Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola zajrzałam do Ciebie i cały czas wygląda obiecująco! No nie wiem czy do niedzieli wytrzymam, mam nadzieje, że Ty też wymiękniesz i zrobisz wczesniej ten test. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana dziewczyny :) ja już zakończyłam czas owulacyjnuy moze si jeszcze dziś dla pewności skusze na małe co nieco :) Teraz najgorsze to czekanie 2 tygodnie :) umówiłam się do ginkologa na przyszły miesiąc jeśli nic w tym miesiącu nie wyjdzie to lutym juz będę szukać przyczyny. Pójde prywatnie więc ie wiem czy zaczekać zeby on zlecił badania czy porobić na własną rękę?

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipss moim zdaniem poczekaj na wizytę u gin, bo nie ma sensu robić wcześniej badan na własną rękę jak nie wiadomo co lekarz Ci zleci.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba,że chcesz pójść do gin juz z wynikami to moze zrób takie podstawowe i zobaczysz co ci powie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cieszę się, że wykryli przyczynę niepowodzeń. Tak jak dziewczyny mówią teraz to już z górki będzie :) Wracaj do sił i do dzieła :)

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:03

klz920mm8wuzprdr.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    My już w domu. Cała obolała jestem. Mam 2 tyg. L4.
    Bułeczkę mleczna jem - to najsmaczniejsza rzecz pod słońcem. W końcu od 2 dni nic nie jadłam. Teraz kilka dni lekkostrawne, co by żołądka nie forsować. Nie schylać się i nie nosić rzeczy.
    a tydzień na zdjęcie szwów, za dwa na kontrolę.
    Za chwile idę spać, bo w nocy nie mogłam - na plecach spać nie umiem, na boku za bardzo bolało + wenflon przeszkadzał (był w łokciu)

Dziękuje wam wszystkim za miłe słowa i wsparcie :)

Polu - dalej za Ciebie kciuki trzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:04

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu odoczywaj sobie teraz, zeby nic tam złego sie nie zadziało przez nadmierny wysiłek :)

Ciesze sie, ze już jesteś po wszystkim :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja dziś z mężem odebrałam wyniki z tego co się oreintuje sa ok w srode skonsultuje jeszcze z doktorkiem .. wiec ja juz zgłupiałam jaka jest przyczyna naszych nie powodzeń. czekam na@ ma przyjsc jutro. zotało mi do wykonania jeszcze pare badań.Kurde może tez powinnam zrobic to badanie na drożność jajowodów,Mozg mi paruje od tego wszystkiego.;(Madzia tzrymamy kciuki teraz wszystko pojdzie jak z górki trzymaj sie i wracaj do formy...

24afed3688.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madziu, super, że już wypoczywasz we własnym łóżku :) Nigdzie nie wypoczywa się lepiej. No może w SPA, ale na to przyjdzie czas, jak już dojdziesz do siebie :P :P Jak będziesz miała chwilkę i siły to byłabym wdzięczna jakbyś mi coś napisała o tym inwestowaniu. Kiedyś wspomniałaś, że macie jakieś fundusze inwestycyjne, czy coś, ale ja nie mam o tym zielonego pojęcia i fajnie jakbyś chociaż w dużym skrócie zarysowała jak to wygląda, jakie są zasady i gdzie się opłaca :)

Blumen, jeśli ostatnio faktycznie mierzysz temp. o stałej porze, tak jak jest zaznaczone na wykresie to ja bym obstawiała cykl bezowulacyjny. Ale jeśli mierzysz jak wcześniej i tylko zaznaczasz stałą godzinę to wykresu się nic nie dowiemy. Bo taki zygzak raczej wskazywałby na to, że hormony szaleją i owulki pewnie w ogóle nie było. Myślę, że dobrze by było, jakbyś w przyszłym cyklu też prowadziła wykres, dokładnie, zawsze o tej samej godzinie od początku do końca. Wtedy zobaczysz jak to naprawdę wygląda. Albo spytaj lekarza o monitoring. To takie moje rady, ale może dziewczyny doradzą coś innego ;)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maronek świetne wiadomości :)

Pola jak tam, skusiłaś się na jeszcze jeden test? :P

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dziś nie robiłam, ale zakupiłam :) Jutro pewnie zrobię ;)

monika_89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ciągle zaglądam do Ciebie na wykres i wypatruje + w polu testu ciążowego :)

Blumen zgodze sie z tym co Pola napisała. Pomiary o różnych porach są bez sensu. To strata Twojego czasu i nerwów jakie niesie za sobą patrzenie na Twój wykres bo zachodzisz w głowe co sie dzieje, że wygląda jak wygląda.
    Dodatkowo kup termometr z dwoma miejscami po przecinku bo z jednym to tez mierzenie bez sensu.
    Poczytaj w zakladce BAZA WIEDZY -> PYTANIA I ODPOWIEDZI -> POMIAR TEMPERATURY tam jest kilka odnośników dot. mierzenia tempki.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki dziekuję za odpowiedz;) zamowiłam już nowy termometr i w tym cyklu przymieze się do tych temperatur .. Dostałam własnie plamienia;/ wiec pewnie @ jutro się rozkręci;/ ..,, Nadzieja Matką głupich..,,

24afed3688.png

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powiem Wam, że jestem lekko podekscytowana tym, ze jutro zaczynam nową pracę. Zazwyczaj boję się zmian i bardzo ich nie lubię, ale kurczę, tym razem jestem naprawdę pozytywnie nastawiona :) Mam nadzieję, że to się nie zmieni po kilku dniach :P

Życzę Wam miłej niedzieli <3

czekolada lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pola zajrzałam dziś z rana do Ciebie i kurczę, Twój wykres trzyma w niepewności że hej!:P
    Powodzenia w nowej pracy :)

Niecierpliwa Pola lubi tę wiadomość

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień zły dostałam@.;( Powodzonka w pracy;)

24afed3688.png

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo dobrze, ze masz takie podejscie :) powodzenia! Oby podobała ci sie ta praca :)
    Skusisz sie jutro na bete czy jeszcze wstrzymujesz sie?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jescze pytanko moze wy sie orientujecie czemu ja estriadol mam zrobnic w 9 dniu cyklu?? a Fsh i LH w 11 dniu cyklu czy to nie mija sie z celem?

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :) Ja również z rocznika 89 :) Właśnie skonczyłam @ wiec staranka ruszają pełna parą :)

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ