X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
Odpowiedz

Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)

Oceń ten wątek:
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, my też myślimy o małym, bo na razie mieszkamy w mieszkaniu, ale jak kiedyś będziemy mieć dom i ogród to chcę chmarę psiaków (dużych i małych) ;)

A tymczasem rano dostałam w prezencie książkę od męża, jak na razie, "Sekretne życie zwierząt". Czytałyście?
    Ja na razie jestem w trakcie czytania "Sekretnego życia drzew" i gorąco polecam. Niezwykle odkrywcze rozumienie drzew i życia lasu...

Rucola lubi tę wiadomość

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka wrote:
    Rucola, my też myślimy o małym, bo na razie mieszkamy w mieszkaniu, ale jak kiedyś będziemy mieć dom i ogród to chcę chmarę psiaków (dużych i małych) ;)

A tymczasem rano dostałam w prezencie książkę od męża, jak na razie, "Sekretne życie zwierząt". Czytałyście?
    Ja na razie jestem w trakcie czytania "Sekretnego życia drzew" i gorąco polecam. Niezwykle odkrywcze rozumienie drzew i życia lasu...
    wstyd sie przyznać, ale jedyne co czytam to tylko zawodowe pozycje, no i ostatnio immunologia mnie mocno wciągnęła. Temat rzeka, kupiłam książkę dla studentów medycyny i studiuję sobie w domu ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Ja z technicznym pytaniem. Czy wiecie jak można skontaktowac sie z obsluga tej strony ovufriend? Moj wykres/cykl zmienia sie sam bez nanoszenia zadnych zmian. Robi co chce i to nie pierwszy raz. Wspomne tez ,ze sam abonament mialam miec wazny do 21 grudnia a pare dni temu wyskoczylo mi ,ze zotalo mi 3 dni ;/ Wspomne, ze korzystalam juz z opcji kontakt->zglos problem ale to chyba nic nie daje.

Pozdrawiam

#25dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 15:06

Nikusiia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Ja z technicznym pytaniem. Czy wiecie jak można skontaktowac sie z obsluga tej strony ovufriend? Moj wykres/cykl zmienia sie sam bez nanoszenia zadnych zmian. Robi co chce i to nie pierwszy raz. Wspomne tez ,ze sam abonament mialam miec wazny do 21 grudnia a pare dni temu wyskoczylo mi ,ze zotalo mi 3 dni ;/ Wspomne, ze korzystalam juz z opcji kontakt->zglos problem ale to chyba nic nie daje.

Pozdrawiam

#25dc
    Ja nie pomogę

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia, ja też niestety nie poradzę nic na to. Nie miałam nigdy takiego problemu...

A ja dziś po imprezie urodzinowej rodzinnej i dla przyjaciół. Było bosko i mąż mi zrobił niespodziankę w postaci mini koncertu mojej znajomej, której zespół specjalnie ściągnął na to wydarzenie. No i było pysznie, wegańsko, trochę ja nagotowałam (pierwszy raz robiłam rodzinny obiad dla 16 osób, wegański), a potem na imprezie dla znajomych był już catering, także odpoczęłam sobie. No i przepyszny wegański tort...

I na pewno dzięki temu mniej mi było smutno i mniej o tym myślałam, że w piątek znowu @ przyszła...

relgljue1y3bkinw.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dziewczyny jakieś zmiany?
    Tak myślę o Pilik, miałyście z nią jakiś kontakt, pewnie szaleje po fioletowej hihi. Ja miałam późno owu, robiłam testy a myślałam, że cykl stracony. Teraz 30dc i cisza.

Pozdrawiam :)

Nikusiia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Pilik wszystko w najlepszym porządku :) maluch rośnie

Kreatorka, Nikusiia lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia, a kiedy miałaś ovu, ile masz dni po, kiedy testujesz? Trzymam kciuki!

U nas nowy cykl, dzisiaj 10dc, więc może jutro zacznę testy ovu.
    Mój mąż był u urologa, na szczęście w posiewie nie ma już żadnych bakterii, wszystkie inne testy urologiczne z prostatą też wyszły mu dobrze i lekarz mu powiedział, że za miesiąc może powtórzyć badanie nasienia. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej szkoda, że dopiero za miesiąc, bo myślałam, że uda się wcześniej powtórzyć. No ale w międzyczasie staramy się dietą poprawić jego wyniki.
    Jemy codziennie macę, pijemy świeżo wyciskane soki warzywno-owocowe, on bierze dalej profertil, pije sok z granata, a ja postanowiłam codziennie przez pół godz. w domu ćwiczyć jogę, jak już nie mam czasu, żeby chodzić na zajęcia...
    Nawet znalazłam taką specjalnie na płodność na YT :) . I widziałam też jakieś masaże brzucha na owulację... :D także kolejne metody, które mogą nas w jakikolwiek sposób przybliżyć do naszego upragnionego celu zaprzągamy do działania, nie zaszkodzi ;)

relgljue1y3bkinw.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja dzisiaj 12dpo, robiłam test wczoraj i był negatywny no ale łudze sie, ze za wczesnie. Ogolnie jestem w 35dc a owu miałam wg testów 22 i 23 dnia cyklu wtedy pozytywne. Jestem przeziebiona i jutro mam isc na badanie krwi czy potrzebuje antybiotyk.

Pełna nadziei ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:56

Kreatorka lubi tę wiadomość

Nikusiia
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej trzymam kciuki Nikusia! Życzę Ci, żebyś miała najlepszy prezent na święta :)

Ja dzisiaj mam 12dc i wyraźnie test pozytywny ovu, więc jak wracam do domu z pracy, to działamy z M. :)

Rucola lubi tę wiadomość

relgljue1y3bkinw.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Nikusiia
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:

Nikusia, co to za minka?

relgljue1y3bkinw.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też dołączam się do grona starających się weganek/wegetarianek.
    Mam nadzieje, że w przyszłym roku uda mi się zajść w ciąże. Staramy się z mężem od września.

Poza tym już raz byłam w ciąży, ale niestety ją poroniłam :( Nie sądzę jednak, żeby to miało związek z moją dietą bo miałam bardzo dobre wyniki badań krwi.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na badaniach krwi. Cos mam limfocyty podniesione i obniżone ale bardzo bardzo nieznaczne parametry które mogą świadczyć o anemia...:/ zawsze byłam anemiczka (kiedy jadłam mięso byłam większą samiczka niż teraz) Ale teraz, kiedy staramy się o bobo ta anemia wyjątkowo mi dokucza.

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam takiej @, że aż pogotowie mąż wzywał... Jutro dzwonię do kliniki bo muszę to zdiagnozować...

Nikusiia
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia i co,zabrali Cię do szpitala?

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tym razem nie tylko 3 zastrzyki w d... I tak cud, że przyjechali. Dzwonił mąż dwa razy za pierwszym dyspozytor powiedział, że do bóli miesiaczkowych nie wyśle karetki. Ja załamana, zapłakana, z miednica na kiblu traciłam przytomność. Mówię do męża dzwoń jeszcze raz bo nie wstanę z tego kibla. Zadzwonił odebrał ktoś inny i wysłali karetkę... To był ból i strach nie do opisania :(

Nikusiia
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia, przykro mi... daj znać, co w klinice Ci na to powiedzą, co się stało, że miałaś taką bolesną @.

Cześć Joanna!
    Powodzenia w staraniach! Dobrze, że nie zrzucasz winy na karb diety, stosowana z głową jest przecież odpowiednia na wszystkich etapach rozwoju człowieka :)

Szimi, a suplementujesz się czymś, żelazem? Ja staram się kilka razy w tygodniu pić teraz sok z buraka (jarmużu/zielonej pietruszki/szpinaku/cytryny/pomarańczy), bo też miewałam problemy z ilością czerwonych krwinek. A wolę oczywiście soki, niż suplementy...

relgljue1y3bkinw.png
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

I jak tam po świętach?
    U mnie było przyjemnie, świątecznie, rodzinnie, czyli tak, jak powinno być. Oczywiście przydałby się jeszcze jakiś jeden dzień, żeby też samemu pobyć z mężem, ale może to w sobotę zrealizujemy.

Tymczasem u mnie dzisiaj 7dpo, temperatura wyższa, wygląda na to, że ovu była. Timing dobry, a objawy jak zwykle takie, które tak samo mogą zapowiadać ciążę, jak i @. Także bez spiny czekam.

Pojawiło się za to inne zagadnienie... Ponieważ myśleliśmy już od dłuższego czasu, żeby w lutym pojechać gdzieś, gdzie jest fajnie i ciepło. Od kilku miesięcy chodziły nam Filipiny po głowie, dopóki ja nie wpadłąm na to, żeby sprawdzić, gdzie jest wirus Zika, i oczywiście tam jest... Potem zaczęłam szukać innego bezpieczniejszego miejsca, a tu niestety dżuma na Madagaskarze, a na Sri Lance denga. Nigdzie w tych tropikalnych miejscach nie jest bezpiecznie...
    W końcu jednak skrócimy swoje zimowe wakacje do tygodnia i polecimy albo na południe Hiszpanii albo do Izreala, bo tam nic nie ma, a może być cieplej i słoneczniej niż u nas... Bardzo lubimy podróżować, ale chyba musimy się teraz wstrzymać przed tymi dalszymi podróżami...

relgljue1y3bkinw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.... u mnie po swietach wielka niespodzianka, 14dc wieczorem grubaśna druga krecha a dziś beta 467,5 :)

Kreatorka, Szimi lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ