Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    norma lab proga w fazie lutealnej 1,7 - 27, no ale wydaje mi sie ze 10 to malo. wszedzie tak czytalam

    Bywa ovulacja, a to już dużo.
    Albo marne ciałko żółte albo to nie byl 7 dpo

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Bywa ovulacja, a to już dużo.
    Albo marne ciałko żółte albo to nie byl 7 dpo

    W sumie tak. Ten mój 7dpo to wg moich obserwacji, nic potwierdzonego... rownie dobrze mogl byc on dwa dni temu lub dopiero za dwa dni..Jeszcze znalazlam cos takiego na forum:

    https://tinypic.pl/0uzitfoyw50r

    Tak na własne pocieszenie.. heh :-)

    eikts65gz0i70ci6.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    W sumie tak. Ten mój 7dpo to wg moich obserwacji, nic potwierdzonego... rownie dobrze mogl byc on dwa dni temu lub dopiero za dwa dni..Jeszcze znalazlam cos takiego na forum:

    https://tinypic.pl/0uzitfoyw50r

    Tak na własne pocieszenie.. heh :-)
    Nie otworze tego linku na telefonie. Ja mam niedomogę lutealną. Sprawdzam progesteron w 6,8,10 dniu. Wtedy mam pogląd na to jak rośnie i jakie osiąga maxymalnie poziomy.
    Przed ziołami max miałam 10 w 7 po ovu. Nawet na duphastonie.

    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • tęczova Autorytet
    Postów: 2231 4717

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:14

    “I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura a robiłaś proga przy ziołach ?

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Ja mam 37 i jakoś stara nie jestem. Na początku starań, jak wpadliśmy namten pomysł to dawałam sobą e tak 6 msc i koniec bo za rok to już będę stara ale.... Nie jest jestem.
    Przedział zenie o starości na rodzenie 30 latki wynika z presji społeczeństwa i lekarzy, bo do 30 trzeba urodzić.

    Ja się z tym nie spotkałam. U nas wszyscy w okolicy 30 albo i sporo po się decydowali na dzieci. 20 lat jak miała znajoma to wszyscy w szoku byli, ze dziecko ma dziecko ;)

  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Nie otworze tego linku na telefonie. Ja mam niedomogę lutealną. Sprawdzam progesteron w 6,8,10 dniu. Wtedy mam pogląd na to jak rośnie i jakie osiąga maxymalnie poziomy.
    Przed ziołami max miałam 10 w 7 po ovu. Nawet na duphastonie.

    Isaura i chyba zabiore sie za to w następnym cyklu tak jak ty. W skrócie dziewczyna tam napisala, ze prog jest wydzielany pulsacyjnie (o czym wiem od gina, bo ogolnie to kiedyś powiedzial mi, ze badanie jednorazowe jest bezsensu) i ze ona 7 dpo miala wynik ok 4ng/ml a tydzien pozniej 18ng i sie okazało, ze jest w ciazy...

    eikts65gz0i70ci6.png
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam zeby isc w pon powtorzyc badanie ale chyba bezsensu. Co ma byc to bedzie, ale nie ukrywam ze przed odebraniem wynikow juz sie nakrecalam, dzis 28 dzien cyklu wiec okres powinien byc za okolo 5-6 dni a ze mnie sie doslownie LEJE. Mnostwo wydzieliny na majtkach, biala, dosc gesta, grudkowata. Jeszcze po ovu tak nie mialam,sluz przez 3-4 dni owszem ale nie tak długo i w takiej ilosci. Ogolnie czuje sie jak podczas dni plodnych, caly czas "mokro" :-D

    eikts65gz0i70ci6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:18

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:18

  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Isaura a robiłaś proga przy ziołach ?
    Tak na ziolach w tym cyklu było 21 ponad, w 8 dpo.
    W pierwszym cyklu miałam 18 proga 7 dpo . A w 2 nie badałam.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15960 11912

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o niskim progesteronie 10 a ja mam 0,2...0,7 przy poprzednich staraniach. Więc tego..;/
    W ogóle idzie @ bo mam doła, nerwa dzisiaj i w ogóle mi źle..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Myslalam zeby isc w pon powtorzyc badanie ale chyba bezsensu. Co ma byc to bedzie, ale nie ukrywam ze przed odebraniem wynikow juz sie nakrecalam, dzis 28 dzien cyklu wiec okres powinien byc za okolo 5-6 dni a ze mnie sie doslownie LEJE. Mnostwo wydzieliny na majtkach, biala, dosc gesta, grudkowata. Jeszcze po ovu tak nie mialam,sluz przez 3-4 dni owszem ale nie tak długo i w takiej ilosci. Ogolnie czuje sie jak podczas dni plodnych, caly czas "mokro" :-D


    Może jesteś w ciąży? :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi90 bardzo bym chciała, zeby to byl wlasnie objaw ciazy :) Inaczej wygląda ta druga polowa cyklu niz zazwyczaj, stad te nadzieje. Moze zamiast w piatek, to juz w czwartek zatestuje i sie przekonamy :-)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    eikts65gz0i70ci6.png
  • Aduszka83 Autorytet
    Postów: 524 375

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczuny ja sie z sierpnia wypisuje :(
    Wszystko sie przesunrlo wiec jesli bedzie testowanie to juz we wrzesniu

    ...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15960 11912

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z nami zostań ,razem raźniej.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Aduszka83 Autorytet
    Postów: 524 375

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem właśnie wróciłam z urlopu to będzie lepszy dostęp do internetu ;)

    przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

    ...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    MalaMi90 bardzo bym chciała, zeby to byl wlasnie objaw ciazy :) Inaczej wygląda ta druga polowa cyklu niz zazwyczaj, stad te nadzieje. Moze zamiast w piatek, to juz w czwartek zatestuje i sie przekonamy :-)


    Trzymam kciuki :)

    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Isaura i chyba zabiore sie za to w następnym cyklu tak jak ty. W skrócie dziewczyna tam napisala, ze prog jest wydzielany pulsacyjnie (o czym wiem od gina, bo ogolnie to kiedyś powiedzial mi, ze badanie jednorazowe jest bezsensu) i ze ona 7 dpo miala wynik ok 4ng/ml a tydzien pozniej 18ng i sie okazało, ze jest w ciazy...
    Badanie jednorazowe ma sens bo pokazuje czy była ovulacja.
    Masz rację że są skako ale nie takie znowu ogromne bo nie jest tak że jednego dnia mamy 25 a następnego 2.
    Najwyższe stężenie jest 7 dni po ovu.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15960 11912

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak sobie myślę..czy np.intensywny wysiłek może mieć wpływ na wyniki morfologii?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego