Rozne pytanka
-
WIADOMOŚĆ
-
https://ovufriend.pl/graph/b1b827ad3f85388a15f1321b1879dd7a
błagam o interpretację, owulacje powinna mieć dopiero 26 sierpnia a ovu wykazało, że była 3 dni temu w 10 dniu cyklu, a mam cykle 29-34 dni nic z tego nie rozumiem
MalutkaEve: to normalne, mogą być skoki nawet o 0,5 stopniaMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
a podróże to w ogóle inna sprawa. Pytanie jak dalekie i na ile wyczerpujące. Ja często słyszę, że podróżowanie nie sprzyja. Tzn takie na wakacje to tak ale takie stresujące, że dziś tu a jutro tam, to już e e e.
Podobno, podkreślam "podobno" zaburza się gospodarka hormonalna. Ja jeżdżę dużo bo taką mam pracę i ograniczam ile się da. Nawet mój gin twierdzi, że podróże nie sprzyjają.
Ale spokojnie Może to stres albo po prostu zmęczenie. Poczekaj i się nie stresuj.Anutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A może to podwójna ovulka? Było z jednego a teraz z drugiego:)?
Ja miewam bóle jajników czy szyjki macicy jeszcze długo po ovulce:) Czasami obu na przemian. W tym cyklu owulowałam z prawego a pobolewał lewy:) Oczywiście wiem to od lekarza, który robił mi usg. Pamiętaj, że w obu jajnikach powoli sobie dojrzewają pęcherzyki do uwolnienia w następnych cyklach.
Gdyby jednak to były silne bóle, to warto czasami zrobić dobre usg dla wykluczenia problemów.
-
nick nieaktualny
-
biedronka1982 wrote:Nie boli jakos mocno. I tylko lewy. 4 dni temu w dniu rzekomej owulacji tez bolal lewy. Mam glupie wrazenie jakby sie tam fasola przesuwala! No chyba ze to stres po klotni...
-
nick nieaktualnyNudzi mi sie, wiec zapytam tak ogolnie:
Czy popadacie w paranoje przedciazowa? Tzn, czy ciagle sie zastanawiacie, co wolno, a co nie, czy to lub tamto fasolce nie zaszkodzi?
Ja mam takie dwa highlighty: seks i sport. Czy wigibasy jakos utrudniaja implantacje, czy nie maja wplywu? W koncu kiedys kobiety co dzien w pole wychodzily, zachodzily i rodzily. Co o tym myslicie? -
nick nieaktualny
-
madzik55 wrote:A co z tymi samolotami?Mozna latac w ciazy?Pisza niby ze drugi trymestr tylko..w pierwszym krwawienia w trzecim ryzyko porodu w chmurach i stewardessa zemdlona.
-
Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie szyjki. Od końca @ badam ją codziennie i wyczuwam na niej jakieś zgrubienie, cięzko mi to opisać,to jakby mała twarda grudka. Wyczułam ją nie pierwszy raz, nie boli mnie nic i kilka razy w tym roku miałam już robione usg-dowcipne żaden ginekolog nie widział nic dziwnego a ta grudka już tam była. Zastanawiam się czy tylko ja tam mam czy któraś z Was podczas badania szyjki też cos takiego wyczuła. Ogólnie to chyba zrezygnuje z badania szyjki bo za cholere nic z tego nie wiem. Nie wiem jak będzie w tym cyklu ale w poprzednim w czasie kiedy zrobiła się miękka to przestałam wyczuwać to zgrubienie a teraz jak jest twarda to znowu to czuje.. kurcze trochę mnie to martwi może lekarze to pomineli"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"