Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Michelle Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi bo jestem w tych sprawach jełopem...czy można mieć dwa dni pod rząd rozciągliwy śluz a nie mieć jeszcze owulacji??

Ja to mam czasem nawet i 3 dni taki śluz bez owulacji.
    W ogóle w tym cyklu to jakoś strasznie morko mam :D

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo u mnie słuchajcie wiesiołek chyba daje się we znaki, bo jeszcze nie miałam tyle dni pod rząd śluzu w ogóle..czasem gdzieś na majtkach coś kapnęło, ale ogólni było z tym u mnie krucho a teraz zaznaczam nawet na wykresie już któryś gdzieć bo mam co sprawdzać : )

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Również chciałabym dołączyć do forum :) Staramy się o dzidziusia od roku. W czerwcu tamtego roku zaszłam w ciąże pozamaciczną, no i od tamtej pory jakoś się nie udaje. Teraz czekam na HSG. No i żeby tego wszystkiego było mało to jeszcze mam PCO, ale nie tracę nadziei.

• kiniucha89 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj jolu89 w naszym gronie :) . Nigdy nie mozna tracic nadziei . I tak trzymaj. A my wesprzemy cie jak zwatpisz . Bo my sie tutaj mocno dopingujemy nawzajem, a to ma wielką moc sprawcza :*
    pozdrawiam

Nie pozwól, by szczęście musiało Cię prosić o otworzenie mu drzwi...
    fd0ede5c044799a4d2a03e4d4e253034.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Ja też mam nadzieję, że wszystkim Nam się w końcu uda. :)

Rubi to tylko się cieszyć, że masz śluz. I może występować kilka dni. Ja niestety nigdy u siebie go nie zauważyłam. Tylko na usg jakoś lekarz go wypatrzył. No i podobno śluz jest potrzebny plemniczkom żeby mogły dłużej przetrwać i lepiej dotrzeć do celu :)

Dziewczyny mam pytanie. Wasi mężczyźni biorą jakieś witaminki? Mój nie robił żadnego badania nasienia, ale doktorka kazała mu brać salfazin i kwas foliowy.

No i jeszcze jedno pytanie. Może trochę głupie, ale mnie trapi od jakiegoś czasu. A mianowicie przeczytałam, gdzieś że podczas starań o dziecko nie powinno się używać lubrykantów. Wiecie coś może na ten temat?

• Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Dziękuję :) Ja też mam nadzieję, że wszystkim Nam się w końcu uda. :)

Rubi to tylko się cieszyć, że masz śluz. I może występować kilka dni. Ja niestety nigdy u siebie go nie zauważyłam. Tylko na usg jakoś lekarz go wypatrzył. No i podobno śluz jest potrzebny plemniczkom żeby mogły dłużej przetrwać i lepiej dotrzeć do celu :)

Dziewczyny mam pytanie. Wasi mężczyźni biorą jakieś witaminki? Mój nie robił żadnego badania nasienia, ale doktorka kazała mu brać salfazin i kwas foliowy.

No i jeszcze jedno pytanie. Może trochę głupie, ale mnie trapi od jakiegoś czasu. A mianowicie przeczytałam, gdzieś że podczas starań o dziecko nie powinno się używać lubrykantów. Wiecie coś może na ten temat?

Witam Cię w naszym gronie :)
    Co do pytań - mój nic nie kazał mężowi nigdy brać. Stwierdził tylko, że na razie przebadamy mnie jak nic nie wyjdzie to się za męża zabierzemy.
    Jeśli chodzi o lubrykanty to poczytaj ulotki. Niektóre mają właściwości plemnikobójcze.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek tak czytam Twój opis na dole i masz napisane, że miałaś zapalenie przydatków. Nie czytałam od początku forum więc nie wiem czy miałaś robione HSG? Bo właśnie po takim zapaleniu często występuje ciąża pozamaciczna albo są trudności w zajściu dlatego pytam. Mam nadzieję, że nie zadaję wścipskich pytań.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Marronek tak czytam Twój opis na dole i masz napisane, że miałaś zapalenie przydatków. Nie czytałam od początku forum więc nie wiem czy miałaś robione HSG? Bo właśnie po takim zapaleniu często występuje ciąża pozamaciczna albo są trudności w zajściu dlatego pytam. Mam nadzieję, że nie zadaję wścipskich pytań.

Nie, nie miałam robionego. Na razie zwalczamy moje (i męża) bakterie. Potem za zapalenie i zrosty się bierzemy, potem za tarczycę i dopiero potem za starania o ciąże...
    I nie zadajesz wścibskich pytań :) Jakbym nie chciała się tym "dzielić" to bym w opisie nie pisała o tym :P

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• czekolada Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i usłyszałam Miłe słowa w Dniu Matki :-)
    Oby było wszystko dobrze, trzymajcie kciuki Dziewczeta :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ale co powiedzial lekarz? Skoro dobre wieści to chwal sie nam szybciutko :)

Co do mojego imienia to rodzice do końca nie chcieli powiedziec rodzinie jakie wybrali :P na drugie mam Sylwia ale zawsze mialam byc Dorota.

A Ela to moja mama wiec spoko imie :)

Ja długo marzyłam o małej Juleczce ale teraz sama nie wiem czy bym sie zdecydowała. Dla chlopczyka Oskar narazie króluje ale juz mi przechodzi powolutku... bedzie cieżki wybór jak przyjdzie moment wyboru...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam być uwaga uwaga! Blanka ! a Tatuś pojechał i dał Daria.. :)
    Tak samo z Bratem mym było miał być Kajeten a wyszedł Michał :D Mojemu tacie sie nie podobały typy mamy :P niby się zgadzał ale potem dawał po swojemu :)

Nasze Typy to dla Córy Alicja
    a dla Synka Aleksander :)

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jest Pani w ciąży", ciąża znajduje się w macicy.
    Tylko zrobił mi się jeden torbiel. Możliwe, że po pęknieciu były 2 pęcherzyki.

Izuniaa89 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 26 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czekolada co tak owijasz w bawełne zamiast od razu krzyczec ze jest fasolka?!! Kochana gratuluje!! a tak niedawno smuciłaś się ze nie możesz zajść! :) Świetne wiadomości :) zdrowej i nudnej ciąży życze :) a torbiel szybko zniknie i bedzie wszystko dobrze, zobaczysz :) jaki "wiek" ciazy?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada!! Gratulacje..rozumiem. że chciałaś zataic żeby nie zapeszyc..:)) ale bez obaw my nikomu nie wygadamy:P fajnie że Ci się udało..:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    "Jest Pani w ciąży", ciąża znajduje się w macicy.
    Tylko zrobił mi się jeden torbiel. Możliwe, że po pęknieciu były 2 pęcherzyki.

Moje gratulację :)
    Więc dziś jest też twoje święto :)

• alicja120 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, troszke mnie nie bylo......dzien jest za krotki, ale caly czas sobie was czytam w pracy jak sobie jestem :-)

Czekoladka Gratuluje ci kochana i zycze zdrowiuskiej ciazy :-)

Chcialam zyczyc wszystkim mama wszystkiego najlepszego i duzo milosci od swoich pociech, a tym co jeszcze nie sa mamusiami zeby jak najszybciej obchodzily Dzien Matki :-)

Moj syn ma na imie Arthur, ale jak bylam w Pl to mial po polsku Artur, tylku tutaj zmienilismy mu, bo wszedzie zapisywali Arthur i trzeba bylo tlumaczyc i takie tam.....od kiedy pamietam zawsze mowilam ze dam mojemu synowi tak wlasnie na imie, nawet jak bylam dzieckiem. To imie mi sie zawsze kojarzylo z takim przystojnym, wielkim i silnym mezczyzna. A jak jeszcze bedziemy mieli to szczescie i urodzi sie nam jeszcze jedno dziecko Coreczka bedzie miala na imie Eef, a jak jeszcze synek to bedzie Jurjan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:25

• czekolada Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się boję żeby wszystko było ok :-) na razie powiedział, że na takim etapie nic nie może stwierdzić, dał skierowanie na badania i za miesiąc czasu się widzimy :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:54

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kochane :-) czas dołaczyć :-D

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 26 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie konczy @ wiec pora zaczac serduszkowac lada dzien :D jestem pełna nadziei na ten cykl, troszke sie boje ze po tamtym cyklu (z pozną owulką + ta skapa miesiaczka) bedzie bezowulacyjny no ale nie powinnam martwic sie na zapas :)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ