Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rozne pytanka
Odpowiedz

Rozne pytanka

Oceń ten wątek:
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anutka, ja tak miałam i u mnie rzeczywiście okazało się, że to nadżerka. Niestety trzeba było ją wymrozić. Na szczęście po zabiegu plamienia się skończyły.

20110812580114.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    Hej Anutka, ja tak miałam i u mnie rzeczywiście okazało się, że to nadżerka. Niestety trzeba było ją wymrozić. Na szczęście po zabiegu plamienia się skończyły.

mój ginek stwierdził, że moja jest mała i lepiej jej nie ruszać, a po 1 ciąży powinna sama zniknąć...

pojawił się u mnie dziwny problem... jestem kilka dni po @ a nie mija mi taki typowy ból - skurcze miesiączkowe :( co myślicie ????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 10:14

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanko techniczne: zerknijcie prosze na moj wykres. Dzis test owulacyjny pokazuje dwie krechy jak nic. No to kiedy najlepiej wziac sie do roboty? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 11:32

• Anutka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Szybkie pytanko techniczne: zerknijcie prosze na moj wykres. Dzis test owulacyjny pokazuje dwie krechy jak nic. No to kiedy najlepiej wziac sie do roboty? ;-)

Link do wykresu:

https://ovufriend.pl/graph/148b728760aa77a90bb1f6a5ed127753

nie czekaj działaj... jak dacie radę to dziś 2 razy i poprawić jutro :) chociaż nie ma reguły, że im częściej tym lepiej. ja bym nie czekała ... jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez ok. 6 godzin do 12 max, a nie wiadomo kiedy się uwolniło :) działaj a ja 3mam kciukasy :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:

Link do wykresu:

https://ovufriend.pl/graph/148b728760aa77a90bb1f6a5ed127753
    hmm ja bym na to powiedziała , że zbyt nieregularnie mierzysz temperaturę i nie sprawdzasz szyjki a przez to ciezko powiedzieć cokolwiek..na samym teście nie można się opierać.. ale :) serduszkować nigdy nie zaszkodzi

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja serduszuke także w te niby niepłodne... tego nigdy nie za dużo... ważne żeby czerpać z tego radość :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • migotka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to mozliwe zebym owulacje miala 5.08 zamiast 31.07
    prosze zerknijcie na moj wykres i to ocencie

9b43b585a2348ad9408cddab85f80bde.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co sądzicie o braniu magnezu i wit. B6 ??? brać czy się nie faszerować dodatkowo ???... czy od początku cyklu czy jak teraz jestem w 9dc to zacząć tak od środka czy brać tylko do owu :) ??? czekam na opinie i Wasze doświadczenia :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka wrote:
    dziewczyny czy to mozliwe zebym owulacje miala 5.08 zamiast 31.07
    prosze zerknijcie na moj wykres i to ocencie

9b43b585a2348ad9408cddab85f80bde.png

wg mnie temperatura wskazuje na 4 sierpnia, ale nie wiem jaki był śluz...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lawenda Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny może ja z innej beczki mam pytanko o wykresy. jakie powinny być skoki temperatury po owu aby móc przypuszczać o ewentualnej ciąży?

lawenda
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawenda wrote:
    Hej dziewczyny może ja z innej beczki mam pytanko o wykresy. jakie powinny być skoki temperatury po owu aby móc przypuszczać o ewentualnej ciąży?

Podobno ok 37st.Pewna nie jestem, bo to moj 2 miesiac na ovufriend i sama jeszcze duzo rzeczy nie wiem. Jak bedziesz miala chwilke spojrz na moj wykres. Wydaje mi sie, ze owulacja cos za wczesnie. Jest to mozliwe?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• lawenda Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby ta owu wg statystyk wczesna ale odkąd robię testy owulacyjne zawsze wypada mi w tych dniach od nie dawna zaczęłam obserwować śluz i by się zgadzało. Może się mylę ale na podstawie testów owulacyjnych których robię kilka w miesiącu w dniach które mogłyby być te właściwie tak wychodzi. Temperaturę mierzę pierwszy raz w tym cyklu

lawenda
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawenda wrote:

Klaudiaa ma rację :) tempka waha się w granicach 37 i więcej i utrzymuje się na takim poziomie :) jak jest nagły skok w dól... to ... @ przyjdzie tego dnia albo następnego :/

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze o tym gdzies juz bylo, ale leniowi takiemu, jak ja, sie szukac nie chce. Wiec pytam jeszcze raz o ten alkohol: czy jesli lykne sobie na rozluznienie lampke tego czy owego w okresie okoloowulacyjnym, to bardzo grzesze?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój prowadzący lekarz twierdzi, że nie jest to grzech. Ot tak dla zdrowotności i rozluźnienia, to dla niego nie problem.
    Ja jednak myślę sobie, że potem jak już może dojść do zagnieżdżenia, to lepiej sobie odpuścić wszelki alko. Poza tym alko powoduje zmniejszenie wchłaniania niektórych mikro i makroelementów w tym kwasu foliowego. Kwas foliowy musi mieć odpowiedni poziom w organizmie na długo przed zajściem w ciążę.
    Więc kilka łyczków czerwonego winka może nie zaszkodzi ale nie więcej...... i to tylko jako zachęta do serduczkowania :) A potem ani ani :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    dziewczyny co sądzicie o braniu magnezu i wit. B6 ??? brać czy się nie faszerować dodatkowo ???... czy od początku cyklu czy jak teraz jestem w 9dc to zacząć tak od środka czy brać tylko do owu :) ??? czekam na opinie i Wasze doświadczenia :)

Podbijam pytanie, bo też mnie to ciekawi. Łykam od kilku dni taki zestaw w jednej tabletce: magnez, wit.B6 i dodatkowo Potas. Głównie zaczęłam to brać bo mam troszkę za mało magnezu i skurcze, drganie powieki itd. Ale jak to się ma do zachodzenia w ciążę to nie wiem. Co Wy na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Mój prowadzący lekarz twierdzi, że nie jest to grzech. Ot tak dla zdrowotności i rozluźnienia, to dla niego nie problem.
    Ja jednak myślę sobie, że potem jak już może dojść do zagnieżdżenia, to lepiej sobie odpuścić wszelki alko. Poza tym alko powoduje zmniejszenie wchłaniania niektórych mikro i makroelementów w tym kwasu foliowego. Kwas foliowy musi mieć odpowiedni poziom w organizmie na długo przed zajściem w ciążę.
    Więc kilka łyczków czerwonego winka może nie zaszkodzi ale nie więcej...... i to tylko jako zachęta do serduczkowania :) A potem ani ani :)

jestem takiego samego zdania jak Ty, dlatego ja nigdy nie piję...no sporadycznie mi się zdarzy raz na 2-3mce i to może pół piwa lub lampka wina

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, ja biorę od bieżącego cyklu preparat łączący B6 i Magnez. B6 na zwiększenie śluzu a magnez, bo mi oko drgało ostatnio:) Piję raz dziennie no max 2 małą kawę więc lepiej sobie tego magnezu na wszelki wypadek dodać.
    Ja poza tym jeszcze łykam folik, femifertil i zaczęłam brać DHEA.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MisiaMisia za odpowiedź. Nie wiedziałam, że wit. B6 dobrze robi na śluz. A to mi się na pewno przyda. Poza tym też od stycznie już łykam Folik i Castagnus od miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe że temperatura mogła mi wzrosnąć od wczoraj z 36,9 do dzisiejszej 37.3? To nie trochę za dużo? Dodam, że to mój 20 dzień cyklu..

Może zmierzę ja jeszcze raz...

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ