X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola zajrzałam do Ciebie i cały czas wygląda obiecująco! No nie wiem czy do niedzieli wytrzymam, mam nadzieje, że Ty też wymiękniesz i zrobisz wczesniej ten test. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana dziewczyny :) ja już zakończyłam czas owulacyjnuy moze si jeszcze dziś dla pewności skusze na małe co nieco :) Teraz najgorsze to czekanie 2 tygodnie :) umówiłam się do ginkologa na przyszły miesiąc jeśli nic w tym miesiącu nie wyjdzie to lutym juz będę szukać przyczyny. Pójde prywatnie więc ie wiem czy zaczekać zeby on zlecił badania czy porobić na własną rękę?

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipss moim zdaniem poczekaj na wizytę u gin, bo nie ma sensu robić wcześniej badan na własną rękę jak nie wiadomo co lekarz Ci zleci.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba,że chcesz pójść do gin juz z wynikami to moze zrób takie podstawowe i zobaczysz co ci powie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cieszę się, że wykryli przyczynę niepowodzeń. Tak jak dziewczyny mówią teraz to już z górki będzie :) Wracaj do sił i do dzieła :)

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:03

klz920mm8wuzprdr.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    My już w domu. Cała obolała jestem. Mam 2 tyg. L4.
    Bułeczkę mleczna jem - to najsmaczniejsza rzecz pod słońcem. W końcu od 2 dni nic nie jadłam. Teraz kilka dni lekkostrawne, co by żołądka nie forsować. Nie schylać się i nie nosić rzeczy.
    a tydzień na zdjęcie szwów, za dwa na kontrolę.
    Za chwile idę spać, bo w nocy nie mogłam - na plecach spać nie umiem, na boku za bardzo bolało + wenflon przeszkadzał (był w łokciu)

Dziękuje wam wszystkim za miłe słowa i wsparcie :)

Polu - dalej za Ciebie kciuki trzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:04

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu odoczywaj sobie teraz, zeby nic tam złego sie nie zadziało przez nadmierny wysiłek :)

Ciesze sie, ze już jesteś po wszystkim :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja dziś z mężem odebrałam wyniki z tego co się oreintuje sa ok w srode skonsultuje jeszcze z doktorkiem .. wiec ja juz zgłupiałam jaka jest przyczyna naszych nie powodzeń. czekam na@ ma przyjsc jutro. zotało mi do wykonania jeszcze pare badań.Kurde może tez powinnam zrobic to badanie na drożność jajowodów,Mozg mi paruje od tego wszystkiego.;(Madzia tzrymamy kciuki teraz wszystko pojdzie jak z górki trzymaj sie i wracaj do formy...

24afed3688.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madziu, super, że już wypoczywasz we własnym łóżku :) Nigdzie nie wypoczywa się lepiej. No może w SPA, ale na to przyjdzie czas, jak już dojdziesz do siebie :P :P Jak będziesz miała chwilkę i siły to byłabym wdzięczna jakbyś mi coś napisała o tym inwestowaniu. Kiedyś wspomniałaś, że macie jakieś fundusze inwestycyjne, czy coś, ale ja nie mam o tym zielonego pojęcia i fajnie jakbyś chociaż w dużym skrócie zarysowała jak to wygląda, jakie są zasady i gdzie się opłaca :)

Blumen, jeśli ostatnio faktycznie mierzysz temp. o stałej porze, tak jak jest zaznaczone na wykresie to ja bym obstawiała cykl bezowulacyjny. Ale jeśli mierzysz jak wcześniej i tylko zaznaczasz stałą godzinę to wykresu się nic nie dowiemy. Bo taki zygzak raczej wskazywałby na to, że hormony szaleją i owulki pewnie w ogóle nie było. Myślę, że dobrze by było, jakbyś w przyszłym cyklu też prowadziła wykres, dokładnie, zawsze o tej samej godzinie od początku do końca. Wtedy zobaczysz jak to naprawdę wygląda. Albo spytaj lekarza o monitoring. To takie moje rady, ale może dziewczyny doradzą coś innego ;)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maronek świetne wiadomości :)

Pola jak tam, skusiłaś się na jeszcze jeden test? :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dziś nie robiłam, ale zakupiłam :) Jutro pewnie zrobię ;)

monika_89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ciągle zaglądam do Ciebie na wykres i wypatruje + w polu testu ciążowego :)

Blumen zgodze sie z tym co Pola napisała. Pomiary o różnych porach są bez sensu. To strata Twojego czasu i nerwów jakie niesie za sobą patrzenie na Twój wykres bo zachodzisz w głowe co sie dzieje, że wygląda jak wygląda.
    Dodatkowo kup termometr z dwoma miejscami po przecinku bo z jednym to tez mierzenie bez sensu.
    Poczytaj w zakladce BAZA WIEDZY -> PYTANIA I ODPOWIEDZI -> POMIAR TEMPERATURY tam jest kilka odnośników dot. mierzenia tempki.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki dziekuję za odpowiedz;) zamowiłam już nowy termometr i w tym cyklu przymieze się do tych temperatur .. Dostałam własnie plamienia;/ wiec pewnie @ jutro się rozkręci;/ ..,, Nadzieja Matką głupich..,,

24afed3688.png

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powiem Wam, że jestem lekko podekscytowana tym, ze jutro zaczynam nową pracę. Zazwyczaj boję się zmian i bardzo ich nie lubię, ale kurczę, tym razem jestem naprawdę pozytywnie nastawiona :) Mam nadzieję, że to się nie zmieni po kilku dniach :P

Życzę Wam miłej niedzieli <3

czekolada lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pola zajrzałam dziś z rana do Ciebie i kurczę, Twój wykres trzyma w niepewności że hej!:P
    Powodzenia w nowej pracy :)

Niecierpliwa Pola lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień zły dostałam@.;( Powodzonka w pracy;)

24afed3688.png

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo dobrze, ze masz takie podejscie :) powodzenia! Oby podobała ci sie ta praca :)
    Skusisz sie jutro na bete czy jeszcze wstrzymujesz sie?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jescze pytanko moze wy sie orientujecie czemu ja estriadol mam zrobnic w 9 dniu cyklu?? a Fsh i LH w 11 dniu cyklu czy to nie mija sie z celem?

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :) Ja również z rocznika 89 :) Właśnie skonczyłam @ wiec staranka ruszają pełna parą :)

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ