X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie jest reklama, sama piłam sok z buraka przez jakiś czas i ladnie mi poprawił wyniki krwi. Sporo osób pije sok buraczany jak biorą chemie przy raku albo mają anemię na poprawienie wyników morfologi, ma najwiecej witamin z grupy B i azotany, działa jak suplement. Nie jesteś w stanie zjeść tyle kilogramów buraków ile możesz wypić litrów soku. A zupa buraczkowa jest długo gotowana i zabija to co wartościowe. Dla ciężarnych też jest zalecany, ale to trzeba lubić bo smak jest ciężki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 15:29

Wiedźma lubi tę wiadomość

ubranka dla niemowląt
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie neguję wartości buraka .Tylko do licha... dlaczego za każdym razem, gdy o nim piszesz pojawia się ukryty link do strony internetowej? Zresztą, dotyczy to też innych tematów - pozostałych soków albo ubrań.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:45

Eve, futuremama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Mój nigdy by nie zgodził się na wazektomię. Zresztą, ja też mam obiekcje do tego zabiegu. Niby piszą, że jest odwracalny, a jednak - jak się zagłębiłam w temat - skuteczność rewazektomii jest poniżej 50%. A trudno jest przewidzieć, co będzie za kilka lat. Ile to ja znam przypadków, gdy ktoś mówił, że nie chce więcej dzieci, a za 5 lat jednak zmiana decyzji. Albo nagle wielka miłość się kończy rozwodem, facet zakłada nową rodzinę i chciałby mieć dziecko z nową partnerką. Mnie już nic nie zdziwi. Natomiast my będziemy stosować npr do zabezpieczania. Wiem, że spotyka się to z wielką krytyką, ale skuteczność tej metody przy zachowaniu wszystkich zasad sięga 99%. Oczywiście, szansa na wpadkę jest, ale my ustaliliśmy, że jakby co -"weźmiemy to na klatę". Jak ja to mówię - w domu zawsze znajdzie się miejsce na jeszcze jednego berbecia.

To my tak samo jak Wy. NPR od zawsze ... jakby co bierzemy na klatę. Tymczasem ja mając niemowlę, 2.5 latkę i wtedy autystyczna 6.5 latkę mówiłam że tyko absolutnie koniec... po 4 latach już jestem gotowa na kolejne.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiedźma, futuremama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Edka, Wiedźma to my mieliśmy takie podejście do teraz, że jak będzie maluszek to super. Ale jak już jest ten trzeci brzdąc to nie chcę "brać na klatę" ewentualnie następnego... 😔 Ile nas kobiet tyle decyzji przypuszczam 🙂
    Mój M też się nie zdecyduje na wazektomię, i faktycznie Edka dobrze mówisz, że kij wie, co nas w życiu czeka i czy mąż nowej rodziny nie założy (tfu tfu).
    No, nie chcę ryzykować potencjalną ciążą. Zwłaszcza, jak już wydam kupę kasy na plastykę brzucha.

Wiedźma, a Wy już w trakcie starań? Rozumiem, że kciuki można trzymać? 😀

Tak ile nas tyle rozwiązań grunt to dobrać odpowiednie dla siebie. Ten cykl będzie pierwszy. We wtorek idę zrobić wyniki... dziś kończę @.

futuremama lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie zgodziłby się na wazektomie. Musimy znaleźć swoje rozwiązanie,bo wiadomo że jakby była wpadka totalna wzięlibyśmy na klatę,ale wolelibyśmy zdecydowanie tego uniknąć. Trójka u nas idealna.

futuremama, Wiedźma lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • melisa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:17

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Jednak powinnam wierzyć tym niebieskim testom, ktore dopiero teraz pokazaly pik.
    b3c8db08355b.jpg
    Te zielone to praktycznie od kilku dni są mocne a temp jednak po widocznym skoku i dwóch temp wyższych znow spadla i moze dopiero teraz szykuje się owu. No zobaczymy :-) może to dlatego że młody przez tą chorobe wisiał na cycu, no ale niebieskie wtedy piku nie wskazywaly.
    A dziewczyny które stosują NPR, uważacie ze jak wyszly takie teściory, temp jest w dole (przed skokiem jest specyficzny spadek temp, ale sluz juz kremowy) to kiedy ta owu ma byc/lub byla? Jak to zawsze interpretujecie? Owu w dniu szczyty sluzu czy owu tuz przed skokiem temp?

U nas też od zawsze NPR. Myślę ze jak zdecydujemy że więcej dzieci nie będziemy chcieć mieć no to NPR + prezerwatywy i mysle ze 100% skutecznosci :)

U mnie szczyt śluzu jest w dniu przed skokiem temp z powrotem do góry do tego dochodzi 3 dni bólu jajnikai gdzieś w tym czasie jest ten spadek temp. który przechodzi zaraz po szczycie śluzu przed skokiem temp. Szczyt w testach owu wychodzi też w granicach 2 dni lub 1 dzień przed skokiem temp powrotem do gory zatem ja ustalam że owu musiała być dzień przed skokiem temp co przypada zwykle między ok 12 a 14 dc u mnie i jest to na stałe od lat. Czyli temp spada np 13 dc i 14 tv dalej jest niższa A 15 dc wzrasta, śluz 13 i 14 dc bardzo podobnie ale bol dochodzi i wtedy wypada mi owu między 13 a 14 dc. Nie wiem czy zrozumiałe to co napisałam.

melisa lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake no moi wczoraj akurat dali mi luz. Spędziłam pół niedzieli w kuchni na eksperymentach kulinarnych co bardzo lubię. To pierwsza tak leniwa niedziela w tym roku bo wiecznie gdzieś jeździmy. No ale moi mają 11l, 7l i 4l . O 17.00 zgarnęłam ich na boisko i tam byliśmy do 20tej. Nawet jeszcze książkę poczytałam 😘🤣 Na wszystko przychodzi czas. Także spokojnie. Masz jeszcze zestaw maluchów więc niestety lekko nie jest. Ja widzisz odżyłam i teraz mi brakuje tego szaleństwa którego jeszcze 1.5 roku temu miałam dość.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trudno mi w to uwierzyć, ale za 3 dni zaczynam 20 tydzien ! 🙈 od tygodnia czuje i widze juz calkiem fajne kopniaki, mam nawet filmik na ktorym jednego kopniaczka udalo sie zarejestrowac.
    Co prawda juz panikowalam bo w sobote i wczoraj nie czulam ruchow chcialam biec juz do lekarza dzisiaj mimo, ze mnie polozna uspokajala w sobote. Ale na szczescie moje dziecko sie ogarnelo wieczorem i zmowu daje pieknie o sobie znac. Dalej nie wierze w to, ze zaraz bede miala troje dzieci a mowili mi, ze moge nie miec w ogole 🙈💪
    Starszaki super, czekaja na brata nie moga sie juz doczekac, ja tez sie czujecw sumie ekstra, z sennosci wpadlam w bezsennosc 😅 ostatnio wstalam 4:30 pelna energii i checi do dzialania 😅
    Czasem przy duzym upale mam dni ze lapia mnie bole glowy lekkie omdlenia i mdlosci ale nie jest zle

futuremama, Snowflake lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentysta haha zbuduje na mnie dom chyba 😂🤣 do września mam jeszcze 4 wizyty A 02.08 idę z młodym. Zarejestrowalam się na na wyniki bo myślałam fantastka że pójdę z marszu i zrobię A tu z powodu pandemii trzeba się zarejestrować wcześniej i mam dopiero 03.08. Jeszcze do gina telefon wykonam ale chyba jak juz wyniki odbiore.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to chwilowe popsucie, moi chłopcy też tak mieli falowo.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:46

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi o cukrzycy ciążowej to chyba o to mam największe obawy. Ja byłam na skraju ostatniego stadium otyłości 1.5 roku temu . Kiedy byłam w ciąży z synem miałam zawsze cukier w normie ale mocno w górnej granicy. Ostatecznie jednak cukrzycy ciążowej nie było. Teraz ważę 24 kg mniej mogłabym jeszcze z 10 zrzucić. No Ale to już waga w końcowym skraju nadwagi A nie skrajnej otyłości. Zmieniłam dietę mocno i bardzo tego pilnuje bo zdrowe nawyki dobrze na mnie wpłynęły. Niemniej zamierzam sobie te krzywa cukrowa zrobić jeszcze przed ciążą.

Moja całą trójca falami ma okresy lepsze i gorsze. Synu lat 4 powoli wychodzi z okresu gorszego który trwa już niemal 4 miesiące choć nie narzekam bo jest powoli coraz lepiej. Starsza 7 latka do 6 roku życia miała takie sinusoidy emocji że hej ale ona jest tzw wysoko wrażliwa. Także wszystko przejdzie powoli.

Ja tymczasem dałam sobie wczoraj do światu na działce i ledwo się ruszam A dziś wypada trening kijkowy.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ