Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marti89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie kwiatuszek ;)Powiem szczerze, że to był mój pierwszy taki test "na poważnie" i rozczarowanie towarzyszące negatywnemu wynikowi było naprawdę ogromne. ;/ pomimo tego, że mało jest szczęściar w pierwszym cyklu.
    A ja oczywiście nadal czuję się jakbym była w ciąży..
    Chyba potestuję jeszcze w niedzielę o ile wredna małpa nie przyjdzie..
    A polecacie może jakiś inny test ciążowy?

Marti 89

Synek ur. 07.04.2016r.

• Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to raczej nie jest kwestia producenta testu ciążowego tylko jego czułości. Najlepsze są te o czułości 10mlU/ml. Ale również zależy wszystko od stężenia hormonu Hcg u jednych kobiet rośnie on szybciutko u innych wolniej.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak mówi Pragnąca. Na innym wątku jest dziewczyna, której testy nie wychodziły a beta 56 chyba. Najpewniejszy wynik to z krwi ale to też zależy kiedy by doszlo do implantacji bo ja zrobisz 2 dni po niej to i tak niewiele sie wyjasni.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marti89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem jeszcze nie tracę nadzieji na powodzenie w tym cyklu :)

Marti 89

Synek ur. 07.04.2016r.

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wam w ten piątek 13.. mnie obudził ogromny skurcz w nodze i ból brzucha..;/ więc pięknie się zapowiada

24afed3688.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.Ja za to leżę przeziębiona a jutro mi się wesele w rodzinie szykuje. Mam nadzieję, że jakoś dam radę

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy nie związanej z tematem forum. A mianowicie planuję przygotować jakąś dobrą kolację na jutro. Nie obchodzę walentynek, bo nie lubię tego dnia, ale 16 mamy z mężem rocznicę poznania i zawsze staramy się ją jakoś świętować :) i jedynie jutro dam radę coś ogarnąć. Tylko mam problem, bo nie wiem co przygotować. :/ Myślałam o jakiś krewetkach z sałatką i do tego deser. Przekopałam internet i nie znalazłam żadnego przepisu, który by mi pasował. Znacie może jakiś fajny sposób na przygotowanie krewetek albo cokolwiek innego żeby nie było to zwykłym obiadem?

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja w zyciu krewetek nie jadłam i chyba nigdy nie spróbuje :/

Ja tymczasem marze o naleśnikach z serkiem waniliowym i truskawkami i jesczez o naleśnikach z nutella :D

A mi dzis doszły etykiety na nutelle dla męża z jedo imieniem bo on sie lubuje w niej a ja w sumie tak srednio :D

Ellka kuruj sie a jak nie to jutro potraktuj % chorobe :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krewetki jadłam jak byłam za granicą u taty i bardzo je lubię, ale to były surowe i z piwem więc na kolację we dwoje tak średnio. :D Nie gotuję na co dzień takich dań więc byłaby fajna odmiana :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:40

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś lubi krewetki to jak najbardziej fajny pomysł :)

Makarony tez bardzo lubie :)

Kuurde bo mega głodna sie robie a na kanapke nie mam ochory :( w ohóle leń mnie ogarnał i nic mi sie juz nie chce :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:40

blumen21 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) coś wymyślę :) Mam jeszcze caaały dzień na opracowanie menu :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, zajrzyj na kwestiasmaku.pl tam na pewno znajdziesz coś zaskakującego a zarazem prostego do zrobienia. Ja zawsze jan szukam czegos wyjątkowego do ugotowania czy upieczenia to tam zaglądam :)

A jak wam piątek 13go mija?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super,że torbiel się zmniejszyła. wszystko zmierza w dobrym kierunku :-) jeżeli chodzi o kolację to my z mężem lubujemy się z kuchni włoskiej więc ja mój np mogę podobnie jak pleasure. polecić makaron w sosie śmietanowym z ikurczakiem brokulami i serem.

ella wracaj do zdrowia przez weselem :-)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, cały czas się kuruje, przynajmniej się nie pogarsza:)
    Miszkaa, dzięki:)

A dzisiaj mój mąż wraca więc go zbałamucę:D szkoda tylko że w tym cyklu nie ma już co liczyć na efekty

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu - ja krewetki w tempurze robię z innymi owocami morza. Ale do tego potrzebna specjalna mąka. Albo tajską zupę z krewetkami i mleczkiem kokosowym :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyszne krewetki są smażone krótko na maśle z plasterkami czosnku lekko osolić i na koniec podlać białym winem do odparowania...do tego grzaneczki z masłem czosnkowym :) tylko ciężko zdobyć dobrej jakości krewetki..;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleeee krewetki! :D
    Kiedyś mój mąż zrobił z nimi sałatkę na romantyczną kolację właśnie i skończyło się na tym, że zamówiliśmy pizzę bo obojgu nam nie podeszła. :D

A jeśli chodzi o deser to jak dla mnie hitem jest suflet czekoladowy ( przepis można znaleźć na 'kuchnia lidla'). Ja podaję go zawsze z lodami waniliowymi i do tego robię sos z malin lub mrożonych owoców leśnych. Piękny , pyszny i łatwy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 20:01

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny?

jak tam piątek 13-stego? u mnie mija spokojnie. mieliśmy jutro z mężem jechać do aquaparku ale nici z tego. Mąż chory dostał dzisiaj antybiotyki więc zostajemy w domu :/ trudno, i tak nigdy nie przywiązywaliśmy większej wagi do walentynek.

tak przeglądam forum i po prostu nie mogę się otrząsnąć z szoku ile jest tutaj hejtu
    poczytałam wątek https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/stop-ozm,6354.html
    i nie rozumiem dlaczego dziewczyny zamiast się wspierać i spróbować zrozumieć obrzucają się wyzwiskami! :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ