Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cocolino1 wrote:No oczywiście że test robiłam. I oczywiści e jedna kreska.
No i temperatura złudzeń nie zostawiła 36,4.
Tak wiem, że pisałam, że nie mierze ale jednak od kilku dni mierze 😓 I odkąd mierze była 37 stopni i więcej a dziś 36,4. I dziś 13 dpo więc jutro okres jak nic.
Ale sie ogarnęłam i pogodziłam z tym.
I trochę zaufałam jakby to napisać Opatrzności.
Będzie ciąża jak ma być i już.
Zapewne za 3 tygodnie znowu będę świrować jak to ja (czy też my - kobiety).
Już sobie winko zakupiłam na tą okoliczności i jak tylko okres się pojawi zostanie skonsumowane plus jakieś niezdrowe żarcie bo od owulacji unikam
Pozdrawiam Was gorąco i miłego dnia życzę.
P.S. u mnie sztafeta sraczki-rzygaczki trwa. Wczoraj najmłodsza a dzisiaj mąż
O widzę że ciebie test też w ciula zrobil 🤨przykro mi 🤨
Ja się zachowuje gorzej jak nastolatka jak okress się spóźnia nawet widząc jedną kreskę na teście jestem wstanie sobie wkręcić ciążę a później jak okres dostaje to nawet nie jestem rozczarowana tylko mam taką dziwną ulgę że już koniec tych męczarni psychicznych. -
No ja np. dzisiaj rano (po kolejnym teście z jedną kreską) wmowilam sobie, że na pewno te testy są wadliwe... Niestety i mnie powaliła dziś jelitówka więc nie miałam jak kupić innych
Teraz już mi przeszło. Po prostu się nie udało w tym cyklu. Czekam na miesiączkę. Tak jak piszesz - chce żeby już przyszła, żebym mogła w końcu uwolnić myśli... choć na te 2-3 tygodnie.
Chociaż nie daje mi spokoju ten test dodatni. Przykro mi trochę, że może zaczynało się życie ale się nie utrzymałoJa 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Starania o czwartego Maluszka -
Zostaliśmy zaproszeni na chrzciny.Nie jedziemy.200km w jedną stronę.Oprócz tego jestem zniesmaczona zachowaniem matki dziecka w ciągu kilku ostatnich lat.Jest chrzestną starszaka i widziała go ostatni raz na chrzcinach.Bywa często u nas w mieście i była do nas zapraszana,ale zawsze jej czasu brakowało.To oczywiście nie może być powód odmowy.Pomocy!!!Jak odmówić z klasą.
-
Niebieska Gwiazda wrote:Zostaliśmy zaproszeni na chrzciny.Nie jedziemy.200km w jedną stronę.Oprócz tego jestem zniesmaczona zachowaniem matki dziecka w ciągu kilku ostatnich lat.Jest chrzestną starszaka i widziała go ostatni raz na chrzcinach.Bywa często u nas w mieście i była do nas zapraszana,ale zawsze jej czasu brakowało.To oczywiście nie może być powód odmowy.Pomocy!!!Jak odmówić z klasą.
Ja odmówiłam szczerze. Powiedziałam że dla mnie rola chrzestnej to coś ważnego niż tylko bycie nas chrzcinach i komunii, że muszę mieć więź z dzieckiem i szanse by te więź pielęgnować A widzę że tej możliwości nie będzie.
Z drugiej strony warto przeanalizować wspólną rozmowę i szczerze ustalić ze może i byś chciała ale obawiasz się że Wasze relacje będą jak jej z Twoim dzieckiem, a chciałabyś żeby było inaczej żebyście obie z dziećmi częściej się widziały. -
To u nas w klubie był taki przesiew pod koniec sierpnia. Prawie wszystkie dzieci chore z gorączką. Ale teraz we wrześniu już nikt nie choruje.
Wiedźma lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Cocolino jak dla mnie gdyby coś się zadziało to nie pokazałby tego tylko jeden test, bo przecież to nie tak że beta urosła na moment i zaraz śladu nie było. Ale dla mnie też najgorszy czas był jak już wiedziałam że nic z tego i czekanie na okres a potem aż się skończy... taka bezczynność i strata czasu. Niestety musi upłynąć i zaraz bedziedzie działać😁
Coś mi tam poprzestawiało...
15 dpo - miesiaczki nie widać, plamień przed miesiączką nie widać (zazwyczaj miałam dzień lub dwa przed), na teście 1 kreska.
Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Ja dzisiaj też mam odhaczony kolejny tydzień. Zaczęłam 27 różnie źródła podają niektore, że dzisiaj zaczęłam 7 miesiac i 3 trymestr inne, że to za tydzień ! Mój kolejny cel to przetrwać najbliższe 3-4 tygodnie w dwupaku żeby mała się urodziła po tym 30 tygodniu
We wtorek muszę iść na krzywą a za 12 dni wizyta. Kolejne już co dwa tygodnie 🙈
Ja wyprawke mam wlasciwie gotową. Musze jeszcze tylko dokupić kosmetyki dla małej i rzeczy do torby szpitalnej dla siebie.Eve, Wiedźma lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Futuremama, sallvie - ale Wam fajnie.
Zazdroszczę (tak pozytywnie) i też bym tak chciała...
Ale u mnie już wiadomo, że nic z tego - w nocy przyszła @ i pozbawiła złudzeń.
Muszę coś zrobić żeby się tak nie nakręcać.
Nie prowadzę żadnej obserwacji objawów, nie biorę pod uwagę żadnych bóli miesiączkowych czy mdłości i innych schiz.
I obiecałam sobie ale tak solidnie, że najwcześniej zrobię test w 24 dc.
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.Wiedźma lubi tę wiadomość
Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Cocolino1 wrote:Futuremama, sallvie - ale Wam fajnie.
Zazdroszczę (tak pozytywnie) i też bym tak chciała...
Ale u mnie już wiadomo, że nic z tego - w nocy przyszła @ i pozbawiła złudzeń.
Muszę coś zrobić żeby się tak nie nakręcać.
Nie prowadzę żadnej obserwacji objawów, nie biorę pod uwagę żadnych bóli miesiączkowych czy mdłości i innych schiz.
I obiecałam sobie ale tak solidnie, że najwcześniej zrobię test w 24 dc.
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Pamietaj, że dzisiaj Twój pierwszy dzień ciąży ☺☺
Mnie przeraza fakt, że ta ciąża tak szybko mi mija. Chwila moment i bedzie po wszystkim a ja sie nie zdaze nacieszyc, a byc moze to już ostatni raz w takim stanie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:43
Eve lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Super dziewczyny,że już tak ogarniacie i te porody zbliżają się wielkimi krokami, wow. U mnie czas też leci i oby tak dalej. Też mam kolejne etapy podobne do Waszych,bo wcześniej miałam problemy z szyjka i zobaczymy czy się nie powtórzy jak mała przekręci się głową w dół i zacznie uciskać,oby nie.
Cocolino, nowy cykl nowe nadzieje, oby ten był owocny💪👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
sallvie wrote:Pamietaj, że dzisiaj Twój pierwszy dzień ciąży ☺☺
Mnie przeraza fakt, że ta ciąża tak szybko mi mija. Chwila moment i bedzie po wszystkim a ja sie nie zdaze nacieszyc, a byc moze to już ostatni raz w takim stanie 🙈
Ważne że "być może: 🙈😍😉😎💗 niestety nacieszyć się można pierwszą ciąża każda kolejna już nie wiele się nacieszyć można bo roboty po co pachy. Ja nawet nie mam czasu myśleć że w ciąży jestem. 🙈🙉
Cocolino1 dobrze że już małpa przyszła. Trzymam kciuki za ten cykl bardzo mocno czuje że dołączysz do II 💗powodzenia kochana -
futuremama wrote:Cocolino ale to idealnie, ja za miesiąc mogę rodzić a Ty przejmujesz brzuszek😁
Salvie dla mnie 3 trymestr to skończony 28tc ale tak jak mówisz różnie piszą czy 27 czy28, czy skończone czy rozpoczęte... najważniejsze żebyś jeszcze trochę w dwupaku była😁
Młody dalej w sumie tylko chrypę i widać taki osłabiony, młodej za to temp dziś dziś doszła. Jego nosi i chce na dwór, jej zabrać nie mogę... Także jutro kolejny, ciekawy dzień przed nami🙈
Na chrype Pecto Drill i inhalacje Z Nebudu jak masz na plus Tantum Verde jeśli domowe sposoby nie dają rady. Plus mleko z miodem na noc. Taki wirus lata właśnie u nas też były gorączki , katarek i chrypa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 07:29
-
A możesz zrobić foto w lepszym świetle przy okazji oknie? Jakby coś tam było ale światło kiepskie. Mamy t trzymać kciuki? SStarania o które dzieciątko? -
Wiedźma wrote:A możesz zrobić foto w lepszym świetle przy okazji oknie? Jakby coś tam było ale światło kiepskie. Mamy t trzymać kciuki? SStarania o które dzieciątko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 07:58
-
Nebud nadal jest na receptę. Tak jak pecto drill. Nebud to steryd, więc jeśli chcesz go uniknąć, to dobrze robić inhalacje z nebudose - ale z tej soli 3%, a nie 0,9%. Ma lepsze działanie. Na gardło, kaszel itp daję syrop z sosny (to powyżej 3 lat, a w przypadku córki syrop sol baby - miód + świerk).
futuremama lubi tę wiadomość