Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
adk_1989 wrote:Wiesz, co niestety na necia strasznie ciężko znaleźć rzetelne informacje na ten temat. Ale jak coś znajdziesz ciekawego to bardzo chętnie poczytam i poznam Twoją opinię. Właśnie dlatego się do was zgłosiłam, że sama ma wątpliwości co do wiarygodności.
Wiesz, ja mam w pracy sporo urządzeń do różnych pomiarów i wiem jak niektóre bzdety potrafią zafałszować wynik. Od badamy np. sEMG, czyli prace mięśni w trakcie chodu. Wystarczy że pacjent ma włosy i już wynik niemiarodajny, albo pacjentka ma na skórze krem czy balsam, albo po porostu się spoci i... wyniki zaburzone. Albo jak jakieś urządzenie pracuje na tej samej częstotliwości to też może zaburzyć wynik...
No i w tym badaniu tez jest pytanie - czy miałaś spocone ręce czy nie (na prąd ma to ogromny wpływ), jak mocno Pani tę kuleczkę przykładała, oraz jak ty jako osoba "przewodzisz" prąd. A także czy napinałaś mięśnie (podczas napięcia mięśnia na włóknach mięśniowych powstaje napięcie rzędu kilku miliwoltów, czasem większe zależy jaką masz siłę mięśniową).
Dlatego ja uważam, ze to ściema i oszustwo, ale... mogę się mylić.
Najlepiej zrób "normalne" badania na to co Ci wykryła. Tak jak pisałam Chlamydie z krwi można, pasożyty pewnie z kału lub tez z krwi. Będziesz miała najlepszy dowód czy babka mówiła prawdę czy ściemniała i chciała Cię naciągnąćHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
A naciągnąć mnie raczej nie chciała. Nie sprzedawała mi żandych preparatów, poleciła preparaty SWANSONA do kupienia w internecie. Leczenie bicomem robi zupełnie inny lekarz, u którego ona sama zresztą się leczy... Więc raczej nie miała pobudek do namawiania mnie. Raczej wyglądała na kogoś kto naprawdę w to wierzy...
-
adk_1989 wrote:A naciągnąć mnie raczej nie chciała. Nie sprzedawała mi żandych preparatów, poleciła preparaty SWANSONA do kupienia w internecie. Leczenie bicomem robi zupełnie inny lekarz, u którego ona sama zresztą się leczy... Więc raczej nie miała pobudek do namawiania mnie. Raczej wyglądała na kogoś kto naprawdę w to wierzy...
W homeopatię też ludzie wierzą, tez zalecają - jedni bo mocno w to wierzą inni bo wiedzą że są ludzie którzy za to zapłacą niezłą kasę.
Znalazłam artykuły na ten temat. O odczulaniu jest najwięcej. Trochę mętnie napisane, ale wynika z nich że efekt podobny do efektu placebo + zasady działania biorezonansu są trochę niejasne - tak jak myślałam działa w założeniu, że tkanki emitują to pole. A na pole ma wpływ mnóstwo rzeczy + czułość aparatu wydaje mi się trochę za mała.
Co do leczenia tym sprzętem... trochę racji mogą mieć. Jeśli urządzenie wygeneruje częstotliwości zakłócające naturalne pole bakterii to faktycznie może to doprowadzić do ich zniszczenia. Ale... nie wiem jak oni te częstotliwości zbadali.
Podsumowując - jakieś ziarno prawdy może w tym być. Ślepo bym w to nie wierzyła, tylko własnie poszła na tradycyjne badanie i przekonała się, czy to prawda czy wymysł
PS. sorki za trochę "naukowy" bełkot... Mam nadzieje, że nie namieszałam za bardzo
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
czekolada wrote:Ja również jak robiłam badania to prolaktyna włącznie, bo utrudnia zajście w ciąże, na szczęście tym razem okazało się że była w normie.
A jak twoje samopoczucie?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
kasss wrote:hej dziewczyny właśnie wróciłam od gin i zlecił mi badanie na chlamydie ureoplasme mycoplasme robiłyscie wogóle takie badanie bo nie wie czy zrobic bo koszt wynosi 220zl gin mowi ze sa ważne i odpowiadaja za poronienia
Chlamydie pneumolane IgG/IgM(dodatnie) i trachmatis IgG/IgM(ujemne) miałam, tak samo jak mycoplasme pneumolane IgG/IgM(dodatnie). Tego ureoplasme nie miałam.
Ogólnie te bakterie potrafią bardzo dużo namieszać, a pozbyć się ich jest baaaardzo trudno. No i to leczenia dla obojga jest.
Ty u gina byłaś prywatnie? Bo ja sobie chlamydie trachomatis sama prywatnie robiła, a na pozostałe to mnie lekarz skierował i na nfz miałam.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
kasss wrote:na nfz byłam ale pielęgniarka mówi że dodatkowo płatne są te 3 bakterie mam jescze zrobic cytologie i te bakterie bo to za jednym zamachem mi zrobi a prolaktyny nie chciał mi zrobić mowi że przy regularnych cyklach nie ma potrzeby .
To dziwne. Bo mi lekarz wypisał skierowanie na to badanie, dałam pielęgniarce kazała przyjść rano na czczo i... nic kasy nie wzięła.
Ale... ty piszesz ze razem z cytologią? Czyli co bakterie z krwi czy na posiew? Bo ja miałam na nfz ale z krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 12:22
kasss wrote:Wymaz z szyjki macicy na te bakterie i tak razem z cytologia mi zrobi
To może dlatego płatne. Ja z krwi miałam tylko oznaczone czy są przeciwciała przeciwko tym bakterią.
Może zapytaj ginke czy to musi być posiew czy nie wystarcza przeciwciała z krwi.dżelka lubi tę wiadomość
kasss wrote:dzięki marronek dopytam jeszcze jutro pielegniarke bo u nas ona robi cytologie a mój gin nic nie powiedział na temat tych badan. jak któraś z was będzie coś wiedzieć na ten temat to dajcie znać
Proszę
Tylko wiesz... badanie z krwi a z posiewu może się od siebie różnić (chyba). Ale zapytać możesz, bo z krwi na nfz na bank jestHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Marronek wrote:A jak twoje samopoczucie?
Dzięki że pytasz już lepiej,nie jestem aż tak senna jak z początku, mam apetyt na wszystko i brzuch nie boli, mam nadzieje ze nic złego się nie wydarzy, po normalnie w paranoje już zaczynam wpadać masakra
dziś zrobiłam badania, następna wizyta 21 lipca
-
czekolada wrote:Dzięki że pytasz już lepiej,nie jestem aż tak senna jak z początku, mam apetyt na wszystko i brzuch nie boli, mam nadzieje ze nic złego się nie wydarzy, po normalnie w paranoje już zaczynam wpadać masakra
dziś zrobiłam badania, następna wizyta 21 lipcaStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
ja mam pytanie z innej beczki, mam nadzieję, że mnie nie wyśmiejecie
kupiłam sobie dzisiaj żelazo musujące z kwasem foliowym i jest tam napisane, że dawka kwasu foliowego to 100% zapotrzebowanie na dzień...i wypiłam sobie dzisiaj szklaneczkę tego, a poza tym biorę cały czas folik...czy mogę przedobrzyć z tym czy kwasu foliowego nigdy za wiele?Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wrote:ja mam pytanie z innej beczki, mam nadzieję, że mnie nie wyśmiejecie
kupiłam sobie dzisiaj żelazo musujące z kwasem foliowym i jest tam napisane, że dawka kwasu foliowego to 100% zapotrzebowanie na dzień...i wypiłam sobie dzisiaj szklaneczkę tego, a poza tym biorę cały czas folik...czy mogę przedobrzyć z tym czy kwasu foliowego nigdy za wiele?
Jak powiedziałam lekarzowi, że planujemy rozpocząć starania to zalecił mi Femibion natal 1. Biorę go już 3 miesiąc. Ma w swoim składzie 800ug (zamiast u powinien być symbol oznaczający mikro) folianów. W to wchodzi 400ug kwasu foliowego i 416ug L-metylofolianu wapnia, co jest równe kolejnym 400ug kwasu foliowego. Jednym słowem dawka odpowiada 800ug kwasu foliowego. Jest to preparat dla kobiet planujących ciążę i w pierwszym trymestrze ciąży. W drugim trymestrze bierze się Natal 2, a w trzecim Natal 3. Każdy jest dostosowany do potrzeb na danym etapie ciąży. A jeszcze obok zawartości tych substancji w jednej tabletce jest napisane, że jest to 400% zalecanego dziennego spożycia, więc moim zdaniem na pewno nie przesadziłaś. -
no to na tym opakowaniu jest 200uq a tabletka foliku ma 0,4 mg i na ulotce jest napisane, że w innym okresie niż ciąża i laktacja nie należy stosować dawki większej niż 0,4mg na dobę ( czyli tabletka foliku) stąd moje obawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:48
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️