X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam ze szpitala. Prawy jajowód ten mój jedyny drożny :D Ufff... W tym cyklu mamy odpuścić starania ale od przyszłego ruszamy z clo :)

Niecierpliwa Pola, Rubi, natt, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Dziewczyny wróciłam ze szpitala. Prawy jajowód ten mój jedyny drożny :D Ufff... W tym cyklu mamy odpuścić starania ale od przyszłego ruszamy z clo :)

Jej! Świetnie :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super wieści :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:

No to super :)
    Niepotrzebnie się tak stresowałaś :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się mega cieszę :D No i jakoś wiecej nadzieji we mnie po tym badaniu. Od przyszłego cyklu ostro działam z clo, inofemem i może jeszcze jakieś ziółka na owulację :) Musi się mi w końcu udać zajść w ciąże i koniec :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to fajnie, że są jeszcze LUDZIE...naprawdę coraz słabiej z człowieczeństwem w naszym kraju...
    Jola...no to od następnego cyklu zaciskam kciuki..
    ja mam taką straszną ochotę na krem z pomidorów....ale nie chce mi się iść po pomidory na rynek :D

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Też się mega cieszę :D No i jakoś wiecej nadzieji we mnie po tym badaniu. Od przyszłego cyklu ostro działam z clo, inofemem i może jeszcze jakieś ziółka na owulację :) Musi się mi w końcu udać zajść w ciąże i koniec :)

To poczytaj sobie o ziołach Ojca Sroki nr 3 i jak byś miała ochotę to chętni Ci je podaruję bo mi nie będę już potrzebne a mam naprawdę dużo.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Aha...Natt, Kama, planujecie iść na l4?

U mnie sprawy mają się trochę inaczej niż w Polsce...
    Tutaj za chorobowe nie płaci pracodawca [tzn zdarza się ale bardzo rzadko, że płaci firma] tylko urząd socjalny. Jeżeli wyliczą Ci, że za długo siedzisz na zwolnieniu to obetną Ci macierzyński albo nie przyznają w ogóle. W ogóle tutaj to jest nie do pomyślenie żeby siedzieć całą ciążę zwłaszcza nie zagrożoną z byle powodu na macierzyńskim. Zresztą tu jest tak wysoki przyrost naturalny, że kraj by chyba zbankrutował jakby każda ciężarna była na zwolnieniu. Także ja nie planuję. Chyba, że z jakiegoś powodu będę musiała iść ale to inna sprawa. Mój macierzyński zacznie się 2 tygodnie przed planowaną datą porodu i do tego czasu powinnam pracować.

Oczywiście ma to swoje dobre i złe strony ale ja nie narzekam, nie dla mnie siedzenie w domu na kanapie bo pewnie bym się upasła jak krowa. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tylko, że apteki internetowe mają zezwolenie na wysyłanie leków.
    Pamiętam jak mama mi witaminy wysyłała to służba celna otworzyła paczkę i sprawdzali co to dokładnie jest. Kurdę już sama nie wiem.

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat jezeli bedziesz wysylac leki z polski do polski to nie ma problemu bo z tego co kojarze lek o ktorym piszesz jest bez recepty. A jezeli chodzi o leki wysylane ze granice to jest po prostu loteria niektore sprawdzaja niektore nie.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 19 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja mam taką straszną ochotę na krem z pomidorów....ale nie chce mi się iść po pomidory na rynek :D

Zawsze możesz użyć pomidorów w puszcze :)
    Ja dziś mogę tylko na kukurydziany z grzankami ziołowymi zaprosić :)

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Natka89 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) Jola - super wiadomość :*
    Co do zup - polecam krem z papryki. Na prawdę pyszny i zdrowy. Ja robię wersję "na ostro" z grzankami :)
    A ja 7dmy dzień @. Chyba @, bo tak wcześnie przyszła...

• Marronek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię kremy z papryki :D
    Zwykle robię dwa - z czerwonej i żółtej, a potem obie na talerz równocześnie wylewam i fajne wzorki powstają :D

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff w domku juz i weekend :)

Nattka a nie lepiej byłoby Ci wystawic na allegro inofolicu powiedzmy 1/3 ceny taniej niz on kosztuje?

Ja chyba poczekam jeszcze z lekarzem i spróbuje sama z miesiac lub dwa na inofolicu bo skoro on mi działa na jajniki to nie che wspomagac sie za mocno innymi hormonami.

Ela teścik ciążowy mam jeden w domu i mam nadzieje, ze ten jeden mi do szczęścia wystarczy :D to jest ostatni z trzech które miałam kiedys w gratisie jak kupowałam inofolic wiec do trzech razy sztuka :D :P

W sumie ucieszyłam sie ze ma takie podejscie moj C. bo jakies 2 msc temu mówił ze "przeciez zdecydowalismy ze czekamy rok", szybko zmienił zdanie odkad mowilam ze praca mnie wkurza i dzidziol wazniejszy.

U mnie tez moze by sie tak udało zeby dali mi normalna umowe na miesiac ale musialabym isc pogadac i w sumie poprosic o to. Ale fajnie by było. Dziewczyna za która ja jestem wczoraj urodziła Kubusia wiec równy rok pewnego zastepstwa mam i jeszcze bedzie chciala brac wypoczynkowy zaległy wiec pewnie kolo listopada bym konczyla zastepstwo. Ale u mnie w robocie pod koniec tego roku moze sie wiele zmienic wiec moze byc roznie.

A tak w ogóle to dziekuje dziewczyny za tak ogromne wsparcie i kibicowanie :) jesteście kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:53

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w mordę! Znów jakieś brązowe plamienie mi się przypałętało.
    Staram się nie denerwować ale na dokładkę cały dzień boli mnie głowa i mam mdłości i przez to wszystko jestem jakaś rozdrażniona. Mam nadzieję, że to cholerstwo ustanie a jak nie to znów będę musiała odwiedźić szpital. :|

Wysłany: 19 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze :/ kładz sie i odpoczywaj. Wg mnie za dużżo pracujesz i zbyt zmeczona chodzisz odstatnio, przystopuj troche bo Malenstwo potrzebuje spokoju

Trzymam kciuki aby szybko ustało plamienie i wszystko było dobrze. Tuule :*

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka tak jak pisze Dorcia połóż się i wypocznij. Mam nadzieję, że obędzie się bez wizyty w szpitalu. Dbaj o siebie i się nie przemęczaj <3

Wysłany: 19 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka baaardzo obiecujacy wykresik masz, plamienie i na drugi dzien tempka w góre. Oby to było TO :) <3

Niecierpliwa Pola lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę staram się sporo odpoczywać i zdecydowanie mniej się denerwuję niż na początku ale niestety nikt mi nie da zwolnienia z pracy bo jestem zmęczona.

Nooo Pola, ciężko się nie nakręcać z takim skokiem! :) pięknie to wygląda!

Wysłany: 19 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zmeczenie w ciazy powodujace plamienia, które moga byc niebezpieczne dla ciązy to chyba nie takie byle co?

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ