X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki..jak zwykle mam tyły...powiedzcie mi bo się martwę...co może oznaczać zaraz po <3 różowe plamienie? ;/ nigdy tak nie miałam...:(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta, byłam dzisiaj w poradni chorób zakaźnych, na wizytę jestem zarejestrowana na czwartek. W sumie już się tak nie stresuję, bo popatrzyłam na ten mój nieszczęsny wykres i chyba i tak ciąży by z tego nie było... OF nawet nie wyznaczył mi owulacji. Testy owulacyjne też wychodzą negatywne. Także mam nadzieję, że do zapłodnienia nie doszło i najpierw ogarnę temat toksoplazmozy, a dopiero potem na spokojnie wznowimy działania :)

Daria wspieram! Mam nadzieję, że tym razem się uda :)

Ana trzymam kciuki za wizytę ;)

Ana89 lubi tę wiadomość

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    cześć dziewczynki..jak zwykle mam tyły...powiedzcie mi bo się martwę...co może oznaczać zaraz po <3 różowe plamienie? ;/ nigdy tak nie miałam...:(

Hmm... a nie buszowaliście troszkę mniej delikatnie niż zwykle? Może po prostu jakieś podrażnienie? Chyba ze 2 razy też tak miałam i wszystko było ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela a może owulka się zbliża?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o to, że nigdy tak nie miałam...co prawda to czas owulacji, ale skoro wcześniej się tak nie objawiała to wydaje mi się to podejrzane..dwa cykle temu też tak miałam..w poprzednim nie..nie wiem czy iść z tym do gin..;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    chodzi o to, że nigdy tak nie miałam...co prawda to czas owulacji, ale skoro wcześniej się tak nie objawiała to wydaje mi się to podejrzane..dwa cykle temu też tak miałam..w poprzednim nie..nie wiem czy iść z tym do gin..;/

Jeśli nigdy tak nie miałaś i czujesz, że coś jest nie tak to idź. Ty najlepiej znasz swoje ciało i swój organizm, więc najlepiej wiesz czy wszystko jest ok, czy trzeba pomocy lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 14:07

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś miałam podobnie, po stosunku plamiłam krwią cały dzień to gin mi powiedziała że to może być wynik silnego orgazmu;p że "takie coś" się zdarza;p

11062b8cc08e487db376590295550f10.png

margoo89
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    ja kiedyś miałam podobnie, po stosunku plamiłam krwią cały dzień to gin mi powiedziała że to może być wynik silnego orgazmu;p że "takie coś" się zdarza;p

11062b8cc08e487db376590295550f10.png

to już w ogóle odpada, bo już kiedyś pisałam, że orgazmu nie mam po łyżeczkowaniu...chyba się sype powoli...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bedziesz czuła sie spokojniejsza to podejdz do gin albo zadzwon chociaz jesli masz mozliwosc a jesli nie to wspomnij o tym gin na najblizszej wizycie. Lepiej dmuchac na zimne

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem wyczes! Godzina 19 widniutko na dworzu a ja do faceta przez tele "dobry wieczor" mówi :P

Aaaallleee udało mi sie zapisać mojego na bezpłatne badanie nasienia na czwartek :D marudził, ze do Wawy musi jechac a nie, ze musi poddac się badaniu :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wiem że rzadko sie odzywam, ale forum czytam prawie że na bieżąco. Cóż taka już jestem... Właśnie wróciłam od gin i miałam nadzieje, że złoże mężowi życzenia z okazji dnia ojca ale niestety dwie godz przed wizytą dostałąm plamień i czekam teraz aż się @ rozhula:( z moich badań wynika że mam za wysoką prolaktynę i zaczynam nowy cykl z bromergonem i duphastonem. Kurcze ale jestem zawiedziona... bo za dwa tygodnie konczy mi się okres wypowiedzenia i nie wiem co dalej...

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej nie planowac i nie nakrecac sie na jakis konkretny dzien bo wtedy stres i wieksze napiecie sie wdziera a to nie sprzyja zaciążaniu. Wiem to z własnego doswiadczenia bo tez mi zalezało na prezencie na rocznice a tu nawet owulki nie było.
    Jak zbijesz PRL to jest szansa, ze niedługa zajdziesz. Tylko pamietaj o Duphastonie zeby po owulacji zaczac go brać.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta właśnie wróciłam od gina i jestem zadowolona, natchniona do działania :) A więc wypytałam się o duphaston i powiedział, że mam wziąć 10 tabletek i przerwa i czekać, jeśli w ciągu 4 dni nie przyjdzie @ to zrobić test i jak wyjdzie pozytywny to wtedy wrócić do dupka, te kilka dni przerwy podobno nie robią żadnej różnicy, aczkolwiek wiem, że w ciązy zwiększy mi dupka do 2 czy 3 tabletek. Mam brać go od 16 do 25 dc żeby wszystko wyregulować. Przepisał mi dostinex na prolaktyne, a z tsh mam się zgłosić do endokrynologa, zrobił mi usg i mówi, że w prawym jajniku widzi jakieś ciałko krwiste czy coś takiego i to świadczy, że albo była owulka, ale słaba albo jej nie było wcale, poza tym wszystko w idealnym pożądeczku, endometrium jak w II fazie, grubość odpowiednia, pco brak, torbieli brak :) Teraz ide do niego 11 lipca, a później we wrześniu, jak nadal nie będę w ciązy to z reklamacją ;) Ale ogólnie powiedział, że mam się nie martwić, że tego 11 lipca da mi skierowanie na badania, żebym nie musiała płacić za nie z własnej kieszeni i że ta prolaktyna mi majstuje w owulacji, a to, że skrócił mi się cykl to bardzo dobrze, bo dupek działa i że sądząc po tym, że w II fazie boli mnie w krzyżu i, że ten prawy jajnik to znaczy, że coś się tam działo i dupek to reguluje. Ale się rozpisałam, sorki, ale musiałam wam wszystko opowiedzieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 20:35

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki Ela widocznie pominęłam tez rozdział:/

margoo89

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania same pozytywne wieści :) ciesze sie bardzo, ze wszystko na dobrej drodze do II :) PRL niestety jest straszną wredotą i cichaczem krzyżuje nam plany ciązowe/ Ja na prolaktyne łykam bromocorn juz ponad rok, teraz zmniejszyłam do 1/2 dawkowanie.
    Jestem natchnięta pozytywnie bo jeśli może miałaś owulke to może nasze jajniki nadal sie solidaryzują i u mnie cos tam sie odbyło :) w takim razie może w czwartek może zrobie test przed badaniem armii :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy są dziewczyny z 89, które walczą z wysokim tsh i niskim progesteronie? A może już któraś wygrała?:) Co słoneczka?:)

ja dzisiaj dzwonie do przychodni, żeby ustalić wizytę u endo (prywatnie) a tu pierwszy termin w drugiej połowie lipca, no załamka...

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:49

Marzec x 2 <3 <3
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    Sorki Ela widocznie pominęłam tez rozdział:/
    pisałam to dawno temu więc nie sposób wszystko spamiętać ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Elka ja tak czasem mam, bo mam nadżerkę i tak się dzieje. Pozatym może trafilicie na plamienie kołoowulacyjne?dla pewności będziesz u lekarza spytaj.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ