Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:Sallvie pamiętam, że Ty młodziutka jesteś 😀 jakoś w okolicy 24 lat? 😀 To masz naprawdę czasu, a czasu na podjęcie decyzji. Pewnie, jak macie takie poczucie, że kolejne dziecko jest Wam pisane to trzeba działać 💪
tak dokładnie mam 24 lata dopiero, a czuję się jakbym z 10 miała więcej bo zupełnie inne priorytety zawsze od koleżanek miałam, ja nigdy na imprezie nie byłam w klubie bo to nie moja bajka była w ogóle
dlatego mówię, nawet jak mi się za +10 lat odwidzi to dalej zawsze będę młoda i jeszcze będzie sporo czasu na ewentualną decyzję o czwartymWiedźma, futuremama, Snowflake, Eve lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
futuremama wrote:No właśnie u mojej koleżanki ♀️♂️♂️, u drugiej ♂️♂️♂️♀️ a u nas będzie ♂️♀️♀️ także z tym na zmianę niezbyt🤣
U mnie patrząc ogólnie trzech chłopaków i potem dziewczyna. Moja mama też z czwórki jedyną i najmłodsza🤣
Także loteria😁
Wiedźma pewnie że będzie dobrze, jakiej byście decyzji nie podjęli ważne żeby była wasza a nie "co ludzie powiedzą" 😁
brat mojego męża też ma dwie córki i syna, z tym, że u nich były najpierw dziewczynki a teraz w czerwcu chłopak się urodził mój kolega to samo ma dzieci z tych samych roczników co moje ale on też 2x dziewczynka i w tym roku synek. tak poza tym to nie znam nikogo więcej wśród znajomych z 3 i więcej dzieci niestety więc więcej porównania nie mamKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja jakieś tam statystyki mogę zrobić wśród znajomych:
1. 👧👦👧
2. 🧑👦👧👧🧒
3. 👧🧑🧑👧
4. 👧👧👧
5. 👧👧👧
6. 👧👧👧
7. 🧑👦👧
8. 🧑👦🧒
9. 👧🧑👧
10. 👧👧👦
11. 🧑🧑👧
12. 🧑👦🧒
13. 🧑👦🧒
14. 👧🧑👧🧑🧑👧🧑
15. 🧑👦👧
No czyli nie ma żadnej reguły jak tak spojrzeć. Co ma być to będzie...niebo znajdę wszędzie 😆😎😋Eve, melisa, Snowflake lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Przy 7 to chyba bym już musiała mieć kucharkę i wielką chatę ze swoim kątem dźwiękoszczelnym🤣
Naprawdę wielki szacun i przecież jeszcze trzeba urodzić🙈 a organizacja jest już zdecydowanie na wyższym poziomie😁
Chociaż wtedy to też już jest inna bajka bo często najstarsze dziecko jest już dosyć duże. Jak u mojego męża, no to jego najstarszy brat miał 12lat jak on się urodził. Także to też inaczej. Wiedźma jak tak patrzę to u Ciebie byłaby podobna różnica😁
Moja babcia jest z 7 rodzenstwa co 2 lata kazde wiec hardcore prawdziwy. Tylko wiadomo, wtedy sie inaczej chowalo dzieci jeszcze tym bardziej na wsi. Biegaly tak sobie samopas najczesciej.Wiedźma lubi tę wiadomość
Tak w sumie to tylko w teorii bo jak mam znow urodzic szybciej a na 99% tak bedzie to zostalo juz tylko jakies 119 dni do porodu 🙈 ale co prawda to prawda pieknie ta 2 z przodu na suwaczku wyglada i jak juz powaznie brzmi "zaczelam 21 tydzien"Wiedźma lubi tę wiadomość
futuremama wrote:Przy 7 to chyba bym już musiała mieć kucharkę i wielką chatę ze swoim kątem dźwiękoszczelnym🤣
Naprawdę wielki szacun i przecież jeszcze trzeba urodzić🙈 a organizacja jest już zdecydowanie na wyższym poziomie😁
Chociaż wtedy to też już jest inna bajka bo często najstarsze dziecko jest już dosyć duże. Jak u mojego męża, no to jego najstarszy brat miał 12lat jak on się urodził. Także to też inaczej. Wiedźma jak tak patrzę to u Ciebie byłaby podobna różnica😁
Tak jeśli się szybko powiedzie to moja najstarsza będzie miała 12 lat młodsza 8 lat a obecnie najmłodszy 5 lat. Nie miałam sił i odwagi strzelić sobie dzieci co 2 - 3 lata szczerze podziwiam kobiety z dziećmi z małą różnicą czy rok po roku to heroski dla mnie totalnie.
Mam koleżankę 4 lata młodszą ode mnie i ma 5tke więc ona zdecydowanie ma szansę. Choć sukcesywnie lecze się z ograniczeń wiekowych jakie mają moja mama, bezdzietna siostra czy teściowa. Ostatnio kuzynka męża urodziła trzecie a w tym roku 40sci skończyła. Ale okna z rodziny wielodzietnej 2 + 7 więc nikt tam nic nowe mówił. Ciocia jest pielęgniarką już na emeryturze kiedy rodziła swoje 7mke pracowała w szpitalu... jakoś nikt jej nie robił prania mózgu co do wieku a najmłodszą dwójkę też rodziła po 40stce.
Wogole dobrze mi tu z Wami 💗😍🥰 tymi poniżej 30tki i powyżej 40stki ... No i tymi pomiędzy 😆😎💖💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 18:50
-
Wiedźma wrote:Tak jeśli się szybko powiedzie to moja najstarsza będzie miała 12 lat młodsza 8 lat a obecnie najmłodszy 5 lat. Nie miałam sił i odwagi strzelić sobie dzieci co 2 - 3 lata szczerze podziwiam kobiety z dziećmi z małą różnicą czy rok po roku to heroski dla mnie totalnie.
Mam koleżankę 4 lata młodszą ode mnie i ma 5tke więc ona zdecydowanie ma szansę. Choć sukcesywnie lecze się z ograniczeń wiekowych jakie mają moja mama, bezdzietna siostra czy teściowa. Ostatnio kuzynka męża urodziła trzecie a w tym roku 40sci skończyła. Ale okna z rodziny wielodzietnej 2 + 7 więc nikt tam nic nowe mówił. Ciocia jest pielęgniarką już na emeryturze kiedy rodziła swoje 7mke pracowała w szpitalu... jakoś nikt jej nie robił prania mózgu co do wieku a najmłodszą dwójkę też rodziła po 40stce.
Wogole dobrze mi tu z Wami 💗😍🥰 tymi poniżej 30tki i powyżej 40stki ... No i tymi pomiędzy 😆😎💖💗
Moja trójka jest co 2 lata 🙈🙈 szalona ze mnie kobieta 😅Wiedźma lubi tę wiadomość
sallvie wrote:Moja trójka jest co 2 lata 🙈🙈 szalona ze mnie kobieta 😅
Jesteś niesamowita. Ja bym takiego maratonu chyba nie przetrwała. Dlatego szacun ogromny.
Eve ... widze pierwsza dwojke mamy z tych samych rocznikow a nawet blisko ja urodziłam pierwszą 4 września 2010, drugą 14 grudnia 2014 🤣😆😅🥰 trzeci mi wskoczył 12 maja 2017 roku i te dwa gagatki z różnicą 2 l i 5 m-cy dały mi popalić 🤣😆Eve lubi tę wiadomość
-
Wiedźma wrote:Jesteś niesamowita. Ja bym takiego maratonu chyba nie przetrwała. Dlatego szacun ogromny.
Eve ... widze pierwsza dwojke mamy z tych samych rocznikow a nawet blisko ja urodziłam pierwszą 4 września 2010, drugą 14 grudnia 2014 🤣😆😅🥰 trzeci mi wskoczył 12 maja 2017 roku i te dwa gagatki z różnicą 2 l i 5 m-cy dały mi popalić 🤣😆
Ooo to moja Kornelka jest 02.04 2017 a mialam termin z usg na 02.05 to tylko miesiac roznicy miedzy dziecmi mamy
Potem mój syn jest styczen 2019 wiec mam caly rok i 9 miesiecy roznicy a teraz tak dlugo odwlekalam i sie zastanawialam teraz czy nie teraz ze bedzie roznica 2 lata 11 miesiecy no ale rocznikiem dalej to 2 lata 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 20:59
Wiedźma lubi tę wiadomość
futuremama wrote:Sallvie to twój syn 01.2019 a moja młoda 12.2018 także teraz różnica bedzie identyczna 2l 11mscy😊 no dobra pewnie 10mscy ale u Ciebie pewnie też będzie wcześniej🤣
Powiem Ci, termin mam na 24.12 wiec pewnie urodzecokolo 3-5 grudnia synek ma 4 stycznia urodziny to bedzie rowne 2 lata i 11 miesiecy
Chyba, że jakims sposobem zalapie sie jeszcze na ten listopad to bedzie faktycznie 2 lata 10 miesiecy 😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
melisa wrote:Futuremama weszlam na Twój wykres, i widzę ze owualcje miałaś w nowiu ksiezyca. Myślicie ze to się sprawdza, że blisko nowiu to córka, a blisko pełni księżyca to syn?
Ja z trzecim mialam owu w pełnie i jest chlopczyk.
Jakos w to nie wierze. Ani w te kalendarze chinskie ani fazy ksiezyca, objawy ciazowe bo u mnie sie nic nie sprawdzilo 😂Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs