X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:42

Marzec x 2 <3 <3
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zignorowałam temperatury z czasu kiedy byłam chora i wyznaczyło mi owu na trzy dni temu. Chyba potraktuję ten wykres jako mało wiarygodny. Trudno, wrzucam na luz i czekam co będzie :)

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Pola masz nerwy ze stali ;P Ja już bym sikała na drugi.

Nie wiem czy jest sens, bo teraz już by nie był z pierwszego moczu.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola test faktycznie dziwny. Ja bym tam sikła drugi raz :P @ nie ma, tempka wysoko, jest nadzieja :D

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrób jutro rano powtórkę

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:42

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka dopiero mogłam zajrzac. Pola wydaje mi si, ze Dziewczyny dobrze piszą, ze test dziwny i wadliwy. Sikaj jutro bez gadania bo my sie posikamy z niepewności :D

Madzia wspieramy mocno <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola gratuluje pracy :) Poza tym uważam ze nie ma co czekać na stałą umowę z ciążą. Ja moge powiedzieć jak było na moim przykładzie. Pracowałam w państwowym szpitalu. Miałam umowę na czas okreslony (juz 2 więc następna powinna być już na stałe) i postanowiliśmy z mężem że zaczekamy do stałej umowy czyli jeszcze około 10 miesięcy i wtedy bedziemy się starć. A z dnia na dzień dostałam wypowiedzenie z tej pracy. 2 tygodniowy okres wypowiedzenia i do widzenia. Myśle że nie ma co czekać i planować bo i tak sie nie da nic przewidzeć.

A mam prośbe. Spójrzcie na mój wykres. Kupiłam wczoraj 1 raz testy owulacyjne (w sumie tak z ciekawości bardziej ) Mniej więcej owulacja wypada mi na 16 dzień cyklu. Czy ten negatywny test oznacza że nie było owulacji czy był zrobiony po prostu za późno ?

A wogóle to mam mało śluzu w tym miesiącu a brałam wiesiołek. Więc nic z tego nie rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:04

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipss ja tam sie za bardzo nie znam ale chyba za późno, z tego co sie orientuje to test pokazuje wynik pozytywny na 12-24h przed owulacją, bo wtedy jest najwyższy poziom hormonu.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipss pozytywny test owulacyjny nie daje pewności że owulka była tylko ze sie do niej przygotowuje. Tuż przed owulką jest pik lh który właśnie daje pozytywny test. Takze po nim dopiero powinna być owulka. Jeśli za późno sie zrobi test (w sensie po owulce) to co raz jasniejsza bedzie kreska wiec trudno wyczuc czy zrobiłaś za późno czy owulka dopiero sie zbliża. Ale ładnie obstawiona jesteś <3 więc spokojnie :) zrób po południu jeszcze raz test, tylko nie pij nic jakies chyba 2 czy 3 h perzed testem zeby wynik był wiarygodniejszy :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wrócić do mierzenia temperatury w przyszłym miesiącu bo to chyba najbardziej obiektywne. I jak teraz nie wyjdzie w tym miesiacu to się zapisze do gin i poproszę o badania.

Miszka a tak z ciekawości dlaczego masz na suwaczku odliczanie do rozpoczecia starań? Leczysz sie czy sytuacja życiowa poprostu zmusza do czekania ?

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola podziwiam Twoją cierpliwość :) Ja już na pewno zrobiła następny nawet nie czekając na poranny mocz. Natalia ma rację, że trochę to wygląda jakby się ten barwnik wylał. W każdym razie ja dalej trzymam kciuki za Ciebie. :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipss sytuacja życiowa niestety :( ale juz niewiele zostało. Na tą chwilę uczę sie mierzyć temp i w ogóle orientacji w temacie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Lipss, ja się bawiłam z testami owulacyjnymi chyba przez dwa cykle, jeśli dobrze pamiętam i dałam sobie z nimi spokój. U mnie wychodziły pozytywne przez kilka dni z rzędu i na wiele dni przed tym, jak program wyznaczał owulację. Stwierdziłam, że to tylko niepotrzebny dodatkowy stres i odpuściłam.

A teraz sama się z siebie śmieję... :P Zrobiłam drugi test, stwierdziłam, że skoro mam jeszcze jeden to dla pewności powtórzę i oczywiście wyszedł negatywny, ale tym razem tak normalnie z białym tłem. No i oczywiście nie wiem teraz czy wyszedł negatywny, bo ciąży nie ma, czy dlatego, że nie z pierwszego moczu. Trudno, teraz już nie mam testu w domu i nie kupię na pewno prędzej niż w niedzielę. Będę twarda, a co! :D

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jakoś wytrzymam do niedzieli :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odbiegając od tematu chcialam wam podsunąć pewną bardzo tanią aptekę internetową która znalazłam. Mają dużo takiej niż w innych aptekach. Zaznaczam, że nie jestem z nią w żaden sposób związana ani nie jest to perfidna reklama. Wiem, że różne suplementy czy testy są dosyć drogie, a tej aptece można trochę zaoszczędzić. Na pewno przyda sie dla zafasolkowanych, gdyż maja super wybór kosmetyków dla niemowląt. Apteka nazywa się gemini.

Ja tam dużo zamawiam, bo zawsze w domu potrzeba coś na przeziębienie, jakiś krem do twarzy czy inny kosmetyk i licząc z przesyłką bardzo sie opłaca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:33

Niecierpliwa Pola, Rubi lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola...no i co z meblami?:P kurde podejrzany był ten pierwszy test...może to ZNAK :P trzymam nadal kciuki żeby jutro wyszła druga krecha ale w prawidłowym odcieniu...

a ja chyba ominęłam kilka stron, Magda ma dzisiaj zabieg tak?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszka potwierdzam...większość wątku na fioletowej stronie, do którego należę oraz innym przyszłych mam zamawia w gemini..ja również poczyniłam tam zakupy

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka ja właśnie wczoraj zrobiłam tam zakupy dla siebie, mamy i teściowej na ponad 350 zł. :D ale naprawdę się opłaca bo np kupiłam sobie maść na bolące brodawki w normalnej aptece za 29 zł a tam ta sama jest za 19 zł. Albo raz za femibion z kwasem DHA zapłaciłam 49 zł a tam mają za... 29!!! Także różnice są ogromne.

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu, chyba się pomyliłam, Madzia ma zabieg chyba jednak jutro, ale z tego co wiem już wczoraj miała zacząć pościć.

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ