X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś w mojej pracy panowała dyskryminacja wobec kobiet w ciąży, każda która zachodziła od razu wiała na zwolnienie bo atmosfera była pakabryczna, bo ciąża to nie choroba. I też się wkurzałam, że ja nie mogę ale patrząc z perspektywy czasu zaszłam w tym samym czasie co moja kierowniczka i słuchajcie sama nie wierzę w co się dzieje, mamy z koleżanką (bo rownież jest w ciąży) takie fora, nie wolna nam jest przemęczać się, dźwigać, nic podnosić, grafik mamy tak ułożony że czasem mam wrażenie jakbym pracowała w urzędzie a nie w galerii, więc nic nie dzieje się bez przyczyny ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:48

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prosze, to w dobrym momencie zaszłaś :)

Widzisz ja mam możliwość zostac w pracy właśnie w Urzedzie i dlatego jest taka rozkmina. A niestety tak jak pisałaś ciężko o prace a tym bardziej w takim miejscu. Po stażu los sie usmiechnął i nie chce sama z tego zrezygnować

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nawet kombinuje w ten sposob ze jak sie uda to cala ciaze bym pracowała, później posiedze w domu tyle ile trzeba koniecznie a dalej moj niech idzie na tacierzynski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:53

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę sobie załatwić duphaston, ostatnio byłam u innego lekarza i całkowicie wyszło mi z głowy aby przepisał mi go, a jakoś ja czuje się bezpieczniej że go zażywam

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ma ktoś do odsprzedania??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek w ciąży jesli jest brany bez konkretnego wskazania czyli zbyt niskiego progesteronu nie jest wskazany. Niby nie jest chyba potwierdzone ale podobno od dupka jest zwiekszone ryzyko wystąpienia spadziectwa u chłopców. Może luteina jest "zdrowsza" ale tego nie wiem bo ja mam dupka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I duphaston i luterina na receptę :-( a nie ma nic zastępczego

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na recepte ale mi chodzi o skutki uboczne przyjmowania dupka

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciała teraz zrezygnować ze starań o dziecko praca jest ważna to fakt ale masz pewność ze zostawia cię później na tym stanowisku bo rozumie masz być na zastępstwie tak? moja koleżanka dostała umowę na rok po tym czasie miała dostać juz na czas nieokreślony i planowała ciążę jak juz ja dostanie a wyszło tak ze firma upadla i z umowy nici szybko zdążyła zajść w ciążę i dodała chorobowe ale o macierzyńskim mogła zapomnieć także nigdy nic nie wiadomo do końca.

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam o tym, ze własnie nie wiadomo jak długo byłabym na zastepstwie. Raczej ta za która bym była nie wroci ale to jest 'raczej'. Firma nie upadnie o to jestem spokojna. Tylko tak jak wspominałam to jest kwestia "przemeczenia" sie jakiegos czasu a później juz praktycznie praca na całe życie jeśli zostane. A to i udogodnienie dla dziecka bo stałe h pracy i blisko szkoły.

Dziekuje dziewczyny za wyrazenie swoich zdan ale ciezko jest sie postawic w tej sytuacji jak np ma sie tą stałą prace i nie jest sie na moim miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:30

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja zawsze chciałam być fotografem najbardziej interesuje mnie fotografia dziecięca zdjecia niemowlaków są niesamowite nawet na kurs się wybierałam ale tak jakoś nie wyszło. Maz się śmieje ze jak bedziemy mieć dziecko to będzie miało ze mną ciężko bo juz teraz na okrągło z aparatem biegam. I juz nie mogę się doczekać aż będę mieć dzieciątko kto wie moze kiedyś wrócę do moich planów;-) sorki trochę nie na temat ale tak minie jakoś wzięło;-)

gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez w pewnym sensie powiązane z pracą :) Zawracam Wam tylko głowe moja praca ale na serio ciezki orzech do zgryzienia :(

Ja tez uwielbiam zdjecia, aparat mamy najzwyklejszy ale rozglądamy sie za jakas lepsza lustrzanka :) i tez sie smiejemy ze dziecko bedzie mialo przechlapane. Narazie moje koty maja ciezkie życie ze mna ;D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje ze ciężko się wypowiadać bo nie jesteśmy na twoim miejscu ale moze i warto zaryzykować stała praca jest ważna a powiem ci jeszcze ze ja zostałam przyjęta za koleżankę która zaszła w ciążę i pracuje tam do dziś i odrazu dostałam umowę na czas nieokreślony.

gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pewnie najpierw zastepstwo, pozniej na 2 lata i dopiero na nieokreslony. Chyba, ze od razu by sie rzucili :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah z kad ja to znam kot akurat lubi zdjecia ale pies jak widzi aparat od razu ucieka;-)

gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jak na złość są od razu baaardzo aktywne i każdy listek i robaczek za którym trzeba pobiec są ciekawe :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D Również mam 25 lat i starania zaczęłam od kwietnia no i zaszłam w ciążę ale niestety pozamaciczna i obumarła... Teraz jestem 11 dni po zabiegu i czekam az bede mogła znowu zaczac sie starac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o prace to ja jednak myśle tak jak kwiatuszek że lepiej ja mieć i wtedy stabilność finansowa pozwala na spokój i brak stresu w ciąży... Oczywiście dziecko jest najważniejsze dlatego właśnie trzymałabym się pracy dla niego...

Dopisuję się...
    kasss-Kasia
    margoo- Gosia
    Kwiatuszek 789 -Dorota
    Natt - Natalia
    Marronek - Magda
    Marysia7812- Maria
    Pleasure -Magda
    Adk_1989 - Kamila
    Jaskołka89 - Justyna
    Januszkowa -Asia
    Ana89 - Ania
    Rubi -Elka
    Tinusia -Justyna
    Kniucha89- Kinga
    Michelle -Michalina
    Jolaaa 89 -Jolka
    Czekolada - Marlena
    Niecierpliwa Pola - Paulina
    natalka189- Natalia

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• czekolada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Natalia :-) przykro mi z zaistniałej sytuacji :-( Trzymam kciuki za nowe życie :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ