Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam taką teściowa, jak się dowiedziała o ciąży to tylko, że koniecznie dziewczynka. Teraz co ja widzę , a bardziej co dzwoni do męża pyta czy wiadomo jaka płeć, bo jak to możemy nie wiedzieć jeszcze a to najważniejsze. Wszystko opada przy niej. Dobrze, że moja mama usiadła na tyłku,bo wcześniej potrafiła też takie głupoty gadać. Teraz jakoś tak normalnie i przyjemnie dla otoczenia się cieszy.
Poza tym wszystko w porządku. Ja też jestem już na L4 bo moja praca nie bardzo jest bezpieczna w ciąży. Poza tym są wakacje i mogę się zająć chłopakami swoimi bez proszenia się nikogo.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
futuremama wrote:Edka zaglądasz tu jeszcze czasem?
Tyle że nic nowego u mnie, zaczęłam właśnie 5 cykl
Przy córce udało się w 3 cyklu, więc trochę jestem niepocieszona, że tu za mną cztery i dalej nic 😂 Ale tak sobie myślę, że może po prostu organizm się broni przed trzecia ciążą, bo jeszcze się nie zregenerował po tych dwóch poprzednich 🤷♀️
Snowflakes, gratulacje! Możesz mi przesłać brzuszek, skoro już niepotrzebny -
Teraz to moim tekstem jest,że nie ważna płeć byle dziecko było zdrowe 😁
Ja pracuję w szkole specjalnej, więc tam i dźwignąć i dzieci chore. Sama dyrekcja jak powiedziałam o ciąży to że trzeba się zwijać na L4, a wakacje i logistyka z opieką nad dziećmi jak najbardziej jest to ptrzebne żebym była w domu.Wiedźma lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Heja ja mialam wizyte. Wszystko jest dobrze, ulzylo mi jak nie wiem. Teraz chyba moge w koncu byc spokojniejsza skoro jutro zaczynam 19 tydzien juz ☺
Okolo 9 sierpnia polowkowe a potem 16 kolejna wizyta. Ta ciąża mi tak szybko ucieka. Nie zdaze sie nia nacieszyc a czas rodzic bedzie 🙈
Eve, futuremama, Snowflake, edka85 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dziewczyny ja z innym pytaniem. Czy któraś z Was może zaszła przy progesteronie 8 dni po ok 10. A dokładnie 10.7. 32 marca urodziłam synka 18tc infekcja wewnątrzmaciczna i teraz próbuję obserwować czy moje jajniki jeszcze dadzą radę. Ostarnio 11dc zqpadjace się ściany pęcherzyka 17mm w tym cyklu w końcu coś drga z temp.... W dodatku potworniak na prawym jajniku. Na szczęście jest Córcia 10 lat ❤️ ale co mam powiedzieć.... Po stracie tak dużej ciężko się żyje. Do tego 2009. 11 Aniołek 11 tc, 2011 06 aniołek 5tc i teraz Franio 188 g szczęścia 😭
-
Ej, co to za zmiana wątku ze starających się i czekających na owu na myslących o wazektomii?
Chcecie serio definitywnie zamknąć produkcję? I to dopiero po trzecim?
Spona, można zajść przy takim progu. Mój był zazwyczaj tydzień po owu w granicach 10 - 15 ng, a po implantacji rósł dwukrotnie i wtedy wynosił ponad 20ng.Wiedźma lubi tę wiadomość
-
U mnie ciąże fizycznie są okej bardzo dobrze sie czuje, porody tez mam łatwe. Ale kazda kolejna kolejna ciąża ciężej psychicznie, na poczatku zagrozone, pod koniec tez moze w kazdej chwili przestac lozysko pracowac. Teraz obecna ciąża jest juz w ogole dla mnie bardzo ciezka po ostatnim.
No i kwestie finansowe, mieszkalne. Nie ma warunkow na wiecej niz 3
Dlatego u nas zdecydowanie wazektomia juz przed ta ciaza ustalilismy ze po trzecim koniec 😉Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Mój nigdy by nie zgodził się na wazektomię. Zresztą, ja też mam obiekcje do tego zabiegu. Niby piszą, że jest odwracalny, a jednak - jak się zagłębiłam w temat - skuteczność rewazektomii jest poniżej 50%. A trudno jest przewidzieć, co będzie za kilka lat. Ile to ja znam przypadków, gdy ktoś mówił, że nie chce więcej dzieci, a za 5 lat jednak zmiana decyzji. Albo nagle wielka miłość się kończy rozwodem, facet zakłada nową rodzinę i chciałby mieć dziecko z nową partnerką. Mnie już nic nie zdziwi. Natomiast my będziemy stosować npr do zabezpieczania. Wiem, że spotyka się to z wielką krytyką, ale skuteczność tej metody przy zachowaniu wszystkich zasad sięga 99%. Oczywiście, szansa na wpadkę jest, ale my ustaliliśmy, że jakby co -"weźmiemy to na klatę". Jak ja to mówię - w domu zawsze znajdzie się miejsce na jeszcze jednego berbecia.
Wiedźma lubi tę wiadomość
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 10:39 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 22 lipca 2021, 20:43
-
Daria, a soku z buraka nam nie zareklamujesz jak na innych wątkach? No dalej, nie krępuj się.