X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... jak mi nie przejdzie to chyba wybiorę się do lekarza i zapytam.
    Niech Wasze ciąże będą łatwiejsze do przebrnięcia. :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem najlepszym przykładem, że plamienie w ciąży może być niebezpieczne....(czytaj poprzednia ciąża;/) ale też że nie musi nic złego oznaczać(czytaj ta ciąża, w której miałam już plamienia z 5 razy) ale zawsze i najważniejsze to położyć się wziąć sobie nospę i jeśli masz to luteinę bo ona nigdy nie szkodzi (przypomnę mówię to ja antytabletkowa osoba) :) więc Natala idź leżeć i nie denerwuj się a w razie pogorszenia jedź do szpitala...

Dorotka w razie czego służę testem :P

MAdzia..pomidorów w puszce też nie miałam więc kicha dzisiaj z kremu....ale będę o nim ciepło myśleć i na pewno w następnym tygodniu zagości na obiad...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Ehh... jak mi nie przejdzie to chyba wybiorę się do lekarza i zapytam.
    Niech Wasze ciąże będą łatwiejsze do przebrnięcia. :)
    Niech w końcu będą w ogóle ;) a Ty odpoczywaj :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka89 wrote:
    Niech w końcu będą w ogóle ;) a Ty odpoczywaj :)
    o tak, dokładnie ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą , będą! ;)

Wysłany: 20 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka i jak tam plamienia? Mam nadzieje ze ustaly! Daj znac jaak tam

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że na razie ustały.
    Przeleżałam wczoraj pół dnia i szybko poszłam spać i czuję się o wiele lepiej.
    W ogóle to czytałam, że w tym tc zawroty głowy, ból i osłabienie jest częste i normalne ze względu na niższe ciśnienie krwi i jej zwiększony przepływ.
    Generalnie to jak nie urok to sraczka! ;)

Miłego dnia! <3

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila właśnie o te zioła mi chodzi :) ale niestety zakupiłam już składniki więc dziękuję bardzo za chęci przesłania :) może ktoś inny będzie potrzebował :)
    *
    Natalia plamienia to pewnie z tego, że macica się powiększa i pękają naczynka. Jeśli nie boli Cię przy tym brzuch to nie ma co się martwić tylko odpoczywać więcej.
    U mnie plamienia były spowodowane ciążą pozamaciczną, ale Ty pewnie już widziałaś swojego dzidziusia na usg (widzę, że już prawie 12 tydzień) więc nie masz co się martwić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?! Znów weekend i staraczki poszły w tango? :D

Jola zdecydowanie nie pozamaciczna. Bobo widziałam i ma się bardzo dobrze.
    Miałam też kilka dni temu robione badanie usg na przepływ krwi w żyłach macicy i wszystko ok więc staram się nie zamartwiać na zapas tym bardziej, że praktycznie już ustało. :)

Wysłany: 20 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaglaam popijając zagęszczone mleko w tubce, to meeega słodkie :D ahh smak dzieciństwa :)
    Padnieta dzis jestem i strasznie spiaca, czekam na koniec meczu polakow w siatke i ide pod prysznic i spac. Boje sie czy mnie choróbsko nie rozklada :/

Natalka ciesze sie ze plamienie ustaje :) bedzie dobrze :)

natt lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm.... Kakaowe mleko w tubce... <3 <3 <3
    Aż się rozmarzyłam! :D

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko zaglądam tutaj i proszę- jak miła wiadomość- starania wznowione. Trzymam mocno kciuki i kibicuje Wam z całego serca.

NATT- Rubi ma rację z leżeniem, zazwyczaj pomaga. Odpoczynek jest bardzo ważny. Dbaj o siebie:)

A ja się dzisiaj chwalę coraz mocniejszymi ruchami mojego dziecka:) Brzuszek mam jeszcze niezbyt duży więc takie znaki niesamowicie mnie cieszą, uspokajają i zapewniają, że dzidziuś jest i ma się dobrze.

natt, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Moje niedzielne plany spania do 12 jak zwykle spalone, wstałam o 8:00 ze ślepiami jak 5 zł.
    Chyba porwę dziś M na randkę na gorąca czekoladę. :)

Asia znacie płeć maluszka? :)

Wysłany: 21 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis a w zasadzie od wczoraj mam mega ból głowy, cisnienie 95/57... jeny jak ja nie lubie takiego stanu bo jestem nie do życia. Dopiero sie ogarnełam z piźamy, wstałam jakas godzine temu, wczoraj jakims cudem wytrwałam do 23 i padłam jak kawka. Jak pomyśle, ze teraz tak bedzie czesciej przez taka pogode to mnie krew zalewa :/
    Nawet nie chce mi sie stac nad garmi i jak mi nie prejdze to obiad bedzie dopiero jutro.

Asia zazdroszcze, ze czujesz ruchy maleństwa :) dbaj o Was :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołaczam sie do staraczek 89 :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Usia :-) co nam powiesz ciekawego o sobie ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • awo Debiutantka

Wysłany: 21 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, W lipcu straciłam dziecko (ciąża obumarla). Obecnie jestem w trakcie robienia badań. Poprosiłam lekarke o badania na hormony. Cześć wyników juz odebrałam. FSH i estriadol miałam zrobić między 12-14 dc. Zrobiłam w 13. FSH wyszło mi 2,33 a estriadol 272. Robiłam jeszcze LH, które wyszło w normie 5,36. Wizytę u lekarki mam dopiero w październiku... Z tego co czytałam to FSH jest bardzo niepokojące i nie wiem co robić. Czekać spokojnie na wizytę czy zgłosić się wcześniej. Czy któraś z Pań miała podobną sytuację? Pozdrawiam

• usia89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    witaj Usia :-) co nam powiesz ciekawego o sobie ??

Co powiem... hmm... Staraczka oczekujaca 2 kresek, we wtorek/srode powinna byc @ ( czyt. oby nie przyszła :D ) Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i zycze zielonych kropków <3

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awo wrote:
    Witam, W lipcu straciłam dziecko (ciąża obumarla). Obecnie jestem w trakcie robienia badań. Poprosiłam lekarke o badania na hormony. Cześć wyników juz odebrałam. FSH i estriadol miałam zrobić między 12-14 dc. Zrobiłam w 13. FSH wyszło mi 2,33 a estriadol 272. Robiłam jeszcze LH, które wyszło w normie 5,36. Wizytę u lekarki mam dopiero w październiku... Z tego co czytałam to FSH jest bardzo niepokojące i nie wiem co robić. Czekać spokojnie na wizytę czy zgłosić się wcześniej. Czy któraś z Pań miała podobną sytuację? Pozdrawiam

Ja też badania robiłam hormonów między 12-14 dc niestety FSH nie miałam robionego, w środę mam wizytę u lekarza i też jestem ciekawa co lekarz powie. A którego października masz wizytę?? Jesteś po zabiegu, że tak spytam...?? Jeśli jesteś w trakcie starań to może lepiej pójdź wcześniej a jeśli na etapie badań i zbierania wyników to spokojnie poczekaj.
    Nie czytaj i nie nakręcaj się bo to jeszcze gorzej. Najgorszą głupotę jaką możesz zrobić to sama wmawiać sobie że coś dzieje się nie tak. Czasem warto poczekać na wizytę niż samemu snuć domysły.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia a długo się staracie ?? Na naszym forum już są dziewczyny które noszą pod swoim sercem inne serduszko ale jesteśmy też i My które w dalszym ciągu walczą o swój skarb :-)
    Tobie również życzę aby @ nie przyszła :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ