X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tak na przyszlosc dziewczyny. Pamiętajcie! Jeżeli kiedykolwiek uderzy was ktoś kto cofa to nie ma znaczenia czy ma pierwszeństwo, wyjeżdża z głównej, podporządkowanej nie ma znaczenia... To i tak jego wina! Ustawa prawo u ruchu drogowym mówi, że w takiej sytuacji ten co cofa ma nakaz szczególnej ostrożności co równa się jego winie w przypadku stłuczki.

Kamila przekonałam się o tym dwa lata temu jak przywaliłam w starego dziadziusia przy cofaniu. Tylko , że ja wtedy przeprosiłam grzecznie, zadzwoniłam do ubezpieczalni itp i wyciągnęłam swoją lekcję a ten cymbał jak mu powiedziałam, że nie będę nigdzie dzwonić bo mam tylko kilka rysek na aucie zaczął mnie wyzywać i zastraszać. :/
    Chciałam być w porządku i nie robić mu problemów bo wiem jak to jest a w podziękowaniu obrzucił mnie obelgami.
    Po raz kolejny przekonałam się, że mój kolega ma rację. Wybaczcie bezpośredniość ale powiedział kiedyś tak 'albo ruchasz albo to ty jesteś ruchanym' i miał k**wa rację! :/

Ana89 lubi tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Madziu z wynikami mojego eM jest wszystko dobrze. Powiedziałabym, że książkowo. Natomiast jak się patrzy na moje to ręce i cycki opadają.
    Dario mnie właśnie też zalewa ciągle mleczny śluz. Normalnie mokro mam. A na pewno to nie infekcja bo nic mnie nie picze i nie swędzi. Ale już dół brzucha zaczyna pikać jak na okres.
    Popłakałam dzisiaj cały poranek i trochę mi lepiej. Jak wrócę do Krakowa to mamy pogadać co będziemy dalej robić
    Trochę okres mi plany pokrzyżuje bo chciałam iść do gina na USG. A tak pójdę tylko po recepty i omówimy co dalej (bo gonadotropin nie chcę na razie brać).

No to mamy nie tylko to samo imię, ale i sytuację podobną... Mój ma wyniki bardzo dobre, a u mnie... co chwile kolejne gówno wychodzi :(

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Po raz kolejny przekonałam się, że mój kolega ma rację. Wybaczcie bezpośredniość ale powiedział kiedyś tak 'albo ruchasz albo to ty jesteś ruchanym' i miał k**wa rację! :/
    I ma racje! Mój mnie nauczył zeby pilnowac swojego tylka i o siebie sie martwic.
    Natalka a jak w koncu sie to skonczyło? Dogadaliście sie czy spisaliście jakieś papierki zebys mogla dostac odszkodowanie?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    ooo a mnie po nim nic nie bolało ale moze u ciebie jednak przyblokowało owulkę? Do kiedy go bedziesz brała?

Ja zmniejszyłam sobie o połowe dawke bromocornu, biore magnez ale z nastawieniem że dla zdrowia a nie do łatwiejszego zagniezdzenia, pije inofolic ale juz nie tak skrupulatnie po 2 saszetki tylko jak mi sie chce rozpuscic ale 1 staram sie pic no i odtawiłam kwas foliowy bo jakos nie po drodze mi do apteki mimo, ze mijam dwie w drodze z i do pracy. Ale jest on w inofolicu wiec jakis tam dostarczam organizmowi. Aaa no i dupka nie brałam jeszcze w tym cyklu a dzis juz 30dc
    Kochana ostatnią dawkę biorę w niedzielę, więc już praktycznie końcówka :) Jakoś nie lubię tego leku, w pon idę do gina więc może zobaczy co i jak jak zrobi usg. Widzę, że powoli zaczynasz odstawiać leki. Może to i dobrze, wyluzujesz i może fasolka będzie szybciej niż myślisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Dorotka... Mnie się praktycznie nic nie stało. Lekka rysa na bocznych drzwiach. M zadzwonił potem do niego bo ja nie chciałam już z nim gadać i po dosłownie dwóch minutach powiedział mu, że zapomina o sprawie i koniec. No nie ma opcji się dogadać a odszkodowania nie dostałabym bo szkoda nie jest za duża a stwierdziłam, że nie będę robiła sobie wrogów i truła nerwy bo on nie miał zamiaru się przyznać więc pewnie trzeba by było się sądzić.
    Szkoda zdrowia i zawracania dupy pacanem.
    Jestem ponad to.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria trzymam kciuki!

A ja niedawno wróciłam z pracy, trochę zmęczona i mega głodna, ale wreszcie odpoczynek :-) jeszcze taka pogoda paskudna, dobrze ze chociaż wczoraj było słoneczko

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak porysowany chociaz troszke to dostalibyscie na malowanie elementu kase tylko. Szkoda ze koles taki byl bo zawsze pare groszy by wpadło :P

Poszukałam teraz wykresów ciazowych i jeszcze jeden był ciekawy, owulka chyba recznie zaznaczona była, zielony kropek ale kilka dni po teoretycznym dniu owulki nie było wpisanych temperatur. Ale ten wykres tez zaliczam do tych ciazowych a "bezowulacyjnych".

Popatrzyłam tez na to kiedy zazwyczaj wychodził test dziewczynom i wiele mialo zielona kropke w 9 lub 12dpo ale sa tez przypadki ze w 14dc owulka, w 15dpo negatyw a dzien pozniej II. Albo owulka 16dc, w 13 i 15dpo negatyw i dopiero w 19dc II. Także nasze testerki - głowki do góry! trzymam za Was kciuki :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj kasy bym nie dostała tylko samochód zastępczy na kilka dni i oni by mi to zrobili... Olewam już to, nie warto się szarpać.

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to rzeczywiscie szkoda zachodu przy tym wszystkim

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego dnia życzę :)
    Oraz proszę o trzymanie kciuków - o 10:30 mam egzamin...

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam również;] ja będę trzymać;p
    Nie mogę się zebrać z łóżka, mój mężuś do pracy poszedł więc nie ma kto mnie zmotywować eh :p
    11062b8cc08e487db376590295550f10.png

margoo89

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam

Marronku trzymam kciuki :-)
    Moj mezu jeszcze spi wiec korzystam z ciszy i spokoju i jeszcze nie wstaje :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Trzymam kciuki, i zyczę błogiego lenistwa :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Trzymam kciuki!!

Natala ale te zdjęcia piękne...w ogóle to chyba któreś z Was ma smykałkę do tego bo to nie są takie zwykłe zdjęcia..no chyba, że ja się nie znam :P

ja zaraz spadam na wesele bo to nie w moim mieście, więc czeka mnie podróż, szkoda, że pogoda do dupy ;/

Pozdrawiam Was..miłego weekendu :)

czekolada lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po egzaminie... Napisałam co wiedziałam, trochę powymyślałam i... udało się :)
    Jest to nieszczęsne 3 :) Więcej z tego przedmiotu nie oczekuje - w tej chwili skaczę i klaskam uszami :P

Dziękuje za trzymanie kciuków :)

czekolada, Aneczka98 lubią tę wiadomość

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po teście jedna krecha :-( czekam na @ wtedy

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i ja! :)
    Na szczęście już po pracy i piję popołudniową kawę żeby nie usnąć na stojąco.

Ela to zdjęcia robione telefonem więc nic specjalnego ale powiem Ci ,że strzeliłaś! :D Mój M uwielbia fotografię i robi naprawdę piękne zdjęcia, ja też lubię ale trochę brak mi talentu. :D Wesel się dziewczyno, wytańcz i wyszalej jak tylko możesz!

Madzia gratuluję zdanego egzaminu!:)

Daria... nie mogę uwierzyć. Masz piękny wykres. Teraz temp jeszcze wzrosła... Coś mi się to nie wierzy...

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja mam dzisiaj kiepski nastrój, chociaż i tak jest już lepiej niż wczoraj. Robiłam badania i okazało się, że mogę mieć toksoplazmozę :( a starania o dzidziusia już w toku. Jestem przerażona, wczoraj byliśmy w szpitalu, na razie muszę czekać. Ogólnie długa historia, rozpisałam się trochę w pamiętniku. Będę miała robione dokładniejsze badania. Trzymajcie kciuki, żeby okazało się, że to jednak tylko pozostałość po przebytej już wcześniej chorobie... Oczywiście starania o dzidziusia przerywamy i mamy nadzieję, że w tym cyklu jednak się nie udało. Nawet nie wiecie jak bardzo się boję :( :(

• czekolada Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja mam toksokarozę i wcale nie była przeszkodą w zajściu w ciąże, tyle że miałam leczona i na razie nic się nie dzieje, ale krew jest już zarazona, i jest oczywiście ryzyko w zarażenia dziecka w czasie ciąży ale niekoniecznie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie trochę pocieszyłaś, dziękuję :* nadal boję się jak to się dalej potoczy, ale chociaż troszkę mi ulżyło. W takim razie życzę, żebyś urodziła zdrowego szkraba :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ