X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rozne pytanka
Odpowiedz

Rozne pytanka

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1543474bdfb4c6558448ef0609d1cec9.png

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Olgenek Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane może znacie przyczynę wypadania włosów? Od początu wakacji mi leciały, ale teraz to przechodzą same siebie.. wczoraj wieczorem w ręku został mi kosmyk grubości małego palca.. Już kupiłam wszystkie możliwe pokrzywy i suplementy..
    Dodam, że hormony, tarczyca i morfologia w normie. Torbiel wyleczona, ostatnia choroba to trzy dni przeziębienia najzwyklejszego pod słońcem.
    Podejrzani: stres, zmiana diety na gorsze.
    Hmm.. Może Wy macie jakieś podobne doświadczenia?

1bf4fbaaea42d99c70b356c72a75b59c.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka kiedy zdawała prawo jazdy to też włosów połowy się pozbyła, ale gdy zdała nerwy się uspokoiły i jadła więcej warzyw to sie polepszyło, oprócz tegołykala suplement diety.
    ogolnie bardzo dobre są kosmetyki serii "Vichy dercos" ale maja swoją cenę :/

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Olgenek Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widziałam, są strasznie drogie.. Zainteresowałam się bardziej naturalnymi kosmetykami- hinduskimi, słyszałam wiele bardzo pozytywnych komentarzy na ich temat, w większości :)

1bf4fbaaea42d99c70b356c72a75b59c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez wypadanie włosów leżałam na endo i wykryto u mnie hiperprolaktynemię czynnościową bo z przysadką było ok, tarczyca i nadnercza też. Brałam bromergon i prolaktyna się ustabilizowała, zmieniłam pracę gdzie nie ma szefowej demona i już od dawna nic nie łykam. prolaktyna w normie. Ale do meritum jak włosy leciały tak lecą, stosowałam różne specyfiki m.in. vichy też, ale jak przerywasz to problem wraca. Nadal jadę na maskach i wcierkach, kupuję dziwne oleje i szampony z tataraku, ale niestety nie poprawia się gęstość za to rosną jak szalone. Wizyta u fryzjera też mnie stresuje:/

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczyny są wielorakie. Stres, hormony, niedobory żelaza i cynku, chemia w szamponach czy odżywkach drażniąca skórę głowy, określone leki. Warto zatem sprawdzić źródło wypadania. No i stosować wspomagacze od środka i od zewnątrz. Jeżeli bierzesz witaminy a zaczniesz brać również zestaw na włosy, to sprawdź wcześniej dawki dobowe powtarzających się witamin, żeby sobie nie zaszkodzić.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem, ale nie wiem. Taki duphaston (czy jak to tam) od kiedy brac? Po owulacji, przed, w trakcie? Mi ginekolozka kazala brac od 13dc, ale to jakies nieporozumienie, bo owulacje zawsze mam w 15 dc, czyli jutro. To co, mam od jutra brac, czy jeszcze poczekac pare dni na skok, czy jak w koncu?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Niby wiem, ale nie wiem. Taki duphaston (czy jak to tam) od kiedy brac? Po owulacji, przed, w trakcie? Mi ginekolozka kazala brac od 13dc, ale to jakies nieporozumienie, bo owulacje zawsze mam w 15 dc, czyli jutro. To co, mam od jutra brac, czy jeszcze poczekac pare dni na skok, czy jak w koncu?

Wg mojej skromnej wiedzy najlepiej brać po owulacji. Zaufaj trochę sobie. Jeżeli Jesteś pewna dnia owulacji, to bierz po ....albo dopytaj giżki.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mam takie cos: lekko pobolewa brzuch, takie skurcze jak na @. A jednoczesnie uczucie ciagniecia w sutkach. Tzn skurcz i ciagniecie, przerwa i tak w kolko.
    Oszaleje! :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a brazowy sluz siedzacy w srodku nie wydobywajacy sie na zewnatrz jak mam odczytywac,jako plamienie czy nie?

• Saramago Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tak właściwie oznacza stwierdzenie " Zatoka Douglasa bez patologii", tak łopatologicznie? :)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgenek wrote:
    Kochane może znacie przyczynę wypadania włosów? Od początu wakacji mi leciały, ale teraz to przechodzą same siebie.. wczoraj wieczorem w ręku został mi kosmyk grubości małego palca.. Już kupiłam wszystkie możliwe pokrzywy i suplementy..
    Dodam, że hormony, tarczyca i morfologia w normie. Torbiel wyleczona, ostatnia choroba to trzy dni przeziębienia najzwyklejszego pod słońcem.
    Podejrzani: stres, zmiana diety na gorsze.
    Hmm.. Może Wy macie jakieś podobne doświadczenia?

Stres :) Jak tylko mam okresy pełne nerwów, dosłownie garściami wyciągam włosy z głowy. W ostatnim cyklu, kiedy byłam prawie pewna, że się udało i czekałam cały czas na wyniki, wystarczyło, że przeczesałam włosy ręką i miałam połowę włosów z głowy.
    Osobiście piję herbatę z pokrzywy 3 razy w tygodniu, łykam codziennie vigor complete i stosuję maski biovax, które są polecane osobą po chemioterapii gdyż mega wspomagają wzrost włosa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 16:51

Saramago lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • ulek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde Dziewczyny doradźcie:
    od 16 dc miałam brać duphaston ale totalnie o nim zapomniałam :/ Czy jak jutro zaczne brać to nie będzie za późno czy w tym cyklu sobie odpuścić?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulek wrote:
    kurde Dziewczyny doradźcie:
    od 16 dc miałam brać duphaston ale totalnie o nim zapomniałam :/ Czy jak jutro zaczne brać to nie będzie za późno czy w tym cyklu sobie odpuścić?

Spokojnie możesz zacząć brać nawet kilka dni później. Nic się nie stało. Następnym razem postaraj się pamiętać:)))

ulek lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • ulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to pojawiła mi się myśl żeby w tym cyklu odpuścić i zobaczyć czy coś organizm zmienił, przestawił po ponad pół roku brania progesteronu. A poza tym zrobiłabym sobie badanie poziomu tego hormonu 7 dpo tak z ciekawości, bo lekarz mi tego przed przypisaniem tabletek nie zlecił i nie wiem czy naprawde tu jest problem.

• nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ide dziś do gina to mój 23 dc owulacja była tempka w górze, o co go pytać? o co prosić? jakieś leki? coś na obniżenie tsh (mam 4,1 przy normie do 4,5) prosze o rady!

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pytanka 2 :]

1. Kupiłam testy ovu. Zakładając że pracuję w godzinach 10-22 i nie mam warunków w pracy do zrobienia testu, o której je robić??

2. Zaprosiłam dwie znajome tu na ovuale pkt mi nie dodało, czemu??

• olka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 test na ovu rób najlepiej rano po wstaniu. Nezumi z takim tsh nie zastanawiaj się tylko leć do endokrynologa, chyba że masz gina-endo, ale rzadko się to spotyka. Ginekolodzy w naszym pięknym kraju mało się znają na tarczycy i zamiast pomóc mogą więcej zepsuć, mówię z doświadczenia niestety. Prawdopodobnie dostaniesz eutyrox. Przydałoby ci się też oznaczenie FT4.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ja też mam pytanka 2 :]

1. Kupiłam testy ovu. Zakładając że pracuję w godzinach 10-22 i nie mam warunków w pracy do zrobienia testu, o której je robić??

2. Zaprosiłam dwie znajome tu na ovuale pkt mi nie dodało, czemu??

Testy ovu nie robi się z porannego moczu, tylko w ciągu dnia. Na Twoim miejscu zrobiłabym wieczorkiem po pracy.

Napisz do administratora ovu, dlaczego nie masz punktów za koleżanki? Jeżeli się zarejestrowały, to powinnaś dostać.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :) Mam nadzieję, żę ta 22:30 nie będzie zbyt późną godzinką.

Też czytałam, że testy owu inaczej niż ciązowe właśnie nie robi się rano :)

‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ