X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Edka masz rację, pomyliłam te dwie nazwy. Ale i tak patrzyłam na ten nebu dose i jakoś tak... jak się do pn nie wyleczą to lekarz i zobaczymy. Ale mam nadzieję że to dzisiaj to nie tylko chwilowa poprawa tylko rzeczywiście ku dobremu idzie😊

Trzymam kciuki za poprawę. Ja też zawsze cisną bez leków i domowymi sposobami i dziewczyny jakoś wyciągnęłam ale młody musiał dostać ten Pesto Drill i Nebud bo się oderwać nie chcialo i gęsto w gardle siedziało przyklejone A moje sposoby już nic nie.zmienialy. Od antybiotyków to.ja szerokim łukiem. Zdrówka zatem niech to będzie dobry znak.

futuremama lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio moje zakupy dzisiaj bez listy : kapusta kiszona, pączek z czekoladą, śledź w śmietanie, pomidory... I zjadłam tego śledzia i zagryzlam pączkiem 🤣🙈🙉

Niebieska Gwiazda, Eve, edka85, Akinom 59 lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Wiedźma klasyka, choć ja ryb nie ruszam to kabanosy zagryzane nutellą jak najbardziej🤣🤣🤣
    Ja może nie całkiem bez leków ale jak się da to jak najlżejsze. Albo np. cukierki szałwiowe u nas zawsze w domu, fiorda dla dzieci jak na złość się skończyła, za to syrop z cebuli już w użyciu😁
    Małej właśnie wieczorem zaczęło się już fajnie odrywać i ten kaszel już taki skuteczny jest. Wieczorem miała 38,2 teraz oboje nie przekraczają 37,5 i ogólnie lepsza jest. Tylko oczywiście wczoraj nijaka to jak najwięcej odpoczynku a dziś już ją nosi i afera żeby na dwór iść. No a jednak wolę się wstrzymać tylko pokoje wietrzę.

Z wyjściem ja z moimi wyszłam przy 37.2 i 37.4 ale to był mega ciepły dzień. A dziś u nas chłodno i bez słońca. Moi też jakoś gorączki sami zwalczali.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama kabanosy z nutellą mój ciążowy hit w poprzednich obu ciążach. Śledzi też nie ruszam.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • blue_stag Debiutantka

Wysłany: 17 września 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam do starań o powiększenie rodziny. Ja mam 33 lata, mąż 43. Mamy dwóch synów, 4,5 i 9 lat, czas na trzecie 🥰 obecnie 4 cs, będę testować około 24/09.

sallvie, Eve, futuremama, Cocolino1, Niebieska Gwiazda, Wiedźma lubią tę wiadomość

🦸🏻‍♀️ - 33 lata, żadnych znanych dolegliwości, 🚭🍷- okazjonalnie, 🏃🏻‍♀️- 3/4 razy w tygodniu

🦸🏼‍♂️ - 43 lata, również zdrowy, 🚬 niestety czasami, 🍷 - okazjonalnie, 🏃🏼- brak
    🧝🏻- 9 lat
    🧝🏻- 4 lata
    Staramy się o trzecie szczęście ❤️
  • blue_stag Debiutantka

Wysłany: 17 września 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadiaxcfr wrote:
    Dziewczyny coś widzicie??😭
    ea1ef957bb18bc5fmed.jpg

Jak dla mnie to ⏸ 😎

🦸🏻‍♀️ - 33 lata, żadnych znanych dolegliwości, 🚭🍷- okazjonalnie, 🏃🏻‍♀️- 3/4 razy w tygodniu

🦸🏼‍♂️ - 43 lata, również zdrowy, 🚬 niestety czasami, 🍷 - okazjonalnie, 🏃🏼- brak
    🧝🏻- 9 lat
    🧝🏻- 4 lata
    Staramy się o trzecie szczęście ❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Serio moje zakupy dzisiaj bez listy : kapusta kiszona, pączek z czekoladą, śledź w śmietanie, pomidory... I zjadłam tego śledzia i zagryzlam pączkiem 🤣🙈🙉
    U mnie już też były paczki z chilli i ogórki z musztardą.

Wiedźma lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadiaxcfr wrote:
    Dziewczyny coś widzicie??😭
    ea1ef957bb18bc5fmed.jpg

No pewnie że widać 😀

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_stag wrote:
    Cześć dziewczyny! Dołączam do starań o powiększenie rodziny. Ja mam 33 lata, mąż 43. Mamy dwóch synów, 4,5 i 9 lat, czas na trzecie 🥰 obecnie 4 cs, będę testować około 24/09.

Witamy witamy i kciuki trzymamy. Powodzenia w tym cyklu 💞💗

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny. Mirena wyciągnięta w czwartek. Dzisiaj plamienia/okres (?). Aż dziwnie było przeżyć krwawienie po ponad dwóch latach, NIE tęskniłam :D Biorę się za obserwację cyklu. Z pierwszą córą zaszłam po trzech m-cach od odstawienia tabletek.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Można dołączyć?😉
    Jestem mamą 3 pociech. Córki 11 lat i 3 latka oraz synek 9 mcy.
    Generalnie to nigdy nie chciałam mieć dużo dzieci, córka miała być jedynaczką ale potem w wyniku pewnych okoliczności padło postanowienie że chcemy drugie, głównie ze względu na córkę żeby nie była sama.
    Z racji wieku po ok.6 mcach starań udaliśmy się do kliniki. Wyszło że mam jeden niedrożny jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie. Podeszliśmy do inseminacji ze stymulacja owulacji i udało się za 3 podejściem.
    Drugie dziecko tak mnie pozytywnie nastawiło że zachciało nam się trzeciego.
    Miało być bez lekarzy, spiny na zasadzie uda się to się uda to się uda. Udało się szybko, bo w 3 cs. Ale niestety poronienie...Po 2 przerwy ponownie starania ale jednak ze wsparciem leków. Zaskoczyło w 3 cyklu i syn kończy 9 mcy. Pierwsze miesiące były hardorem z różnych względów i mówiłam że gdyby był pierwszym dzieckiem byłby ostatnim...A jednak od jakichś 3-4 mcy znów czuję że jest miejsce na jeszcze jedno. A że mam 41 lat nie mogę zbyt długo zwlekać...Normalnie to bym pewnie poczekała tak do ok.3 r.z. no ale...Mąż początkowo absolutnie nie chciał słyszeć o kolejnym ale z dnia na dzień mięknie...Także jeszcze nic nie jest pewne i postanowione na 100% ale plan jest żeby zacząć po nowym roku...Z jednej strony chciałabym bez lekarza itd. a z drugiej wiem że może być ciężko...No i mój gin nie wie o moich planach, bo jakoś nie miałam odwagi bojąc się tekstów że już wystarczy, że za stara jestem...Także nawet z jego sugestii wyszłam z receptą na tabletki anty...

Widzę że u wszystkich sezon gila...My od środy kiblujemy w domu.
    Wszyscy mniej lub bardziej chorzy oprócz mnie (na razie)

Trzymam kciuki za wszystkie starające się i mam nadzieję że uda mi się w miarę regularnie zaglądać
    Pisać za bardzo póki co odnośnie starań to nie będzie co...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti daj spokój, jak chcesz czwarte, to nie zastanawiaj się nad tym, co pomyślą inni. Ja na pewno będę starać się o czwarte. Ale jeszcze nie wiem, czy od razu, czy jednak po jakiejś przerwie.

Karakorum, widzę, że między twoimi dziećmi jest tylko rok różnicy. To szybko ci poszło po pierwszym! :)

U nas też gile. Ale żeby było śmieszniej, to najbardziej chora jestem ja. Dzieciaki prawie na lajcie, nic po nich nie widać. Ja zdycham, mam zatkane zatoki, uszy i jeszcze męczy mnie kaszel. Starość - nie radość.

Wiedźma, melisa lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 19 września 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Hej. Można dołączyć?😉
    Jestem mamą 3 pociech. Córki 11 lat i 3 latka oraz synek 9 mcy.
    Generalnie to nigdy nie chciałam mieć dużo dzieci, córka miała być jedynaczką ale potem w wyniku pewnych okoliczności padło postanowienie że chcemy drugie, głównie ze względu na córkę żeby nie była sama.
    Z racji wieku po ok.6 mcach starań udaliśmy się do kliniki. Wyszło że mam jeden niedrożny jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie. Podeszliśmy do inseminacji ze stymulacja owulacji i udało się za 3 podejściem.
    Drugie dziecko tak mnie pozytywnie nastawiło że zachciało nam się trzeciego.
    Miało być bez lekarzy, spiny na zasadzie uda się to się uda to się uda. Udało się szybko, bo w 3 cs. Ale niestety poronienie...Po 2 przerwy ponownie starania ale jednak ze wsparciem leków. Zaskoczyło w 3 cyklu i syn kończy 9 mcy. Pierwsze miesiące były hardorem z różnych względów i mówiłam że gdyby był pierwszym dzieckiem byłby ostatnim...A jednak od jakichś 3-4 mcy znów czuję że jest miejsce na jeszcze jedno. A że mam 41 lat nie mogę zbyt długo zwlekać...Normalnie to bym pewnie poczekała tak do ok.3 r.z. no ale...Mąż początkowo absolutnie nie chciał słyszeć o kolejnym ale z dnia na dzień mięknie...Także jeszcze nic nie jest pewne i postanowione na 100% ale plan jest żeby zacząć po nowym roku...Z jednej strony chciałabym bez lekarza itd. a z drugiej wiem że może być ciężko...No i mój gin nie wie o moich planach, bo jakoś nie miałam odwagi bojąc się tekstów że już wystarczy, że za stara jestem...Także nawet z jego sugestii wyszłam z receptą na tabletki anty...

Widzę że u wszystkich sezon gila...My od środy kiblujemy w domu.
    Wszyscy mniej lub bardziej chorzy oprócz mnie (na razie)

Trzymam kciuki za wszystkie starające się i mam nadzieję że uda mi się w miarę regularnie zaglądać
    Pisać za bardzo póki co odnośnie starań to nie będzie co...

Kochana życie zaskakuje. A macierzyństwo to niezwykła przygoda. Po co urodzeniu syna który jest trzecim dzieckiem 2.5 roku zapieralam się że to koniec rodzenia. Tak samo mówiłam po każdym porodzie. Tymczasem... czekam na wizytę u gina by zobaczyć jak tam fasolka nr 4 🙈😍 także działaj i nie czekaj bo na co niby czekać. Tylko na owulacje i testy. Trzymamy kciuki.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 19 września 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dobra dziewczyny. Mirena wyciągnięta w czwartek. Dzisiaj plamienia/okres (?). Aż dziwnie było przeżyć krwawienie po ponad dwóch latach, NIE tęskniłam :D Biorę się za obserwację cyklu. Z pierwszą córą zaszłam po trzech m-cach od odstawienia tabletek.

Trzymamy kciuki i powodzenia za szybki sukces.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:29

• Milixx Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Można dołączyć ?

Wypada się najpierw trochę przedstawić i napisać coś o sobie.
    Mam 27 lat i jestem mamą dwójki dzieciaków - córka 4 latka (05.2017r.), syn 2,5 roku (01.2019).
    Sama nie wiem od czego zacząć. Nie jestem dobra wpisaniu, a już pisać o sobie to wg nie umiem. Może tak w skrócie. Z mężem od zawsze chcieliśmy mieć min 3 dzieci. Jednak pół roku po porodzie syna stwierdziłam, że 3 dziecko dokładam długo długo w czasie. Wniosku z tym założyłam implant (nawet wygodna metoda antykoncepcji :D). 1 września implant usunęłam bo od jakiś 2 m-sc myślę o 3 dziecku na poważnie. I tu zaczynają się moje obawy i wątpliwości. A mianowicie, od 1,5roku pracuje (niestety na umowę zlecenie bez perspektywy powrotu po macierzyńskim), dzieciaki chodzą do przedszkola. Prowadzimy spokojne, ustabilizowane życie i boje się, że 3 ciąża wszystko przewróci do góry nogami. Boje się, że nie mamy odpowiednich warunków na rodzinę 2+3 i kot :D - mamy własne mieszkanie 48m2, niestety ani na budowę domu, ani na większe mieszkanie nas nie stać, gdy będzie nas więcej będzie jeszcze ciężej wymienić na coś większego :(.
    Powiem Wam, mam taki mętlik w głowie. Chcę 3 dziecko ale się boje. Sama nie wiem co robić..
    Dodam, że o córkę staraliśmy się 3 cykle, syn udał się za 1 podejściem. Wiem i czuję, że z 3 ciążą też się szybko uda. Od wczoraj mam okres i tak siedzę i myślę czy spisać ten cykl na straty czy może zacząć starania. Obydwie ciąże planowane. Nie żałuje różnicy, choć bywało i była ciężko. Chce, żeby 3 dziecko też nie było z dużą różnicą wieku - dlatego 3 ciąża też jest planowana.
    Czy to jest dobry moment na 3 dziecko? Może jeszcze poczekać? Mętlik mam straszny :(
    Napisałam tu na forum, bo potrzebuje się wygadać. A może któraś podzieli się doświadczeniami jak to jest z 3 dzieci.

Dziękuje za przeczytanie i wszystkie słowa.

Trzymam za wszystkie starające kciuki. Postaram się tu zaglądać i udzielać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 13:19

Eve lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 21 września 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Hej :) Można dołączyć ?

Wypada się najpierw trochę przedstawić i napisać coś o sobie.
    Mam 27 lat i jestem mamą dwójki dzieciaków - córka 4 latka (05.2017r.), syn 2,5 roku (01.2019).
    Sama nie wiem od czego zacząć. Nie jestem dobra wpisaniu, a już pisać o sobie to wg nie umiem. Może tak w skrócie. Z mężem od zawsze chcieliśmy mieć min 3 dzieci. Jednak pół roku po porodzie syna stwierdziłam, że 3 dziecko dokładam długo długo w czasie. Wniosku z tym założyłam implant (nawet wygodna metoda antykoncepcji :D). 1 września implant usunęłam bo od jakiś 2 m-sc myślę o 3 dziecku na poważnie. I tu zaczynają się moje obawy i wątpliwości. A mianowicie, od 1,5roku pracuje (niestety na umowę zlecenie bez perspektywy powrotu po macierzyńskim), dzieciaki chodzą do przedszkola. Prowadzimy spokojne, ustabilizowane życie i boje się, że 3 ciąża wszystko przewróci do góry nogami. Boje się, że nie mamy odpowiednich warunków na rodzinę 2+3 i kot :D - mamy własne mieszkanie 48m2, niestety ani na budowę domu, ani na większe mieszkanie nas nie stać, gdy będzie nas więcej będzie jeszcze ciężej wymienić na coś większego :(.
    Powiem Wam, mam taki mętlik w głowie. Chcę 3 dziecko ale się boje. Sama nie wiem co robić..
    Dodam, że o córkę staraliśmy się 3 cykle, syn udał się za 1 podejściem. Wiem i czuję, że z 3 ciążą też się szybko uda. Od wczoraj mam okres i tak siedzę i myślę czy spisać ten cykl na straty czy może zacząć starania. Obydwie ciąże planowane. Nie żałuje różnicy, choć bywało i była ciężko. Chce, żeby 3 dziecko też nie było z dużą różnicą wieku - dlatego 3 ciąża też jest planowana.
    Czy to jest dobry moment na 3 dziecko? Może jeszcze poczekać? Mętlik mam straszny :(
    Napisałam tu na forum, bo potrzebuje się wygadać. A może któraś podzieli się doświadczeniami jak to jest z 3 dzieci.

Dziękuje za przeczytanie i wszystkie słowa.

Trzymam za wszystkie starające kciuki. Postaram się tu zaglądać i udzielać.

Kochana nikt nie powie Ci co robić. Powiem natomiast że z trzecim też się zastanawiałam czy nie przewróci mam życia do góry nogami i jak tło będzie. Poczatki zawsze są trudne. Mieszkamy na 54 m2 z trójką dzieci. Czekamy na czwarte. Może kiedyś zmienimy metraż jak się uda. Mam koleżankę która z trzema braćmi i rodzicami wychowała się na 48 m2, mąż mój z bratem i rodzicami na 39m2, znajomi czekają na piąte dziecko przy 64m2. Wszystko zależy od podejścia do życia i priorytetów, od tego co uważasz za najważniejsze. Moja prababcia świętej pamięci zostawiła mi w pamiętniku taki wpis który mi w życiu pomaga rozwiać wątpliwości:

" SERCE kochać każe, a rozum odradza, powiedz że mi teraz czyja większa władza? Serce razem z nami na ten świat się rodzi, a rozum z latami dopiero przychodzi. Więc że starszych słuchać rozkazały nieba... serce jest najstarsze, jego słuchać trzeba. "

Ja się tak wachalam w zeszłym roku bo pandemia...bo to bo tamto. Młoda jesteś więc pocieszające że masz jeszcze czas ... pytanie czy chcesz czekać... trzeba zajrzeć w głąb siebie. Porozmawiać z mężem i podjąć decyzję. Trojka inaczej niż dwójka wiadomo . Ale dla mnie cieszą różnica była między pierwszym a drugim.

edka85, Eve, Milixx lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milix, jak chcesz trzecie to nie odkładaj z uwagi na kwestie mieszkaniowe. Kiedyś w piątkę siedziało się w jednej izbie i też było dobrze. Później również będziesz dostrzegała inne przeszkody, zawsze będzie coś.

Melisa, bez przesady. Ta kwestia z rozszczepem jest losowa, a nie genetyczna czy dziedziczna. Tak więc nie wymyślaj tutaj głupot, że kolejna ciąża będzie obarczona ryzykiem.

Wiedźma, Eve, Milixx lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 21 września 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka jak tam dolegliwości ciążowe?

melisa nie ma co gdybać, mam najstarszą córkę z autyzmem, wysłuchałam tyle mądrości, znam tyle rodzin które przez te mądrości nie mają więcej dzieci, skończyłam pedagogikę i pedagogikę specjalną, olugofrenopedagogike z diagnoza i terapia manualna pedagogiczna, grzebalam w v opracowaniach polskich i zagranicznych... dziękuję Bogu że zdecydowałam się na tym kolejne. Ryzyko jest zawsze. Lepiej o nim nie myśleć. Co ma być to będzie. Ufam że będzie dobrze. Tymczasem zaciskam kciuki za za kolejny cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 14:41

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych dolegliwości :D

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ