Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:32

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    U mnie niestety mala nie rosnie skokowo raczej ona zawsze jest wymiarami gdzieś te 9-10 dni w tył. Szczegolnie jeśli chodzi o główkę. :/ dobrze że wizyta juz za niecałe 3 tygodnie a potem kolejne co dwa to będę dużo spokojniejsza. Kolezance z grudniowek przy starszej corce jak tak nie rosla zalecili diete wysokobialkowa i cos tam zaczęła nadganiac to bede sie bawic w takie diety. Nie zaszkodzi a moze troche pomoze malej.

Znajoma z innego forum miała zaleconą diete wysokobiałkową i Medargin.Pomogło.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    To może dlatego moje przykoksowane bo ja w każdej ciąży mocno białkowa🤣
    Sallvie a co się działo od tego 33tc? I tylko oszczędzanie się czy jakoś bardziej ingerowali?
    Już mi trochę przechodzi, bo nawet jeśli coś się dzieje to za wiele nie zrobię. Oczywiście lepiej by było gdyby mi nic nie dolegało ale przecież to też jest czas kiedy tam wszystko się przygotowuje powoli. A jeszcze ona nie raz się kręci to aż w szyjce czuć i co jej zrobię🙈
    W przyszłym tyg pewnie uda mi spakować z grubsza torbę, dziś przyjedzie apteka - zabawne bo w tym mój olej z wiesiołka i liście malin, a teraz nawet nie wiem czy będą potrzebne🤣

Szyjka się skrocila do minimum, zrobiła się miekka no i pojawiło się już rozwarcie. Kazał sie oszczedzac nic wiecej. Ale ciezko w domu sie oszczedzac z 1,5 roczna córka 😂 od tej wizyty 10.12 do 02.01 do kolejnej wizyty moje rozwarcie przykoksowalo z 1cm na 4cm no i jeszcze tego samego dnia wieczorem pojawily sie skurcze wiec pewnie urodzilabym juz tego 2 stycznia ale do szpitala mi sie nie spieszylo bo skurcze nieregularne takie i lekkie ( czlowiek to jednak głupi jest przeciez mialam 4cm rozwarcia juz 🤦 ) i jak dojechalam do szpitala po dwoch dniach to z pelnym rozwarciem i dzieckiem w kanale rodnym. Nie urodzilam tylko dlatego ze mi wody nie odeszly 💁

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9b7053309aeb.jpg

Dziewczyny, zobaczcie czy coś tu widać czy tylko ja to widzę... Jakiś cień cienia widzicie?
    To dopiero 10 dpo ale robię je codziennie (niestety) i dziś jest tam chyba coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 09:43

Eve, edka85, Wiedźma lubią tę wiadomość

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
    Starania o czwartego Maluszka :)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    9b7053309aeb.jpg

Dziewczyny, zobaczcie czy coś tu widać czy tylko ja to widzę... Jakiś cień cienia widzicie?

Ja tez widze !! Kciuki 💪💪

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę! Kciuki!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, cocolino! 😁

Aleście się dziewczyny wysypały z tymi pozytywami.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    9b7053309aeb.jpg

No proszę Cię wiem co czujesz! Gratulacje i niech ciemnieje i rośnie. 10 dpo miałam biel vizira. Super!

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    9b7053309aeb.jpg

Widać nawet z daleka 😄powiększać zdjęcia nie trzeba 😃

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam się leczyć - na głowę.
    Oczywiście od razu po powrocie z pracy zrobiłam kolejny test a potem jeszcze jeden. I oczywiście oba ujemne. Absolutnie bez żadnego nawet minimalnego cienia cienia. I teraz nie wiem czy to dlatego że beta bardzo niska i możliwa do wykrycia tylko w porannym moczu. Czy też nie ma tam żadnej bety i ten poranny test był wadliwy i pokazał tego bladziocha.
    Najchętniej wypiłam trochę alkoholu dla rozładowania stresu ale już sie w dwaze do czasu miesiączki.
    To głupie jest takie wczesne robienie testów - masochizm w czystej postaci...

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W późniejszych godzinach mocz mógł zawierać niższe stężenie i stąd taki wynik. A może spróbuj zrobić innej firmy. Ja to robiłam jednocześnie kilku producentów i były ewidentne różnice. Np na Nordtest ładnie widoczna kreska, a tym z allegro lub pink prawie w ogóle.

Wiedźma lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    Powinnam się leczyć - na głowę.
    Oczywiście od razu po powrocie z pracy zrobiłam kolejny test a potem jeszcze jeden. I oczywiście oba ujemne. Absolutnie bez żadnego nawet minimalnego cienia cienia. I teraz nie wiem czy to dlatego że beta bardzo niska i możliwa do wykrycia tylko w porannym moczu. Czy też nie ma tam żadnej bety i ten poranny test był wadliwy i pokazał tego bladziocha.
    Najchętniej wypiłam trochę alkoholu dla rozładowania stresu ale już sie w dwaze do czasu miesiączki.
    To głupie jest takie wczesne robienie testów - masochizm w czystej postaci...

Kochana odczekaj dwa dni i sikaj rano. W tym dniu co Ty sikałaś ja miałam podobnie, coś tam wyszło, wg mnie coś jest na rzeczy, a te emocje, standard przy zbyt wczesnym testowaniu. Ochłoń, nie pij, bo coś tam się dzieje... może to dopiero zapłodnienie i potrzeba jeszcze kilka dni... nastaw się pozytywnie, ale ze spokojem, jesteśmy z Tobą, wdech wydech jeszcze kilka dnia <3

Walka z chorobami ciąg dalszy, młodego zabieram dziś do lekarza, bo biały nalot na migdałkach mu się zrobił od tego ropnego kataru. Katar dziś lżejszy, gardło go nie boli, pokasłuje na mokro, je ładnie, rozrabia, nie chcę jednak żeby coś się z tych bakterii rozwinęło bardziej, spróbuje jeszcze gencjaną pędzlować dzień lub dwa, poobserwuje, ale muszę mieć antybiotyk pod ręką w razie wu.

Edka miałaś rację, kawa z mlekiem to było ostatnie stadium, ostatecznie trzy dni plamienia implantacyjnego przy podcieraniu. Moje testy ciemnieją. Ten z wczoraj, jutro dopiero tydzień od zagnieżdżenia. Także Cocolino1 wrzucamy na luz i spokojnie:

3f40547c4cda.jpg

a tu masz na pocieszenie mój pierwszy z 10 dpo i popołudniu też nic nie wyszło...rano na drugi dzień też więc niczego nie zaznaczałam bo czułam się bardzo nie pewnie

e90d0a1f574d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 09:36

Eve, edka85 lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:28

• Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie, naprawdę.
    Mężowi nie e mówię takich rzeczy bo on z tych trzeźwo myślących. Dla niego ciąża jest jak ruchy dziecka czuję... Wcześniej to abstrakcja.

Wiedźma, no przepraszam ale ja na tym z 10 dpo widzę druga kreskę :)

Melisa - zrobiłam rano, nawet dwa - niestety I krecha.

Najgorsze jest to, że przez ostatnie 5 lat miałam ta Mirenę, nie miałam miesiączek u wcale nie znam swojego organizmu. Mam bóle brzucha miesiączkowe, kłucie jajników, od wczoraj taki dyskomfort piersi i nie potrafię powiedzieć, czy to normalne objawy przed miesiączką czy coś jest na rzeczy.
    I ogólnie ja jestem trzeźwo myślącą kobietą. I w teorii wszystko wiem i nawet rozumiem. A tak się potrafię nakręcić, za aż sama się dziwię.

Dobra - muszę się ogarnąć bo w pracy jestem cały dzień.
    Jutro rano zrobię test i się zobaczy. Co ma być to będzie.

Wiedźma lubi tę wiadomość

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie, naprawdę.
    Mężowi nie e mówię takich rzeczy bo on z tych trzeźwo myślących. Dla niego ciąża jest jak ruchy dziecka czuję... Wcześniej to abstrakcja.

Wiedźma, no przepraszam ale ja na tym z 10 dpo widzę druga kreskę :)

Melisa - zrobiłam rano, nawet dwa - niestety I krecha.

Najgorsze jest to, że przez ostatnie 5 lat miałam ta Mirenę, nie miałam miesiączek u wcale nie znam swojego organizmu. Mam bóle brzucha miesiączkowe, kłucie jajników, od wczoraj taki dyskomfort piersi i nie potrafię powiedzieć, czy to normalne objawy przed miesiączką czy coś jest na rzeczy.
    I ogólnie ja jestem trzeźwo myślącą kobietą. I w teorii wszystko wiem i nawet rozumiem. A tak się potrafię nakręcić, za aż sama się dziwię.

Dobra - muszę się ogarnąć bo w pracy jestem cały dzień.
    Jutro rano zrobię test i się zobaczy. Co ma być to będzie.

Tak taka kreska była rano 10 dpo, popołudniu nie było niczego, rano 11 dpo kreska ledwo widoczna wyszła dopiero po 15 min, nawet aparat jej nie uchwycił i dopiero 12 dpo wrzuciłam Wam dwa w miarę widoczne jasne testy. I potem znowu sikałam popołudniu i znowu leeedwo widoczne po 30 min więc zrobiłam sobie taką testową sieczkę jak nigdy w życiu, chyba z latami mózg się ulatnia P Dlatego poczekaj te dwa dni jeśli dasz radę <3 Życzę by kreseczka ciemniała <3 I doskonale Cię rozumiem bo ja też jestem trzeźwo myśląca, ale myśl że może się udało bierze górę nad wszystkim :) <3

Cocolino1 lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodemu z zapaleniem dziąseł lepiej i chyba bez antybiotyku się obejdzie bo zaczynają różowieć.Potraktowałam hasco sept i moim mlekiem(jakieś resztki wyciskałam i smarowałam),przestałam karmić z miesiąc temu i jeszcze dało radę.Starszy był na antybiotyku i skończył w środę.I co dziś wieczorem stwierdził,że mu się z nosa leje.Ja się zastrzele,miał iść do przedszkola w poniedziałek.Sześciolatek,niby zerówka i jeszcze nigdy nie był.Jestem zła.

• melisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• melisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niestety biel Vizira. Nawet cienia cienia. 12 dpo.
    Nie był to co prawda test z pierwszego moczu (wróciłam z pracy dopiero rano) ale wynik jest jednoznaczny.

Ale psychicznie mi dzisiaj mimo wszystko lepiej. Jakoś udało mi się ogarnąć.
    Ciągle odczuwam ból brzucha miesiączkowy ale dzisiaj ma inny charakter - pewnie @ się zbliża.

Dziękuję Wam za wsparcie.

P.S. U mnie sraczko-rzygaczka...Sztafetę zaczęła w czwartek córka, dziś przejął pałeczkę najmłodszy.
    Także ten. Żeby nie było, że moje nie chorują.

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    Niestety biel Vizira. Nawet cienia cienia. 12 dpo.
    Nie był to co prawda test z pierwszego moczu (wróciłam z pracy dopiero rano) ale wynik jest jednoznaczny.

Ale psychicznie mi dzisiaj mimo wszystko lepiej. Jakoś udało mi się ogarnąć.
    Ciągle odczuwam ból brzucha miesiączkowy ale dzisiaj ma inny charakter - pewnie @ się zbliża.

Dziękuję Wam za wsparcie.

P.S. U mnie sraczko-rzygaczka...Sztafetę zaczęła w czwartek córka, dziś przejął pałeczkę najmłodszy.
    Także ten. Żeby nie było, że moje nie chorują.

Wiesz nie chciałabym Ci robić nadziei jakichś. Ale u mnie w 3 ciąży i obecnej 4 12dpo była biel vizira a dwa dni później już były całkiem wyraźne kreseczki na testach !
    Póki nie ma okresu piłka w grze 💪

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ