X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny - znając życie pewnie o 19 dopiero wejdę :P
    Ten lekarz poświęca pacjentkom tyle czasu ile one potrzebują - moja ostatnia wizyta u niego trwała 40 minut.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    a na niczym :P rozsiane po swiecie jestemy i meeega ciezzko by bylo sie umowic :/

To na przyszłoroczne wakacje możemy się w jednym miejscu umówić :P
    Nad morzem, albo w górach :)
    Zagranica raczej odpada - z małymi dziećmi może być problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:39

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    To na przyszłoroczne wakacje możemy się w jednym miejscu umówić :P
    Nad morzem, albo w górach :)
    Zagranica raczej odpada - z małymi dziećmi może być problem :)
    oo fajnie by było i specerki z wózeczkami promenadą :D ahh marzenia <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam;) szpitale są ble..żarłam tą ohydną luteinę bo nie mieli dowcipnej..
    Natala korzystaj z tego że możesz latać bo nie wiadomo kiedy lekarz Ci zabroni..

Dorotka cieszę się, że wracacie do starań..! już trzymam kciuki

ja jestem za spotkaniem kiedyś..mogłoby być śmiesznie zbaczyć się na żywo...:P

ja gotuje buraczanke bo miałam to robić w środę, ale nie było mi dane więc teraz pichce..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Dorcia bardzo mnie cieszy Wasza decyzja i jak najbardziej Was w niej wspieram! <3

Magda ja zawsze uwielbiałam mega doprawione i ostre jedzenie. Miałam nawet swoją małą hodowlę przypraw na parapecie ale wszystko padło bo nie mogę niczego co ma coś więcej oprócz soli i troszkę pieprzu. Smażone to mogę sobie całkiem z głowy wybić. Jem w sumie tylko jajecznicę z szynką, białą bagietkę z żółtym serem (zmuszam się do niego ze względu na dużą zawartość wapnia), naleśniki z twarożkiem, tosty z dżemem i plauszki z jogurtem i bananem na śniadanie. Do picia tylko gorzka herbata a ostatnio znlazałam 100 % naturalny sok z jabłek i czarnych porzeczek który smakuje jak babciny kompot więc staram się go pić bo ma sporo witamin. No i tak już piąty tydzień. :D
    Mój mąż -fan śmieciowego jedzenia- mówi, że jego dziecko wolałoby gdybym jadła same fast foody a wtedy by mi nie dokuczało i chyba ma trochę racji bo wczoraj skusiłam się na kawałek pizzy i nic mi po niej nie było. :D

Boli mnie łeb i dokucza katar ale zawijam na zakupy kupić nowy stanik a właściwie to cyconosz bo ja już nie mam piersi tylko ogromne cycorzyska i za niedługo zmieszczą się chyba tylko w dwa wielkie garnki od bigosu! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia najważniejsze, że już jesteś w domu i macie się oboje dobrze. :)
    Niestety wiem jaki to stres i nikomu go nie życzę.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko - fajnie że wracacie do starań :) Trzymam za was kciuki :D

Elu - dobrze, że wróciłaś i wszystko z wami w porządku :)

Natalko - cóż jaki ojciec taki syn/córka :P
    Trochę śmieciowego jedzenia raz na jakiś czas nie zaszkodzi :)
    A staniki to polecam z Dalii :) Mają chyba wszystkie rozmiary (nigdzie indziej nie widziałam rozmiaru 60/65 F/G) i są bardzo wygodne :) Tylko koszt troszkę duży - ostatnio za 2 staniki prawie 250 zł zapłaciłam. Ale uważam, że warto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:09

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzia też masz obwód pod biustem 65? Jeny ja latami nie mogłam znaleźć dobrego biustonosza. Nigdzie nie mieli takiego obwodu, a jak już nawet się trafił to był z miseczką A :/ Mama zwężała mi biustonosze. W końcu zajrzałam do ESOTIQ i tam znalazłam to czego szukałam :) Jak brałam pigułki to nosiłam 65E, teraz 65D by chyba wystarczył, ale nie zamierzam wymieniać nieznoszonych na nowe, poza tym, jak się uda zaciążyć to piersi znów nabrzmieją :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:46

Marzec x 2 <3 <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    Nadzia też masz obwód pod biustem 65? Jeny ja latami nie mogłam znaleźć dobrego biustonosza. Nigdzie nie mieli takiego obwodu, a jak już nawet się trafił to był z miseczką A :/ Mama zwężała mi biustonosze. W końcu zajrzałam do ESOTIQ i tam znalazłam to czego szukałam :) Jak brałam pigułki to nosiłam 65E, teraz 65D by chyba wystarczył, ale nie zamierzam wymieniać nieznoszonych na nowe, poza tym, jak się uda zaciążyć to piersi znów nabrzmieją :)

Dokładnie to 63, więc czasami 65 czasami 60 kupuje :) Niby się powinno zaokrąglać w dół, ale... czasami 60 za bardzo gniecie.
    No ja wcześniej też miałam problem - kupowałam 75/70 i też zwężałam.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    A co do spotkań to szkoda, ze nie mieszkamy jakoś bliżej siebie. Ale w sumie to możemy na fb się spotkać ;-)

No ja już jedną dziewczynę z forum (ale nie z naszego wątku) wątku na fb znalazłam. Ot miała w awatarze charakterystycznego kota. Na stronie o drzewkach bonzai jakaś dziewczyna za pomocą konta z fejsa dodała komentarz. W awatarze ten sam kot, więc piszę czy ona to ona :) Nawet się okazało, że całkiem nie daleko do siebie mieszkamy (ale jakoś do spotkania na żywo żadnej się nie śpieszy).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:13

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze "trol" narobil zamieszania a na pewno jej o to chodzilo wiec pewnie jest z siebie dumna.

Dorota zycze Ci aby te ponowne starania nie trwaly dlugo.

Elu bardzo sie ciesze ze jestescie juz w domu dbaj o siebie i malucha
    Buraczanka mmm pycha :)

Co do stanikow w ciazy to czytal ostatnio artykul ze warto sie wybrac raz miesiacu do kobiety ktora pomaga wybrac rozmiar ( zapomnialam jak one sie nazywaja) bo zle dobrany stanik moze zablokowac kanalilki ktorymi plynie mleko i wtedu moze byc problem. Wogule fajny byl ten artykul poszukam go jak bede w domu i wam podesle jak oczywiscie go znajde.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 11 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia chodzi Ci o brafitterkę?
    Do niej warto się i wcześniej wybrać. Źle dobrany stanik ogólnie odkształca piersi. Sporo kobiet najczęściej ma za duży rozmiar pod biustem dobrany, przez co piersi latają, wyskakują z miseczek i robią się obwisłe.

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, z obwodem 60 jeszcze nie szukałam, byłam szczęśliwa jak znalazłam 65 :D

Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek, bo próbuję poprawić projekt ale idzie mi to jak krew z nosa :/ Coś strasznego :/

adk_1989 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za spotkaniem na fb ;-)

Co do staran do jeszcze nic konkretnego, zaczne chyba pic znowu inofolic bo przed wyjazdem pilam, zaczal juz dzialac chyba bo czulam jajcory ale nad morzem przestalam pic. No iwczoraj kwas foliowy zaczelam brac. Jak dzis na miescie zajrzalam kontem oka do wozeczka to rozplynelam sie jak zobaczylam taka cudna kruszynke :-) bez pospiechu trzeba zmierzac w tym kierunku :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    Madziu, z obwodem 60 jeszcze nie szukałam, byłam szczęśliwa jak znalazłam 65 :D

Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek, bo próbuję poprawić projekt ale idzie mi to jak krew z nosa :/ Coś strasznego :/

Z Dali właśnie są :) I to nie tylko takie zwykłe zabudowane, ale i bardotka fajna się znajdzie :D

A tu kopniak motywacyjny :P
    kopniak400.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:38

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Lidzia chodzi Ci o brafitterkę ?.

Tak wlasnie o nia. Nie moge sie dzis na niczym skupic. Ciekawe czy to skutek uboczny dostinexu.

Pola DO ROBOTY !

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 11 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w ten okropny, deszczowy i senny dzień :)
    Nie było mnie od wczoraj, a tu już 3 strony naprodukowane :) A ja obiad muszę jeszcze zrobić i jak tu ponadrabiać wszystko? :D
    *
    U mnie dziś od rana kolejny dzień użerania się z promotorem wrrrr stary dziad czepia i jeszcze mu się nie chce sprawdzać...
    *
    Dziewczyny właśnie. Bo zaczęłam monitorować mój cykl :) w końcu... I mam pytanie. Może nie na temat forum, ale może mi pomożecie. Jak badać szyjkę? Kurcze jak kiedyś próbowałam to nigdy nie mogłam jej "dosięgnąć" palcem. Może zawsze była wysoko, albo już sama nie wiem...

• Marronek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Dziewczyny właśnie. Bo zaczęłam monitorować mój cykl :) w końcu... I mam pytanie. Może nie na temat forum, ale może mi pomożecie. Jak badać szyjkę? Kurcze jak kiedyś próbowałam to nigdy nie mogłam jej "dosięgnąć" palcem. Może zawsze była wysoko, albo już sama nie wiem...

Do szyjki trzeba mieć wprawę. O ile temperaturę łatwo określić, śluz w miarę też o tyle z szyjką... Trza pomacać ją z cykl lub dwa aby nauczyć się rozpoznawać różnice.
    Szyjkę najlepiej o tej samej porze np. podczas prysznica (żeby bakterii dodatkowych tam nie wkładać).
    Wieczorem zwykle jest niżej niż rano.
    Część dziewczyn poleca postawić jedną nogę wyżej, część poleca kucnąć.
    A "parametry" trudno ocenić, to sprawa indywidualna. Po kilku cyklach nauczysz się rozpoznawać czy to szczyt wysokości czy nie, czy to już max otwarcie czy też średnie. Jedynie z miękkością nie ma problemu - wystarczy porównać z dotykiem ust :) Jak w dotyku przypomina usta znaczy, że miękka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:05

Wysłany: 11 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam sie McDonalda zachciało i chyba zaraz pojedziemy na smieciowe zarcie i tyle z obiecanych naleśników bedzie :p mozecie mnie zlinczować :P

Mnie też dzis pogoda dobija, kawa wypita, proszek od bólu wzięty i gucio - nadal boli.

Na szyjce sie nie znam wiec niestety nie pomoge, wkurzało mnie macanie jej wiec odpusciłam sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:05

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ