X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy u mnie dupek działa na śluz. Myślisz, że biorąc go od 16 dnia cyklu działa jakoś mimo wszystko na śluz? Wcześniej nie zwracałam tak uwagi na śluz, więc nie mam porównania <wrr>, ale pamiętam jakąs galaretę na bieliźnie :D No właśnie ja też coś niby mam, ale tak w zasadzie nie wiem do jakiej kategorii go zapisać, czy mi mokro czy wilgotno też nie wiem :( Chyba tego nie ogarnę :(
    Justyna a ten len to pijesz przez cały cykl czy to działa podobnie jak wiesiołek? Ja od tego cyklu biorę olej z wiesiołka, ale żebym jakąś mega różnicę zauważyła to nie :( Może to za krótko....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 13:01

• Marronek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    Powiedzcie mi Kochane jak to u was jest ze śluzem. Widzicie go, że tak powiem na zewnątrz? Ja niestety nie, muszę się trochę nagimnastykować żeby ujrzeć cokolwiek :( A jak już ujrzę, to mam problem żeby zakwalifikować go do odpowiedniej grupy. Dzisiaj to się już zaczęłam wkurzać i mam takiego nerwa na ten śluz, że mam ochotę przestać go obserwować.

Różnie bywało - czasem wypływał, czasem musiałam gmerać. Ale teraz, odkąd piję więcej wody nie mam problemu, jest go więcej więc wypływa :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Różnie bywało - czasem wypływał, czasem musiałam gmerać. Ale teraz, odkąd piję więcej wody nie mam problemu, jest go więcej więc wypływa :)
    Też zaczęłam pić więcej wody. A ile mniej więcej wypijasz dziennie? Bo może nadal za mało piję. W tym cyklu zaczęłam pić więcej wody, biore wiesiołka, a tu jak było tak jest.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    Też zaczęłam pić więcej wody. A ile mniej więcej wypijasz dziennie? Bo może nadal za mało piję. W tym cyklu zaczęłam pić więcej wody, biore wiesiołka, a tu jak było tak jest.

Około 1-1,5 litra. Z wodą nie należy też przesadzać, jej nadmiar szkodzi.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Około 1-1,5 litra. Z wodą nie należy też przesadzać, jej nadmiar szkodzi.
    No to wypijam podobnie. Nie wiem może to wszystko za wcześnie, za krótko trwa.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    No to wypijam podobnie. Nie wiem może to wszystko za wcześnie, za krótko trwa.

Każdy organizm jest inny, to też trzeba wziąć pod uwagę. Niektóre leki mogą wpływać na śluz.

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak woda może szkodzić?? :) No coś Ty :)

Pić trzeba minimum 2 litry dziennie płynów, aby przemiana materii była odpowiednia, żeby nerki pracowały, żeby krew łatwiej krążyła i żeby HORMONY się produkowały i pracowały :) Wody za dużo nie wypijemy :) Tylko musi być dobra, żeby nie miała za dużo wapnia, żelaza :)

Ja siemię lniane piłam zawsze bardziej na zgagę, bo potrafię mieć maratony ze zgagą po kilka tygodni :/ Więc wieczorem zaparzałam w szklance 2 łyżki całego siemienia lnianego i rano to mieszałam i wypijałam glutka. Potem te same nasiona zalewałam wrzątkiem po wypiciu i wieczorem jeszcze raz tego glutka piłam.

Jak piłam dzień w dzień conajmniej raz dziennie, np rano to miałam różnicę w majtkach :)

20141018620520.png
    200710173338.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek chyba wpywa na śluz podczas jego przyjmowania a jak ja brałam go od 5 dc to o śluzie mogłam zapomniec.
    Jakbym nie mierzyła tempki i brała dupka od 16dc to dzis juz powinnam wziac czyli bym mogła owulke zablokowac

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskolka89 wrote:

Pić trzeba minimum 2 litry dziennie płynów, aby przemiana materii była odpowiednia, żeby nerki pracowały, żeby krew łatwiej krążyła i żeby HORMONY się produkowały i pracowały :) Wody za dużo nie wypijemy :) Tylko musi być dobra, żeby nie miała za dużo wapnia, żelaza :)

Ja siemię lniane piłam zawsze bardziej na zgagę, bo potrafię mieć maratony ze zgagą po kilka tygodni :/ Więc wieczorem zaparzałam w szklance 2 łyżki całego siemienia lnianego i rano to mieszałam i wypijałam glutka. Potem te same nasiona zalewałam wrzątkiem po wypiciu i wieczorem jeszcze raz tego glutka piłam.

Jak piłam dzień w dzień conajmniej raz dziennie, np rano to miałam różnicę w majtkach :)
    Rozumiem, w sumie też mam małe problemy, ale jelitowe więc od dzisiaj pije len :D Zobaczymy jaki będzie efekt. No woda, len i wiesiołek to normalnie jak zadziała to będę ślady robiła...hahahaha...:D Czekam z utęsknieniem na środową wizytę u gina, chyba będę w tym gabinecie godzinę siedziała, tyle mam pytań i wątpliwości.
    Dorota, dla mnie to Ty stanowczo za wcześnie go brałaś. Nie rozumiem czemu to miało służyć. Przecież to jest syntetyczny progesteron, ten hormon jest w II fazie cyklu a nie w I.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 13:31

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ginka tłumaczyła ma przygotowywac wszystko tam na ewentualna ciaze a taka dawka nie ma prawa zablokowac owulki. I teoretycznie tak jest ale na poczatku wszystko było ok a ostatni cykl przyblokował. Zobaczymy co teraz bedzie

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskolka89 wrote:

Może, poczytaj o przewodnieniu hipotonicznym (tzw. zatrucie wodne)
    Oczywiście do niego dochodzi jak pijesz ponad 5 litrów dziennie :P

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) a tego się tak łatwo wypić nie da :D

Ogólnie 2 litry starczą :) Ale nie tylko wody, ale płynów - woda, herbata, zupa, kawa...

Ooooo właśnie. Idę zrobić sobie KAWĘ!!! :)

20141018620520.png
    200710173338.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwile. Jestem w pracy i nie mam czasu dzisiaj. Moja beta to 356,400. Bede jutro:-*

jaskolka89, natt, kiniucha89, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekna betka :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie w domu! :)

Widzę, że tematem dnia jest śluz... ;)
    U mnie dziś było go dużo, dużo tak jak piszesz Dorcia aż takie glutki ale nie do końca byłam pewna czy to na pewno ten właściwy bo trochę wczoraj poszalałam z M. ;) Więc będę obserwowała do wieczora i wtedy zaznaczę.

Tymczasem piję piwo i oglądam mecz z M a właściwie to on ogląda a ja tylko szukam pretekstu żeby się piwka napić. :D

To zgodnie z tematem dnia wznoszę toast za piękny i zdrowy śluz płodny! :D

• Marronek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ja tylko na chwile. Jestem w pracy i nie mam czasu dzisiaj. Moja beta to 356,400. Bede jutro:-*

Piękna beta :) Pozazdrościć :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kiepski dzień dziś się dowiedziałam że chyba od środy nie mam pracy ale wszystko się wyjaśni w pon najpoźniej.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    ja mam kiepski dzień dziś się dowiedziałam że chyba od środy nie mam pracy ale wszystko się wyjaśni w pon najpoźniej.
    Przykro mi Kochana <przytul>

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, wspolczuje :( wiem jak to jest...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę znaleźć pracy... Szukam już od ponad pół roku, czegokolwiek, na etat i za w miarę normalne pieniądze. Dorabiam teraz w ubezpieczeniach i mam z tego kasę prowizyjną ale co to jest...

Ale jakoś sobie dajemy radę :)

20141018620520.png
    200710173338.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ