Rozne pytanka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane może znacie przyczynę wypadania włosów? Od początu wakacji mi leciały, ale teraz to przechodzą same siebie.. wczoraj wieczorem w ręku został mi kosmyk grubości małego palca.. Już kupiłam wszystkie możliwe pokrzywy i suplementy..
Dodam, że hormony, tarczyca i morfologia w normie. Torbiel wyleczona, ostatnia choroba to trzy dni przeziębienia najzwyklejszego pod słońcem.
Podejrzani: stres, zmiana diety na gorsze.
Hmm.. Może Wy macie jakieś podobne doświadczenia? -
moja koleżanka kiedy zdawała prawo jazdy to też włosów połowy się pozbyła, ale gdy zdała nerwy się uspokoiły i jadła więcej warzyw to sie polepszyło, oprócz tegołykala suplement diety.
ogolnie bardzo dobre są kosmetyki serii "Vichy dercos" ale maja swoją cenę -
nick nieaktualnyja przez wypadanie włosów leżałam na endo i wykryto u mnie hiperprolaktynemię czynnościową bo z przysadką było ok, tarczyca i nadnercza też. Brałam bromergon i prolaktyna się ustabilizowała, zmieniłam pracę gdzie nie ma szefowej demona i już od dawna nic nie łykam. prolaktyna w normie. Ale do meritum jak włosy leciały tak lecą, stosowałam różne specyfiki m.in. vichy też, ale jak przerywasz to problem wraca. Nadal jadę na maskach i wcierkach, kupuję dziwne oleje i szampony z tataraku, ale niestety nie poprawia się gęstość za to rosną jak szalone. Wizyta u fryzjera też mnie stresuje:/
-
Przyczyny są wielorakie. Stres, hormony, niedobory żelaza i cynku, chemia w szamponach czy odżywkach drażniąca skórę głowy, określone leki. Warto zatem sprawdzić źródło wypadania. No i stosować wspomagacze od środka i od zewnątrz. Jeżeli bierzesz witaminy a zaczniesz brać również zestaw na włosy, to sprawdź wcześniej dawki dobowe powtarzających się witamin, żeby sobie nie zaszkodzić.
-
nick nieaktualnyNiby wiem, ale nie wiem. Taki duphaston (czy jak to tam) od kiedy brac? Po owulacji, przed, w trakcie? Mi ginekolozka kazala brac od 13dc, ale to jakies nieporozumienie, bo owulacje zawsze mam w 15 dc, czyli jutro. To co, mam od jutra brac, czy jeszcze poczekac pare dni na skok, czy jak w koncu?
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
biedronka1982 wrote:Niby wiem, ale nie wiem. Taki duphaston (czy jak to tam) od kiedy brac? Po owulacji, przed, w trakcie? Mi ginekolozka kazala brac od 13dc, ale to jakies nieporozumienie, bo owulacje zawsze mam w 15 dc, czyli jutro. To co, mam od jutra brac, czy jeszcze poczekac pare dni na skok, czy jak w koncu?
Wg mojej skromnej wiedzy najlepiej brać po owulacji. Zaufaj trochę sobie. Jeżeli Jesteś pewna dnia owulacji, to bierz po ....albo dopytaj giżki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co tak właściwie oznacza stwierdzenie " Zatoka Douglasa bez patologii", tak łopatologicznie?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Olgenek wrote:Kochane może znacie przyczynę wypadania włosów? Od początu wakacji mi leciały, ale teraz to przechodzą same siebie.. wczoraj wieczorem w ręku został mi kosmyk grubości małego palca.. Już kupiłam wszystkie możliwe pokrzywy i suplementy..
Dodam, że hormony, tarczyca i morfologia w normie. Torbiel wyleczona, ostatnia choroba to trzy dni przeziębienia najzwyklejszego pod słońcem.
Podejrzani: stres, zmiana diety na gorsze.
Hmm.. Może Wy macie jakieś podobne doświadczenia?
Stres Jak tylko mam okresy pełne nerwów, dosłownie garściami wyciągam włosy z głowy. W ostatnim cyklu, kiedy byłam prawie pewna, że się udało i czekałam cały czas na wyniki, wystarczyło, że przeczesałam włosy ręką i miałam połowę włosów z głowy.
Osobiście piję herbatę z pokrzywy 3 razy w tygodniu, łykam codziennie vigor complete i stosuję maski biovax, które są polecane osobą po chemioterapii gdyż mega wspomagają wzrost włosa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 16:51
Saramago lubi tę wiadomość
-
ulek wrote:kurde Dziewczyny doradźcie:
od 16 dc miałam brać duphaston ale totalnie o nim zapomniałam Czy jak jutro zaczne brać to nie będzie za późno czy w tym cyklu sobie odpuścić?
Spokojnie możesz zacząć brać nawet kilka dni później. Nic się nie stało. Następnym razem postaraj się pamiętać))ulek lubi tę wiadomość
-
szczerze to pojawiła mi się myśl żeby w tym cyklu odpuścić i zobaczyć czy coś organizm zmienił, przestawił po ponad pół roku brania progesteronu. A poza tym zrobiłabym sobie badanie poziomu tego hormonu 7 dpo tak z ciekawości, bo lekarz mi tego przed przypisaniem tabletek nie zlecił i nie wiem czy naprawde tu jest problem.
-
dziewczyny ide dziś do gina to mój 23 dc owulacja była tempka w górze, o co go pytać? o co prosić? jakieś leki? coś na obniżenie tsh (mam 4,1 przy normie do 4,5) prosze o rady!
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 test na ovu rób najlepiej rano po wstaniu. Nezumi z takim tsh nie zastanawiaj się tylko leć do endokrynologa, chyba że masz gina-endo, ale rzadko się to spotyka. Ginekolodzy w naszym pięknym kraju mało się znają na tarczycy i zamiast pomóc mogą więcej zepsuć, mówię z doświadczenia niestety. Prawdopodobnie dostaniesz eutyrox. Przydałoby ci się też oznaczenie FT4.
-
Czarnula87 wrote:Ja też mam pytanka 2 :]
1. Kupiłam testy ovu. Zakładając że pracuję w godzinach 10-22 i nie mam warunków w pracy do zrobienia testu, o której je robić??
2. Zaprosiłam dwie znajome tu na ovuale pkt mi nie dodało, czemu??
Testy ovu nie robi się z porannego moczu, tylko w ciągu dnia. Na Twoim miejscu zrobiłabym wieczorkiem po pracy.
Napisz do administratora ovu, dlaczego nie masz punktów za koleżanki? Jeżeli się zarejestrowały, to powinnaś dostać. -
nick nieaktualny