X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama tylko ja ważyłam bardzo dużo. Teraz ważę dużo 🤣🤪 ale mam nadzieję że wyniki będą w normie. Okazało się że z dnia na dzień wyników nie mogę zrobić i dopiero jestem zapisana na 03.08

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No śniadanie jakieś zjeść trzeba. Ale może jedz późniejsze jeśli od razu po przebudzeniu nie możesz. A może jakaś owsianka wejdzie pożywna. Kurczę mam nadzieję że jak coś trafimy to jednak jakieś siły mi zostaną 🤣🤪😘

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama, miejmy nadzieję, że jej przejdzie nim urodzisz, bo to dopiero będzie armagedon przy noworodku. Mój syn po narodzinach siostry miał taką fazę, że wołał mnie w nocy albo przybiegał do mnie (a spałam wówczas z małą). Było to trudne doświadczenie, ale z czasem syn zrozumiał, że siostra potrzebowała więcej uwagi i się do tego przyzwyczaił. Robiłam tak, że go usypiałam, przytulałam i mówiłam, że jak tylko rano wstanie, to mama już obok będzie. Poskutkowało.

Wiedźma lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • melisa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:17

• Eve Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo chciałam teraz wiosenne, będzie styczniowe 😁 Wcześniej mam z końca sierpnia i z listopada. Młodszy właśnie teraz idzie do pierwszej klasy, więc rewolucję przeżyje z mamą w domu i to uspokaja nas oboje. Zwłaszcza że nie wiadomo jaki to znowu rok będzie i co będzie z tą nieszczęsna pandemia.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama słodko się zachował.
    Jestem przerażona nauka zdalna dla maluchów, bo starszy to ogarnia. Więc mam nadzieję,że jeśli będą coś odwalać to jak najdłużej zostawia 1-3

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa jak ja Cię rozumiem ☺️ mi owu wychodzi wczoraj/ dzisiaj, a mąż zmęczony i zasypia ledwo głowę do poduszki przyłoży. Niby wyniki robię dopiero 03.08 i jeszcze kilka wizyt dentystycznych do końca września, ale właśnie dobrze by było na wiosnę kwiecień/ maj . Syna mam z maja to dobrze wspominam ten czas. No ale planować sobie można.

Współczuję Wam tego młynka ze zdalnym nauczaniem. Ja mam dzieciaki wszystkie w trybie edukacji domowej . Teraz będzie 4 rok. Starsza 4 klasa, młodsza 1 klasa A najmłodszy przedszkolak także luz. Także nas zmiana systemu edukacji w pandemii jakoś szczególnie nie dotknęła. Nieoficjalnie mówi się że tylko wrzesień dzieci będą chodziły A później starsi nie A mlodsi hybrydowo. No chyba że dadzą jakiś szczepienny warunek. Ale oby nie. Byle ten rok przetrwać potem już myślę będzie dobrze.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby y cyrki faktycznie były już ostatnimi podrygami głupoty rządzących często. Ja przez tą sytuację coraz poważniej rozważam nauczanie domowe.

Wiedźma, Snowflake lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama życzę by już noce były spokojne, byś mogła się wyspać na zaś

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Żyję 🤣
    Chociaż wakacje z 3 non stop są ciekawe 🙈

Snowflake gratulacje z całego serca ❤️

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:46

Eve, Wiedźma lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kisnęliśmy niedzielę w domu, lało niemal cały dzień, poza tym dziadek był u nas na obiedzie, a ja siedziałam w konfiturach z czarnej porzeczki. Dziś wydostaliśmy się na powietrze, bo był przegląd dentystyczny. Młody focha rzucił na dentystę i po sprawie. W drodze powrotnej zlało nas do majtek - totalna ulewa...

@futuremama - cieszę się, że było lepiej, oby tak zostało... bądźmy dobrej myśli

Mam pytanie do wszystkich zafasolkowanych i w staraniu... kiedy podejmowaliście decyzje o staraniach o kolejne dziecko... jak podejmowali wyzwanie Wasi mężowie? Czy od razu byli super przekonani? Czy musiałyście ich urabiać? Czy może była zgoda i akceptacja, ale mimo to jakieś obawy? Czy też odważni mężczyźni na głęboką wodę i heja?

Pytam, bo mąż jest za i też chce, ale gdzieś tam widzę pukają mu jakieś obawy. Rozmawiamy o tym, mam wrażenie jednak że mimo zgodności i chęci, ma też jakieś obawy, sam nie wie jakie. Jakieś pomysły jak mogę go w tym wesprzeć?

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Jutro mam polowkowe na 11:15. Ale sie jaram :D
    Ciekawe czy moj syn dalej jest synem 😅
    Od razu po wyjsciu z gabinetu jade kupic jakis ciuszek typowo pod chlopaka/dziewczyne 😅

Eve, Wiedźma, melisa lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki 💪

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Sallvie trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze😊 jak już mówią zesyn to raczej rzadziej się potem w dziewczynkę zmienia ale kto wie🤣

wiesz lekarz mi na prenatalnych na ileś tam % zasugerował synka, a jak wiadomo to tak wczesna ciąża jest na tym etapie, że łatwo o pomyłkę. Dlatego jutro usłyszę po raz 2 co ma do powiedzenia, i już raczej jutrzejszą wersję przyjmę na 100% :P bo po jutrzejszym badaniu ciężko będzie o pomyłkę.

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hejo. Jutro mam polowkowe na 11:15. Ale sie jaram :D
    Ciekawe czy moj syn dalej jest synem 😅
    Od razu po wyjsciu z gabinetu jade kupic jakis ciuszek typowo pod chlopaka/dziewczyne 😅

No ciekawe ciekawe....Tak czy siak pochwal się pierwszym ciuszkiem 😉😅 chociaż sobie popatrzmy póki ci 🤪

Futuremama - dzięki za odpowiedź... myślę że mojego małżonka może stresować co powiedzą inni ...w tym koledzy z pracy z 2 dzieci lub z 1dnym i jego rodzina bo już przy trzecim pukali się w głowę. A jak po trzecim byłam długi czas bardzo otyła nim schudłam to brat męża któregoś razu jak już schudłam rzekł "No bo ja już się bałem że będzie czwarte" A teściowa "No ja też się bałam ". Żeby było śmieszniej to brat męża nawet u nas nie bywa i nie jest wogole ,zaangażowany mimo roli chrzestnego ojca jednego z dzieci, a teście wspierają ale to takie minimalnie bardzo...za to mamy wsparcie moich rodziców i Ci jakoś się nie martwią. Jak mąż sypnąl do mojego ojca że to namawiam na czwarte dziecko (po tym jak już sam stwierdził że w sumie why not) to ojciec mój wzruszył ramionami i rzekł "To Wasze życie " .

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    No ciekawe ciekawe....Tak czy siak pochwal się pierwszym ciuszkiem 😉😅 chociaż sobie popatrzmy póki ci 🤪

Futuremama - dzięki za odpowiedź... myślę że mojego małżonka może stresować co powiedzą inni ...w tym koledzy z pracy z 2 dzieci lub z 1dnym i jego rodzina bo już przy trzecim pukali się w głowę. A jak po trzecim byłam długi czas bardzo otyła nim schudłam to brat męża któregoś razu jak już schudłam rzekł "No bo ja już się bałem że będzie czwarte" A teściowa "No ja też się bałam ". Żeby było śmieszniej to brat męża nawet u nas nie bywa i nie jest wogole ,zaangażowany mimo roli chrzestnego ojca jednego z dzieci, a teście wspierają ale to takie minimalnie bardzo...za to mamy wsparcie moich rodziców i Ci jakoś się nie martwią. Jak mąż sypnąl do mojego ojca że to namawiam na czwarte dziecko (po tym jak już sam stwierdził że w sumie why not) to ojciec mój wzruszył ramionami i rzekł "To Wasze życie " .

Ja ciuszkow juz mam mnowsto ale wszystkie unisexy sa. A na dluzsza mete tym wyprawki nie skompletuje 😅

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma spokojnie, ja nawet trzeciego nie urodziłam, a już ludzie potrafią pytać, czy będzie kolejne, czy jednak już koniec.
    Kolega z pracy męża ma 6, niedawno mu się to 6 urodziło i już są żarty, że z moim mężem się ścigają kto więcej, ostatnio moja mama coś powiedziała, że się śmieją właśnie z tego, to mój mąż się wkurzył, że niech gadają, nikt mu dzieci wychowywać nie będzie.

i co racja to racja, ja na razie mówię pas na kolejne, ale kto wie, kto wie. Kiedyś też mówiłam, że różnica między drugim a trzecim będzie większa a jest rocznikiem 2 lata :P

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ