X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj;)a który cykl starań?

24afed3688.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen21 wrote:
    Ja mam jescze pytanko moze wy sie orientujecie czemu ja estriadol mam zrobnic w 9 dniu cyklu?? a Fsh i LH w 11 dniu cyklu czy to nie mija sie z celem?
    A dlaczego miałoby mijac sie z celem? Od razu po odebraniu wyników idziesz do gina? Jeśli estradiol byłby za niski to pewnie gin da Ci wspomagacz (np estrofem) na rozrost błony śluzowej co pozwali sie zagniezdzic maleństwu. A jeśli chodzi o LH to pewnie chce sprawdzic czy jest w normie bo wzrost tego hormonu do szczytoweo poziomu doprowadza do pekniecia pecherzyka Graffa.Dlatego tuż przed owulką robi sie to badanie. A FSH robi sie dodatkowo z LH w celu sprawdzenia czy jajniki są ok i nie masz np policystycznych jajników, jesli masz niereguarne cykle albo w celu diagnostyki niepłodności.

Jeśli cos pomieszałam to poprawcie mnie dziewuszki :)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinowa witaj i szybkiego zafasolkowania Ci życze :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, na razie będę spokojnie czekać :) Stwierdziłam, że jeśli za kilka dni @ nie przyjdzie, a testy będą nadal wychodziły negatywne to umówię się do lekarza. Sama siebie zadziwiam, że nie szaleję i się nie stresuję tym za bardzo. Oczywiście im dłużej @ nie ma tym większą mam nadzieję, że może jednak się udało, ale nawet dzisiejszy test wykonywałam z niesamowitym jak na mnie spokojem.

Witaj Sinowa :) Powodzenia w staraniach!

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak czytałam to powino sie robić do 4 dnia cyklu dlatego pytam;) a ty 9 i 11 oczywiscie ze wykonam bo ja sie łatwo nie poddaje,aczkolwiek dziś sie zdenerwowałam kolejna @ Pola gratuluje cierpliowści;). Kwiatuszek dzięki za odpowiedz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 16:44

24afed3688.png

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry poniedziałkowo...

Pola powodzenia! Po pracy daj znać jak było :)
    Tempka nadal piękna i ja nadal mocno ściskam kciuki :)

A mi spac sie chce strasznie, nic sie nie chce i żyje dzis mottem "byle do piątku" ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, powodzenia na szkoleniu! :)

My mieliśmy pracowity weekend, to znaczy ja leżałam na kanapie i mówiłam co trzeba zrobić :) ale najważniejsze, że pokój dla Franciszka jest gotowy! Wiem, że jest bardzo wcześnie ale te meble tak strasznie śmierdzą od razu po złożeniu, że chcieliśmy żeby miały czas sie porządnie przewietrzyć :)

Kwiatek, to życzę aby piatek nadszedł jak najszybciej! :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Pola - powodzenia na szkoleniu :) No i dalej trzymam za Ciebie kciuki :)

A ja odnoszę małe sukcesy - dziś spałam na prawym boczku :) I sama dałam radę się częściowo ubrać (majtki, skarpetki i bluzka). Ale do pełnej sprawności jeszcze daleko…

Miłego dnia Wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:18

natt, adk_1989 lubią tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Nie wiem jak u Was, ale u mnie Blue Monday sprawdza sie w 100%. Paskudny dzień!

Pola powodzenia w nowej pracy i leć w końcu na betę :)

Madzia wracaj Kochana do zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:39

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Mnie też dopadł jakiś wstrętny nastrój. Na szczęście mam dziś wolne bo mogłabym tych pajacow w robocie pozabijac.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko dlatego że dzisiaj jest najbardziej depresyjny dzień w roku- tak twierdzą naukowcy

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    To wszystko dlatego że dzisiaj jest najbardziej depresyjny dzień w roku- tak twierdzą naukowcy
    Jej, niechcacy polubiłam Twój post. Chyba na serio depresyjny :/ chociaz czas mi dziś pędzi jak szalony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:42

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście tez :) jeszcze godzinka i wreszcie do domu

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu akurat dziś...? Fakt jest taki, że chyba naukowcy mają rację bo już nie pamiętam kiedy ostatnio czułam się aż tak przytloczona życiem.
    Jutro będzie lepiej, tego się trzymam. :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "termin Blue Monday (ang. Smutny, przygnębiający poniedziałek) wprowadził w 2004 roku Cliff Arnall - brytyjski psycholog, pracownik Cardiff University. Arnall wyznaczał datę najgorszego dnia roku za pomocą wzoru matematycznego uwzględniającego czynniki meteorologiczne (krótki dzień, niskie nasłonecznienie), psychologiczne (świadomość niedotrzymania postanowień noworocznych) i ekonomiczne (czas, który upłynął od Bożego Narodzenia powoduje, że kończą się terminy płatności kredytów związanych z zakupami świątecznymi)"

tak z ciekawości zajrzałam na Wikipedię :) chociaż raczej żaden z tych czynników mnie nie dotyczy to i tak dzień jakiś do du...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:36

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    "termin Blue Monday (ang. Smutny, przygnębiający poniedziałek) wprowadził w 2004 roku Cliff Arnall - brytyjski psycholog, pracownik Cardiff University. Arnall wyznaczał datę najgorszego dnia roku za pomocą wzoru matematycznego uwzględniającego czynniki meteorologiczne (krótki dzień, niskie nasłonecznienie), psychologiczne (świadomość niedotrzymania postanowień noworocznych) i ekonomiczne (czas, który upłynął od Bożego Narodzenia powoduje, że kończą się terminy płatności kredytów związanych z zakupami świątecznymi)"

tak z ciekawości zajrzałam na Wikipedię :) chociaż raczej żaden z tych czynników mnie nie dotyczy to i tak dzień jakiś do du...

Gość był geniuszem, że na to wpadł :) całe szczęście nie mam kredytów związanych ze świętami, postanowień na nowy rok nie robiłam żandych ale jeslic chodzi o pogodę to muszę powiedzeć, że bardzo dawno nie oknem nie widziałam takiej beznadziei! Jest tak czarno, że muszę zapalać światła bo nic nie widzę normalnie :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczęta! Jeny jak mi było za Wami tęskno przez cały dzień... W pracy nie mam jak zaglądać, poza tym nie chcę się póki co zdradzać, że się staramy. Może kiedyś ukradkiem uda się wejść na telefonie. Kurczę... Powiem Wam, że mam bardzo mieszane uczucia. Cieszyłam się, że dostałam pracę, ale to praca w telemarketingu i chyba dopiero za 2-3 dni okaże się czy ja się w ogóle do tego nadaję. Nie chcę się zniechęcać po jednym dniu, ale też muszę się szybko zorientować czy dam radę, bo mam umowę o dzieło i jeśli nie osiągnę limitu to nie dostanę nic, nawet jak przepracuję cały okres z umowy. Mąż mówi, że jeśli w środę np. będę miała tylko jedną-dwie umowy to mam się nie zastanawiać i rezygnować bo szkoda mojego czasu i wysiłku jakbym miała nie dostać za to ani grosza. Na razie staram się nie zniechęcać i poczekam jak będzie jutro i pojutrze. Może się okaże, że jednak warto zostać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia mąż ma rację. Jak Ci nie będzie szło to zawsze możesz zrezygnować ale nie zniechęcaj się od razu.

A jak tam Twoje plamienia, ustały? W ogóle jakieś oznaki okresu/ciąży?

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko, plamienia całkowicie ustały, dzisiaj się trochę obawiałam czy @ nie rozłoży mnie w trakcie pierwszego dnia w pracy, ale cały dzień czyściutko. Wczoraj też czysto :) Co do objawów to właśnie chyba najbardziej podejrzany jest brak objawów. Nawet jak piersi zaczną już być wrażliwe przez 2-3 dni to później przestają. Poza tym nie zrobiły się pełne i ciężkie, a robią się takie przed okresem. No i objawem najbardziej ciążowym jest brak @. Jedyne co na chwilę obecną przeczy ciąży to negatywne testy.

• pleasure Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:42

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ