Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
sallvie wrote:Wiedźma spokojnie, ja nawet trzeciego nie urodziłam, a już ludzie potrafią pytać, czy będzie kolejne, czy jednak już koniec.
Kolega z pracy męża ma 6, niedawno mu się to 6 urodziło i już są żarty, że z moim mężem się ścigają kto więcej, ostatnio moja mama coś powiedziała, że się śmieją właśnie z tego, to mój mąż się wkurzył, że niech gadają, nikt mu dzieci wychowywać nie będzie.
i co racja to racja, ja na razie mówię pas na kolejne, ale kto wie, kto wie. Kiedyś też mówiłam, że różnica między drugim a trzecim będzie większa a jest rocznikiem 2 lata
Ja na etapie dzieci 7 l autystka, 2.5 latka o noworodek też byłam pewna że więcej nie...Ale teraz kiedy mają 11 l, 7l i 4l jestem gotowa. Wczoraj zrobiłam wstępne wyniki morfologii, anemiczne rozszerzone bo zmieniłam mocno dietę w ostatni. Roku, kwas foliowy, d3, homocysteine, no i mój cudny energiczny panel ,cały wrzesień mam dentystyczne wizyty, ogarniam też dzieci żeby nie zostawiać sobie takich rzeczy do latania w ewentualnej ciąży czy z noworodkiem. Jeszcze męża do optyka muszę zapisać. Tak ludzie gadają. Ostatnio znajoma zażartowała widząc mnie z piątką dzieci - wzięłam dwójkę koleżanki żeby się pobawily że "Co przymierzasz się? Hahaha daj spokój trzy Ci wystarczą " i zaraz sobie myślę skąd ktoś wie co mi wystarczy? Hmmm ciekawe. Raz za brat męża nie ma dzieci ani żony...nie specjalnie łoży na nasze dzieci.... No wiadomo dla chrzesnicy prezent kupi i na gwiazdkę coś rzuci (zawsze mu powtarzam że.nie musi bo.my tego nie oczekujemy..Ale twierdzi że chce). -
Jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze.
Bedziemy mieli jednak drugą córeczkę ! ❤melisa, Wiedźma, futuremama, Snowflake, Eve lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze.
Bedziemy mieli jednak drugą córeczkę ! ❤
O proszę A jednak się dziewczynka zrobiła 💗🥰😍💖 no to witamy w gronie księżniczkę i kupowanie sukienek i różowych ciuchów czas start 😅🤪🤣sallvie lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:No to ładnie🤣 to mnie zaskoczyłaś choć pewnie sama byłaś bardziej zdziwiona🤣 Gratulacje i cieszę się że wszystko dobrze. To póki co tutaj Trzeci jako rodzynek, a dziewczynki górą🤣 Zobaczymy co się dalej wydarzy😊
no wbrew pozorom to powiem Ci, że nie jestem zaskoczonaTak jak mówię, tą płeć z prenatalnych to tak wiesz brałam nie do końca na poważnie, a gdzieś w głowie miałam, że dziewczynka, i kurcze po raz trzeci intuicja nie zawiodła, to co przeczuwałam to będę miała
Eve, futuremama, Wiedźma lubią tę wiadomość
Snowflake wrote:❤️🤩 Jak dobrze, że wszystko dobrze!!! I jednak córcia? 😀🎉🎊🥳 Ale jaja! A, przepraszam... Jajniczki! 😀
Zaraz Was ponadrabiam Dziewczyny 😀
ale jaja, nie ma jaj haha
najważniejsze, że rośnie zdrowa, syn mówi, że Roksana będzie się z nim bawiła autkami
futuremama, Snowflake, Wiedźma lubią tę wiadomość
Nasz Seweryn też chętnie się bawi lalkami z Kornelką, albo kuchnią się bawią w gotowanie, ani oni ani ja z tym problemu nie mamy. Zobaczymy co mi do głowy strzeli może za parę lat faktycznie zdecydujemy się na czwarte i będzie znów na przemian i wypadnie na chłopaka
Wiedźma, futuremama, melisa lubią tę wiadomość
melisa wrote:Powiem Ci że moja znajoma ma córke, syna, córke. My mamy syn, córka, syn. Bardzo często jest na przemian
Jednego syna mam to moze kiedy by i drugi sie udal 😂😂Wiedźma, melisa lubią tę wiadomość
sallvie wrote:Jednego syna mam to moze kiedy by i drugi sie udal 😂😂
U nas dziewczyna, dziewczyna, chłopak...więc teraz mam nadzieje na Janka jak już będzie 🤪🤣 A po Janku się zastanowię 😅💗💖😍🥰 jak tu z Wami pisze to.od razu nabrałam jakiegoś takiego wewnętrznego powera że będzie dobrze.Snowflake, futuremama, melisa lubią tę wiadomość
-
Wiedźma wrote:U nas dziewczyna, dziewczyna, chłopak...więc teraz mam nadzieje na Janka jak już będzie 🤪🤣 A po Janku się zastanowię 😅💗💖😍🥰 jak tu z Wami pisze to.od razu nabrałam jakiegoś takiego wewnętrznego powera że będzie dobrze.
a pewnie, że będzie dobrze, nie może być inaczej
ja tak myślę sobie coraz bardziej, że chyba faktycznie na tej trójce nie skończymy ale jak już czwarte to na prawdę dopiero za dobrych kilka lat, dobrze, że zegar biologiczny mi na to pozwala, żeby nawet za 10-15 lat się nad 4 zastanowićWiedźma, melisa lubią tę wiadomość
sallvie wrote:a pewnie, że będzie dobrze, nie może być inaczej
ja tak myślę sobie coraz bardziej, że chyba faktycznie na tej trójce nie skończymy ale jak już czwarte to na prawdę dopiero za dobrych kilka lat, dobrze, że zegar biologiczny mi na to pozwala, żeby nawet za 10-15 lat się nad 4 zastanowić
No ja z biologicznym to tak właśnie się nieco późno obudziłam może...Ale jednak musiałam odpocząć po tym maratonie z trojka gdzie z najstarszą autystką mieliśmy maraton terapii, rehabilitacji i wszystkiego. Drugą tzw wysoko wrażliwa więc byłam czasowo wypalona. Kiedy młody miał 3 lata zaczęłam myśleć o czwartym ...Ale pandemia plus wspieranie rozsądkiem zadziałały na zwłokę..co się odwlecze to nie ucieczce jednak dobre z tego że miałam czas poprawić swój stan zdrowia i zadbać p siebie. Dlatego teraz czas na działaniasallvie, Snowflake, futuremama, melisa lubią tę wiadomość
-
U mnie chłopak,chłopak, teraz nie wiem jeszcze kto. W planach jest że na 3 kończyny, co życie pokaże zobaczymy, mamy jeszcze trochę czasu na ewentualną produkcję 😉
Wiedźma lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️