X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marti89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie kwiatuszek ;)Powiem szczerze, że to był mój pierwszy taki test "na poważnie" i rozczarowanie towarzyszące negatywnemu wynikowi było naprawdę ogromne. ;/ pomimo tego, że mało jest szczęściar w pierwszym cyklu.
    A ja oczywiście nadal czuję się jakbym była w ciąży..
    Chyba potestuję jeszcze w niedzielę o ile wredna małpa nie przyjdzie..
    A polecacie może jakiś inny test ciążowy?

Marti 89

Synek ur. 07.04.2016r.

• Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to raczej nie jest kwestia producenta testu ciążowego tylko jego czułości. Najlepsze są te o czułości 10mlU/ml. Ale również zależy wszystko od stężenia hormonu Hcg u jednych kobiet rośnie on szybciutko u innych wolniej.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak mówi Pragnąca. Na innym wątku jest dziewczyna, której testy nie wychodziły a beta 56 chyba. Najpewniejszy wynik to z krwi ale to też zależy kiedy by doszlo do implantacji bo ja zrobisz 2 dni po niej to i tak niewiele sie wyjasni.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marti89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem jeszcze nie tracę nadzieji na powodzenie w tym cyklu :)

Marti 89

Synek ur. 07.04.2016r.

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wam w ten piątek 13.. mnie obudził ogromny skurcz w nodze i ból brzucha..;/ więc pięknie się zapowiada

24afed3688.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.Ja za to leżę przeziębiona a jutro mi się wesele w rodzinie szykuje. Mam nadzieję, że jakoś dam radę

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy nie związanej z tematem forum. A mianowicie planuję przygotować jakąś dobrą kolację na jutro. Nie obchodzę walentynek, bo nie lubię tego dnia, ale 16 mamy z mężem rocznicę poznania i zawsze staramy się ją jakoś świętować :) i jedynie jutro dam radę coś ogarnąć. Tylko mam problem, bo nie wiem co przygotować. :/ Myślałam o jakiś krewetkach z sałatką i do tego deser. Przekopałam internet i nie znalazłam żadnego przepisu, który by mi pasował. Znacie może jakiś fajny sposób na przygotowanie krewetek albo cokolwiek innego żeby nie było to zwykłym obiadem?

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja w zyciu krewetek nie jadłam i chyba nigdy nie spróbuje :/

Ja tymczasem marze o naleśnikach z serkiem waniliowym i truskawkami i jesczez o naleśnikach z nutella :D

A mi dzis doszły etykiety na nutelle dla męża z jedo imieniem bo on sie lubuje w niej a ja w sumie tak srednio :D

Ellka kuruj sie a jak nie to jutro potraktuj % chorobe :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krewetki jadłam jak byłam za granicą u taty i bardzo je lubię, ale to były surowe i z piwem więc na kolację we dwoje tak średnio. :D Nie gotuję na co dzień takich dań więc byłaby fajna odmiana :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:40

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś lubi krewetki to jak najbardziej fajny pomysł :)

Makarony tez bardzo lubie :)

Kuurde bo mega głodna sie robie a na kanapke nie mam ochory :( w ohóle leń mnie ogarnał i nic mi sie juz nie chce :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:40

blumen21 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) coś wymyślę :) Mam jeszcze caaały dzień na opracowanie menu :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, zajrzyj na kwestiasmaku.pl tam na pewno znajdziesz coś zaskakującego a zarazem prostego do zrobienia. Ja zawsze jan szukam czegos wyjątkowego do ugotowania czy upieczenia to tam zaglądam :)

A jak wam piątek 13go mija?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super,że torbiel się zmniejszyła. wszystko zmierza w dobrym kierunku :-) jeżeli chodzi o kolację to my z mężem lubujemy się z kuchni włoskiej więc ja mój np mogę podobnie jak pleasure. polecić makaron w sosie śmietanowym z ikurczakiem brokulami i serem.

ella wracaj do zdrowia przez weselem :-)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, cały czas się kuruje, przynajmniej się nie pogarsza:)
    Miszkaa, dzięki:)

A dzisiaj mój mąż wraca więc go zbałamucę:D szkoda tylko że w tym cyklu nie ma już co liczyć na efekty

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu - ja krewetki w tempurze robię z innymi owocami morza. Ale do tego potrzebna specjalna mąka. Albo tajską zupę z krewetkami i mleczkiem kokosowym :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyszne krewetki są smażone krótko na maśle z plasterkami czosnku lekko osolić i na koniec podlać białym winem do odparowania...do tego grzaneczki z masłem czosnkowym :) tylko ciężko zdobyć dobrej jakości krewetki..;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleeee krewetki! :D
    Kiedyś mój mąż zrobił z nimi sałatkę na romantyczną kolację właśnie i skończyło się na tym, że zamówiliśmy pizzę bo obojgu nam nie podeszła. :D

A jeśli chodzi o deser to jak dla mnie hitem jest suflet czekoladowy ( przepis można znaleźć na 'kuchnia lidla'). Ja podaję go zawsze z lodami waniliowymi i do tego robię sos z malin lub mrożonych owoców leśnych. Piękny , pyszny i łatwy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 20:01

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny?

jak tam piątek 13-stego? u mnie mija spokojnie. mieliśmy jutro z mężem jechać do aquaparku ale nici z tego. Mąż chory dostał dzisiaj antybiotyki więc zostajemy w domu :/ trudno, i tak nigdy nie przywiązywaliśmy większej wagi do walentynek.

tak przeglądam forum i po prostu nie mogę się otrząsnąć z szoku ile jest tutaj hejtu
    poczytałam wątek https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/stop-ozm,6354.html
    i nie rozumiem dlaczego dziewczyny zamiast się wspierać i spróbować zrozumieć obrzucają się wyzwiskami! :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ