***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
-
WIADOMOŚĆ
-
Moglaby ktoras swoim fachowym okiem spojzec na moj wykres?mianowicie nurtuje mnie dzien mojej 'owulacji, jesli takowa byla
Sadze ze raczej mialam ja tam gdzie jest 3dpo a nie tam gdzie wyznaczyl mi OF... co o tym sadzicie?
Wczoraj mialam bardzo silny bol piersi, pierwszy raz w zyciu... i kolejne pytanie mi sie nasuwa, czy moze moga one bolec np. Podczas dnia implantacji? Miala z was ktoras tak?
Mama! Suuuper beta. Cidownie10.09.2019 Marcel -
Natosia wrote:Hej dziewczyny.Widzę,że póki co tylko jedna fasolka, także dalej wielkie kciuki za Was! Mnie od czasu tego zatrucia w 5dpo ciągle mdli i oczywiście sobie wkręcam;) ale już przy poprzednich staraniach doświadczyłam wmawiania sobie objawów,wiec jakoś mnie to nie dziwi:D10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:A robil sam seminogram? Pytam bo za niedlugo my bedziemy robic takie badanie i chcialabym wiedziec czy w tym badaniu to moze wyjsc?
Badanie sam robil a co w nim było to już nie pamiętam..ale jak mi przypomnisz pozniej to postaram sie znaleźć te wyniki wiem,ze tam było ilość plemnikow,ilosc aktywnych i nie, ruchliwosc itp.
Co do wykresu to ciezko stwierdzic bo nie masz w 1 i 2 dpo zmierzone,ale niekoniecznie musiala owu byc w tym.dniu spadku. U mnie tak pokazala w poprzednim cyklu a wiem,ze byla 2-3 dni wczesniej(po sluzie i objawach). -
tęczova wrote:U mnie niestety objawy jak co miesiąc (10dpo), niby tli się nadzieja, ale nie chcę, żeby się tliła bo znów, po raz 10 czy 11, będzie ogromny zawód.
Powiedzcie proszę jakie badania męskie z krwi warto zrobić? Z badaniem nasienia umówiliśmy się na październik, bo On się boi... szkoda, że nie rozumie jak ciężki jest dla mnie każdy kolejny miesiąc. Ze swojej strony nie robiłam już chyba tylko hsg, ale gin powiedział, że zrobi mi laparoskopię lub hsg tylko jak dostanie badania męża. Właściwie rozsądnie, bo jak na razie u mnie wszystko wygląda w dobrze - lekko podwyższone TSH zbijam, lekko podwyższoną prolaktynę zbijam, owulacja potwierdzona monitoringiem, reszta hormonów w jak najlepszym porządku.
Dziś jakiś dołek mnie dopadł
Mężowi lekarz zalecił z krwi: testosteron, LH, FSH i prolaktyna.
No i oczywiście badanie nasienia to podstawa, urolog wykonał również usg, żeby wykluczyć żylaki powrózka nasiennego.
Powodzenia!tęczova lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
U mnie dzisiaj rano chyba był pozytywny test owu, bo robiony teraz jest totalnie biały. Stawiam więc, że owulacja dzisiaj Może plemniki z niedzieli jakoś dożyły mimo infekcji kciuki proszę
Nona lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:U mnie dzisiaj rano chyba był pozytywny test owu, bo robiony teraz jest totalnie biały. Stawiam więc, że owulacja dzisiaj Może plemniki z niedzieli jakoś dożyły mimo infekcji kciuki proszę
-
nick nieaktualnyPomarańczka83 wrote:A jakie badanie zrobić żeby sprawdzić ta mutacje?
Czytałam też że zawyżony poziom kwasu foliowego maskuje niedobór wit B12.
Co do plamien około owulacyjnych to mam je od 10 lat - prawie w każdym cyklu. Czasem mocniej czasem mniej w lipcu np. było tego tyle że przecieklo nawet na spodnie...Gin twierdzi że to z powodu za niskiego progesteronu. Dlatego od dnia po owulacji mam brać luteine - w cyklach gdzie chcemy się starać.
testdna.pl
Najmlodsza, serio pozwolił gin przy infekcji? Nie kazał najpierw wyleczyć? To dziwne, bo przecież bakterie mogą skutecznie uniemożliwić zajście w ciążę. A co Wam na to dał?
Ja wbrew panującej tu modzie na "na pewno się nie udało, czekam na okres" uważam, ze się udało.
4 dpo i czuję od 2 dni podbrzusze. Dziś mnie nawet lewa strona bolała.
To mega wcześnie jak na zwykłe ciągniecia/bóle po owu.
I dumna jestem, że przeżyłam 3 dniowy ból głowy bez procha
A jak nie jestem? I tak będę rozczarowana i tak, przynajmniej będę miałą dobre nastawieni może wcześnie zatestuję z tego powoduprzedszkolanka:), Pomarańczka83, tęczova, Nona, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Jeśli można się jeszcze dopisać to ja bym prosiła na 13-go, oby byl szczęśliwy..Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Sung wrote:testdna.pl
Najmlodsza, serio pozwolił gin przy infekcji? Nie kazał najpierw wyleczyć? To dziwne, bo przecież bakterie mogą skutecznie uniemożliwić zajście w ciążę. A co Wam na to dał?
Pozwolił
Leki bezpieczne w razie ciąży dał, infekcja jakaś lekka i niegroźna. Tak czy siak starań nie było, więc jeżeli cudem się uda, to z serduszkowania z niedzieli :p nie nastawiam się zbytnio, bo przez infekcje pewnie żywotność plemników jest marna Ale kto wie, nie takie historie człowiek czytał jak nie teraz to za miesiąc
A leczenie infekcji u mnie trwało dwa dni - nie ma śladu, dzisiaj mam piękny płodny śluzSung lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
A u mnie własnie pokazalo się nawet nawet śluzu ..test negatywny chyba? Myślicie że jak dzisiaj /jutro może być owulka czy dopiero po 2 krechach? Bo w sobote wyjezdzamy do rodziny i nam odpadną bo ni chu chu damy radę ,wiec tylko do piatku mozemy..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3e6ebf79b0.jpg -
Ja po wizycie lekarz powiedział ze mógłby pokazywać moje usg studentom jak wyglada idealny obraz po ovu ciążyło żółte 23mm endometrium 17mm wiec rozpoczęłam dziś dupka i czekamy czy oviarin bierze sie cały cykl ?
Co do endometrium wydaje mi się duże jak na ten czas ale lekarz był zachwycony mówiąc ze to może być dobry znak ale jak poczytałam to raczej do rze nie wróży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 21:40
Nona lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:A u mnie własnie pokazalo się nawet nawet śluzu ..test negatywny chyba? Myślicie że jak dzisiaj /jutro może być owulka czy dopiero po 2 krechach? Bo w sobote wyjezdzamy do rodziny i nam odpadną bo ni chu chu damy radę ,wiec tylko do piatku mozemy..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3e6ebf79b0.jpg33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
nick nieaktualny