Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie - staram się do tego tak podchodzić (przynajmniej dzisiaj). Do terminu okresu jeszcze dwa dni więc mam jeszcze szansę jutro i pojutrze tą drugą kreskę zobaczyć :)

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
    Starania o czwartego Maluszka :)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    Sallvie - staram się do tego tak podchodzić (przynajmniej dzisiaj). Do terminu okresu jeszcze dwa dni więc mam jeszcze szansę jutro i pojutrze tą drugą kreskę zobaczyć :)

No ja wlasnie w dzień spodziewanej miesiaczki dopiero te kreseczki widzialam i nie byly one jakies mocne.
    Przeciez w sumie 18dpo beda mi wyszła tylko 140,6 po dwoch dniach przyrost 99%
    Ja już córkę na straty normalnie stawiałam 🙈

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazda, u mnie było tak samo. Młody ledwo co skończył antybiotyk, a już za dwa dni katar. Ale i tak poszedł do klubu malucha. I nie czepiali się.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Dobrze że jest poprawa w dziąsłach. U mnie juz gluta wrześniowego mają za sobą, ale dosc szybko złapali a rok temu mało chorowali. Ciekawe co będzie dalej.
    A jak u Was starania?

Ostatnio przestałam karmić.Jem sporo supli.Postanow8lam je jeść trzy cykle i został cykl+10dni.Potem planuję stymulacje letrozolem lub clo.Zdecyduję się bardziej na letrozole bo po takiej stymulacji mam synka,clo nie dawało kiedyś efektu.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Niebieska gwiazda, u mnie było tak samo. Młody ledwo co skończył antybiotyk, a już za dwa dni katar. Ale i tak poszedł do klubu malucha. I nie czepiali się.
    U nas się nie uda.Do przedszkola nie wpuszczają chorych dzieci.Covid też był tam tylko raz.Mocno dbają o higienę i mocno sprzątają.Jak w ciągu dnia dziecko zaczyna chorować to w oczekiwaniu na rodziców jest izolowane od grupy.

• Marta1291 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2021, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, witam wszystkie bardzo serdecznie mam do Was pytanie. Moje cykle są 28-29 dyniowe. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 23 sierpnia , dni płodne przypadały na 31.08-06.09. do zbliżenia doszło 31 oraz 3 września (dzień przed owulacja). Od 4 dni boli mnie podbrzusze , czasem czuję ciągnięcie , czasem skurcze , ból jajnika, generalnie ból jest taki jakbym za chwilę miała dostać okres dodatkowo czuję się strasznie zmęczona i rozdrażniona.
    Wczoraj robiłam test beta hcg z krwi wychodzi na to że 7 dni po owulacji i 8 od drugiego zbliżenia i 11 od pierwszego , wynik <0.200 . Czy jest szansa że wzrośnie ?? Czy został wykonany zbyt wcześnie ?? Mam już dwójkę dzieci ale nie pamiętam już jak to wyglądało z nimi 🙈 może ktoś kto jest na bieżąco może się wypowiedzieć. Czy jest szansa że ten cykl jeszcze może być udany?? Nadmienie że nie staraliśmy się o dziecko poprostu tak wyszło 😊

• Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2021, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1291 wrote:
    Hej, dziewczyny, witam wszystkie bardzo serdecznie mam do Was pytanie. Moje cykle są 28-29 dyniowe. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 23 sierpnia , dni płodne przypadały na 31.08-06.09. do zbliżenia doszło 31 oraz 3 września (dzień przed owulacja). Od 4 dni boli mnie podbrzusze , czasem czuję ciągnięcie , czasem skurcze , ból jajnika, generalnie ból jest taki jakbym za chwilę miała dostać okres dodatkowo czuję się strasznie zmęczona i rozdrażniona.
    Wczoraj robiłam test beta hcg z krwi wychodzi na to że 7 dni po owulacji i 8 od drugiego zbliżenia i 11 od pierwszego , wynik <0.200 . Czy jest szansa że wzrośnie ?? Czy został wykonany zbyt wcześnie ?? Mam już dwójkę dzieci ale nie pamiętam już jak to wyglądało z nimi 🙈 może ktoś kto jest na bieżąco może się wypowiedzieć. Czy jest szansa że ten cykl jeszcze może być udany?? Nadmienie że nie staraliśmy się o dziecko poprostu tak wyszło 😊

Do zagnieżdżania dochodzi zazwyczaj między 6 a 12 dniu po owulacji. Beta jest możliwa do wykrycia dopiero po zagnieżdżeniu się zarodka. Skoro w momencie wykonania badania minęło 7 dni od przypuszczalnej owulacji to wydaje się, że jest za wcześnie aby stwierdzić cokolwiek. Nie wiadomo czy doszło do zapłodnienia a nawet jeśli to nie wiadomo czy dojdzie do zagnieżdżenia. Musisz odczekać kilka dni (nie wierzę, że piszę komuś, że musi odczekać) i powtórzyć test.
    Pozdrawiam

Wiedźma lubi tę wiadomość

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 kciuki cały czas zaciskam żeby jednak coś zagrało. Daj znać koniecznie ale sikaj rano 💝💞
    Marta1291 wrote:

Nigdy nie wiadomo co może się podziac. 7 dpo to może być za wcześnie. Ja miałam zagniezdzenie 12 dniapoowulacji dopiero i 10 dpo dopiero ledwo widoczna druga kreska. Wprawdzie z krwi nie robiłam ale bhcg jeszcze ma czas u Ciebie. Z drugiej strony nie nastawiam się za bardzo bo nadzieja jest zawsze ale nie zawsze się trafia.

Futuremama w pierwszej ciąży wymiotowalam jak dzika 3.5 miesiąca to był koszmar do wc chodziłam na kolanach . W drugiej zwymiotowalam kilka razy ale strasznie mnie muliło. W c trzeciej nudności były ale względne. Za to później zgaga. Nastawiłam się że w tej będę się czuła idealnie i tego się trzymam ze tak zostanie.

futuremama lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:28

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Wiedźma i tego Ci życzę😁
    Choć zgagę i mdłości z chęcią bym komuś sprzedała🤣 ale już niedługo... strach mnie trochę łapie że nie ogarniemy🙈

Kochana wszyscy ogarniają dlaczego Wy mielibyscie sobie nie poradzić? Nas początku zawsze jest chaos ale to z Biblii wynika 🤣🙈 a później życie staje się ciekawsze i łatwiejsze. Już niedługo dolegliwości miną.... poród... połóg...i do przodu 💞 w przyszłym tygodniu dzwonię do mojego gina o termin wizyty. Tymczasem myślę sobie jak to rodzinie obwieścić. Czy czekać aż się domyślą . Mój tato ucieszy się na pewno.... siostra mnie wspiera. Gorzej mama i ...wrrr teściowa.... 🙊😂🙈🙉 wiem wiem nasze życie nasz cyrk

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście że test robiłam. I oczywiści e jedna kreska.

No i temperatura złudzeń nie zostawiła 36,4.
    Tak wiem, że pisałam, że nie mierze ale jednak od kilku dni mierze 😓 I odkąd mierze była 37 stopni i więcej a dziś 36,4. I dziś 13 dpo więc jutro okres jak nic.
    Ale sie ogarnęłam i pogodziłam z tym.
    I trochę zaufałam jakby to napisać Opatrzności.
    Będzie ciąża jak ma być i już.
    Zapewne za 3 tygodnie znowu będę świrować jak to ja (czy też my - kobiety).
    Już sobie winko zakupiłam na tą okoliczności i jak tylko okres się pojawi zostanie skonsumowane plus jakieś niezdrowe żarcie bo od owulacji unikam ;)

Pozdrawiam Was gorąco i miłego dnia życzę.

P.S. u mnie sztafeta sraczki-rzygaczki trwa. Wczoraj najmłodsza a dzisiaj mąż :)

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    U nas się nie uda.Do przedszkola nie wpuszczają chorych dzieci.Covid też był tam tylko raz.Mocno dbają o higienę i mocno sprzątają.Jak w ciągu dnia dziecko zaczyna chorować to w oczekiwaniu na rodziców jest izolowane od grupy.
    U nas też tak mocno pilnowali, nie wpuszczali dziecka z katarem, izolowali kichające, dezynfekcje sal etc... I dzieci jakimś cudem tak samo chorowały jak niegdyś. Przy takim reżimie nic to nie dało. Machnęli zatem ręką i pozwalają chodzić dzieciom, które mają niewielki katar albo jeszcze pokaszluja po przebytej chorobie. W szatni nikt z rodziców nie przestrzega rygoru noszenia maski. Czyli jest tam tak jakby pandemii nie było. I prawdę mówiąc nie ma żadnej różnicy! Dzieci uczęszczają z taką samą częstotliwością i tak samo często chorują jak poprzednio. Ale przynajmniej rodzice mogą w miarę swobodnie chodzić do pracy,a nie siedzieć 3 tyg w domu, bo dziecko jeszcze ma kaszel po przeziębieniu. W końcu te 60 dni zwolnienia to naprawdę szybko mija. A i covid był u nas też tylko raz - w marcu mialy dwie opiekunki. Dzieci poszły przez to na kwarantannę. Ale w tym czasie żadno nie było chore (no chyba że bezobjawowo).

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    No oczywiście że test robiłam. I oczywiści e jedna kreska.

No i temperatura złudzeń nie zostawiła 36,4.
    Tak wiem, że pisałam, że nie mierze ale jednak od kilku dni mierze 😓 I odkąd mierze była 37 stopni i więcej a dziś 36,4. I dziś 13 dpo więc jutro okres jak nic.
    Ale sie ogarnęłam i pogodziłam z tym.
    I trochę zaufałam jakby to napisać Opatrzności.
    Będzie ciąża jak ma być i już.
    Zapewne za 3 tygodnie znowu będę świrować jak to ja (czy też my - kobiety).
    Już sobie winko zakupiłam na tą okoliczności i jak tylko okres się pojawi zostanie skonsumowane plus jakieś niezdrowe żarcie bo od owulacji unikam ;)

Pozdrawiam Was gorąco i miłego dnia życzę.

P.S. u mnie sztafeta sraczki-rzygaczki trwa. Wczoraj najmłodsza a dzisiaj mąż :)

Przykro mi że to fałszywy alarm jednak, ale na pewno ciąża będzie bo jak jest pisana to musi być i koniec. Przede wszystkim życzę wszystkim zdrowia. Młody nam w nocy wymiotowal ale to z wczorajszego obzarstwa...Za dużo zjadł na grillu i potem na kolacje.. .apetyt wskoczyl po chorobie ...i ten dźwięk kiedy idzie rzyg A dziecko leży w Twoim łóżku na materacu nowiutenkim który ma 4 dni 🙊🙈🙉 i moja myśl "szybko ..nowy materac" zamiast myśleć o dziecku to o materacu

Cocolino1 lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Przykro mi że to fałszywy alarm jednak, ale na pewno ciąża będzie bo jak jest pisana to musi być i koniec. Przede wszystkim życzę wszystkim zdrowia. Młody nam w nocy wymiotowal ale to z wczorajszego obzarstwa...Za dużo zjadł na grillu i potem na kolacje.. .apetyt wskoczyl po chorobie ...i ten dźwięk kiedy idzie rzyg A dziecko leży w Twoim łóżku na materacu nowiutenkim który ma 4 dni 🙊🙈🙉 i moja myśl "szybko ..nowy materac" zamiast myśleć o dziecku to o materacu

No znam ten ból - nowiutki materac, nowiutka wełniana kołdra, nowiutka drewniana podłoga kontra wymiociny 🤣

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś pierwszą wizytę na NFZ (żeby dostać darmowe badania, a trochę ich jest..). Maluch przykoksował do 2 cm. Skubany jest już 3 dni starszy niż OM.

futuremama, sallvie, Wiedźma, Snowflake, melisa, Eve lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka gratuluję 2 cm groszka :) Niech się tam trzyma aż do 40 tygodnia i zdrowo rośnie.

edka85, Wiedźma lubią tę wiadomość

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • melisa Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:29

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Gratulacje!
    A powiedz mi jak Twoja córka? Chyba jeszce spokojna jest co?
    Mój jest starszy o 2-3 miesiące i ma etap włażenia na wszystko, krzesla, stół, komody, schody. Wyjmowania z kosza rzeczy, czasem i zjadania z kosza bio :p wyrzucania do kosza butów rodzeństwa, do kibelka jak czyściłam to tez juz 2x wrzucił co mial w ręku. Otwieranie zamrażalnika i próby wejścia do srodka itp itd :p
    Ależ skąd! Ona to wszystko robi. Nim się obejrzę, a ona jest na parapecie i próbuje otworzyć okno. Wspina się wszędzie, gdzie się da. Na placu zabaw sama wchodzi na zjeżdżalnię i z nie tez sama zjeżdża (tyle że na brzuchu). Po schodach na trzecie piętro zasuwa na czworaka.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • melisa Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:29

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ależ skąd! Ona to wszystko robi. Nim się obejrzę, a ona jest na parapecie i próbuje otworzyć okno. Wspina się wszędzie, gdzie się da. Na placu zabaw sama wchodzi na zjeżdżalnię i z nie tez sama zjeżdża (tyle że na brzuchu). Po schodach na trzecie piętro zasuwa na czworaka.

Moja młodsza córka wchodziła wszędzie i na wszystko. Nigdy nie zapomnę jak raczkowala...ja gotowałam w kuchni A ona wlazla po kanapie na stół i na główkę tego stołu prosto na kafelki. Zrobiłam wówczas mistrzowski wślizg ktorego niejeden piłkarz by się nie powstydził i wylądowała na moim brzuchu...

P.s. Trzeci raz śnił mi się chłopiec. Raz śniły się bliźniaki.... strach się bać iść do lekarza.

Dajcie jakiś sposób na wahania nastroju i huśtawki emocjonalne. Aktualnie też nie mam ochoty widzieć żadnych ludzi ...zamknelabym się w samotni .... I pachniała... powoli odczuwam senność...

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ