X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
Odpowiedz

Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)

Oceń ten wątek:
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hm.... u mnie po swietach wielka niespodzianka, 14dc wieczorem grubaśna druga krecha a dziś beta 467,5 :)

Rucola, tak bardzo się cieszę!!!
    Gratuluję!!!!

Rucola lubi tę wiadomość

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rukola gratulacje!! ;)

Rucola lubi tę wiadomość

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacjé Rucola :) Super, że Ci się udało.

Rucola lubi tę wiadomość

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale super! Gratulacje!

Ja byłam u ginekologa i wszystko w porządku. Pecherzyk i endo rośnie. Morfologia dobrze. Te bóle miesiączke to poprostu taki mój urok. Czekam na wyniki wymazu z kliniki. Mój problem leży chyba na podłożu psychicznym. Mam teraz pewne problemy i przez nie jestem "zablokowana". Mam nadzieję, że pobyt w domu pomoże mi i wreszcie się uda :) Zaczęłam czytać książkę "Chce mieć dziecko" Moniki Szadkowskiej, wydaje się być fajna. Więc wstępnie polecam.

Pozdrawiam

#16dc

Rucola lubi tę wiadomość

Nikusiia
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia, to Ty pewnie teraz lada dzień będziesz miała owu, hmm?

Mi niestety rok rozpoczął się z @, wczoraj w nocy z wielkim impetem przyszła :(. Obudziła mnie w nocy a brzuch mnie tak bolał, że mąż mi pomagał znaleźć tabletkę przeciwbólową i zrobił kanapkę, żeby nie jeść jej na pusty żołądek. Ale zanim zaczęła działać to 2 godziny nieprzespane i dzisiaj to mocno czułam.

Może w tym miesięcu dowiemy się, czy M. poprawiły się wyniki... bardzo na to liczę, bo można by mnie wtedy nieco postymulować...

A jak tam u pozostałych?

No i jestem ciekawa, jak się fasolki rozwijają, Pilik, Britty, Rucola... :)

relgljue1y3bkinw.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczoraj jak robiłam test owulacyjny to pojawiła się już druga kreska :) Kreatorka trzymam za nas kciuki :)

Kreatorka lubi tę wiadomość

Nikusiia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia trzymam kciuki za owocne serducha :)
    Kreatorka przykro mi, ze wredna znowu przylazła, ale trzeba wierzyć, że szczęscie jest tuż za rogiem, a czasem trzeba mu troszeczkę pomóc.
    Ja aktualnie jest mocno obstawiona lekami, encorton, acard, duphaston, dziś jestem po pierwszym zastrzyku clexane, nic przyjemnego, ale zrobię wszystko żeby Maluszek/Maluszki rozwijały się prawidłowo. Nie wiem czy Wam pisałam, ale na pierwszym usg w macicy miałam 2 pęcherzyki, wiec jest szansa na ciążę bliźniaczą, ale z drugiej strony gin twierdzi, ze to może być pseudopęcherzyk, wiec do wizyty serduszkowej nic nie wyrokujemy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Pilik z tego co wiem mocno spadło zelazo i wit b12 i walczy o poprawę wyników, a z Dzidziusiem wszystko dobrze :) Co u Britty nie mam pojęcia...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Rucola ale czad! Super!

Nikusiia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:
    O kurde Rucola ale czad! Super!
    Z jednej strony czad a z drugiej masa obaw, czy obydwa Maluszki wytrwają. Niestety dużo poczytałam na ten temat i wiem, ze może być różnie, ale żyje nadzieją, że skoro dostaliśmy już 2 pęcherzyki, to nikt nam ich nie zabierze :)

Nikusiia, Kreatorka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Britty Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wielkie gratulacje!! <3 niech maleństwo zdrowo rośnie :-* kiedy masz wizytę u lekarza?
    Kreatorka przykro mi wiem jak @ potrafi przygnębić, miejmy nadzieje ze to juz ostatnia :) dziewczyny zachęcam was do picia inofolicu, moj lekarz twierdzi,ze wiele par dzieki temu zachodzi w ciążę ponieważ poprawia jakość komórek jajowych.

U mnie jak narazie wszystko w porządku, zaczynam czuć sie coraz lepiej, niebawem czeka mnie usg genetyczne mam nadzieje ze wszystko wyjdzie w porządku.

Rucola, Kreatorka lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę coś bodobnego do inofolica. Stosuje produkty FERTINEA o, których kiedyś wspominałam :)

#18dc

Nikusiia
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dwa pęcherzyki? Wow... trzymam kciuki za maluszka czy też maluszki :) A Ty byłaś stymulowana, czy to tak same z siebie mogły się wytworzyć?

Britty, świetnie, że u Ciebie też w porządku.
    Ja inofolic piję już od dobrych kilku miesięcy, myślę, że to już z 8, 9 miesięcy będzie. Teraz walczę o poprawę wyników męża, chyba wkrótce się przekonamy czy są jakieś efekty.

Kilka dni temu dowiedziałam się o czymś takim ajuwerdyjskim jak ashwagandha, ponoć też dobrze działa. Więc już zamówiłam i czekam na przesyłkę. Nie wiem jeszcze jak M. zareaguje na kolejną rzecz, którą będę mu z jedzeniem wciskać ;)

Britty, Rucola lubią tę wiadomość

relgljue1y3bkinw.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka z moim mężem bylo podobnie, z dokladaniem nowej rzeczy byl zawsze problem ale mimo to naprawdę byl cierpliwy.:) super ze bierzecie inofolic, jesli chodzi o ruch to jeszcze polecam l-karnityne, mysle ze to główny skadnik który mogl pomoc plywakom. ;)

Fertinea chyba dosyć drogo wychodzilo? Pamiętam ze tez sie nad tym zastanawiałam.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka wrote:
    Rucola, dwa pęcherzyki? Wow... trzymam kciuki za maluszka czy też maluszki :) A Ty byłaś stymulowana, czy to tak same z siebie mogły się wytworzyć?

Britty, świetnie, że u Ciebie też w porządku.
    Ja inofolic piję już od dobrych kilku miesięcy, myślę, że to już z 8, 9 miesięcy będzie. Teraz walczę o poprawę wyników męża, chyba wkrótce się przekonamy czy są jakieś efekty.

Kilka dni temu dowiedziałam się o czymś takim ajuwerdyjskim jak ashwagandha, ponoć też dobrze działa. Więc już zamówiłam i czekam na przesyłkę. Nie wiem jeszcze jak M. zareaguje na kolejną rzecz, którą będę mu z jedzeniem wciskać ;)
    Byłam stymulowana letrozolem, ale ponoc był jeden pęcherzyk, wiec nie wiem jak to bedzie. Modliłam sie o jednego Malucha, co Bóg da to się okaże :)
    Co do supli to tez polecam l-karnityne, ruchliwosc skoczyla nam z 57% na 75% :)

Britty, Kreatorka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest tak źle ok 60 zł chyba płacę, nie pamiętam dokładnie bo ogólnie 4 produkty z tego kupuje. M pije Androferti ;)

Nikusiia
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to tanio wyszlo :) Nikusiia a rozwazaliscie moze suplementacje fertilmanem? Ma chyba najlepszy sklad ze wszystkich suplementów.

Tak jak Rucola pisze l-karnityna najlepiej 1000 i do tego moj mąż brał acetyl - lakarnityny 500. Tylku i nas byl bardzo slaby ruch, tylko 1% dlatego zdecydowaliśmy sie na taka końska dawkę.

Rucola a roilas druga bete? Bardzo wysoki przyrost bety moze świadczyc o bliźniakach :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ooo to tanio wyszlo :) Nikusiia a rozwazaliscie moze suplementacje fertilmanem? Ma chyba najlepszy sklad ze wszystkich suplementów.

Tak jak Rucola pisze l-karnityna najlepiej 1000 i do tego moj mąż brał acetyl - lakarnityny 500. Tylku i nas byl bardzo slaby ruch, tylko 1% dlatego zdecydowaliśmy sie na taka końska dawkę.

Rucola a roilas druga bete? Bardzo wysoki przyrost bety moze świadczyc o bliźniakach :)
    pierwasz beta 15dpo było 467,5, 17dpo był sylwester i niedziela więc nie miałam opcji powtórzyć, 19dpo miałam 2291 czyli przyrost 127% raczej wskazujący na ciążę pojedynczą. Nie wiem, zobaczymy. I tak i tak jestem szczęśliwa :)

Nikusiia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeśli Profertil ma w składzie L-karnitynę, to i tak jeszcze dawać osobno mężowi jeszcze jedną dawkę?

relgljue1y3bkinw.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola pewnie najważniejsze ze sie udalo :D usg o tak rozwieje wszelkie wątpliwości ;) ja do 1 usg to strasznie się denerwowałam, poszłam dopiero w 7 tyg i bylo widac juz serduszko <3

Kreatorka moj mąż bral fertilman plud gdzie w skadzie byla juz l-karnityna a my dodatkowo jeszcze braliśmy osobno l-karnityne + ten acetyl i akurat w tym cyklu zaskoczylo ;) z tego co pamiętam to mąż tez spal bez bielizny i kupiłam mu nowa przewiewna z bambusa. Podobno zwykle gaciochy mogą przegrzewać jajka.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ