Rozne pytanka
-
WIADOMOŚĆ
-
Może chodzi po prostu o uzupełnienie jakiśtam składników odzywczych i, że niby od tego jesteśmy zdrowsze i łatwiej zaciązone a może to wszystko spisek i każą nam wierzyć, bo wtedy tez łatwiej zaciążymy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 09:34
ulek, Anoolka lubią tę wiadomość
-
niunia9410 wrote:hey dziewczyny mam pytanko czy w czasie miesiączkowania tez jest wskazane mierzenie temperatury
niunia mozna ale nie trzeba. Ja osobiscie zaczynam mierzyc kiedy miesiaczka juz ustepuje tak ok 5 dc. ale to dla tego ze ja mierze w pochwie.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
MILA wrote:niunia mozna ale nie trzeba. Ja osobiscie zaczynam mierzyc kiedy miesiaczka juz ustepuje tak ok 5 dc. ale to dla tego ze ja mierze w pochwie.
Ja tak samo
MILA lubi tę wiadomość
-
powiedzcie mi proszę bardziej doswiadczone,jak jestem przeziebiona jak mam sobie poradzic z cyklem tzn jak mam mierzyc temp???temperatury z racji przeziębienia nie mam, i jeszcze jedno jak ja mam takie słabe miesiaczki to jak mam wyliczyc dni płodne?????? ona trwa zaledwie dwa dni i jest skapa...lekarz twierdzi ze taka uroda ale ja sie boje ze moze zde mna cos nie tak... help
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 14:40
-
Izabelko też mam problem ze skąpymi miesiączkami, i też każdy ginekolog mówi, że taka moja uroda Ale kurcze co to za uroda, jak jeszcze kilka lat temu były one normalne. W każdym bądź razie badałam już podstawowe hormony i wyniki wyglądają ok, na usg u lekarza też nie wychodzi nic niepokojącego, więc powoli kończą mi się pomysły co jeszcze zbadać, sprawdzić żeby te miesiączki "naprawić"
A co do przeziębienia, to możesz zaznaczyć temperaturę z danego dnia jako zakłóconą i ovu nie będzie jej brał pod uwagę przy wyliczeniach. A jak nie masz podwyzszonej temp to na Twoim miejscu normalnie bym zapisywała. Chyba jeszcze w zakładce objawy (czy jakoś tak) można zaznaczyć przeziębienie/katar -
dzięki Ci ulek no właśnie jakieś dziwne te @ ale skoro ty masz taki sam problem a wyniki są ok to może faktycznie jest w porządku, chociaż nie bardzo wiem zatem jak obliczyć dni płodne, wydaje mi się że jak @ trwa tak krotko to i owulacja może się przesuwać ;/ sama już nie wiem
-
nick nieaktualnyHello! Prosze o pomoc osoby obeznane w medycynie. Pytanie moje brzmi: jaki wplyw maja na ewentualna ciaze (tzn. zajscie w ciaze) leki przeciwbolowe brane w czasie okoloowulacyjnym? Z powodu zapalenia nerwu w nadgarstku zaserwowalam sobie: ketanol. pyralgine, paracetamol i ibuprofen. Czy zabilo to moje jajo?
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o skąpe miesiączki to warto zbadać tarczycę, a jeśli chodzi o leki przeciwzapalne to nie powinno się ich brać w okresie okołoowulacyjnym ani tym bardziej w fazie lutealnej
Biedroneczko poza tym trzeba lekarza uprzedzać że się planuje ciążę to wtedy będzie Cię traktował jak ciężarną i będzie tym samym przepisywał odpowiednie lekiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 11:31
-
biedronka1982 wrote:Hello! Prosze o pomoc osoby obeznane w medycynie. Pytanie moje brzmi: jaki wplyw maja na ewentualna ciaze (tzn. zajscie w ciaze) leki przeciwbolowe brane w czasie okoloowulacyjnym? Z powodu zapalenia nerwu w nadgarstku zaserwowalam sobie: ketanol. pyralgine, paracetamol i ibuprofen. Czy zabilo to moje jajo?
Noż biedronko ja Ciebie poprostu ugryzę! Podczas starań unikamy takich brzydkich leków. Mają one niestety ogromny wpływ na nasz organizm. Tylko paracetamol jest bezpieczny. W razie ogromnego bólu możesz załadować do 8 tabsów na dobę.
Poza tym może ładnie zadziałać witamina B6. 200 mg na dobę.
I! Kto Ci to rozpoznał? Lekarz rodzinny czy ortopeda? Czy to jest cieśń nadgarstka? Czy masz badania na przewodnictwo zrobione?ulek lubi tę wiadomość
-
biedroneczko z tym ketonalem to trochę przesadziłaś,ale ja też musze się przynać bez bicia że wzięłam pół ketonalu 100 dziś rano bo wyrobić już nie mogłam,jestem przeziębiona i rano bolała mnie głowa, zęby, uszy,chyba zatoki i nie wiem co jeszcze...zdycham
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 18:48
-
nick nieaktualny
-
jak miałaś @ to jeszcze nie tak źle,gorzej tak jak u mnie prawie środek cyklu,trudno...
teraz też sie zastanawiam bo zaczyna znów wszystko napierdzielać...bardzo źle się czuję, a do tego męża nie ma jestem sama w domu z córką -
nick nieaktualnyizabelka04 wrote:jak miałaś @ to jeszcze nie tak źle,gorzej tak jak u mnie prawie środek cyklu,trudno...
teraz też sie zastanawiam bo zaczyna znów wszystko napierdzielać...bardzo źle się czuję, a do tego męża nie ma jestem sama w domu z córką
Przespij to najlepiej. Corcia moze Ci towarzyszyc. Tule! -
biedronka1982 wrote:Przespij to najlepiej. Corcia moze Ci towarzyszyc. Tule!
nie pójdzie jeszcze spać bo czeka na kucyki pony o 19:55 to jej ulubiona bajka, a poza tym jak tu przespać jak ranno na 7 do pracy i jeszcze muszę zawieźć ja do teściowej bo nie może iśc jeszcze do przedszkola bo bierze jeszcze antybiotyk buuuu..... -
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:Hello! Prosze o pomoc osoby obeznane w medycynie. Pytanie moje brzmi: jaki wplyw maja na ewentualna ciaze (tzn. zajscie w ciaze) leki przeciwbolowe brane w czasie okoloowulacyjnym? Z powodu zapalenia nerwu w nadgarstku zaserwowalam sobie: ketanol. pyralgine, paracetamol i ibuprofen. Czy zabilo to moje jajo?
jeśli już to tylko paracetomol (apap), żaden ibuprofen, który nie tylko może zaszkodzić fasoleczce, ale też ma działanie trochę jak tabl anty. ja już nie mówię o ketanolu....