Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedyś w mojej pracy panowała dyskryminacja wobec kobiet w ciąży, każda która zachodziła od razu wiała na zwolnienie bo atmosfera była pakabryczna, bo ciąża to nie choroba. I też się wkurzałam, że ja nie mogę ale patrząc z perspektywy czasu zaszłam w tym samym czasie co moja kierowniczka i słuchajcie sama nie wierzę w co się dzieje, mamy z koleżanką (bo rownież jest w ciąży) takie fora, nie wolna nam jest przemęczać się, dźwigać, nic podnosić, grafik mamy tak ułożony że czasem mam wrażenie jakbym pracowała w urzędzie a nie w galerii, więc nic nie dzieje się bez przyczyny
-
O prosze, to w dobrym momencie zaszłaś
Widzisz ja mam możliwość zostac w pracy właśnie w Urzedzie i dlatego jest taka rozkmina. A niestety tak jak pisałaś ciężko o prace a tym bardziej w takim miejscu. Po stażu los sie usmiechnął i nie chce sama z tego zrezygnować -
Dupek w ciąży jesli jest brany bez konkretnego wskazania czyli zbyt niskiego progesteronu nie jest wskazany. Niby nie jest chyba potwierdzone ale podobno od dupka jest zwiekszone ryzyko wystąpienia spadziectwa u chłopców. Może luteina jest "zdrowsza" ale tego nie wiem bo ja mam dupka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:12
-
Ja bym nie chciała teraz zrezygnować ze starań o dziecko praca jest ważna to fakt ale masz pewność ze zostawia cię później na tym stanowisku bo rozumie masz być na zastępstwie tak? moja koleżanka dostała umowę na rok po tym czasie miała dostać juz na czas nieokreślony i planowała ciążę jak juz ja dostanie a wyszło tak ze firma upadla i z umowy nici szybko zdążyła zajść w ciążę i dodała chorobowe ale o macierzyńskim mogła zapomnieć także nigdy nic nie wiadomo do końca.[/url]
-
Pisalam o tym, ze własnie nie wiadomo jak długo byłabym na zastepstwie. Raczej ta za która bym była nie wroci ale to jest 'raczej'. Firma nie upadnie o to jestem spokojna. Tylko tak jak wspominałam to jest kwestia "przemeczenia" sie jakiegos czasu a później juz praktycznie praca na całe życie jeśli zostane. A to i udogodnienie dla dziecka bo stałe h pracy i blisko szkoły.
Dziekuje dziewczyny za wyrazenie swoich zdan ale ciezko jest sie postawic w tej sytuacji jak np ma sie tą stałą prace i nie jest sie na moim miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:30
-
Dziewczynki a ja zawsze chciałam być fotografem najbardziej interesuje mnie fotografia dziecięca zdjecia niemowlaków są niesamowite nawet na kurs się wybierałam ale tak jakoś nie wyszło. Maz się śmieje ze jak bedziemy mieć dziecko to będzie miało ze mną ciężko bo juz teraz na okrągło z aparatem biegam. I juz nie mogę się doczekać aż będę mieć dzieciątko kto wie moze kiedyś wrócę do moich planów;-) sorki trochę nie na temat ale tak minie jakoś wzięło;-)[/url]
-
Tez w pewnym sensie powiązane z pracą Zawracam Wam tylko głowe moja praca ale na serio ciezki orzech do zgryzienia
Ja tez uwielbiam zdjecia, aparat mamy najzwyklejszy ale rozglądamy sie za jakas lepsza lustrzanka i tez sie smiejemy ze dziecko bedzie mialo przechlapane. Narazie moje koty maja ciezkie życie ze mna -
masz racje ze ciężko się wypowiadać bo nie jesteśmy na twoim miejscu ale moze i warto zaryzykować stała praca jest ważna a powiem ci jeszcze ze ja zostałam przyjęta za koleżankę która zaszła w ciążę i pracuje tam do dziś i odrazu dostałam umowę na czas nieokreślony.[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o prace to ja jednak myśle tak jak kwiatuszek że lepiej ja mieć i wtedy stabilność finansowa pozwala na spokój i brak stresu w ciąży... Oczywiście dziecko jest najważniejsze dlatego właśnie trzymałabym się pracy dla niego...
Dopisuję się...
kasss-Kasia
margoo- Gosia
Kwiatuszek 789 -Dorota
Natt - Natalia
Marronek - Magda
Marysia7812- Maria
Pleasure -Magda
Adk_1989 - Kamila
Jaskołka89 - Justyna
Januszkowa -Asia
Ana89 - Ania