X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    No wzięłam się do roboty konkretnie ale bez spiny. Daję nam czas do końca września. A przez ten czas spróbuje się podreperować ziołami. Mam też ambitny plan żeby wziąć się w końcu za siebie i zrzucanie kilogramów ale jak znam siebie to i tak nic z tego nie będzie. No zobaczymy. Zastanowię się nad tym w przyszłym tygodniu bo jaki sens jechać nad morze i sobie loda odmówić?
    To najważniejsze :) Stres niczemu nie służy, lepiej na luzie ze spokojem. Tylko łatwo się mówi, a trudniej robi. Też się biorę za siebie :) Od poniedziałku przeszłam na dietę, jeszcze w tygodniu to spoko, mogę dietę trzymać, ale w week jest masakra, zawsze zgrzeszę :/ :D Dziś mam nawet zamiar poćwiczyć z Ewą Chodakowską, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Madziu u mnie jest 1 problem. Nie mam już duphastonu (znaczy się mam do jutra). A jak jestem w potencjalnej ciąży ja go nie mogę odstawić. A dzisiaj wyjeżdżam, jutro wracam i znowu wyjeżdżam. A mojego gina na razie nie ma. A dupek na receptę.
    Kurde jakbyś wczoraj napisala o tym to bym Ci wyslala opakowanie jakims expresem bo ja mam zapas dupka w domu a najwyzej bys mi odesłała jak juz bys poszla do gina

Kochane pozniej nadrobie zaleglosci wszystkie bo nie mam teraz kiedy na spokojnie :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:48

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny?

Ja z sentymentem patrze na zegarek bo slub miałam o 17 i tak mysle ze 3 lata temu to sie stres zaczał :P

A tak w ogóle to bardzo dziekuje za życzenia racznicowe 16icon_kiss.gif

Mielismy isc na pizze ale zamowilismy wczesniej z rodzicami wiec tylko na jakies lody i na spacerek moze sie bujniemy bo juz nie ma smaka na pizze :) ale jak narazie mało romantycznie moj mężu z moim ojcem tną jakies dechy i pol dnia piła mi warczy na podworku :/ Ale co tam, wazne że pogoda dopisuje :)

aa i korciło mnie zrobic test z malutka nadzieja na cud bo tempka mi odbiija do góry ale zobacze jak bedzie dalej czy to owulacyjny spadek czy tak po prostu :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka jaki teścior chciałaś zrobić? Ja właśnie leżakuje, nic mi się nie chce, śpiąca jestem...normalnie nie wiem czy ta pogoda tak na mnie działa czy co, ale ostatnio spałabym i spała. Ehh ja bym się chętnie cofnęła do 14 września :) Ale tylko na ten jeden dzień, bez przygotowań i tych wszystkich niepotrzebnych stresów :D

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciążowy :D bo tak liczyłam na prezent dzisiaj jesli owulka by byla wczesniej i tak sie rozmrzyłam ze zrobie test z mysla ze nie ma szans na II a tu bedzie niespodzianka i cud :D wiem głupek ze mnie :P

Może przemeczona jesteś i za duzo stresów i dlatego senna. Odpoczywaj :)

Chciabym wyprawiac juz chrzciny dziecka :) a właśnie - dziewczyny jak planujecie z chrzcinami? Jakies przyjecie dla rodziny w restauracji/lokalu, obiad w domu, w ogole tylko sakrament czy jakas wieksza impreza? Chyba, ze któraś nie chce chrzcic bo różnie bywa wiec to też akceptuje, każdy ma swoje zdanie i swoje podejscie do tych tematów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 18:29

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    A ciążowy :D bo tak liczyłam na prezent dzisiaj jesli owulka by byla wczesniej i tak sie rozmrzyłam ze zrobie test z mysla ze nie ma szans na II a tu bedzie niespodzianka i cud :D wiem głupek ze mnie :P

Chciabym wyprawiac juz chrzciny dziecka :) a właśnie - dziewczyny jak planujecie z chrzcinami? Jakies przyjecie dla rodziny w restauracji/lokalu, obiad w domu, w ogole tylko sakrament czy jakas wieksza impreza? Chyba, ze któraś nie chce chrzcic bo różnie bywa wiec to też akceptuje, każdy ma swoje zdanie i swoje podejscie do tych tematów :)
    Aaaa rozumiem :) Czemu głupek, ja niby wiem, że nic nie będzie w tym miesiącu, a jednak gdzieś mi się plącze taka myśl, że może jednak...Też czubek ze mnie :D A co do chrzcin to tak daleko nie wybiegam w przyszłość, jak będzie bobo to zacznę się zastanawiać :) Ale myślę, że oprócz samego sakramentu jakieś przyjęcie dla najbliższych ok. 15 do 20 osób w restauracji.

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:

my po mszy byśmu robili poczestunek (obiad kawa i ciasto)dla rodziców i chrzestnych w lokalu bo mamy małą kawalerkę tylko dlatego inaczej bym robiła w domu.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole Witam Was wszystkich ja zaczynam ogarniać dom i pakowac torbę wyjeżdzamy na weekend jutro z rana, objazd rodzinny robimy :)

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:

Jak widac nie jestem sama z myślami o chrzcinach wodke weselna jeszcze mam specjalnie na ta okazje. Ja to nie mogę się powstrzymać i jak tylko nie ma męża to oglądam wózki kołyski i wszystko dziecięce wiem ze to głupie ale silniejsze ode mnie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wódka juz sie konczy, chyba 2 czy 3 kartnony jeszcze są wiec na pewno za malo ;) u mnie to chyba zalezy od funduszy ale chyba tez wole w lokalu przede wszystkim zeby nie biegac nad "garami". Ani babcie. Tak zeby wszyscy sie wybawili :)

Zobacze co bedzie z tempka bo moze za kilka dni podkorci mnie i zrobie tesciora :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juto na działeczkę...a w sobotę mamy weselicho..także będę mogła sobie legalnie popić i się wyszaleć...problem jest tylko z kierowcą :P

Dariaa, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta wasze zdróweczko! :D :D :D Wzmacniam moje endometrium :D

Dariaa, Aneczka98, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie, a my mamy zupełnie inne podejście. Nie będziemy chrzcili naszych dzieci. Chcemy pozostawić im wolny wybór. Będą dorosłe to same będą wiedziały w co wierzą lub nie wierzą. Ślub też braliśmy tylko cywilny, nie chcieliśmy kościelnego.

Dariaa lubi tę wiadomość

• Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Jak tam dziewczyny?

Ja z sentymentem patrze na zegarek bo slub miałam o 17 i tak mysle ze 3 lata temu to sie stres zaczał :P
    ja jeszcze nie życzyłam. Duużo miłości na kolejne wspólne lata :)
    Ana89 wrote:
    Ehh ja bym się chętnie cofnęła do 14 września :) Ale tylko na ten jeden dzień, bez przygotowań i tych wszystkich niepotrzebnych stresów :D
    Oo ja też 14 września brałam ślub i też bym się chętnie wróciła, ale już do samego wesela tylko ;)
    Niecierpliwa Pola wrote:
    O widzicie, a my mamy zupełnie inne podejście. Nie będziemy chrzcili naszych dzieci. Chcemy pozostawić im wolny wybór. Będą dorosłe to same będą wiedziały w co wierzą lub nie wierzą. Ślub też braliśmy tylko cywilny, nie chcieliśmy kościelnego.
    przynajmniej tak jak myślicie, tak robicie. A moja koleżanka i jej teraz już mąż do kościoła nie chodzą w ogóle, ale ślub kościelny musieli mieć, bo ta romantyczna otoczka jest taka oh i ah...

Ale dziś pospałam, z godzinę chyba :) A zaraz biorę prysznic i znów w kimono, bo mi się oczy same zamykają

kwiatuszek789, Ana89 lubią tę wiadomość

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ochrzcic chce, do Komunii tez niech idzie a dalej dziecka deccyzja. Bo jesli bedzie chcialo normalnie bierzmowanie dalej slub to bedzie musialo przyjac chrzest i komunie jako juz "dorosła" osoba wiec troszke dziwnie. Ja bym nie chiala aby taki wybór zostawili mi rodzice bo wstydziłabym sie ze przed innymi ze nie przyjełam sakramentów w odpowiednim czasie. ale to tylko moje zdanie i nikogo nie chce krytykować :)

Aneczka98 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:

Ja mam dokładnie takie samo podejscie ale nie wiem czy poradze sobie z presja otoczenia w tym temacie. Ale nie wyobrazam sobie zmuszsc dziecko do chodzenia do kosciola jak sama nie chodze. Pamietam jak sie przygotowywalam do komuni ja szlam do kosciola a moja mama z koleżankami na kawe obok (musiala mnie wozic bo mieszkalismy daleko od mojej podstawowki wiec do kosciola tez daleko). W kazdym razie uwazam ze to paranoiczne. Aczkolwiek szanuje ludzi, ktorzy wierza i naprawd czuja potrzebe chodzenia do kosciola i chca tego uczyc swoje dzieci. Niewatpliwie tez tak jest w naszym spoleczenstwie latwiej. Nie wiem jak wytlumacze szesciolstkowi dlaczego nie chodzi na religie i dlaczego nie idzie do komunii. Generalnie niewątpliwie jest to trudna sytuacja i ciężki orzech do zgryzienia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój C. jest wierzacy i praktykujący (chociaz przy mnie w obcej parafii rzadziej chodzi do koscioła) ale codziennie sie modli. Ślub był dla nas oczywista sprawa ze koscielny mimo, ze ja rzadko zapuszcze sie do koscioła. Dlatego tez chcemy aby dziecko miało chrzest i komunie a reszta to ich wola. Bo to jeszcze wiek w ktorym nie maja swiadomosci tego co zaczyna sie rozumiec będac starszym

jaskolka89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w domu! :)
    Spędziłam dziś super dzień z M, udało mi się go zabrać zaraz po pracy na wycieczkę. Trzeba korzystać bo ładna pogoda nie trwa u nas zbyt długo. :D
    Chciałam Wam podesłać zdjęcie i podzielić się piękną Wyspą ale fotosik siadł i lipa... :(

Aneczka98 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez chcialam Wam cos wrzucic ale nie moge bo pusta strona na fotosiku sie pokazuje :-\

Natala to super ze razem spedziliscie dzien :-) jutro jak juz bedzie ok z fotosikiem to obowiazkpwp zdjecie ma byc!

Aa ja znalazlam wykres jednej dziewczyny ktora teoretycznie miala owulacje ale wykres bardziej na bezowulacyjny wyglada a zakonczony jest ciaza! I sie nakrecilam glupia. Zrobilam zrzut ekranu i chcialam zapodac Wam ten wykres :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ