X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w poniedzialkowy poranek

Zobacze jak to bedzie u mnie...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka Asia ma rację, my jak zaczynalismy starania mielismy kredyt tylko ja pracowałam mOJ P. studiował i mieszkalismy na pokoju jak studenci.to było 3 lata temu teraz oboje mamy pracę mieszamy już 1,5 roku na kawalerce a kredytu mamy ostatną ratę w tym miesiacu i planujemy kupić wkońcu auto i pojechać na wakacje nad nasze PL morze.
    Też pare koleżanek mi mówiło że może własnie los ma taki plan żebysmy sie trochę ustawili i mieli dziecko ale wiesz co myślalam na początku? że własnie nie ważne co mamy jesteśmy rodziną kochamy się i razem zawsze sobie poradzimy i tego się 3mam cały czas!
    co do Armi męża ja mojego tez długo prosilam poszedł wkońcu dopiero we wrześniu minionego roku po dwóch latach też wiecznie ta kase na cos innego szła, Ja nie chce rezygnować ale też czasem mi sił brak tracę nadzieję i głupieje.ale w kupie siła damy radę to wszystkie zobaczycie !

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wreszcie zawitało do nas lato a wy takie pesymistyczne... Nie ma! Jest ciepło, słoneczko i optymizm ma panować!

Dorotko,zawsze będzie jakieś ale... A to kredyt, a to lepsza praca, a to większe mieszkanie, a to... (wstaw dowolny powód). I tak decyzję o dziecku można w nieskończoność odkładać.
    Najważniejsze to w staraniach nie skupiać się za bardzo na dziecku, tylko na bliskości :)

Asiu czekamy na informację dzisiaj :) Może już coś będzie widać na USG :) Koniecznie się pochwal :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten srednio piekny poranek na pomorzu :)
    Oj dziewczyny same zmartwienia widze i minorowe nastroje. Rozumiem was ciezko z tym wszystkich, tak bardzo chcemy dziecka, ze kazda kolejna @ nie napedza nas do dzialania tylko wrecz zniecheca. Dorotka widze ze w tym cyklu mamy podobnie. U mnie tez byl juz, a raczej wydawalo mi sie ze byl sluz plodny, szykja tez juz miekka otwarta, ale owulacja nie jest potwierdzona temperatura. Wydaje mi sie, ze albo jej nie bedzie w ogole albo rozjedzie sie i bedzie pozniej. Wkrzaja mnie te wszystkie obserwacje, sprawdzanie tego sluzu, kiedy za kazdym razem zastanawiasz sie jaki to jest, czy lepki czy moze kremowy. Ehhh czlowieka korci zeby to wszystko rzucic w pizdu, tylko, ze co wtedy.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...nie było mnie chwilę, ale już wracam do Was...Widzę, że nasz kochany kwiatuszek się trochę łamie...Dorotko nie smuć się..muszę Ci powiedzieć, że nigdy może nie znaleźć się ten właściwy czas, bo zawsze coś stoi na drodze...a to praca, a to mężowi coś wypada, jakieś remonty, kredyty czy poważne zmartwienia...najgorzej jeśli teraz odpuścisz, bo możesz się obudzić za 2 lata i mieć jeszcze większe ciśnienie związane z chęcią urodzenia dziecka...A ze swoim pogadaj na spokojnie, że musi się określić czy chce mieć dzidzie czy nie...jeśli chcę to niech Ci pomoże, bo Ty i tak masz wiele zmartwień (tempka, owu itd.) a on powinien Ci ułatwiać i kasę można na takie rzeczy wyskrobać a zrezygnować z czegoś innego..głowa do góry!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już się w tym cyklu nie nastawiam, bo w poprzednim sprawa wyglądała tak samo z temperaturą..dobrze chociaż, że w tym cyklu nie mam tych pieprzonych plamień

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-*

Ogolnie moj mezu nie widzi problemu w badaniach ale strasznie meczy go ten kredyt. Chce go splacic wczesniej co moze i byloby ok ale bysmy musieli sie mocno spiac. Sama nie wiem co zrobic :-( a jak teraz owulki noe bedzie to chyba odstawie na troche leki zeby organizm odpoczal. Jak w polowie grudnia zaczelam brac dupka i inofolic to po poltora msc mialam ladna owulke przez 2 cykle wiec przerwa chyba jest wskazana. Gince powiem ze moj jest w delegacji czy cos i nie ma jak soe starac. W miedzy czasie zrobi sie badania i tyle. Aby bede mierzyc tempke zeby miec podglad co z owulka

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:52

Marzec x 2 <3 <3
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dziś chyba wstałam lewą nogą :( wszystko mnie drażni, czuje że @ przyjdzie bo brzuch już pobolewa... w dodatku pokłóciłam się rano z Mężem przez tel. może niepotrzebnie się na nim wyżyłam ale cóż, chyba będe musiała przeprosić :) Tak jak pleasure mówisz biednemu zawsze wiatr w oczy :( ale no ile czasu można iść pod ten wiatr?? jak @ przyjdzie w tym miesiącu to już nie wiem co dalej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety prawda jest taka, że na dziecko nigdy nie ma dobrego momentu. Tak jak dziewczyny piszą, zawsze znajdzie się jakieś "ale" i jakieś wytłumaczenie. A później, kiedy się już zdecydujemy to może okazać się, że jest za późno. Dorota na Twoim miejscu pogadałabym z mężem, ustalcie co robicie, jakieś priorytety. Musicie się wspierać i dążyć razem do celu :) Sama nic nie wskórasz. Głowa do góry Kochana, każda z nas ma jakieś problemy i jesteśmy tu po to żeby się wspierać :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robię kawę..ktoś pije??

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chce dziecka bardzo. Pisalam teraz do niego i jesli znajdziemy jakas klinike w centrum wawy to w piatek 20.06 jak bedziemy akurat na tomografie jechali to wczesniej zrobi badanie armii. W domu ppszukam jakiegos dogodnego miejsca. Jesli armia bedzie ok to i ja kopa dostane nowego a jak bedzie nie tak to odpoczne od tekow troche. Taki plan jak narazie. Mam nadzieje ze nie legnoe do wieczora w gruzach.
    Z jednej str chce sie walczyc a z drugiej wszystko przytlacza i odechciewa sie nawet myslec o tym wszystkim. Zycie...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    robię kawę..ktoś pije??
    Ja poproszę, z mleczkiem :)

Rubi lubi tę wiadomość

• pleasure Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ana89, Rubi lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda -> Punkt dla mamy :) Dobrze Ci powiedziała :) Zajmij się szukaniem pracy, to na pewno Cię pochłonie i zajmie umysł na długo :) Sama bym chciała znaleźć jakąś rzecz, która by mnie pochłonęła i nie miałabym czasu na rozmyślania. Może macie jakiś pomysł czym zająć sobie myśli i czas :D

• Rubi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra zrobione zapraszam : P mam jeszcze sernik z urodzin : P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to jedyne wyjscie w tej beznadziejnosci aby czyms sie zajac. Tylko czym? W pracy sie nudze wiec i caly czas tylko jedno w glowie. Zrzedzimy jak przekupki na rynku :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    no dobra zrobione zapraszam : P mam jeszcze sernik z urodzin : P
    Mhmmmm pychota :D Moje ulubione ciacho :D To ja wpadam :)

Rubi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Chyba to jedyne wyjscie w tej beznadziejnosci aby czyms sie zajac. Tylko czym? W pracy sie nudze wiec i caly czas tylko jedno w glowie. Zrzedzimy jak przekupki na rynku :-P
    No właśnie mam ten sam problem. Fajnie byłoby się tak czymś zająć, żeby nie mieć czasu na pierdoły :D

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ