Rozne pytanka
-
WIADOMOŚĆ
-
Makak wrote:Hej Anutka, ja tak miałam i u mnie rzeczywiście okazało się, że to nadżerka. Niestety trzeba było ją wymrozić. Na szczęście po zabiegu plamienia się skończyły.
mój ginek stwierdził, że moja jest mała i lepiej jej nie ruszać, a po 1 ciąży powinna sama zniknąć...
pojawił się u mnie dziwny problem... jestem kilka dni po @ a nie mija mi taki typowy ból - skurcze miesiączkowe co myślicie ????Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 10:14
-
nick nieaktualny
-
biedronka1982 wrote:Szybkie pytanko techniczne: zerknijcie prosze na moj wykres. Dzis test owulacyjny pokazuje dwie krechy jak nic. No to kiedy najlepiej wziac sie do roboty?
Link do wykresu:
https://ovufriend.pl/graph/148b728760aa77a90bb1f6a5ed127753
nie czekaj działaj... jak dacie radę to dziś 2 razy i poprawić jutro chociaż nie ma reguły, że im częściej tym lepiej. ja bym nie czekała ... jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez ok. 6 godzin do 12 max, a nie wiadomo kiedy się uwolniło działaj a ja 3mam kciukasy -
biedronka1982 wrote:Szybkie pytanko techniczne: zerknijcie prosze na moj wykres. Dzis test owulacyjny pokazuje dwie krechy jak nic. No to kiedy najlepiej wziac sie do roboty?
Link do wykresu:
https://ovufriend.pl/graph/148b728760aa77a90bb1f6a5ed127753"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
lawenda wrote:Hej dziewczyny może ja z innej beczki mam pytanko o wykresy. jakie powinny być skoki temperatury po owu aby móc przypuszczać o ewentualnej ciąży?
Podobno ok 37st.Pewna nie jestem, bo to moj 2 miesiac na ovufriend i sama jeszcze duzo rzeczy nie wiem. Jak bedziesz miala chwilke spojrz na moj wykres. Wydaje mi sie, ze owulacja cos za wczesnie. Jest to mozliwe? -
no niby ta owu wg statystyk wczesna ale odkąd robię testy owulacyjne zawsze wypada mi w tych dniach od nie dawna zaczęłam obserwować śluz i by się zgadzało. Może się mylę ale na podstawie testów owulacyjnych których robię kilka w miesiącu w dniach które mogłyby być te właściwie tak wychodzi. Temperaturę mierzę pierwszy raz w tym cyklu
lawenda -
lawenda wrote:Hej dziewczyny może ja z innej beczki mam pytanko o wykresy. jakie powinny być skoki temperatury po owu aby móc przypuszczać o ewentualnej ciąży?
Klaudiaa ma rację tempka waha się w granicach 37 i więcej i utrzymuje się na takim poziomie jak jest nagły skok w dól... to ... @ przyjdzie tego dnia albo następnego -
nick nieaktualnyWiem, ze o tym gdzies juz bylo, ale leniowi takiemu, jak ja, sie szukac nie chce. Wiec pytam jeszcze raz o ten alkohol: czy jesli lykne sobie na rozluznienie lampke tego czy owego w okresie okoloowulacyjnym, to bardzo grzesze?
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Mój prowadzący lekarz twierdzi, że nie jest to grzech. Ot tak dla zdrowotności i rozluźnienia, to dla niego nie problem.
Ja jednak myślę sobie, że potem jak już może dojść do zagnieżdżenia, to lepiej sobie odpuścić wszelki alko. Poza tym alko powoduje zmniejszenie wchłaniania niektórych mikro i makroelementów w tym kwasu foliowego. Kwas foliowy musi mieć odpowiedni poziom w organizmie na długo przed zajściem w ciążę.
Więc kilka łyczków czerwonego winka może nie zaszkodzi ale nie więcej...... i to tylko jako zachęta do serduczkowania A potem ani ani -
Anutka wrote:dziewczyny co sądzicie o braniu magnezu i wit. B6 ??? brać czy się nie faszerować dodatkowo ???... czy od początku cyklu czy jak teraz jestem w 9dc to zacząć tak od środka czy brać tylko do owu ??? czekam na opinie i Wasze doświadczenia
Podbijam pytanie, bo też mnie to ciekawi. Łykam od kilku dni taki zestaw w jednej tabletce: magnez, wit.B6 i dodatkowo Potas. Głównie zaczęłam to brać bo mam troszkę za mało magnezu i skurcze, drganie powieki itd. Ale jak to się ma do zachodzenia w ciążę to nie wiem. Co Wy na to?MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiaMisia wrote:Mój prowadzący lekarz twierdzi, że nie jest to grzech. Ot tak dla zdrowotności i rozluźnienia, to dla niego nie problem.
Ja jednak myślę sobie, że potem jak już może dojść do zagnieżdżenia, to lepiej sobie odpuścić wszelki alko. Poza tym alko powoduje zmniejszenie wchłaniania niektórych mikro i makroelementów w tym kwasu foliowego. Kwas foliowy musi mieć odpowiedni poziom w organizmie na długo przed zajściem w ciążę.
Więc kilka łyczków czerwonego winka może nie zaszkodzi ale nie więcej...... i to tylko jako zachęta do serduczkowania A potem ani ani
jestem takiego samego zdania jak Ty, dlatego ja nigdy nie piję...no sporadycznie mi się zdarzy raz na 2-3mce i to może pół piwa lub lampka winaMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Topola, ja biorę od bieżącego cyklu preparat łączący B6 i Magnez. B6 na zwiększenie śluzu a magnez, bo mi oko drgało ostatnio:) Piję raz dziennie no max 2 małą kawę więc lepiej sobie tego magnezu na wszelki wypadek dodać.
Ja poza tym jeszcze łykam folik, femifertil i zaczęłam brać DHEA. -
nick nieaktualny