X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja dzisiaj miałam cały dzień w rozjazdach. Jestem skonana i resztę wieczoru planuję spędzić w pozycji leżącej. Tak się zastanawiam, w niedzielę miałam maleńkie plamienie, w poniedziałek rano wzięłam ostatni duphaston i tego dnia również miałam niewielkie plamienie, a dzisiaj kompletnie nic. Ani kropeczki. W ogóle nie czuję, żeby okres miał przyjść. Zero jakichkolwiek dolegliwości z nim związanych. Nie bolą mnie piersi, zero pobolewania podbrzusza. Tak się zastanawiam czy nie zrobić jutro testu. W poprzednim cyklu jak odstawiłam duphaston to przez dwa dni miałam plamienie, a trzeciego dnia porządny okres, a teraz plamienie zaczęło się jeszcze przed odstawianiem i sobie poszło. Szyjka macicy bardzo wysoko - trudno ją dosięgnąć palcem. Sama nie wiem co o tym myśleć. Nie ukrywam, że baaaardzo bym chciała, żeby to była ciąża, ale w związku z podejrzeniem toksoplazmozy boję się tego, bo to jednak ryzyko. I jestem rozdarta. Wyniki będą 8 lipca, czyli za tydzień. No i ten mój wykres... OF wczoraj wyznaczył mi owulację, a dziś po wpisaniu temperatury usunął ją. Nie wiem czy przy takich temperaturach to w ogóle możliwe, żeby to była ciąża. I nie mogę się zdecydować czy testować jutro, czy dać sobie jeszcze kilka dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 21:47

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a moze masz jakies problemy z progesteronem albo owulka noe odbyla sie prawidlowo najpierw progesteron zaczal rosnac teraz troche spadl, dalo to sygnal organizmowi ale moze za maly spadek jak nna @ aale znowu temp w dol. Mozesz zattestowac dla wlasnego spokoju zeby nie myslecteraz i czekaj na dalszy rozwoj sytuacji. Cuda na wykresach widzialam ale i tak bym sie nie nastawiala na cud. Chociaz wiem ze nadzieja zawsze jest :-)

Magda wyniki przyszly poczta i to byly badania w ramach akcji bocian na dzien ojca, byly darmowe o bez konsultacji. W nowym cyklu ide do gina to zerknie na wyniki ale do tego jeszcze sporo czasu

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko dziękuję :* Wiadomo, jak się pragnie dziecka to co by się nie działo zawsze tli się nadzieja, że może jednak. Rano zdecyduję czy będę testować, ale może negatywny wynik powstrzymałby mnie przed nakręcaniem się.

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o to chodzi. Z jednej strony patrzac na wykres nie ma co sie nakrecac a z drugiej tempka.moze platac figle. Zrob test z nastawieniem na I kreske aby w razie czego przyjac to na luzie :-) a ja i tak trzymam kciuki. A tokso moze sie nie.potwierdzic wiec wiec by sie ladnie ulozylo :-)

Niecierpliwa Pola lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Magda wyniki przyszly poczta i to byly badania w ramach akcji bocian na dzien ojca, byly darmowe o bez konsultacji. W nowym cyklu ide do gina to zerknie na wyniki ale do tego jeszcze sporo czasu

My też na darmowych w ramach akcji - Najważniejsze słowo dla mężczyzny TATA. I normalnie po wyniki do kliniki podjechaliśmy i nam lekarz poświęcił kilka minut.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 2 lipca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek

My wyprosilismy zeby nam poczyta wyslali bo do wawy 50km mamy i troche czasu trzeba miec wiec nie musielismy jechac

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Dzien doberek

My wyprosilismy zeby nam poczyta wyslali bo do wawy 50km mamy i troche czasu trzeba miec wiec nie musielismy jechac

A to co innego :)
    Ale jak pisze normozoospermia to nie ma co się martwić wszystko jest w porządku :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Dorotka cieszę się, że wszystko z armią męża oki :)
    Paulina myślę, że możesz zrobić sobie test, ale nie nastawiaj się na II kreski. Lepiej się pozytywnie rozczarować nić później doła złapać, bo byłaś nastawiona na co innego.
    Nie wiem co się dzieje, ale ostatnio mam problemy ze spaniem :( Budzę się w nocy i nie mogę dalej zasnąć. Wkurza mnie normalnie wszystko, w pracy kongo i nerwy. Jakaś zestresowana ostatnio jestem i jeszcze tej małpy @ nie ma. Mogłaby sobie już przyjść i bym zaczęła nowy cykl. Ehhh....wrrrr.
    Miłego dzionka Kochane :*

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Właśnie zbumelowałam jedną godzinę w pracy, trzeba jakoś przetrwać kolejne 7 :) Życzę Miłego Dnia :)

Rubi lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w słoneczną środę..ja mam dzisiaj dzień z babcią, więc zaraz do niej zasuwam...obudziłam się z bólem głowy i szczypiącym gardłem..
    a na moim wykresie pierwszy raz odkąd mierzę tempkę 3 wyższe pod rząd...szaleństwo:P ale jak znam życie to jutro już 36,6 itd. więc jak to mawiamy tylko spokój nas uratuje :P

Dorotka ja nie znam się kompletnie na wynikach żołnierzyków więc milczę w tej sprawie..

Paulina jak tam zrobiłaś test?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ale dzisiaj ładnie słonko świeci :)

Elu nie robiłam testu, bo temperatura dzisiaj jeszcze bardziej spadła, chociaż póki co mam tylko maluteńkie plamienie i zero dolegliwości. Ani brzuch nie dokucza, ani piersi nie bolą. Jak zobaczyłam dzisiejszą tempkę to stwierdziłam, że trochę szkoda mi zmarnować test, a jak się nic nie zmieni w najbliższych dniach to wtedy będę mogła go wykorzystać.

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny @ nie przyszła temp nie spadła ale boje sie zrobić test chyba zaczekam jeszcze jeden dzien wole dostać @ niż zobaczyć jedną kreskę.

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K....zgubiłam klucze nie mogę wyjść;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Cześć dziewczyny @ nie przyszła temp nie spadła ale boje sie zrobić test chyba zaczekam jeszcze jeden dzien wole dostać @ niż zobaczyć jedną kreskę.

A czujesz się na @ czy nie?

Rubi wrote:

Ale w domu zapodziałaś czy poza domem zgubilaś?

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

O Holender! I jak sobie poradziałaś? Ja kiedyś musiałam dzwonić po męża żeby z pracy przyjechał bo cwaniak zabrał i moje i swoje ze sobą :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wczoraj czułam że zaraz dostane dzisiaj juz sama nie wiem za dużo zaczynam myśleć ale powstrzymałam się od kupienia testu jak jutro @ nie bedzię pobiegnę po test jescze przed pracą ale jakoś nie wierze żeby się udało

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Magda wczoraj czułam że zaraz dostane dzisiaj juz sama nie wiem za dużo zaczynam myśleć ale powstrzymałam się od kupienia testu jak jutro @ nie bedzię pobiegnę po test jescze przed pracą ale jakoś nie wierze żeby się udało

Napisałabym - nie myśl tyle, ale... wiem, że to niemożliwe :P
    Dlatego powiem tylko tyle - trzymam z całej siły za Ciebie kciuki :)

kasss lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki niemożliwe niestety cały cykl raczej spokojna jestem i nie myślę wcale ale przed @ to chyba każdy tak ma już bym chciała następny dzień:)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss jesteśmy z Tobą i wspieramy Cię z całej siły! Czekamy niecierpliwie razem z Tobą ! :)

kasss lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja tez trzymam kciuki! :)

Ela co z tymi kluczami, znalazly sie czy wymiana zamkow Cie czeka? :/

kasss lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ