Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie jest reklama, sama piłam sok z buraka przez jakiś czas i ladnie mi poprawił wyniki krwi. Sporo osób pije sok buraczany jak biorą chemie przy raku albo mają anemię na poprawienie wyników morfologi, ma najwiecej witamin z grupy B i azotany, działa jak suplement. Nie jesteś w stanie zjeść tyle kilogramów buraków ile możesz wypić litrów soku. A zupa buraczkowa jest długo gotowana i zabija to co wartościowe. Dla ciężarnych też jest zalecany, ale to trzeba lubić bo smak jest ciężki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 15:29

Wiedźma lubi tę wiadomość

ubranka dla niemowląt
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie neguję wartości buraka .Tylko do licha... dlaczego za każdym razem, gdy o nim piszesz pojawia się ukryty link do strony internetowej? Zresztą, dotyczy to też innych tematów - pozostałych soków albo ubrań.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:45

Eve, futuremama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Mój nigdy by nie zgodził się na wazektomię. Zresztą, ja też mam obiekcje do tego zabiegu. Niby piszą, że jest odwracalny, a jednak - jak się zagłębiłam w temat - skuteczność rewazektomii jest poniżej 50%. A trudno jest przewidzieć, co będzie za kilka lat. Ile to ja znam przypadków, gdy ktoś mówił, że nie chce więcej dzieci, a za 5 lat jednak zmiana decyzji. Albo nagle wielka miłość się kończy rozwodem, facet zakłada nową rodzinę i chciałby mieć dziecko z nową partnerką. Mnie już nic nie zdziwi. Natomiast my będziemy stosować npr do zabezpieczania. Wiem, że spotyka się to z wielką krytyką, ale skuteczność tej metody przy zachowaniu wszystkich zasad sięga 99%. Oczywiście, szansa na wpadkę jest, ale my ustaliliśmy, że jakby co -"weźmiemy to na klatę". Jak ja to mówię - w domu zawsze znajdzie się miejsce na jeszcze jednego berbecia.

To my tak samo jak Wy. NPR od zawsze ... jakby co bierzemy na klatę. Tymczasem ja mając niemowlę, 2.5 latkę i wtedy autystyczna 6.5 latkę mówiłam że tyko absolutnie koniec... po 4 latach już jestem gotowa na kolejne.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiedźma, futuremama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Edka, Wiedźma to my mieliśmy takie podejście do teraz, że jak będzie maluszek to super. Ale jak już jest ten trzeci brzdąc to nie chcę "brać na klatę" ewentualnie następnego... 😔 Ile nas kobiet tyle decyzji przypuszczam 🙂
    Mój M też się nie zdecyduje na wazektomię, i faktycznie Edka dobrze mówisz, że kij wie, co nas w życiu czeka i czy mąż nowej rodziny nie założy (tfu tfu).
    No, nie chcę ryzykować potencjalną ciążą. Zwłaszcza, jak już wydam kupę kasy na plastykę brzucha.

Wiedźma, a Wy już w trakcie starań? Rozumiem, że kciuki można trzymać? 😀

Tak ile nas tyle rozwiązań grunt to dobrać odpowiednie dla siebie. Ten cykl będzie pierwszy. We wtorek idę zrobić wyniki... dziś kończę @.

futuremama lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie zgodziłby się na wazektomie. Musimy znaleźć swoje rozwiązanie,bo wiadomo że jakby była wpadka totalna wzięlibyśmy na klatę,ale wolelibyśmy zdecydowanie tego uniknąć. Trójka u nas idealna.

futuremama, Wiedźma lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • melisa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:17

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Jednak powinnam wierzyć tym niebieskim testom, ktore dopiero teraz pokazaly pik.
    b3c8db08355b.jpg
    Te zielone to praktycznie od kilku dni są mocne a temp jednak po widocznym skoku i dwóch temp wyższych znow spadla i moze dopiero teraz szykuje się owu. No zobaczymy :-) może to dlatego że młody przez tą chorobe wisiał na cycu, no ale niebieskie wtedy piku nie wskazywaly.
    A dziewczyny które stosują NPR, uważacie ze jak wyszly takie teściory, temp jest w dole (przed skokiem jest specyficzny spadek temp, ale sluz juz kremowy) to kiedy ta owu ma byc/lub byla? Jak to zawsze interpretujecie? Owu w dniu szczyty sluzu czy owu tuz przed skokiem temp?

U nas też od zawsze NPR. Myślę ze jak zdecydujemy że więcej dzieci nie będziemy chcieć mieć no to NPR + prezerwatywy i mysle ze 100% skutecznosci :)

U mnie szczyt śluzu jest w dniu przed skokiem temp z powrotem do góry do tego dochodzi 3 dni bólu jajnikai gdzieś w tym czasie jest ten spadek temp. który przechodzi zaraz po szczycie śluzu przed skokiem temp. Szczyt w testach owu wychodzi też w granicach 2 dni lub 1 dzień przed skokiem temp powrotem do gory zatem ja ustalam że owu musiała być dzień przed skokiem temp co przypada zwykle między ok 12 a 14 dc u mnie i jest to na stałe od lat. Czyli temp spada np 13 dc i 14 tv dalej jest niższa A 15 dc wzrasta, śluz 13 i 14 dc bardzo podobnie ale bol dochodzi i wtedy wypada mi owu między 13 a 14 dc. Nie wiem czy zrozumiałe to co napisałam.

melisa lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake no moi wczoraj akurat dali mi luz. Spędziłam pół niedzieli w kuchni na eksperymentach kulinarnych co bardzo lubię. To pierwsza tak leniwa niedziela w tym roku bo wiecznie gdzieś jeździmy. No ale moi mają 11l, 7l i 4l . O 17.00 zgarnęłam ich na boisko i tam byliśmy do 20tej. Nawet jeszcze książkę poczytałam 😘🤣 Na wszystko przychodzi czas. Także spokojnie. Masz jeszcze zestaw maluchów więc niestety lekko nie jest. Ja widzisz odżyłam i teraz mi brakuje tego szaleństwa którego jeszcze 1.5 roku temu miałam dość.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trudno mi w to uwierzyć, ale za 3 dni zaczynam 20 tydzien ! 🙈 od tygodnia czuje i widze juz calkiem fajne kopniaki, mam nawet filmik na ktorym jednego kopniaczka udalo sie zarejestrowac.
    Co prawda juz panikowalam bo w sobote i wczoraj nie czulam ruchow chcialam biec juz do lekarza dzisiaj mimo, ze mnie polozna uspokajala w sobote. Ale na szczescie moje dziecko sie ogarnelo wieczorem i zmowu daje pieknie o sobie znac. Dalej nie wierze w to, ze zaraz bede miala troje dzieci a mowili mi, ze moge nie miec w ogole 🙈💪
    Starszaki super, czekaja na brata nie moga sie juz doczekac, ja tez sie czujecw sumie ekstra, z sennosci wpadlam w bezsennosc 😅 ostatnio wstalam 4:30 pelna energii i checi do dzialania 😅
    Czasem przy duzym upale mam dni ze lapia mnie bole glowy lekkie omdlenia i mdlosci ale nie jest zle

futuremama, Snowflake lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentysta haha zbuduje na mnie dom chyba 😂🤣 do września mam jeszcze 4 wizyty A 02.08 idę z młodym. Zarejestrowalam się na na wyniki bo myślałam fantastka że pójdę z marszu i zrobię A tu z powodu pandemii trzeba się zarejestrować wcześniej i mam dopiero 03.08. Jeszcze do gina telefon wykonam ale chyba jak juz wyniki odbiore.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to chwilowe popsucie, moi chłopcy też tak mieli falowo.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:46

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi o cukrzycy ciążowej to chyba o to mam największe obawy. Ja byłam na skraju ostatniego stadium otyłości 1.5 roku temu . Kiedy byłam w ciąży z synem miałam zawsze cukier w normie ale mocno w górnej granicy. Ostatecznie jednak cukrzycy ciążowej nie było. Teraz ważę 24 kg mniej mogłabym jeszcze z 10 zrzucić. No Ale to już waga w końcowym skraju nadwagi A nie skrajnej otyłości. Zmieniłam dietę mocno i bardzo tego pilnuje bo zdrowe nawyki dobrze na mnie wpłynęły. Niemniej zamierzam sobie te krzywa cukrowa zrobić jeszcze przed ciążą.

Moja całą trójca falami ma okresy lepsze i gorsze. Synu lat 4 powoli wychodzi z okresu gorszego który trwa już niemal 4 miesiące choć nie narzekam bo jest powoli coraz lepiej. Starsza 7 latka do 6 roku życia miała takie sinusoidy emocji że hej ale ona jest tzw wysoko wrażliwa. Także wszystko przejdzie powoli.

Ja tymczasem dałam sobie wczoraj do światu na działce i ledwo się ruszam A dziś wypada trening kijkowy.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ