X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuszka nie oceniam ale ja bym nie potrafiła sie starać o dziecko paląc te paskudztwo. Nie obawiasz sie jaki o mogloby miec wpływ na płód? Przepraszam ale ja nie ogarniam czegos takiego...

A ja po wizycie u gina. W sumie fajnie doktorek podszedl do tematu. Od razu powiedział mi jaki ma plan. I po pierwsze skracamy cykl wiec od 16dc mam brac przez 10 dni dupka. Nie zapytałam jaki to może miec wpływ na blokade owulki ale zapytam go za tydzien bo kazal mi podejsc zeby zobaczyc czy rosną mi pecherzyki bo teraz miałam kilka pecherzyków w obydwu jajnikach i w kazdym najwiekszy mial okolo 10mm wiec za tydzien zobaczymy czy urosną. Po drugie mam brac 1/4 tabl bromocornu zeby troszke zbić PRL. I po trzecie daje mi jakies 3 msc na podregulowanie cyklu i kolejne 3 jesli beda z ładna owulką a ciązy nie bedzie to bedzie proponował badanie drożnosci jajowodów. Ale wszystko zalezy od tego jak bardzo jestem nakrecona na ciąze i czy wole sie dłużej postarac czy działać.

I tak ooo jestem zadowolona i czekam do nastepnego wtorku :)

Niecierpliwa Pola, Rubi, Januszkowa, czekolada, jolaaa89, Atia lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Dorotko :)
    Masz plan :) Teraz czas go realizować :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuszka dziwne masz podejście do tematu ale to oczywiście Twoja sprawa.

Dorcia no to oby teraz gładko poszło. :)

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sie realizuje ;)

Narazie jestem pozytywnie nastawiona ale boje sie o przyblokowanie owulki. Powiedział ze mam lekko zakrzywiona szyjke (tyłozgięcie?) i zalecił żebym po <3 polezała na plecach brzuchu i kazdym boku chociaz po minutce aby nasienie miało łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:46

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka...super że jest jakiś zarys działania...a z tyłozgięciem to też podobno najlepsza pozycja od tyłu ;)

co do zażywania innych rzeczy niż alkohol brak komentarza z mojej strony..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, super, że masz naznaczony plan działania :) Chociaż u mnie lekarz stwierdził, że przy tak długich cyklach (dokładnie obejrzał wszystkie moje wykresy) mam najprawdopodobniej cykle bezowulacyjne i oprócz dupka dostałam Clostilbegyt. Także mam nadzieję, że do tego 16dc, w którym mam zaczynać brać dupka będzie już po owulacji. Bo jeśli u Ciebie owulka występuje późno, a będziesz brała dupka, to może być tak, że nie będziesz miała w ogóle owulacji. Ja w tym cyklu tak mam. Od 16dc zaczęłam brać duphaston, ale w jajnikach nic się nie działo więc owulki nie było i już nie będzie w tym cyklu. Dupka miałam brać, żeby wywołać @ i zacząć kolejny cykl z clo.

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wlasnievtez sie tego obawiam ale najpredzej skoncze brac dupka i owulka dopiero przyjdzie. No noc trzeba probowac, ale ten cykl pewnie pojdzie na straty.

Ela moze w takim razie nam przodozgiecie? Bo od tylu nie wytrzymuje bolu.i tak jak moj mezu tak lubi ja nie daje rady niestety :-\

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można brać narkotyki i starać się o dziecko :/ Brak słów.

miszkaaa, jolaaa89, Niecierpliwa Pola lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Z temperatura masz dwie podstawowe zasady:
    - mierzysz zawsze zaraz po przebudzeniu (bez wstawania na siku czy coś) o tej samej porze (np. o 6, a jak w niedziele chcesz pospać dłużej to wstajesz o 6 mierzysz i idziesz spać dalej).
    - mierzysz w ustach (w jednym miejscu) albo w pochwie (dokładniejszy pomiar).

Na początku cyku może być wyższa (poziom progesteronu może się utrzymywać).
    Potem powinna być w miarę stała. Tzn. wahania pewne są idealnie stała nie będzie (popatrz na wykresy innych dziewczyn jakie mają wahania).
    Jak nastąpi owulacja to zaczyna wydzielać się progesteron i następuje skok temperatury. Powiedzmy do tej pory było w okolicach 36,5-36,7 to po owulacji i do 37 może podskoczyć. Jak skok się utrzymuje, to znaczy że owulacja była w dniu przed skokiem.

Jak ja poznaje?
    Raz - pomiar temperatury. Mówi mi, że owulacja była.
    Dwa - śluz. Mówi, że organizm przygotowuje się do owulacji więc wzrasta ilość serduszek.
    Trzy - ból. Zwykle w okresie owulacji pobolewają mnie jajniki.
    Cztery - zwiększa mi sie libido przed owulką.

Marronek- bardzo mi się przydadzą Twoje wyjaśnienia. U mnie ból w jajnikach oraz śluz wyglądają prawidłowo, ale dopiero jak zacznę mierzyć temp to zobaczę czy owulka faktycznie jest. jeszcze nie dotarłam po termometr, ale so następnego cyklu mam jeszcze czas ;)

A co do palenia zioła i starania o dziecko to jakoś jedno z drugim mi nie gra, ale to moje zdanie, nie oceniam!

Kwiatuszek- Twój gin to konkretny gość! :) dobrze podszedł do tematu i wygląda, ze wie co robi, wiec moze cykl nie pójdzie na marne.

Aaaa i sory dziewczyny za wszelkie błędy i literówki, ale zazwyczaj pisze z telefonu i zawsz coś nie tak kliknę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 07:20

wredota lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku dupek to syntetyk więc on nie blokuje owu. Owu blokuje tylko luteina :)
    Ja jestem po 2 cyklach z dupkiem własnie od 16dc żeby wyregulować okresy bo też miałam długaśne.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka - proszę bardzo :)
    To jest jeden z plusów długich starań - zdobywasz trochę wiedzy o tym jak to wszystko działa, jak objawy interpretować i przede wszystkim jak twoje ciało reaguje :)
    To przydatne nie tylko podczas starania się o dziecko. Weźmy taki śluz - jak się obserwujesz to wiesz jak ma wyglądać w różnej fazie cyklu. I potrafisz wyłapać, że się zmienił co może świadczyć o jakimś zakażeniu czy czymś (nie każdemu zakażeniu towarzyszy swędzenie).

Dorotko - czy dupek blokuje owulację, to Ci nie powiem. Ja go brałam od 16 dc, ale owulacje zwykle mam między 11 a właśnie 15 dc.
    Ale pamiętam, że kiedyś go brałaś i coś Ci się tam poprzestawiało, prawda?
    Dopadniesz lekarza we wtorek to Ci na pewno wszystko wyjaśni :)

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• czekolada Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) widzę że się rozpisałyście wreszcie :-)

Dorotka super że trafiłaś na konkretnego gina. Nowe możliwości nowe nadzieje :-)
    oby szybko Was się udało.

U mnie dużo pracy a ja bez sił :-( wczoraj miałam doła że znowu nie wyjdzie.
    Dziś 9 d po a ja objawów brak jedynie więcej śluzu i piersi się trochę powiększyły. Także czekamy i czekamy.

Magda co do mierzenia temperatury te informacje też mi się przydadzą :-) po nowym roku i ja zaczynam mierzyć temperaturę. Chociaż nie wiem czy do końca jestem przekonana ale jak nie spróbuje to się nie dowiem nic na temat swojego ciała :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek to super! nareszcie jakieś konkretne działania :D Myślę, że nie będziesz musiała już teraz długo czekać :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek masz rację. Każda kobieta powinna znac swoje ciało, ale prawda jest taka, że póki nie jest to potrzebne to nie zwraca się uwagi na zmiany zachodzące w ciągu cyklu. A szkoda, bo czasami można wcześniej wykryć jakieś "nieprawidłowości"

Dobrze, ze tutaj trafiłam. Mam okazję wiele się od Was nauczyć :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko - a może nie będziesz musiała mierzyć :) Trzymam za to z całej siły kciuki :)

czekolada lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za miłe słóka :) od razu cieplej na duszy sięrobi jak sie Was czyta, tym bardziej ze kolejny zimny dzien za oknem i ciutke popruszył śnieg nad ranem u mnie ;)

Marlenko wiele dziewczyn ktore zaciążyły nie miały zadnych objawów lub tylko jakieś delikatne symptomy, które moga wskazywac zarówno na @ jak i na ciąże wiec głowa do góry, nie ma @ jest szansa i jeszcze nic straconego :)

Luzia - tak jak Marronek napisała - brałam juz dupka i wydaje mi sie, że to on taki misz masz zrobil mi w cyklu wiec troszke sie obawiam ale ufam lekarzowi. Ale wtedy brałam od 5dc wiec anwet pewnie nie dawałam szans pecgerzykom na ich wzrost a moze od ktoregos momentu nic im nie przeszkadza i sobie rosną (jesli chca).
    Pisałam Wam, ze jestem a raczej byłam do gina bardzo sceptycznie nastawiona ale jak przyszlam z konkretem że chce dziecko to on od razu stał sie konkretny. Wychwalił moją macice że bardzo ładna. W sumie nie wiem co w niej pieknego ale odbiore to jako komplement hahah :D tylko troche mnie skrempował bo jak juz rozgościłam sie na fotelu to gapił sie TAM i gapił i gapił... aż sie dziwnie poczułam bo to w koncu facet :P ale, ze niejedno a raczej niejedną juz widział to dla niego chleb powszedni ;D a niech ma :D

A za brak polskich znaków i ja przepraszam ale jesli juz anwet na kompie pisze to zazwyczaj nie che mi sie ich wstawiac :P

Buziaki :* wracam do pracy :(

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie z mezem gadałam bo myslimy nad wykupieniem sobie pakietow medycznych takich jak my mamy np w lux medzie (z pracy meża) ale zeby wykupic tak indywidualnie. I w compensie za 117 zl czy mniej wiecej tyle jest fajny pakiet a w nim wszelkie badania dla kobiet. Wiec jak któras z Was ma lekarza konkretnego, który przyjmuje gdzies, gdzie honoruja takie sieciowe karty to opłaca sie wykupic taki abonament bo za okolo 100 ma sie wszystko a same wiecie ile badania kosztują. Sama badania hormonów to juz kosmos...

Może którejś z Was przyda sie taka info :)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, nie tylko w compensie. Aiva też ma coś takiego - tam są 3 różne poziomy, że się tak wyrażę. Każdy poziom w innej cenie i innych lekarzy/badania/zabiegi obejmuje. Najdroższy jest za około 200 zł. Tylko tam to działa tak, że po zapisaniu się dopiero po 3 miesiącach dostajesz kartę i możesz z niej korzystać (jak zrezygnujesz to karta jest ważna jeszcze 3 miesiące, aby to wyrównać).
    A jak tu to działa?

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem że w innych też są. W AXIE tez sie dowiadywał mezu bo mamy tam samochod ubezpieczony. Szczerze mowiac to nie weim jak to jest dokladnie. Wiem ze sa tez jakies poziomy do wyboru w zaleznosci od tego ilu lekarzy sie chce i jakich. Babka powiedziala mu ze dobrze takie cos przed ciaza załatwic bo w trakcie moze byc problem bo ubezpieczyciel moze wtedy odmowic. Wg mnie dobra opcja jak sie do konkretnego lekarza chodzi czesto i kupe kasy zostawia.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza opcja jak masz taki pakiet z pracy...

Znajoma tak ma - jakieś 10-20 zł mniejsza wypłata i ma full service pakiet.

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ