X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tak na przyszlosc dziewczyny. Pamiętajcie! Jeżeli kiedykolwiek uderzy was ktoś kto cofa to nie ma znaczenia czy ma pierwszeństwo, wyjeżdża z głównej, podporządkowanej nie ma znaczenia... To i tak jego wina! Ustawa prawo u ruchu drogowym mówi, że w takiej sytuacji ten co cofa ma nakaz szczególnej ostrożności co równa się jego winie w przypadku stłuczki.

Kamila przekonałam się o tym dwa lata temu jak przywaliłam w starego dziadziusia przy cofaniu. Tylko , że ja wtedy przeprosiłam grzecznie, zadzwoniłam do ubezpieczalni itp i wyciągnęłam swoją lekcję a ten cymbał jak mu powiedziałam, że nie będę nigdzie dzwonić bo mam tylko kilka rysek na aucie zaczął mnie wyzywać i zastraszać. :/
    Chciałam być w porządku i nie robić mu problemów bo wiem jak to jest a w podziękowaniu obrzucił mnie obelgami.
    Po raz kolejny przekonałam się, że mój kolega ma rację. Wybaczcie bezpośredniość ale powiedział kiedyś tak 'albo ruchasz albo to ty jesteś ruchanym' i miał k**wa rację! :/

Ana89 lubi tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Madziu z wynikami mojego eM jest wszystko dobrze. Powiedziałabym, że książkowo. Natomiast jak się patrzy na moje to ręce i cycki opadają.
    Dario mnie właśnie też zalewa ciągle mleczny śluz. Normalnie mokro mam. A na pewno to nie infekcja bo nic mnie nie picze i nie swędzi. Ale już dół brzucha zaczyna pikać jak na okres.
    Popłakałam dzisiaj cały poranek i trochę mi lepiej. Jak wrócę do Krakowa to mamy pogadać co będziemy dalej robić
    Trochę okres mi plany pokrzyżuje bo chciałam iść do gina na USG. A tak pójdę tylko po recepty i omówimy co dalej (bo gonadotropin nie chcę na razie brać).

No to mamy nie tylko to samo imię, ale i sytuację podobną... Mój ma wyniki bardzo dobre, a u mnie... co chwile kolejne gówno wychodzi :(

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Po raz kolejny przekonałam się, że mój kolega ma rację. Wybaczcie bezpośredniość ale powiedział kiedyś tak 'albo ruchasz albo to ty jesteś ruchanym' i miał k**wa rację! :/
    I ma racje! Mój mnie nauczył zeby pilnowac swojego tylka i o siebie sie martwic.
    Natalka a jak w koncu sie to skonczyło? Dogadaliście sie czy spisaliście jakieś papierki zebys mogla dostac odszkodowanie?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    ooo a mnie po nim nic nie bolało ale moze u ciebie jednak przyblokowało owulkę? Do kiedy go bedziesz brała?

Ja zmniejszyłam sobie o połowe dawke bromocornu, biore magnez ale z nastawieniem że dla zdrowia a nie do łatwiejszego zagniezdzenia, pije inofolic ale juz nie tak skrupulatnie po 2 saszetki tylko jak mi sie chce rozpuscic ale 1 staram sie pic no i odtawiłam kwas foliowy bo jakos nie po drodze mi do apteki mimo, ze mijam dwie w drodze z i do pracy. Ale jest on w inofolicu wiec jakis tam dostarczam organizmowi. Aaa no i dupka nie brałam jeszcze w tym cyklu a dzis juz 30dc
    Kochana ostatnią dawkę biorę w niedzielę, więc już praktycznie końcówka :) Jakoś nie lubię tego leku, w pon idę do gina więc może zobaczy co i jak jak zrobi usg. Widzę, że powoli zaczynasz odstawiać leki. Może to i dobrze, wyluzujesz i może fasolka będzie szybciej niż myślisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Dorotka... Mnie się praktycznie nic nie stało. Lekka rysa na bocznych drzwiach. M zadzwonił potem do niego bo ja nie chciałam już z nim gadać i po dosłownie dwóch minutach powiedział mu, że zapomina o sprawie i koniec. No nie ma opcji się dogadać a odszkodowania nie dostałabym bo szkoda nie jest za duża a stwierdziłam, że nie będę robiła sobie wrogów i truła nerwy bo on nie miał zamiaru się przyznać więc pewnie trzeba by było się sądzić.
    Szkoda zdrowia i zawracania dupy pacanem.
    Jestem ponad to.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria trzymam kciuki!

A ja niedawno wróciłam z pracy, trochę zmęczona i mega głodna, ale wreszcie odpoczynek :-) jeszcze taka pogoda paskudna, dobrze ze chociaż wczoraj było słoneczko

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak porysowany chociaz troszke to dostalibyscie na malowanie elementu kase tylko. Szkoda ze koles taki byl bo zawsze pare groszy by wpadło :P

Poszukałam teraz wykresów ciazowych i jeszcze jeden był ciekawy, owulka chyba recznie zaznaczona była, zielony kropek ale kilka dni po teoretycznym dniu owulki nie było wpisanych temperatur. Ale ten wykres tez zaliczam do tych ciazowych a "bezowulacyjnych".

Popatrzyłam tez na to kiedy zazwyczaj wychodził test dziewczynom i wiele mialo zielona kropke w 9 lub 12dpo ale sa tez przypadki ze w 14dc owulka, w 15dpo negatyw a dzien pozniej II. Albo owulka 16dc, w 13 i 15dpo negatyw i dopiero w 19dc II. Także nasze testerki - głowki do góry! trzymam za Was kciuki :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj kasy bym nie dostała tylko samochód zastępczy na kilka dni i oni by mi to zrobili... Olewam już to, nie warto się szarpać.

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to rzeczywiscie szkoda zachodu przy tym wszystkim

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego dnia życzę :)
    Oraz proszę o trzymanie kciuków - o 10:30 mam egzamin...

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam również;] ja będę trzymać;p
    Nie mogę się zebrać z łóżka, mój mężuś do pracy poszedł więc nie ma kto mnie zmotywować eh :p
    11062b8cc08e487db376590295550f10.png

margoo89

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam

Marronku trzymam kciuki :-)
    Moj mezu jeszcze spi wiec korzystam z ciszy i spokoju i jeszcze nie wstaje :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Trzymam kciuki, i zyczę błogiego lenistwa :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Trzymam kciuki!!

Natala ale te zdjęcia piękne...w ogóle to chyba któreś z Was ma smykałkę do tego bo to nie są takie zwykłe zdjęcia..no chyba, że ja się nie znam :P

ja zaraz spadam na wesele bo to nie w moim mieście, więc czeka mnie podróż, szkoda, że pogoda do dupy ;/

Pozdrawiam Was..miłego weekendu :)

czekolada lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po egzaminie... Napisałam co wiedziałam, trochę powymyślałam i... udało się :)
    Jest to nieszczęsne 3 :) Więcej z tego przedmiotu nie oczekuje - w tej chwili skaczę i klaskam uszami :P

Dziękuje za trzymanie kciuków :)

czekolada, Aneczka98 lubią tę wiadomość

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po teście jedna krecha :-( czekam na @ wtedy

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i ja! :)
    Na szczęście już po pracy i piję popołudniową kawę żeby nie usnąć na stojąco.

Ela to zdjęcia robione telefonem więc nic specjalnego ale powiem Ci ,że strzeliłaś! :D Mój M uwielbia fotografię i robi naprawdę piękne zdjęcia, ja też lubię ale trochę brak mi talentu. :D Wesel się dziewczyno, wytańcz i wyszalej jak tylko możesz!

Madzia gratuluję zdanego egzaminu!:)

Daria... nie mogę uwierzyć. Masz piękny wykres. Teraz temp jeszcze wzrosła... Coś mi się to nie wierzy...

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja mam dzisiaj kiepski nastrój, chociaż i tak jest już lepiej niż wczoraj. Robiłam badania i okazało się, że mogę mieć toksoplazmozę :( a starania o dzidziusia już w toku. Jestem przerażona, wczoraj byliśmy w szpitalu, na razie muszę czekać. Ogólnie długa historia, rozpisałam się trochę w pamiętniku. Będę miała robione dokładniejsze badania. Trzymajcie kciuki, żeby okazało się, że to jednak tylko pozostałość po przebytej już wcześniej chorobie... Oczywiście starania o dzidziusia przerywamy i mamy nadzieję, że w tym cyklu jednak się nie udało. Nawet nie wiecie jak bardzo się boję :( :(

• czekolada Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja mam toksokarozę i wcale nie była przeszkodą w zajściu w ciąże, tyle że miałam leczona i na razie nic się nie dzieje, ale krew jest już zarazona, i jest oczywiście ryzyko w zarażenia dziecka w czasie ciąży ale niekoniecznie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie trochę pocieszyłaś, dziękuję :* nadal boję się jak to się dalej potoczy, ale chociaż troszkę mi ulżyło. W takim razie życzę, żebyś urodziła zdrowego szkraba :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ