***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny a tak sobie myślę..czy np.intensywny wysiłek może mieć wpływ na wyniki morfologii?Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Isaura81 wrote:Bardzo intensywny tak, ale nie będą o jakieś zmiany ogromne wskazujące anomalie. Przy hormonach jak najbardziej.
Właśnie co do progesteronu i estradiolu raczej wątpię ale mam kilka uchyleń w morfologii i szukam przyczyny.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:Właśnie co do progesteronu i estradiolu raczej wątpię ale mam kilka uchyleń w morfologii i szukam przyczyny..Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Pamiętacie, żeby proga badać na czczo? Pisałam w którymś chyba wątku.
Na czczo ? A dlaczego ? Ja ostatnio badałam po kawie..02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
U mnie dziś zaczyna się brązowe plamienie więc wiadomo co to oznacza. No trudno, trzeba działać nadal przydałby się wątek wrześniowy!
Chce w 3 dc iść na badania i zrobic : tarczyce: tsh, ft3, ft4, atpo, atg i estradiol, lh, fsh, prolaktyne. Czy progesteron też? Czy na początku cyklu to bez sensu? -
Dziewczyny miałam testować jutro ale testuję już od kilku dni i... Udało się☺️ już 3 testy pozytywne, dzisiejsza druga kreseczka znacznie grubsza i bardziej różowa od poprzednich. Jutro dlpiero termin spodziewanej @ a jutro jadę już na betę z krwi. Wierzę, że wynik będzie dobry i również wierzę, że wszystkim Wam się uda, bo jak człowiek o czymś marzy i bardzo tego chce to to przychodzi, tylko trzeba wierzyć. Sciskam Was mocno
przedszkolanka:), Niezapominajka2, Isaura81, Natalia1992, OlivkowaMama, MałaMi90, kozgo, Izaw, RudaAnna, KasiaH, Nona, SylwiaLu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zawsze wszystkie badania robię na czczo
Meggs przykro mi. Ja robię też progesteron,wszystko już lecę.
Mia gratuluję !)
Dziewczyny, za 3.5h biegnę półmaraton(tzn.ja 10.5 km). Ostatni cel przed ciążą,proszę o kciuki bym dobiegłaNiezapominajka2, tęczova, MałaMi90, Mama_Sary, Izaw lubią tę wiadomość
-
Sung wrote:Pamiętacie, żeby proga badać na czczo? Pisałam w którymś chyba wątku.
Tylko prolaktyna pięknie podskoczy po jedzeniu.
Przy czym nie mówię o nazarciu się, tylko delikatnym posilkuprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Meggs wrote:U mnie dziś zaczyna się brązowe plamienie więc wiadomo co to oznacza. No trudno, trzeba działać nadal przydałby się wątek wrześniowy!
Chce w 3 dc iść na badania i zrobic : tarczyce: tsh, ft3, ft4, atpo, atg i estradiol, lh, fsh, prolaktyne. Czy progesteron też? Czy na początku cyklu to bez sensu?Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
przedszkolanka:) wrote:A co to za badanie?
Przed ciążą warto wiedzieć jakie się ma zapasy. U mnie zrzucali to na obfite @ ale już dawno ich nie mam a wynik dalej tragicznyprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
przedszkolanka:) wrote:Ja zawsze wszystkie badania robię na czczo
Meggs przykro mi. Ja robię też progesteron,wszystko już lecę.
Mia gratuluję !)
Dziewczyny, za 3.5h biegnę półmaraton(tzn.ja 10.5 km). Ostatni cel przed ciążą,proszę o kciuki bym dobiegła
Podziwiam i trzymam kciuki.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Aha. U mnie już możecie zaznaczyć @. Już wiem że będzie na pewno.
Więc nie wpadałam w cyklu z hsg . W piątek zrobię wszystkie badania kontrolnie, żeby zobaczyć jak to wygląda po odstawieniu ziół.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3