Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    No oczywiście że test robiłam. I oczywiści e jedna kreska.

No i temperatura złudzeń nie zostawiła 36,4.
    Tak wiem, że pisałam, że nie mierze ale jednak od kilku dni mierze 😓 I odkąd mierze była 37 stopni i więcej a dziś 36,4. I dziś 13 dpo więc jutro okres jak nic.
    Ale sie ogarnęłam i pogodziłam z tym.
    I trochę zaufałam jakby to napisać Opatrzności.
    Będzie ciąża jak ma być i już.
    Zapewne za 3 tygodnie znowu będę świrować jak to ja (czy też my - kobiety).
    Już sobie winko zakupiłam na tą okoliczności i jak tylko okres się pojawi zostanie skonsumowane plus jakieś niezdrowe żarcie bo od owulacji unikam ;)

Pozdrawiam Was gorąco i miłego dnia życzę.

P.S. u mnie sztafeta sraczki-rzygaczki trwa. Wczoraj najmłodsza a dzisiaj mąż :)

O widzę że ciebie test też w ciula zrobil 🤨przykro mi 🤨
    Ja się zachowuje gorzej jak nastolatka jak okress się spóźnia nawet widząc jedną kreskę na teście jestem wstanie sobie wkręcić ciążę a później jak okres dostaje to nawet nie jestem rozczarowana tylko mam taką dziwną ulgę że już koniec tych męczarni psychicznych.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja np. dzisiaj rano (po kolejnym teście z jedną kreską) wmowilam sobie, że na pewno te testy są wadliwe... Niestety i mnie powaliła dziś jelitówka więc nie miałam jak kupić innych :)
    Teraz już mi przeszło. Po prostu się nie udało w tym cyklu. Czekam na miesiączkę. Tak jak piszesz - chce żeby już przyszła, żebym mogła w końcu uwolnić myśli... choć na te 2-3 tygodnie.

Chociaż nie daje mi spokoju ten test dodatni. Przykro mi trochę, że może zaczynało się życie ale się nie utrzymało :(

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
    Starania o czwartego Maluszka :)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaliśmy zaproszeni na chrzciny.Nie jedziemy.200km w jedną stronę.Oprócz tego jestem zniesmaczona zachowaniem matki dziecka w ciągu kilku ostatnich lat.Jest chrzestną starszaka i widziała go ostatni raz na chrzcinach.Bywa często u nas w mieście i była do nas zapraszana,ale zawsze jej czasu brakowało.To oczywiście nie może być powód odmowy.Pomocy!!!Jak odmówić z klasą.

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Zostaliśmy zaproszeni na chrzciny.Nie jedziemy.200km w jedną stronę.Oprócz tego jestem zniesmaczona zachowaniem matki dziecka w ciągu kilku ostatnich lat.Jest chrzestną starszaka i widziała go ostatni raz na chrzcinach.Bywa często u nas w mieście i była do nas zapraszana,ale zawsze jej czasu brakowało.To oczywiście nie może być powód odmowy.Pomocy!!!Jak odmówić z klasą.

Ja odmówiłam szczerze. Powiedziałam że dla mnie rola chrzestnej to coś ważnego niż tylko bycie nas chrzcinach i komunii, że muszę mieć więź z dzieckiem i szanse by te więź pielęgnować A widzę że tej możliwości nie będzie.

Z drugiej strony warto przeanalizować wspólną rozmowę i szczerze ustalić ze może i byś chciała ale obawiasz się że Wasze relacje będą jak jej z Twoim dzieckiem, a chciałabyś żeby było inaczej żebyście obie z dziećmi częściej się widziały.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png

Wysłany: 15 września 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzestnymi nie jesteśmy.Impreza z rozmachem.Znać do dzisiaj.Tylko jak kulturalnie odmówić by nie urazić.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas w klubie był taki przesiew pod koniec sierpnia. Prawie wszystkie dzieci chore z gorączką. Ale teraz we wrześniu już nikt nie choruje.

Wiedźma lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Cocolino jak dla mnie gdyby coś się zadziało to nie pokazałby tego tylko jeden test, bo przecież to nie tak że beta urosła na moment i zaraz śladu nie było. Ale dla mnie też najgorszy czas był jak już wiedziałam że nic z tego i czekanie na okres a potem aż się skończy... taka bezczynność i strata czasu. Niestety musi upłynąć i zaraz bedziedzie działać😁

Coś mi tam poprzestawiało...
    15 dpo - miesiaczki nie widać, plamień przed miesiączką nie widać (zazwyczaj miałam dzień lub dwa przed), na teście 1 kreska.

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • melisa Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:29

• melisa Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:29

Wysłany: 15 września 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady.Uroczystość z rozmachem i zaproszenia niczym na wesele.Impreza początkiem października,a określić się do dzisiaj.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam odhaczony kolejny tydzień. Zaczęłam 27 różnie źródła podają niektore, że dzisiaj zaczęłam 7 miesiac i 3 trymestr inne, że to za tydzień ! Mój kolejny cel to przetrwać najbliższe 3-4 tygodnie w dwupaku żeby mała się urodziła po tym 30 tygodniu :)
    We wtorek muszę iść na krzywą a za 12 dni wizyta. Kolejne już co dwa tygodnie 🙈

Ja wyprawke mam wlasciwie gotową. Musze jeszcze tylko dokupić kosmetyki dla małej i rzeczy do torby szpitalnej dla siebie.

Eve, Wiedźma lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama, sallvie - ale Wam fajnie.
    Zazdroszczę (tak pozytywnie) i też bym tak chciała...

Ale u mnie już wiadomo, że nic z tego - w nocy przyszła @ i pozbawiła złudzeń.
    Muszę coś zrobić żeby się tak nie nakręcać.
    Nie prowadzę żadnej obserwacji objawów, nie biorę pod uwagę żadnych bóli miesiączkowych czy mdłości i innych schiz.
    I obiecałam sobie ale tak solidnie, że najwcześniej zrobię test w 24 dc.
    Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    Futuremama, sallvie - ale Wam fajnie.
    Zazdroszczę (tak pozytywnie) i też bym tak chciała...

Ale u mnie już wiadomo, że nic z tego - w nocy przyszła @ i pozbawiła złudzeń.
    Muszę coś zrobić żeby się tak nie nakręcać.
    Nie prowadzę żadnej obserwacji objawów, nie biorę pod uwagę żadnych bóli miesiączkowych czy mdłości i innych schiz.
    I obiecałam sobie ale tak solidnie, że najwcześniej zrobię test w 24 dc.
    Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Pamietaj, że dzisiaj Twój pierwszy dzień ciąży ☺☺
    Mnie przeraza fakt, że ta ciąża tak szybko mi mija. Chwila moment i bedzie po wszystkim a ja sie nie zdaze nacieszyc, a byc moze to już ostatni raz w takim stanie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:43

Eve lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny,że już tak ogarniacie i te porody zbliżają się wielkimi krokami, wow. U mnie czas też leci i oby tak dalej. Też mam kolejne etapy podobne do Waszych,bo wcześniej miałam problemy z szyjka i zobaczymy czy się nie powtórzy jak mała przekręci się głową w dół i zacznie uciskać,oby nie.
    Cocolino, nowy cykl nowe nadzieje, oby ten był owocny💪

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 16 września 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Pamietaj, że dzisiaj Twój pierwszy dzień ciąży ☺☺
    Mnie przeraza fakt, że ta ciąża tak szybko mi mija. Chwila moment i bedzie po wszystkim a ja sie nie zdaze nacieszyc, a byc moze to już ostatni raz w takim stanie 🙈

Ważne że "być może: 🙈😍😉😎💗 niestety nacieszyć się można pierwszą ciąża każda kolejna już nie wiele się nacieszyć można bo roboty po co pachy. Ja nawet nie mam czasu myśleć że w ciąży jestem. 🙈🙉

Cocolino1 dobrze że już małpa przyszła. Trzymam kciuki za ten cykl bardzo mocno czuje że dołączysz do II 💗powodzenia kochana

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 16 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Cocolino ale to idealnie, ja za miesiąc mogę rodzić a Ty przejmujesz brzuszek😁

Salvie dla mnie 3 trymestr to skończony 28tc ale tak jak mówisz różnie piszą czy 27 czy28, czy skończone czy rozpoczęte... najważniejsze żebyś jeszcze trochę w dwupaku była😁

Młody dalej w sumie tylko chrypę i widać taki osłabiony, młodej za to temp dziś dziś doszła. Jego nosi i chce na dwór, jej zabrać nie mogę... Także jutro kolejny, ciekawy dzień przed nami🙈

Na chrype Pecto Drill i inhalacje Z Nebudu jak masz na plus Tantum Verde jeśli domowe sposoby nie dają rady. Plus mleko z miodem na noc. Taki wirus lata właśnie u nas też były gorączki , katarek i chrypa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 07:29

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • nadiaxcfr Koleżanka

Wysłany: 16 września 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś widzicie??😭
    ea1ef957bb18bc5fmed.jpg

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadiaxcfr wrote:
    Dziewczyny coś widzicie??😭
    ea1ef957bb18bc5fmed.jpg

A możesz zrobić foto w lepszym świetle przy okazji oknie? Jakby coś tam było ale światło kiepskie. Mamy t trzymać kciuki? SStarania o które dzieciątko?

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • nadiaxcfr Koleżanka

Wysłany: 17 września 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    A możesz zrobić foto w lepszym świetle przy okazji oknie? Jakby coś tam było ale światło kiepskie. Mamy t trzymać kciuki? SStarania o które dzieciątko?
    Niestety dzisiaj kolejny test biały, o pierwsze, ale ciąża druga😭😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 07:58

• edka85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nebud nadal jest na receptę. Tak jak pecto drill. Nebud to steryd, więc jeśli chcesz go uniknąć, to dobrze robić inhalacje z nebudose - ale z tej soli 3%, a nie 0,9%. Ma lepsze działanie. Na gardło, kaszel itp daję syrop z sosny (to powyżej 3 lat, a w przypadku córki syrop sol baby - miód + świerk).

futuremama lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ