Rozmawiamy o wszystkim - wspólnie dążymy do spełnienia marzeń.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marciaa oj to przykro, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Niedługo znów staranka.
Shantelle z czym dałam radę?
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualnymarciaa wrote:no właśnie w jednej klinice w Wawie akcja trwa przez lipiec a zapisy od dzisiaj :d
pani mówiła żeby próbować w połowie miesiąca
u nas gdyby był syn byłby Nikoś ale ogólnie dla chłopców też jakoś zbytnio nie podobają mi się imiona -
Shantelle cisnęłam przez trzy dni. We wtorek gin powiedział, że jak pęcherzyk ma pęknąć to właśnie w ten dzień. We wtorek to już ledwo daliśmy radę. Wczoraj chyba bym skonała na tym łożu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:45
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarciaa wrote:jeszcze muszę umówić się do ginekologa...
ale nie mogę na NFZ nic znależć, żeby był w miarę dobry i nie za pół roku ;p -
Landryneczka, ja to głównie chcę żeby mi skierowanie na badania dała.
Warto korzystać skoro można zrobić badania za darmo.
Nie mamy co panikować bo zaczynamy starania ale jeśli można już wiedzieć czy nie ma jakiejś bariery na tle medycznym to czemu nie -
Hej dziewczyny:) ciągle sprawdzałam czy forum działa i nasz części chyba już jest wszystko okej marcia przykro mi z powodu @ ale zaraz koniec i znowu same przyjemności dopiero zaczynać wiec nie ma się czym przejmować, ale dobrze myślisz żeby zrobić sobie badania żeby nie przedłużać, tylko wiem ze NFZ często się słyszy od lekarzy "jak za rok nie będzie ciąży to wtedy zrobimy badania", wiec mam nadzieje ze Tobie się trafi jakiś bardziej wyrozumiały lekarz shantelle gratuluję doskonale cie rozumiem z tymi imionami ale jakiego byście nie dali synkowi i tak będzie dla Was najważniejszym imieniem Chciałabym wszystkim podziękować za gratulacje, jutro będę miała drugi wynik bety:) u mnie dalej brak objawów, no może bolą mnie trochę inaczej piersi, tam jakby mrowią, czasami zakuje po prawej stronie jak na @ i mam sporo wodnistego, raz rozciagliwego raz kręgowego śluzu. Ale się rozpisałam:dtermin wg OM +tydzien
-
nick nieaktualnymarcia wiadomo jak zaczynacie to nie ma co się spinać ale zawsze badanie nie zaszkodzi tym bardziej za free a co do wydębienia skierowań to jeżeli nie staracie się minimum rok to nie masz co liczyć na skierowanie zresztą badań na nfz nie ma tych co byś chciała bodajze tylko tsh no i morfologia ale prl, lh, fsh, prg itp to wszystko płatne
-
Landryneczka wrote:marcia wiadomo jak zaczynacie to nie ma co się spinać ale zawsze badanie nie zaszkodzi tym bardziej za free a co do wydębienia skierowań to jeżeli nie staracie się minimum rok to nie masz co liczyć na skierowanie zresztą badań na nfz nie ma tych co byś chciała bodajze tylko tsh no i morfologia ale prl, lh, fsh, prg itp to wszystko płatne
Wszystkie badania na nfz robi się za free : ) -
nick nieaktualnyskorpionek82 wrote:Wszystkie badania na nfz robi się za free : )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:17