosy i już tylko mama może być do uspokojenia. -
edka85 wrote:Marzycielka zazdroszczę. Bo ja właśnie konam. Usypianie starszaka zajęło ponad godzinę, z czego ja usypialam przez godzinę bez skutku i w końcu wyszłam z pokoju i zamienił mnie mąż. Jemu to zajęło tylko 15min i mały po kwadransie z tatą zasnął jak suseł... No comment. Oczywiście, zaraz potem obudziła się córa i nie chciała ponownie pójść spać. W jej oczach widzę chęć na zabawę, ehh... Całe szczęście, że nie wypada mi dziś owu,bo w przeciwnym razie szlag by mnie trafił 🤦♀️
Ojej to współczuję tych przebojów z usypianiem 🙈 U nas "usypianie" Słodziaka wygląda tak, że czytam mu książeczkę, buziak i mówię kładź się do łóżeczka, bo idziesz spać. On się kładzie, ja zgłaszam światło, zamykam drzwi od jego pokoju i wychodzę 😁 delikatna lampeczka w kontakcie mu się świeci i niania elektroniczna jest włączona 😉
Czasami usypia od razu, czasami słyszę w niani jak sobie coś tam gada, śpiewa czy mruczy... Ale zasypia sam 🤩
Kiedy owulacja Ci wypada?
Nie ma Twojego wieku na 1 stronce. Jak chcesz to podaj 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 11:00
futuremama lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
3 ciążą wrote:36 lat dwie córki 5 lat i 3 latka starania o 3 dziecko od 2 lat.
Kurcze dziewczyny jakie wy jesteście zorganizowane 😀aż mi wstyd bo ja dziś moich dziewczyn nie wykąpałam dopiero zaspaly z wielkim płaczem bo najpierw nie chcą iść spać a później już są tak zmęczone że płaczą w niebogłosy i już tylko mama może być do uspokojenia.
Już Ciebie wpisałam 😉
Ja przy dzieciach nauczyłam się dobrej organizacji 😁 jak byłam panienką to zawsze wszędzie się spóźniałam... Chociaż miałam uszykować tylko siebie 😉 a teraz siebie i 3 dzieci i jesteśmy na czas 😃 nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę he he to jest podstawa 🤣
melisa lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
3 ciążą wrote:Ale skąd bierzesz na to wszystko siłę? 😄no i jeszcze jak dzieci nie słuchają.
Dzieci lubią jak gdzieś wychodzimy, więc ubierają się same (oprócz Słodziaka) bez marudzenia 🙂
Jak dzieci się nie słuchają to dostają czerwony magnesik na lodówkę. Jak któreś uzbiera 7 (rzadko się zdarza), to ma karę dzień bez słodyczy 😉
Zazwyczaj uspokaja ich same postraszenie magnesem 😁 a jak są bardzo grzeczni to w nagrodę zabieram im czerwony magnesik 😃
Skąd mam siły? Hmmm szczerze to bardziej mnie męczy chaos jak czasami się wkradnie do naszego domku 🙈
Mamy swój plan dnia i tego się trzymam. Wtedy na wszystko jest czas... I na podwórko, i na naukę i czas tylko dla mnie... 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 18:33
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama wrote:Marzycielka u mnie TP na 6.11, wg ostatniego usg 3.11 ale usg się nie sugeruje bo mam regularne cykle więc każdy liczy om.
Już wpisałam 😉
Moja Perełka też przestała spać w dzień jak skończyła 2 latka 🙂 Za to Łobuziak długo miał drzemki i na noc bez problemu zasypiał. Słodziak w maju skończy 2 latka i śpi w dzień 2-3 godziny 🙈 i o 20 zasypia. Śpioszek mój kochany 😁
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Hejka dziewczynki 🙂
Była promocja w CCC i zamówiłam dzieciakom po 2 pary sandałów. Jedne do przedszkola, drugie na podwórko. Wczoraj przyszły i było wielkie przymierzanko 😁
Na szczęście trafiłam z rozmiarami, z czego bardzo się cieszę. Mam już to z głowy 😉
A co tam u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 14:27
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Ja za tydzien ide na drożność jajowodów ciekawe czy coś mi tam wyjdzie. chciałabym być w ciązy oj bardzo bym chciała.Zamówiłam sobie rózne witaminy i bede się pilnować i męża żeby regularnie zażywać bo wczescniej raz barałam raz nie. Zamówiłam też olej z wiesiołka dziewczyny go chwalą ciekawe czy coś pomoże. Chce też kupić koenzym q10 dla siebie i męża ale jest trochę drogi więc czekam do wypłaty
Też zamówiłam buty dla młodszej przez internet ale nie trafiłam z rozmiarem i musze wymienić.
-
U mnie ten pierwszy cykl po porodzie dobiega końca. Dziś lekkie plamienia i boli brzuch okresowo. Czyli @ tuż za rogiem. W ogóle do du...py z tym cyklem, bo pierwsza faza trwała prawie 4tyg (owu dopiero w 27dc), a teraz mam 9dpo i już plamienie, tak więc druga faza też kiepska. Mam nadzieję, że następny cykl już bardziej się ureguluje.
-
edka85 wrote:U mnie ten pierwszy cykl po porodzie dobiega końca. Dziś lekkie plamienia i boli brzuch okresowo. Czyli @ tuż za rogiem. W ogóle do du...py z tym cyklem, bo pierwsza faza trwała prawie 4tyg (owu dopiero w 27dc), a teraz mam 9dpo i już plamienie, tak więc druga faza też kiepska. Mam nadzieję, że następny cykl już bardziej się ureguluje.
Trzymam kciuki zeby z kazdym cyklem teraz sie normowalo 💪Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Futuremama, może być wcześniej, u mnie pierwsza córka 5 dni po terminie, druga w dzień terminu, a synek dwa tygodnie wcześniej. Z tym, że było planowane cc tydzień przed terminem, ale jak przyjęli mnie do szpitala na dwa tygodnie przed to tego dnia zaczął się poród naturalny i rano było cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 08:50