Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola, to w sumie super że to jednak @. Teraz możesz zrobić hsg i będziesz wiedziała na czym stoisz.
Rubi, ufff... Kamień z serca! Nie strasz nas więcej:)
Marronek, dobrze że jesteś. Stęskniłam się już za Tobą normalnie :* potrzeba nam było trolla żeby Cię wyciągnąć Chociaż tyle dobrego z jej wpisu.Marronek lubi tę wiadomość
-
jolaaa89 wrote:Nie mam lewego jajowodu, bo byłam w ciąży pozamacicznej i niestety pękł. Musieli mi go usunąć. Właśnie w pierwsza ciąże zaszłam w pierwszym cyklu starań bez wspomagaczy pomimo PCO. Laparotomię miałam w sierpniu tamtego roku, później 3 miesiące przerwy w staraniach i od tamtej pory nie udaje mi się zajść w ciążę dlatego to HSG i tak się trochę martwię, że ten prawy co mi został jest niedrożny.
A już pamiętam...
Nie ma co się zamartwiać na zapas. Najważniejsze, że badanie w końcu zostanie wykonane a ty dowiesz się na czym stoiszWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:53
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
No właśnie najbardziej mnie cieszy, że już będę wiedziała na czym stoję i jakie ewentualnie kroki mam dalej robić, bo tak to do tej pory to nie chcieli mi przepisywać clo, żeby moje jajniki ruszyły, bo nie wiadomo czy lek miałby szanse coś dać...
-
adk_1989 wrote:Marronek, dobrze że jesteś. Stęskniłam się już za Tobą normalnie :* potrzeba nam było trolla żeby Cię wyciągnąć Chociaż tyle dobrego z jej wpisu.
To na prawdę miłe
Ja dokładnie tak jak druga Madzia - z raz dziennie wchodziłam zobaczyć co u was słychać. I tylko słyszałam marudzenie męża - mówiłaś, że tam nie wejdziesz a co nie spojrzę to masz róż na monitorze
Jesteście zbyt uzależniające
pleasure wrote:Mnie juz stres zjada powoli bo 18 września mam obronę pracy mgr...
Byłam też w czwartek u gin i aż 4 pęcherzyki wyhodowałam (kochane CLO ;p) dostałam zastrzyk z pregnylu w piatek ale ... ciąży nie będzie. Moje enometrium jest tak cienkie, że cudu potrzeba na zielony finish. Śmiałam się z moim eM, że za dużo szczęścia by na Nas spłynęło jednego dnia (w dniu obronu powinien wyjść mi już wiarygodny wynik tetsu). Ale już się nie przejmuję. Co am być to będzie.
No to już za niedługo Trzeba będzie pamiętać, aby kciuki trzymać
Prezentacja gotowa? Pytania już znasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:03
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
pleasure wrote:Prezentację mam do połowy. Nie wiem jak się za nią zabrać. Pytań nie znam niestety. Bo recenzenta pracy w ogóle nie zaprasza się na obronę a promotor może przyjść (to zależy od jego dobrej woli). Niestety mój tej woli nie ma i powiedział, że na pewno nie przyjdzie bo ma inne rzeczy na głowie. Więc dopiero po prezentacji dowiem się o co szanowna komisja mnie zapyta.
Hmm... trochę to dziwne.
U nas promotor i recenzent zawsze są na obronie, a skład komisji jest z góry znany. Id tydzień przed obroną się pisze maila w stylu - z czego mam się przygotować. Część pisze konkretne pytanie, część każe przypomnieć sobie dane zagadnienie, ale jest też jeden mistrz - dziekan. On każe sobie wybrać jakiś temat a potem przed obroną/w trakcie pyta się - to na jaki temat się umawialiśmy
PS. A na jaki temat jest twoja praca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:14
Trochę dziwne, ale widać co uczelnia to inne zwyczaje.
Hmmm co łączy starorzecze i oczyszczanie ścieków/kanalizację... Poza wodą nic mi do głowy nie przychodzi
Pleasure będziemy trzymać mocno kciuki :)Pamiętam jak się strasznie stresowałam przed swoją obroną. Jak jeszcze chyba nigdy w życiu i niestety nie wspominam tego miło. Ale najważniejsze żeby się przez to przebić i iść do przodu:)
4 pęcherzyki? Super a z tym "na ciąże nie ma szans" to spokojnie! Ja też myślałam, ze owulacja w 50dc a potem z niej ciążą jest niemożliwa a jednak. Więc mów sobie co chcesz a ja będę ogromnie mocno.ściskać kciuki za Twoje endometrium żeby jednak było gościnne -
pleasure wrote:No właśnie mi też nie ;/ Boję się zaczną pytać o czystość wody, o parametry chemiczne albo jeszcze jakieś inne pierdoły ;/ A w komisji jeszcze będzie babka to zajmuje się reżimem rzecznym i jak będzie chciała to powiązać z moją praca to jestem udupiona. Chociaż ciagle każdy mówi, że mają mnie pytać tylko i wyłącznie o moją pracę.
A to u was całkiem inaczej niż u mnie.
U nas wygląda to tak - prezentacja na max 15 minut, potem ewentualne pytania uzupełniające do prezentacji, jak ich nie ma to przechodzimy do 3 pytań. Każdy członek komisji zadaje pytanie ze swojej specjalizacji. Ocena z obrony to średnia z prezentacji i każdego pytania osobno.
Masz jeszcze tydzień do obrony - to kupa czasu. Na spokojnie przejrzyj wszystko, spróbuj się skontaktować z komisja. I pamiętaj - będzie dobrze My na pewno będziemy za Ciebie trzymać kciuki Tylko nie zapomnij potem podać godziny obronyHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Madzia jak fajnie, ze i Ty o nas nie zapomniałas
Dla mnie obco brzmią Twoje zagadnienia z pracy ale kciuki bede mocno trzymac za podwójną radość - za dwójke i piątke
piatka z obrony a dwójka na teście ciążowym
Lece gotowac kompocik z jabłekpleasure, Marronek lubią tę wiadomość
-
kwiatuszek789 wrote:Lece gotowac kompocik z jabłek
Z samych jabłek, czy coś jeszcze dodajesz
Podziel się potem kompocikiemHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Ja też w weekend przywiozłam z działki jabłka, gruszki i jeżyny:) kompot jeżynowy (mój ulubiony) już wypity teraz na swoja kolej czeka reszta owoców będę musiała jeszcze raz pojechać i zebrac resztę bo w tym roku wyjątkowo obrodziły nam wszystkie owoce.
-
Marronek wrote:Z samych jabłek, czy coś jeszcze dodajesz
Podziel się potem kompocikiem
W ogole wszyscy zadowoleni sa w tym roku z plonów. My w piatek i w sobote bedziemy kopac ziemniaki. Nie tak marzylo mi sie zakonczenie urlopu no ale trudno. Mój sie w tym roku napalił na swoje ziemniaki i fakt ze satysfakcja jest ale skórka za wyprawke bo wiecej trzeba zapłacic znajomemu który orał, bronował czy cos tam robił niz za ziemniaki od faceta, od ktorego zawsze na zime kupowaliśmy. Ale juz stwierdzil ze na nastepny rok nie samdzimy. I dobrze -
kwiatuszek789 wrote:Juz sie gotuje sam z jabłek z cukrem wanilowym i odrobinką cynamonu mmm juz bym piła chetnie niecierpliwa jestem jak cos gotuje a jabłuszka beda jutro do naleśniczków
W ogole wszyscy zadowoleni sa w tym roku z plonów. My w piatek i w sobote bedziemy kopac ziemniaki. Nie tak marzylo mi sie zakonczenie urlopu no ale trudno. Mój sie w tym roku napalił na swoje ziemniaki i fakt ze satysfakcja jest ale skórka za wyprawke bo wiecej trzeba zapłacic znajomemu który orał, bronował czy cos tam robił niz za ziemniaki od faceta, od ktorego zawsze na zime kupowaliśmy. Ale juz stwierdzil ze na nastepny rok nie samdzimy. I dobrze
To ja zamawiam jutro naleśniki i szklankę kompotu
Daj znać potem czy swoje ziemniaki smakują lepiej niż kupneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 20:59
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka