X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na imię Justyna :) widzę,że jest już tutaj moja imienniczka :)
    u mnie 2dc... wczoraj przyszła @ na środę jadę do nowego lekarza... z pierwszym cyklu u starego lekarza brałam clo od 2-6dc i zastanawiam się czy dzisiaj wziąć... chyba wezmę... od razu zobaczę czy pęcherzyki się ruszyły przez te 3 dni..

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witajcie! nie było mnie przez weekend- szkoła ;/

Kwiatuszku...dla mnie to chyba też lekkie krwawienie..ja dopóki nie mam brązowych końcówek zaznaczam krwawienie...

Marronek, a może ten dzień Matki przyniesie jakieś dobre wieści...i chociaż nie masz dzidzi, która złoży Ci dziś życzenia, to może już da jakiś znak z góry, w formie prezentu, że wszystko jest dobrze : )

Witaj Ana89...fajnie, że dołączyłaś : )

Co do imion, to ja jestem słaba w ich zapamiętywaniu...i tak się tylko zastanawiam, jak się zaczną mnożyć te imiona i będą 4 Asie, 4 Madzie itd.
    : P to się pogubimy...no ale ok zaczynam się uczyć i witam się mam na imię Ela- moje się pewnie nie powtórzy, bo kto z mojego rocznika miałby tak na imię.....nie lubię swojego imienia, ale co poradzić..

Raczej nie - owulacji nie ma i już raczej nie będzie...

A imię masz ładne :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzięki Madzia..: ) HA! nawet nie musiałam przewijać stron żeby sprawdzić jak masz na imię...ja się jeszcze przez 25 lat nie przyzwyczaiłam i czasem jak się przedstawiam, to sobie myślę....Mamo....dlaczego imię cioci babci mi wybrałaś : P

Marronek lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    hehe dzięki Madzia..: ) HA! nawet nie musiałam przewijać stron żeby sprawdzić jak masz na imię...ja się jeszcze przez 25 lat nie przyzwyczaiłam i czasem jak się przedstawiam, to sobie myślę....Mamo....dlaczego imię cioci babci mi wybrałaś : P

Mnie się imię Ela podoba - moja ukochana babcia ma tak na imię :) Mam z nim po prostu bardzo miłe skojarzenia :)

A z imionami i powodami nadania takiego a nie innego imienia czasem jest śmiesznie :) Moja koleżanka miała mieć na imię powiedzmy Kasia, ale... jak jej ojciec się dowiedział, że żona córkę urodziła to... oblał to z kolegami i na kacu poszedł "zarejestrować" (nie wiem jak to się nazywa, ale chyba wiadomo o co chodzi) dziecko i "zarejestrował"... Natalię :P
    Z moim, aż tak zabawnej historii nie ma. A z twoim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 11:49

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z moim tylko tyle, że miałam być Adrianna, ale babci się nie podobało i namówiła mamę żeby zmieniła na Elżbieta : P jedyne co jest fajne, że tak jak w Twoim przypadku jest bardzo dużo zdrobnień...a jeśli chodzi o Natalie....to to jest moje wymarzone imię dla dziewczynki, jest takie urocze dla małej Natalki, takie dziewczęce, a później jakby dorosła, to takie delikatne i kobiece- Natalia...piękne.

A z tym rejestrowaniem to często jest tak, że tatusiowie robią psikusy : P w końcu to od nich zależy, bo to ich zadanie..haha...i czasem są z tego śmieszne historie...: )

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    z moim tylko tyle, że miałam być Adrianna, ale babci się nie podobało i namówiła mamę żeby zmieniła na Elżbieta : P jedyne co jest fajne, że tak jak w Twoim przypadku jest bardzo dużo zdrobnień...a jeśli chodzi o Natalie....to to jest moje wymarzone imię dla dziewczynki, jest takie urocze dla małej Natalki, takie dziewczęce, a później jakby dorosła, to takie delikatne i kobiece- Natalia...piękne.

A z tym rejestrowaniem to często jest tak, że tatusiowie robią psikusy : P w końcu to od nich zależy, bo to ich zadanie..haha...i czasem są z tego śmieszne historie...: )

Ja miałam dwie koleżanki w grupie - Adrianne i Ariadne... każdemu się myliły :P
    Natalia też mi się podoba, ale... jakby miała kiedyś córeczkę to chciałabym jej dać na imię Maja :) A dla chłopca Michał :) I sobie tabliczkę na drzwi damy "M^4 Nazwisko" :P

A u mnie to nie ojciec, a matka zdecydowała :P Bo miałam być Anna Magdalena, ale... jak się urodziłam, to mama leży i myśli... Cioci Ani, źle się w życiu ułożyło... Koleżance Ani też... inna Ania same nieszczęścia... To zamieniamy na Magdalena Anna :P
    Za to z moim bratem było pięknie :D Miał być Piotr Paweł, lub Paweł Piotr - do samego porodu. A jak się urodził, to mnie się ojciec zapytał jak chce by mój braciszek miał na imię Paweł czy Piotr. A ja na to, że mam - braciszka Marcinka :P Matka sądzi, że musiał mi się w tedy w przedszkolu jakiś Marcin podobać (miałam 4 lata jak się brat urodził).
    Teraz się śmieją ze mnie jeszcze bardziej bo... mam kolejnego Marcina :P Mój mąż też ma Marcin na imię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 12:03

Rubi lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł z tabliczką...ja kiedyś jak jeszcze nie myślałam o dzieciach to sobie luźno gadałam z moim D że mogłaby być Maja albo Oliwia, ale w tym czasie zaczął się właśnie wysyp tych imion podobnie jak Julka..więc zaczęłam się zastanawiać nad nowym...wydaje mi się, że zanim urodzi się moja Natalka to już będzie miała inne imię : P no chyba, że to nastąpi niedługo : ) a dla chłopca? bo ja myślałam o Igorze, Hubercie, albo Sebastianie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Super pomysł z tabliczką...ja kiedyś jak jeszcze nie myślałam o dzieciach to sobie luźno gadałam z moim D że mogłaby być Maja albo Oliwia, ale w tym czasie zaczął się właśnie wysyp tych imion podobnie jak Julka..więc zaczęłam się zastanawiać nad nowym...wydaje mi się, że zanim urodzi się moja Natalka to już będzie miała inne imię : P no chyba, że to nastąpi niedługo : ) a dla chłopca? bo ja myślałam o Igorze, Hubercie, albo Sebastianie...

Mnie się też Kornelia podoba, a najbardziej to... Antonina a raczej zdrobnienie od tego czyli Tosia :) Ale... takie imię było by chyba zbyt wyszukane, więc ewentualnie na drugie damy jak już. Nie chcę dziecka "krzywdzić" imieniem, bo wiem, jakie to czasem jest... "kłopotliwe".

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko to Twoja mama zupełnie jak ja....Marek nie bo nic mu w życiu nie wychodzi, Łukasz nie, bo miałam w szkole takiego flegmatyka, Rafał nie, bo to straszny cham-szef, haha i tak można wymieniać..idąc tym tropem dla dziewczynki myślałam Karolina, bo mam 3 mi bliskie i wszystkie są mądre, fajne, zaradne i dobrze im się wiedzie : P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Antonina jest pięknie! mi też się podoba tylko znowusz w ostatnim czasie się Tosiek dużo porobiło...sama znam 3

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ależ Antonina jest pięknie! mi też się podoba tylko znowusz w ostatnim czasie się Tosiek dużo porobiło...sama znam 3

Wiem, że piękne :) Ale z takimi nietypowymi imionami potem różnie bywa.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przyjaciel- Waldek, też ma wielki żal do ojca, z którym zresztą nie ma kontaktu więc mu łatwiej się wściekać, że dał mu tak na imię po pijaku...ale ja mu tłumaczę, że chociaż jest jedyny i jak się mówi Waldek to od razu wiadomo o kogo chodzi..pół miasta go zna: P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kolegę Waldka i jest jeden na okolice, z naszego rocznika to na pewno jest jedyny ;) I jeszcze ma pecha do dziewczyn, bo on jak już jakąś ma dziewczynę to myśli, że aż po grób, mocno się angażuje, a niestety nie trafia chyba na te odpowiednie :)

Ja miałam mieć na imię.... Jarek :D Ale jak to tata mówi, nie udało mu się dostukać chłopaka, to zostałam Justyna :) Ale ja ze swojego imienia jestem zadowolona :)

Z takich rzadkich imion, to strasznie mi się podoba dla córeczki imię Rozalia, no śliczne po prostu. Ale mimo wszystko nie takie proste w życiu.

20141018620520.png
    200710173338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe powitanie :)Staram się już 4 cykl. Tak w zasadzie jutro powinnam dostać @, ale mam nadzieję, że jednak nie przyjdzie i zrobię sobie taki prezencik na dzień matki :) Od lutego biorę duphaston, przepisał mi go lekarz bardziej na uregulowanie @, ponieważ jakoś dziwnie @ miałam 3 dni i po sprawie, a cykle były 33 dniowe, doszedł jeszcze ból przed @ i lekarz postanowił przepisać mi ten właśnie lek.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskolka89 wrote:
    Ja też mam kolegę Waldka i jest jeden na okolice, z naszego rocznika to na pewno jest jedyny ;) I jeszcze ma pecha do dziewczyn, bo on jak już jakąś ma dziewczynę to myśli, że aż po grób, mocno się angażuje, a niestety nie trafia chyba na te odpowiednie :)

Ja miałam mieć na imię.... Jarek :D Ale jak to tata mówi, nie udało mu się dostukać chłopaka, to zostałam Justyna :) Ale ja ze swojego imienia jestem zadowolona :)

Z takich rzadkich imion, to strasznie mi się podoba dla córeczki imię Rozalia, no śliczne po prostu. Ale mimo wszystko nie takie proste w życiu.

To ja miałam początkowo miałam być Tomkiem :P

• kiniucha89 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! A ja miałam być Kinga i zostałam Kingą :) Marronek nie smuć sie. Jeszcze zostaniesz mamą! I bedziesz swietowac ten dzien jak wszystkie inne mamy .
    Wiecie chcialabym synkowi , oczywiscie jesli nam sie uda i bedzie to synek, dac na imie Filip . Wszyscy sie smieja ze "Filip z konopii " ale ja mam to gdzies. O kazdym z imion zawsze mozna cos glupiego dopowiedziec. Mnie przezywali od king kongow , badz mowili kinga spotkala wikinga :d moje imie mi sie nie podoba ale coz i tak bywa.
    Bylam dzis z corcia w aptece bo mi ja strasznie meszki pogryzly :( i kupilam jej rozne preparaty mam nadzieje ze pomogą .

Nie pozwól, by szczęście musiało Cię prosić o otworzenie mu drzwi...
    fd0ede5c044799a4d2a03e4d4e253034.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no masz rację Kiniu, do każdego imienia można się przyczepić.
    A jak nie do imienia to nazwiska (moje panieńskie kojarzyło się z wyrobami tytoniowymi i zawsze się z tego nabijali).
    A Kingi znam dwie - obie spoko babki :) I fajnie idzie zdrobniać :)

Biedna ta twoja córcia... Niech się te głupie meszki odczepią!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! :)

Wpadam szybciutko się pochwalić że przylazła @ a oprócz tego leżę jeszcze w łóżku bo wypiłam wczoraj butelkę wina i mam kaca życia! :D
    Mąż się śmieje, że już w tym cyklu bardziej się postara i zrobi mi bobasa żebym już nie piła i nie umierała tak. :D
    Lecę do pracy! Pozdrawiam! :)

Michelle, Izuniaa89, Marronek lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi bo jestem w tych sprawach jełopem...czy można mieć dwa dni pod rząd rozciągliwy śluz a nie mieć jeszcze owulacji??

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Michelle Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ja mam na imię Michalina. W sumie bardzo je lubię, a moja babcia dzwoniła do szpitala do mamy jak się urodziłam, żeby tylko nie dawała mi tak na imię, bo znała jakąś wredną Michalinę. :)

Ale taka prawda, że się zna kogoś i później to imię kojarzy się tą osobą.

Chciałabym dla córki imię Kornelia, a dla syna Gabriel. Mój T. to by chciał jakieś międzynarodowe imię, ale mam nadzieję, że jak już przyjdzie co do czego to zgodzi się na moje typy! :)

Miłego dnia i trzymajmy się nadziei, że za rok o tej porze też już będziemy Mamami :)

kiniucha89 lubi tę wiadomość

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ