X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pereka ja chyba miałam prawie identyczna tarczyce o ile nie ciutke wyższa. Tylko mam skleroze czy mowilam o tym ginowi czy nie bo to skierowanie od internisty było :/ Napisz koniecznie co Ci powiedział lekarz na taaki wynik TSH. Jeśli ten cykl bedzie nieudany to zapytam mojego gina czy nie warto by jej zbadać.

Czekam na podpisanie umowy z compensą na pakiet lux medu i moge biegac po lekarzach :D

perelka89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:02

blumen21 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • m0nik4a89 Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja mam takie tsh jak Ty perełka89 i byłam wczoraj u endokrynologa i powiedziała że dla kobiet które chcą zajść w ciążę najlepiej żeby było 1-2 bo wyższe może hamować owulacje. Przepisała mi eutyrox w najmniejszej dawce. Ale pewnie co lekarz to inna opinia ;)

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulke mam/miaalam przy clo ladna zobaczymy jak teraz bedzie. Wieec jesli tylko to mialoby utrudniac to chyba tragedii nie mam. W nastepnym cyklu zapytam gina o ta tarczyce dla swietego spokoju.

Perelka bede placila 85zl/msc. Przy staraniach i pozniej mam nadzieje w ciazy to bardzo oplacalne bedzie. Wielu lekarzy mam w pakiecie, jak cos to moge wrzucic tu jutro co sie w 4 roznych pakietach zawiera. Tylko warunkiem podpisania umowy jest dobry stan zdrowia i nie mozna byc w ciazy. Dlatego ja na wszelki wypadek wole teraz to wykupic, mimo ze u meza mam pakiet za 25zl (reszte firma doplaca) ale tylko kilku lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:02

klz920mm8wuzprdr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze dziewczyny piszecie o tym TSH. Ja mialam robione jakos w zeszłym roku badania: Ogólne morfologia, ob, glukoza, cholesterol i wlasnie tsh. Lekarz rodzinny powiedział,że jest w normie( bo mieściło sie w widełkach) ale dla świętego spokoju odkopie te wyniki i zobaczę dokladnie ile tam było

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się doczekać aż ktoś przełamie pechowy czas i dowiemy się o II kreseczkach, u nas nowy cykl i nowe nadzieje

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka89 wrote:
    To wrzuc jutro bo jestem ciekawa jak to wyglada:-) dzieki:-)
    Okej, pod wieczór wrzuce :)

Jak u Was pogoda? U mnie pada ale w miare ciepło. Ide na 12 na pogrzeb :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:41

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak :( ale co poradzić. Ide tylko do Koscioła a najgorszy jest dla mnie moment na cmentarzu wiec przynajmniej tego unikne

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ja mam TSH 2,38 i moja gin powiedziała, że jest ok. Nie kazała nic z tym robić i nie powiedziała też, że za wysokie albo, że powinno być niższe. Ty masz trochę wyższe ode mnie, ale może też jest ok. To chyba zależy jakie są wyniki z pozostałych hormonów tarczycy. Ja inne też miałam w porządku. Najlepiej zapytać ginekologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytacie o pogodę... Mnie dziś zima zaskoczyła... Wstaję rano a tu śnieg! :D :D :D Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że w Irlandii śnieg to praktycznie jak zjawisko paranormalne. :D :D :D Co prawda nie ma go dużo i pewnie za maksymalnie dwie godziny nic z niego nie zostanie ale pomimo wszystko jest sensacja w kraju. :D

Byłam dziś rano w szpitalu na spotkaniu z położną. Jak weszłam tam i poczułam szpitalny smród to ogarnęła mnie panika. Na szczęście miła położna powiedziała, że jeśli wszystko jest ok to wypuszczają do domu po porodzie już po 12 godzinach. W razie czego są pod telefonem i przyjeżdżają do domu w każdej chwili jeśli jest taka potrzeba. :)

Pola może to jednak Ty odczarujesz wątek w tym roku jako pierwsza? :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! :)

U mnie pogoda cudowna już drugi dzień! Może dzisiaj będzie mi się chciało skorzystać i wybiorę się na jakiś spacer :)

No, mogłyby tu jakieś dobre wieści się pojawić ale nic na siłę, wszystko w swoim czasie. Najważniejsze, że działacie nie siedzicie z założonymi rękoma i nie czekacie na cud! A on się i tak zdarzy! :) Pola, jak dzisiaj? Lecę do Ciebie na wykres.podejrzeć :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dołączam się do wątku jako lipcówka '89. My z mężem staramy się już od 7 lat o maleństwo. Za nami już ciąża jajowodowa i dwa poronienia. Od 5 lat cisza. Dwa miesiące temu miałam podejrzenia co do ciąży, ale po tygodniu plamień i <1 hcg stwierdziliśmy, że to fałszywy alarm. Teraz mam 37 dc a okresu brak :-) Z testowaniem poczekam do poniedziałku, ale przez ostatni tydzień chodzę spać o 19, więc może coś z tego będzie.

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

U mnie pogoda w kratkę (chociaż niewiele widzę, bo cały pokój mam zastawiony meblami z kuchni i sypialni i zasłaniają okna :P). Jeszcze przed chwilą mocno świeciło słońce, aż poszłam oglądać jak wyszło malowanie sypialni. A teraz zrobiło się ponuro.

Dziewczyny mam prośbę... między 11:00 a 12:00 ma zadzwonić babka i powiedzieć mi czy dostałam pracę. Już mi się żołądek zacisnął. Na rozmowach było sporo osób i wiem, że kilka ma już doświadczenie w podobnej pracy. Ja nie mam. Przyjmą dwie osoby. Bardzo Was proszę trzymajcie mocno kciuki. Baaardzo się zaczęłam denerwować.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie pogoda taka sobie… Zimno, brzydko, ale chociaż nie pada.

Justynka - witaj w naszym gronie :)

Pola - trzymam kciuki :)

Kurczę… jeszcze godzina jedzenia mi została :( Potem do 22 tylko woda, a od 22 już nic nie mogę pić :(
    Coraz bardziej się stresuję jutrem… Najchętniej bym wypiła mocnego drinka i poszła spać, ale… alkohol zakazany :(

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola będziemy trzymać!

Witaj Justyna! Życzę powodzenia, oby się udało!

wredota lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:41

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia. Wspieram i przesyłam usciski

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia , Pola trzymam za Was kciuki. :*

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ