X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidko zżerała mnie i mimo silnego postanowienia złamałam się i zrobiłam dziś rano test. Wyszedł negatywny więc podarowałam sobie nawet zaznaczanie go na wykresie. Kolejny minusik byłby tylko bardziej dołujący. Cieszę się, że pęcherzyk pękł :) Trzymam kciuki, żeby cykl był owocny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:19

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia super wieści :) czekamy na efekty :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja. :)
    Niestety mam lekki zajazd w pracy i padam na ryj więc i tu jestem mniej aktywna.

Lidzia no to dobrze, teraz trzymamy kciuki i czekamy.

Pola dopóki nie ma @ to jeszcze jest nadzieja.

Dorcia jak tam pogadałaś z mężem...?

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale wątpię że coś z tego będzie. Śluzu płodnego nie zauważyłam praktycznie w ogóle w tym cyklu. 3 miesiąc barania wiesiołka i dalej dupa trzeba się za czymś innym rozejrzeć. Ale nadzieja zawsze jest ;)

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 18 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, oj tam! Może był głęboko w środku, czekał na dziką szaloną armię i nie wychodził na zewnątrz żeby się nie zmarnować... :D

LidziA89, kwiatuszek789, Niecierpliwa Pola lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:

Dorcia jak tam pogadałaś z mężem...?

W sumie tak, wczoraj wrócił z pracy i gadał, gadał, gadał o wszystkim tylko nie o tym a ja tak sobie siedzialam i grzecznie czekalam az sie wygada i w koncu mu mowie ze wszystkie tematy poruszyl tylko nie ten, o którym mieliśmy pogadac. To powiedzial, ze dla niego sprawa jasna, staramy sie i tyle. To tylko zapytalam czy narazie tak próbujemy, ewentualnie sama wprowadze sobie leki czy mam isc do lekarza to powiedzial ze do lekarza. Wiec juz go nie mecze babskimi gadkami :P

LidziA89, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bardzo dobrze. :)

Dziewczyny orientujecie się może czy można wysyłać leki przez pocztę? Chodzi mi konkretnie o inofolic, mam 10 opakowań na zbyciu (zrobiłam zapasy i nawet nie zdąrzyłam zacząć brać) i chętnie bym Wam podarowała tylko nie wiem jak z wysyłką. :)

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje na poczcie wiec jutro w regulaminie moge sprawdzic. Z USA ? Co do niektorych panstw nie moza wysylac lekow ale musze to sprawdzic.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 19 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Irlandii ale za 3 tyg będę w Polsce i wtedy mogłabym je wysłać. ;)

Wysłany: 19 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Piatunio <3

u mnie chyba zawitala owulka i to chyba dziaki braniu prze kilka dni inofolicu :-) bujnal jajcorki do pracy i prosze :-)

LidziA89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie jeszcze z łóżka :)

Boże jak mi sie nie chce wstac...

Nat ogólni w regulaminie PP jest napisane ze nie wolno wysylac leków ale jezzcze nie slyszalam zeby ktoś mnial z tego powodu jakies problemy. Nie wysylaj wszyskiego na raz, dobrze zapakuj i zobacz czy dojdzie. A jak dojdzie to wyslij nastepne i tyle :)

klz9h3715pahxfmg.png

Wysłany: 19 września 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Wreszcie piątek. Szkoda tylko, że poranek taki pochmurny i nijaki. Ale może się jeszcze rozpogodzi. Jeśli chodzi o prezent to mąż pytał siostrę i stanowczo stwierdziła, żeby kupić jakąś zabawkę więc kupiliśmy taką niby farmę z przyciskami w kształcie zwierzątek. Każde zwierzątko wydaje charakterystyczny dla siebie dźwięk, jest falmer, który coś mówi i cztery przyciski z innymi dźwiękami. Małe dziecko powinno być chyba zadowolone, a przy okacji nauczy się jak robi piesek, a jak krówka :P Ogólnie w sklepie był ogrom przeuroczych zabawek. Byłam zachwycona, jakbym mogła to wzięłabym pół sklepu, a na koniec się rozpłakałam :/ Było mi smutno, że nie możemy nic kupić dla naszego skarbka. Ale jakoś się pozbierałam i poszliśmy do KFC. Jedzenie zawsze poprawia mi humor :D

Dorotko cieszę się, że sprawa wreszcie jasna :) Jak tak powiedział to do lekarza i do dzieła :D

• Marronek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko super wieści :)
    Z facetami to jednak zawsze tak samo - krótko i na temat, bez zbędnego rozwodzenia :P

A u endo - nic nowego. Chyba trzeba pomyśleć o zmianie lekarza...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po kolei :)

Lidzia, super wieści. I nie przejmuje się brakiem płodnego śluzu. To, że nie ma go na zewnątrz nie znaczy, że nie ma go w szyjce a to tam jest potrzebny a nie na twoich majtkach :P Ja powiem szczerze, w cyklu w którym nam się udało bardzo się martwiłam o śluz bo zazwyczaj nie miałam z tym problemu a wtedy to taki nie wiadomo co. Niby płodny ale trochę lepki i nie taki rozciągliwy jak zawsze. No ale jak widać to nie musi być przeszkoda.

Pola, bardzo mocno ściskam kciuki! Jeszcze nic straconego, szczególnie po dzisiejszej temperaturze :) Jestem dobrej myśli :)

Dorotka, bardzo się cieszę że wznowiliście starania. Kibicuję wam z całych sił! Mam nadzieję, że niedługo wam się uda (jak zresztą wszystkim dziewczynom i będziemy mogły założyć swoje forum po fioletowej stronie bo mi was tam brakuje!)

Natt, ja często jak zamawiam leki z apteki internetowej to przesyłka jest pocztą a nie kurierem i zawsze wszystko dochodziło więc myślę, że nie będzie problemu :)

A w temacie rozdawania to już wam kiedyś pisałam, mam ogromną ilość ziół ojca sroki nr 3 do oddania. Jeżeli, któraś miałaby ochotę to tylko słowo i w poniedziałek wysyłam. Sama kupowałam wszystkie składniki, ważyłam i mieszałam.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ale apteka to ma na pewno jakiś znak firmowy na paczce pocztowej czy tam jakiś specjalny symbol...ale wydaje mi się, że pojedyncze sztuki dobrze zapakowane powinny dojść...

Lidzia, kochana, ja śluzu nigdy nie miałam i po wiesiołku dojrzałam go gdzieś tam raz czy dwa w ilościach śmiesznych więc tym się w ogóle nie przejmuj...:)

Pola...cały czas kibicuje..!!

Dorotka...fajnie że mąż taki konkretny...robimy dzidziola i już :P ja mam 8 testów ciążowych :P może wyślę Ci jeden szczęśliwy na którym zobaczysz II krechy :D?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha...Natt, Kama, planujecie iść na l4?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A się rozpisałyście. Ja chyba nie mam o czym opowiadać. Ani na temat śluzu ani na temat starań ani na razie o wizycie bo jeszcze nie byłam a już nie wspomnę o zaciążenie bo dla mnie to nierealne teraz ;-) także wię dupa blada.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    A się rozpisałyście. Ja chyba nie mam o czym opowiadać. Ani na temat śluzu ani na temat starań ani na razie o wizycie bo jeszcze nie byłam a już nie wspomnę o zaciążenie bo dla mnie to nierealne teraz ;-) także wię dupa blada.

Możesz nam się równie dobrze pochwalić co dobrego robisz na obiad :) Ja z chęcią dobrą inspirację przyjmę :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Aha...Natt, Kama, planujecie iść na l4?

Moja sytuacja obecnie jest taka, że pracuje na umowę o pracę na zastępstwo więc nie przysługuje mi żadna ochrona związana z ciążą. Ale moja szefowa to złota kobieta więc się z nią umówiłam, że zmienimy umowę na umowę o pracę. Dziewczyna którą zastępuje ma urlop macierzyński od 10 stycznia przyszłego roku więc jak pójdę na L4 od 10 grudnia mniej więcej, przepracuję 30 dni bo wtedy to szefowa będzie mi płacić wynagrodzenie a potem sobie będę siedzieć do rozwiązania na L4 i jak już mi się macierzyński skończy to w sumie nie wiem. Tu nie będę już potrzebna więc pewnie będziemy musiały się rozstać ale i tak uważam ją za złotego człowieka, że wogóle mi coś takiego zaproponowała a nie powiedziała radź sobie sama. I właśnie z tego powodu nie pójdę szybciej na L4 bo za dużo jej zawdzięczam, a chciałaby bardzo chociaż na 2 tygodnie bo jestem wykończona. Natomiast jeśli coś będzie nie tak i będę musiała iść na zwolnienie wcześniej to oczywiście nie będzie się na mnie gniewać. Ale tak tylko po to żeby w domu siedzieć to na pewno nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:25

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Możesz nam się równie dobrze pochwalić co dobrego robisz na obiad :) Ja z chęcią dobrą inspirację przyjmę :D

To ja Ci proponuje błyskawiczną zupkę krem z grzankami :)
    Kremiki różne - zależy co masz w lodówce :) Może być paprykowy, pomidorowy, cebulowy czy nawet z kukurydzy z puszki :P

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ